Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

çeşme seaside


amphitrite

Öne çıkan mesajlar

  • 2 hafta sonra ...
çeşme'ye, alaçatı'ya gittik; tatilimizi yaptık; cranberries'i dinledik döndük. her şey güzeldi. alaçatı çeşme'den daha canlıymış tecrübeyle sabit :) bi de kumrucu şevki'de kumru yemek gerekiyomuş, adım başı "kumrucu şevki" yani öyle söyleyeyim. kalacak yerin çok büyük sorun olduğunu düşünmüyorum, her bütçeye hitap edecek konaklama imkanı var; ama biraz araştırmak ve önceden rezervasyon yaptırmak gerek. yat turları da oldukça uygun. gidilip tatil yapılası bi ortam.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yeap konserimizide izledik simdi ufaktan harcanan paralardan bahsedelim sonraki gidecekler icin fikir olsun. (Tabi piyasa kosullari degisiklik gosterebilir.)

Kalinan Yer: Sun Hotel(Piril Hotel karsisinda) 40TL kisi basi Sehir merkezine uzakligi yayan olarak 10-15dk cok basit sekilde gidiliyor dumduz inmeniz yeterli otogarda ayni sekilde yurume mesafesinde. 40TL icinde kahvalti mevcut sadece odalar muhtesem degil ancak kotude degildi. Kahvalti klasik kasar, beyaz peynir, yumurta, recel, bal, salam, zeytin, helva, tahin pekmez, domates, salatalik ve cay tabiki acik bufe seklinde.

Ulasim: 2TL ile 3TL arasinda degisiyor mesafeye gore gece 2den sonra minibus kalmiyor taksi ile gidilmesi gerek ancak gece tarifesi aciliyor onceden uyarayim.

Yemek: Kumrucu Sevki (Cesme ve cevresinde birsuru subesi mevcut) 5-6.5 TL arasinda degisen kumrusu bulunmakta icerigindeki ek malzemeye gore. Cola 3TL. Alacatida pazarin o tarafta oranin en eski esnafi oldugunu belirten bir yer var adini unuttum :) Oradan gozleme, cig borek yenebilir hea birde cumartesi pazara ozel midyeli pilav ve bosnak mantisi yenebilir onlari sadece o zaman yapiyormus ben kendisinin yalancisiyim :P Kahvalti icin Sefkat Cafe gayet iyiydi 10 TL karsiliginda saglam bir kahvalti tabagi geliyor onunuze ve ilk cay onlardan gozleme ise 6 TL o da domates acur esliginde geliyor. BurgerKing her zamanki kalitesinde ama kasalar agir isliyor biraz yine icerisi buz gibi birde camli denize sifir bir kismi var disarda ruzgari kesiyor surekli golge oldukca iyi dusunulmus tabiki aciktada oturabilirsiniz. Birkac yere daha takildim ama isimlerini hatirlamiyorum... Unutmadan sut misir yemeden gitmeyin gercekten cok guzel misirlari var.

