Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Before - After Foto (her turlu spor icin)

Kanuni

Öne çıkan mesajlar

ValhallAwaitsMe said:

Mirage said:

Ben hep 3-5 tekrar çalışıyorum valla. Şişmiyorum ama güç bende. :p

Ciddi misin? 3-5 tekrarda?

Ciddiyim ama sadece yüksek ağırlıklarla çalışılan komplex egzersizler için geçerli bu. Mesela squat, deadlift, bench press, military press, barfiks vs. Kalkıp da bicep curl, dumbbell fly ya da lateral raise gibi isolasyon egzersizlerini 3-5 tekrar yapmanın pek bi faydası yok. Yaparsan da bi yerlerini sakatlama şansın yüksek çünkü büyük ihtimalle başka bir yerlerden güç alıp hareketi yanlış yaparsın.
Sosyal ağlarda paylaş

Mirage said:

ValhallAwaitsMe said:

Mirage said:

Ben hep 3-5 tekrar çalışıyorum valla. Şişmiyorum ama güç bende. :p

Ciddi misin? 3-5 tekrarda?

Ciddiyim ama sadece yüksek ağırlıklarla çalışılan komplex egzersizler için geçerli bu. Mesela squat, deadlift, bench press, military press, barfiks vs. Kalkıp da bicep curl, dumbbell fly ya da lateral raise gibi isolasyon egzersizlerini 3-5 tekrar yapmanın pek bi faydası yok. Yaparsan da bi yerlerini sakatlama şansın yüksek çünkü büyük ihtimalle başka bir yerlerden güç alıp hareketi yanlış yaparsın.

benim bildiğim kadarıyla bacaklar yorularak gelişen 12-15 tekrar aralığı isteyen kas grupları
Sosyal ağlarda paylaş

Yorularak gelişenle kastın ne bilmiyorum ama 3-5 tekrar da anasını ağlatıyor bacaklarının. Bacaklar en hızlı gelişen kas grubu. Her şekilde geliştirebilirsin.

8 tekrar ve üstü daha çok hypertrophy için. 1-7 tekrar arası maximum gücü arttırma amaçlı. İki şekilde de güç ve hypertrophy artıyor tabi. Asıl amacın neyse ona yoğunlaşacaksın. Ben halter klübünde olduğum için güç ağırlıklı çalışıyoruz. 80 kilo vücut ağırlığıyla 170 kilo squat eleman da var klüpte. Düşük tekrarlarla gelmiş o hale.

Bu arada haftada üç kere bacak çalışınca 3-5 tekrar da yapsan baya şişiyor bacaklar. Bir de extradan yüksek tekrarla hypertrophy çalışsam balon gibi bacaklarım olcak. Gerek yok ona. :)
Sosyal ağlarda paylaş

Yorularak gelişenden kastım o kasa uygulanan kuvvetin, gerilimin süresinin uzun olması, bu gruba önkol, omuz ve bacaklar giriyor 12-15 tekrar aralığı bu kas grupları için en iyisidir.
Ani güç patlamalı bir anda kan pompalayarak gelişen gruplar ise diğer gruplar onlarada 3-5 veya 7 tekrar aralığı en iyisidir.
Sosyal ağlarda paylaş

kisiden kisiye degisiyor o tekrar sayilari, 12-15 omuz calismak yani benim icin cok fazla ben 8 tekrar agir giriyorum. bacaklar icin drop set 20 tekrar yapiyorum, 8 tekrar agir hemen agirlik azaltip 12 tekrar ornegin.

kendimizi limitlerin icine sokma taraftari degilim acikcasi, gogus ve sirt icin superset yaparken omuz icin normal agir az tekrar giriyorum, kollar gene superset ama bacaklar drop set normal.

bence 12-15 omuz icin asiri fazla tekrar.
Sosyal ağlarda paylaş

makale okumayi biraktim, herkes bir kafadan yaziyor kendine uyani. tutmuyor abicim onlarin bazilari hadi cogu demeyelim de herkes kendine uyani yazmis gecmis. bende sana yuzlerce aksini ispat edecek yazi video gosteririm, adam olympia olmus olacak ayda bir kol calisiyorum diyor. herif 55 cm kol yapmis onu korumak icin ayda 1 kol calismak ne demek. saka gibi ben calissam ayda bir fosurya olurum. en guzeli kendi bunyemizi takip edip gerekli onlemleri bastan almak.

yerim ben o yazitlari :) cok okudum beynim dondu cunku hangisine el atsam baskasi aksini ispat etti :)
Sosyal ağlarda paylaş

