Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

aileye kotu haber nasil verilir? (universite version)

Hergonan

Öne çıkan mesajlar

bolumu seviyorum da gordugumuz derslerin cogu benim gelecekteki isim ile alakasiz =p
neyse ilk kalisim oldugu icin buyuk ihtimalle idare ederler.
gecen sene "nerdeyse" kaliyordum, bu sefer kaldim (Galiba. belki sinavlara tekrar girerim ama 4/7den olur mu? :P), artik gelecek seneye odaklanirim.
Sosyal ağlarda paylaş

BabacumMostors said:

5. seneye 4. senein ikinci döneminde uzattım.. hemd e 2 dersden ki alttan her sene 1 yada 2 dersim oldu hani sıkıntı yoktu o konuda.

ama o 4. sene.. bir dersi kolay tyapıyorlar geçiriyorlar diye tek derse bıraktım hiç çalışmadım sonra kalmam dediim bir dersden kaldım.. sonrasında evde;

-annee benim okul iki dersden uzadı
+hep o bilgisayar oyunları hep
-evet..

hani daha da konuşmadık

babam daha başarılı "uzatmışken 3-4 dersden uzatsaydın"

Ablayı çıkardım, benim hikayeme dönüştü. Gerçi ben kalırım dediğim dersten kalmıştım haha.
Sosyal ağlarda paylaş

ben de okulu uzun sürede bitirenlerdenim..

bu sene okulların kapandığı hafta bi hocamın yanındaydım, bi kaç konuda fikir danışmaya gitmiştim.. odaya gelen af öğrencileri not için yalvarıyorlardı.. bildiğin korku filmi izlemiş gibi ürktüm. hani tek olsam eli kolu bırakıcam titreyecekler kendi kendilerine. acaip berbat bir şey ama ben de bu adamların durumuna düşebilirdim pekala.. kaç yaşında adam "ama ben bunu böyle yapmıştım hocam" diye yalvarıyor!

okulu uzatıp, bu hatayı yaşayıp, gerçekten pişman olduktan sonra aynı hatayı yapanları gördükçe çözemiyorum olayı; nasıl olur da gözgöre göre hayatlarının içine sıçmaya gayret ediyorlar benim için anlaması güç bir durum.

yok okuduğum zaman benim çok da haberim yoktu hani neler olabileceğinden.. şimdi bakıyorum işte, af idi, okul uzatma idi.. millet sefilleri oynuyor yahu. bildiğin iğrenç bir durum bu. 2-3ders için okul uzatmak; bak o gene iyi.. sadece az dersten takıldığın için bir nefret oluyor okula karşı ama bitecek sonunda..

ama işte -hergonan için demiyorum da- 7ders aldım ve ancak 4ünü verdim.. bu çok kötü.. gerçi ilk üç dönem için normal sayılır. adam sudan çıkmış balığa dönebiliyor.. ama kalan seneler için aman uzatmayın..

zaten şu var ya;
said:
Ama eve gidip babamın yüzünü, görünce o ifadesini, nasıl büyük bir bok yediğimi anladım

hani o an bunu yaşamak, yaşatmak yerine vurun kaldığını söylemek zorundaki adamı, kan kaybından ölmeyi beklesin.. daha az acı verir.. ailenin üzüntüsünü görmek insanı ölmekten beter ediyor gerçekten.

tabii en kötüsü de kaybettiğin zamanı hiçbir şekilde geri alamaman.
Sosyal ağlarda paylaş

BabacumMostors said:

5. seneye 4. senein ikinci döneminde uzattım.. hemd e 2 dersden ki alttan her sene 1 yada 2 dersim oldu hani sıkıntı yoktu o konuda.

ben de ikinci dönemden bir sene uzattım bu yıl.gerçi benım 14 dersim vardı ama olsun lan. hukuklar yaktı beni.

şuanki aklım olsa varya.
yani cidden birisine kızarsın geçer kolay.
ama insanın kendisine kızması, kendini affedememesi kadar kötü birşey yok.
yani cidden çok şey kaybettim ve kazandığım tek şey moral bozukluğu ve kendıme duyduğum kızgınlık.

çoğu insan "aman 1sene nolcak ki" falan der ama kendi hayatına ve zamanına önem veren insan bunun ne kadar önemli oldıuğunun farkındadır aka bilinçli insan.umarım sen de okulunu uzatmicak şekilde verirsin o derslerini. 1 sene az değil gerçekten.
Sosyal ağlarda paylaş

Bella said:

BabacumMostors said:

ben de ikinci dönemden bir sene uzattım bu yıl.gerçi benım 14 dersim vardı ama olsun lan. hukuklar yaktı beni.

şuanki aklım olsa varya.
yani cidden birisine kızarsın geçer kolay.
ama insanın kendisine kızması, kendini affedememesi kadar kötü birşey yok.
yani cidden çok şey kaybettim ve kazandığım tek şey moral bozukluğu ve kendıme duyduğum kızgınlık.

çoğu insan "aman 1sene nolcak ki" falan der ama kendi hayatına ve zamanına önem veren insan bunun ne kadar önemli oldıuğunun farkındadır aka bilinçli insan.umarım sen de okulunu uzatmicak şekilde verirsin o derslerini. 1 sene az değil gerçekten.

askerlik sorunun mu var bilær?
Sosyal ağlarda paylaş

- anne, diyelim ki 1 sene uzadi okulum 4 dersten falan kaldim. nasi tepki verirsin?
- lülülülü *tepki verir*

sonra tepkiye göre, ya o an söylemezsin ya da alistira alistira söylersin. =P
tabi söyledikten sonra kendini savuncaksin azcik ''ben elimden geleni yaptim, ama hocalar bana kil!'' gibi.

ben olsam öyle yapardim. tabi bu verecekleri tepkiyi degistirmez, bi kuple hafifletir belki.
Sosyal ağlarda paylaş

bi arkadasım ailesinden gizli yurtdışında evlenip cocuk sahibi olmuştu bendeen de rica etti gel aileme beraber açıklıyalım destek ol diye ok dedim

konuşma şöyle oldu :

- anne hep bi yuva kur çoluğa çocuğa karış diyordunuz ya, ben o işi hallettim evlendim 1 yaşındada bi oğlum var
Sosyal ağlarda paylaş

umdugundan daha fazla tepki verirlerse de azcik drama yapabilirsin.

''anne beterin beteri var yiaa, ya okula giderken yolda araba carpsaydi?! daha mi iyi olurdu! hayat cok kisa ya deger mi!''
gibi =Pp

bi de sinifin yarisi kaldi zaten diyip abartirsan; ''he bizimkinde degilmis sorun demek ki'' demelerini saglayabilirsin ki o da doublekill olur.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...