Gezmelik yer: Cesmede cok fantastik yerler yok sahsen sehir merkezindeki carsi kismi birde biraz daha elit kesimin takildigi cift katli beyaz binalardan olusan carsinin bittigi yerde limanin dibinde baslayan liman cevresinde U cizen bir bolge mevcut burada BurgerKing, Mudo, Lacoste, Billabong, Quicksilver vb markalar mevcut. Kalesini 3Tl karsiliginda gezebiliyorsunuz o da carsinin bitisiginde ama ben gezmedim sahsen :) Plaj olarak boyalik iyi hos guzeldi 10 TL sezlong semsiye kiralaniyor. Denizi ve plaji oldukca temiz ancak cesme oldugu icin ruzgarli tabiki ilk gun aptala dondum ruzgardan :) Aya Yorgi koyuda mevcut tabiki ancak oralara arac ile gidilebilir yakin degil minibuste gidiyor ancak sadece giris icin 25 TL aliniyor gerisini bilmiyorum. Kisisel tercihim yat turlari(Poseidon en buyuk yati cesmenin 20TL - Lady Bente icerisi koyu ahsaptan yapilmis ust katinda sezlonglari ve 40m'lik kaydiragi bulunan bir yat 25TL ucreti) oldu cunku 20TL en azindan yemek veriyorlar 4 koy gezdiriliyor ve 7 saatlik bir yolculuk sonunda cidden denizede muzigede doymus oluyorsunuz. Alacati cok daha renkli ve dolu bir yer oturulcak birsuru cafe&bar tarzi yerler mevcut ufak dar sokaklar iki tarafli masalarla donatilmis guzel bir isiklandirma ilede aydinlatilmis. Al benisi daha iyi fotograf cekmek icin daha musait. Cesme biraz daha resmi bir yer olmus Alacati yaninda. SeaSide keske sadece konser gunu gitmeseydim coook guzel gozukuyor club&beach ikisi bir arada ama oldukca tuzlu biryer giris 25TL otopark 25TL minibus ile gidilmiyor en yakin yer alacati oradan taksi ile 27 TL tutuyor. Bira 15TL, 300ml su 5 TLve Cola 330ml 10TL dedigim gibi oldukca tuzlu ama cidden guzel bir mekan. Cesme icindede klasik pub tarzi yerler mevcut ancak ben takilmadim oralara yorum yapamiycam.

Toplam harcama (2 kisi): 1000 TL 4gece 5gun konaklama oglen aksam gezmek, yemek, icmek, yat turlari ve tabiki konser ile birlikte harcadigim toplam tutar budur :) Konser olmasa idi 850 TL yeterli olurdu.

Sonuc: Havasi oldukca sicak olmasinin yaninda surekli esinti oldugu icin sicagin farkinda olmuyorsunuz telefon elinizden ucabilcek kadar esintisi olabilir. Ilk gun ruzgar ve gunes carpabilir dikkat etmek gerek :) Cesmede konaklama yapip gunduzleri turlar yada normal plajlarda cesmeden uzaklasmadan gecirip aksamda alacatiya gidilebilir ama 1 haftayi gecen tatiller bayabilir. Yinede oldukca tatminkar 5 gun gecirdim. Dolores'e tesekkurlerimi borc bilirim o konsere gelmese cesmeye gitmezdim zaten.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben de sizin ilgilenmediginiz kısımları ekleyeyim;

aya yorgi koyu:
sağ baştan say, babylon, sole mare, marrakech, paparazzi, shayna

babylon, alacati sorf merkezindeki yerinden buraya tasindi, eskiden granada idi burası. bildiginiz babylon beach. orta-yuksek fiyatlar, guzel muzik, kalite ortam, genc ve orta yas karısık populasyon. geceleri okazyonlu oluyo, oldies but goldies vs. her daim insan var

sole mare, cesmenin ve aya yorgi koyunun degismez ismi. yuksek fiyatlar, yuksek sosyete, bol genclik ve orta yas. iyi yemekler, ickiler, voleybol sahası, guzel plaj. geceleri yumusak lounge baslayıp house ve sonra serdar ortaca donen muzik.

marrakech, bu sene acilmis, yeni oldugu icin rabet gormekte, gerisi hakkında fikrim yok. geceleri doluyor deniyor. pahalıdır kanımca, ve turkceymis agirlik muzik.

paparazzi, bu da cesmenin son yillarda vazgecilmezi olan bir baska gece agirlikli beachi. hep aynı playlisti calan asiri kabiliyetsiz bi dj tarafından oldies e golumuyo beyniniz. orta fiyatlar, kitlenize gore guzel eglence olabilir.

shayna, bu da bayagıdır mevcuttur aya yorgide, gitmisligim yok, ama gene orta yuksek oldugunu tahmin ediyorum fiyatların.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...