Makale konusunda katılıyorum sana,biri diyor bu sütler pastorize olduğu için hiçbir işe yaramaz,dünyaca ünlü dergilerde en az yarım litre sütün gelişmeye katkı sağladığı yazıyor.
Birisinde antremandan sonra 1 saat içinde sadece whey alman gerekirken birisi onu bile yapmamak gerektiğini yazıyor.
Bir diğeri ise antreman sonrası terin soğumadan whey duş yarım saat sonra yemek yazıyor peh..
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.bodybuilding.com/fun/bbinfo.php?page=shoulders

bak surdaki makalelere, sadece shoulders icin herkes bir seyler yazmis bazilari cok rep, bazilari agir girin az tekrar yapin, hangisini yapacagiz delircektim biraktim :)

hepsi hakli aslinda ama hangisi bize en iyi uyar bunu biz bulabiliriz ya da hoca kontrolunde , hoca super biriyse iyi takipciyse zaten yol gosterici oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

C3nK said:

Yorularak gelişenden kastım o kasa uygulanan kuvvetin, gerilimin süresinin uzun olması, bu gruba önkol, omuz ve bacaklar giriyor 12-15 tekrar aralığı bu kas grupları için en iyisidir.
Ani güç patlamalı bir anda kan pompalayarak gelişen gruplar ise diğer gruplar onlarada 3-5 veya 7 tekrar aralığı en iyisidir.

Yok abi böyle bir şey. Makale konusunda ben de katılıyorum. Makalelerden yola çıkıp "şunu böyle yapmak en iyisidir" demek bana pek doğru gelmiyor.

Zaten genel olarak en iyisi diye bir şey yok. Ağırlık çalışmanın onlarca değişik yöntemi var. Hepsinin amacı farklı. Amaç hobi olarak vücut geliştirmek ve sağlıklı kalmak ise bence en mantıklısı programı düzenli olarak değiştirmek. Özel bi amaç varsa (bir spora özel çalışmak mesela) o zaman belli çalışma metodları daha yararlı olabiliyor haliyle.
Sosyal ağlarda paylaş

Makaleler çok garip cidden her kafadan ses çıkıyor ve insan hangi birini yapması gerektiğini bilmiyor. Kanuni'nin dediği gibi kendi vücudunu bildikten sonra illaki biriyle uyuşuyo ve o programla devam ediyosun.

Şu bacak çalışma olayını baya taktım ben kafaya her antremandan sonra 10*8*8*6 bacak ve aynı şekilde squadta calf çalışıyorum. Aslında pek buna uyduğum söylenemez ne zaman yanma başlıyo bacaklarda üstüne bi 10 daha yapıyorum bırakıyorum sonra. Öküz gibi şişmesini de istemem açıkcası sadece üst tarafla orantılı olsun yeter çünkü şimdi vücuduma oranla bacaklarım kuş gibi duruyor. Bakalım 1 2 ay sonra bi değişiklik olucak mı :)
Sosyal ağlarda paylaş

guzel , trapez hafif yapalim, biraz kilo alalim efenim, omuzlari hafif toparlayalim, mideye agir girme ki ust taraf genisledigi zaman mide de genislemesin, daha beter gorunur o vakit.

mideyi agir kilolar ile yaptigimizda normal olarak kaslar sisiyor ve kalinlasma olabiliyor bunun icin buyuk abilerimiz agir calismazlarmis V goruntusunu daha etkin kilabilmek icin.

ki mantikli mide ne kadar zayifsa ust taraf cok daha beter iri gorunuyor. tabi ust taraf genis olmali :D
Sosyal ağlarda paylaş

kilo alamıyorum ama bakalım yaza kadar belki 5 6 kilo alabilirsem o da mucize ahah

trapez konusunda haklısın trapeze biraz daha agırlık vermeliyim biraz orantısız duruyor.

mide olayı da dipste çalışıyorum sadece başka hiçbi egzersizde mide yok :)

omuzları toplayalım derken onu anlayamadım bi tek ne anlamda toplamak biraz çıkık duruyor nedense koldan bağımsızmış gibi o mu acaba? :)
Sosyal ağlarda paylaş

Height: 5 ft 9 in (175 cm)
Competition weight: 245 pounds (111 kg)
Off-Season weight: 270 pounds (120 kg)
Arms: 22 inches (56 cm)
Legs: 32 inches (81 cm)
Calves: 20 inches (51 cm)
Neck: 18.5 inches (47 cm)
Waist: 29 inches (74 cm)
Chest: 53 inches (130 cm)

ucunzdan acik verse bizede sevabina.
Sosyal ağlarda paylaş