Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

meslek seçimi

Fexil

Öne çıkan mesajlar

bi örnek vereyim kuzenim çok çalışkan bi öğrenciydi üni okudu master yaptı filan o sırada habire bana buradan çıkınca şurada müdür olabilirim burada müdür olabilirim diyordu, bende hevesini kırmıyordum o sıralarda ben senior software developer olarak çalışıyordum sanırım o üniverste bilmemne bitirdi ben kendi it firmamı kurdum 20 kişiye ulaştı şirketim o bi bankaya girebildi ancak(gişede çalışıyordu yalan olmasın 700 milyon filan bi maaşla)...

sadece okumak yetmez, bi de dediğin gibi "ÜNİVERSTE BİTİRDİM BEN, İŞSİZİM ABİİİİİ" tipleri var ki onların genel nedeni iş yerlerine gidip iş beyenmezler.. benim orayada gelirdi hatta birtanesini çok kötü haşladım adama işi anlattım vereceğim parayı anlattım şartları anlattım(ki şartlar iyiydi) paşam "komik hıh" yaptı gidiyordu gel sen otur bakıyım diyip 10 dakika yığmıştım paşamın hiç iş deneyimi yok 2 tane s.ktiriboktan site yapmış(tam junior işi) siteler çalışmıyor referans yok abim 4 sene üniverste okumuş ya ben 2000$ dan aşağı çalışmam diyor... anlattım kendisine dedim bak bana bu bu bu lazım sende bunlar bunlar var gir içeriye konuş adamlarla seni 5 e katlayacak adamlar 1000$ maaş alıyorlar sen benim yerimde olsan seni ne yaparsın, ben seni burada yetiş ilerle yararlı olursun diye alıyım bi şans vereyim sen bana "komik" diyorsun sen bu kafayla o ayağında yırtılmış ayakkabıyla çok gezersin hadi uğurlar olsun.. demiştim.

okumak YETMEZ! mesleklerin %90'ı okuyarak değil yaparak öğrenilir, doktor, pilot filan olmayacaksan bunu göze al..

canın neyi okumak istiyorsa oku şimdi :)
Sosyal ağlarda paylaş

bende aynı durumdayım gerçi seneye gireceğimcem sınava ama almanyada okuma şansımda var (avusturya ve isviçrede mümkün)
küçükken genetik mühandisi olmak istiyordum ama bu sene okula gelen meslek danışmanları genetiğin ölü olduğunu biyoloji ile ilgilenenlerin ancak amerikada çalışabileceğini almanyada bile ölü bir sektör olduğunu söylediler çünkü devletin verdiği parayla ayakta duruyor ki o da göründüğü kadar güçlü bir kaynak değil
örnek olarak kuzenim odtü biyoteknoloji mezunu, sabancı burslu master, max planct institut burslu doktora bilmemne işsiz kız, ayrıca almanyada yaşıyor

neyse bende başka bir yere yöneleyim dedim ama yıllarca kendimi genetikle sınırladığım için başka meslekler düşünmeye başlayınca çok alakasız fikirler gelmeye başladı aklıma
şu anki fikirlerim. dişçilik, endüstriyel tasarım, pilotluk

anadolu üniversitesi pilotaj bölümü yetenek sınavı ve sağlık testi ile 10 kişi alıyor benimde küçük bile olsa göz kusurum olduğu için 10 kişinin içine girememe ihtimalim çok buyuk

endüstriyel tasarım için türkiyede yüksek puana ihtiyacım var ygs&lysde ki alman lisesinde okuyan biri için çok zor, almanyadaki üniversitelerde portfolio ile alıyorlar onuda hazırlamam için resim kursua gitmem lazım onada zaman bulamayabilrim

geriye dişçilik kalıyor ki endüstriyel tasarım gibi yüksek puana ihtiyacım var; aklımdaki soru şu: sizce almanyada dişçilik okumam mantıklı bir seçim olur mu? bizim okuldan mezun olup almanyada dişçilk okuyan insanlara ulşmaya çalışıyorm şu anda ama henüz başarılı olamadım...
Sosyal ağlarda paylaş

valla mimarligi anlatmislar zaten..

sordugun biomuhendislik ve arastirma konularina gelince.
evet lab larda tip alaninda ve bagli muhendislik alanlarinda arastirmalar yapiliyor. buna universiteler zaten oncu oluyor.

akademisyenlerin buyuk bir cogunlugu okul vakitlerinin disinda bu lab larda danismanlik yapiyor.

mimarlik sana zor gelicekse, bence endtas da yapma.. yorma bunyeni..

bak.. cok guzel bir fikir var inceden.. kesinlikle yakala bunu..

"endustri muhendisligi" oku, sonrasinda isletme veya iktisat master i yap..

bircok kurumsal firmanin audit departmanlari, dokumantasyon ve belgeleme hadiselerinden anlayan bu tarz beyinlere ihtiyac duyar.

zaman icinde toplam kalite yonetimi, kalite, ic tetkik, genel tetkik, is surekliligi, bilgi guvenligi denetimi gibi alt dallarda uzmanlasarak, bir telco veya finans sektorunde cok saglam iyi maasli kaliteli bir yasam standardina seni ulastirabilecek bir ise sahip olursun.

siddetle bu isi tavsiye ediyorum, sanirim babacum du tavsiyeyi veren kendisini de direk tebrik ediyorum, super fikir..

yuru bak bu yolda, hem bayan bunyeye agir gelmez.. hem zevkli.. hemde karnini ve bahtini tok tutar..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...