Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Zamanda Yolculuk..Gelecege Gitmek Gerçekten Mümkün mü?

SeLDoM

Öne çıkan mesajlar

gorecelik kanununa gore uzayda yuksek hizda (isik hizi degil) yolculuk edersen sana gore zaman dunyadakinden daha yavas ilerler. boyle 1 sene seyahet edersen dunyada 3 sene gecmis olur ( orani salladim heh) .

ayrica uzayin cesitli yerlerinde zamanin esneklik kazandigi teoride de olsa kabul edilmis bir seydir . buralara yapilacak yolculuklar sayesinde de zamanda bir cesit yolculuk yapilacabilecegi dusunuluyor .

dikkat cekmek istedigim bir husus bu tezlerde sadece zamanda ileri gidilebilecegi . gecmise gitmekle ilgili bugune kadar duydugum tek dikir ortaokulda bir arkadasimin dunyanin donus yonunun tersine dunya etrafinda 7 tur atarsan 100 sene geriye gidersin demesidir ki takdir edersiniz hic bir bilimsel yonu yoktur :D .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Sosyal ağlarda paylaş

vallah zamanda yolculuk olmuyacak ve olmaz da.
bu gelceğe gitmek yazılmamış bir romanı okumaya çalışmak gibi. geçmiş zaman'a gitmek ise insan oğlunun pişmalıklarından kurtulmak için uydurduğu bir masal.
sonuç. şu an ve durumlar gerçek olandır gerisi yalan...
:horace:[signature][hline]Yaşasın zalimler için cehennem...
İntikam soğuk yenildiğinde güzeldir
Sosyal ağlarda paylaş

said:
huun, 12 Ağustos 2004 22:18 tarihinde demiş ki:
gorecelik kanununa gore uzayda yuksek hizda (isik hizi degil) yolculuk edersen sana gore zaman dunyadakinden daha yavas ilerler. boyle 1 sene seyahet edersen dunyada 3 sene gecmis olur ( orani salladim heh) .

ayrica uzayin cesitli yerlerinde zamanin esneklik kazandigi teoride de olsa kabul edilmis bir seydir . buralara yapilacak yolculuklar sayesinde de zamanda bir cesit yolculuk yapilacabilecegi dusunuluyor .

.

doğru olabilir şu anda kulandığımız birimler ve imkanlar düya üzerinde geçerlidir. evrenin her hangi bir yerinde bu değerler kat kat büyük ve/veya kat kat küçük olabilir.
bana göre[signature][hline]Yaşasın zalimler için cehennem...
İntikam soğuk yenildiğinde güzeldir
Sosyal ağlarda paylaş

said:
coskun_t, 13 Ağustos 2004 00:06 tarihinde demiş ki:
vallah zamanda yolculuk olmuyacak ve olmaz da.
bu gelceğe gitmek yazılmamış bir romanı okumaya çalışmak gibi. geçmiş zaman'a gitmek ise insan oğlunun pişmalıklarından kurtulmak için uydurduğu bir masal.
sonuç. şu an ve durumlar gerçek olandır gerisi yalan...
:horace:

+1 çok doru sölemişin[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

Bilim konusunda öngörüler yaparken kesin yargılara varmaktan kaçının. Büyük saydığımız, ağzının içine baktığımız üstadlarımız ne komik demeçlerde bulunmuşlar vaktinde herkes bilir.[signature][hline]God created the earth in six days, on the seventh he rendered.
@ui ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected]
ek$i | DevianArt | Eve-Online
Sosyal ağlarda paylaş

Geleceğe gidiş konusunda tahmin yürütme çabasında olan arkadaşlara Einstein'ın Twin Paradox'unu incelemelerini önericem. Bunu okurkende şunu göz önünde bulundurun. Uzayda olduğu gibi zamanda bir tanımlama yaparken nereyi referans aldığınız çok önemlidir. Görelelik teoriside buradan çıkar. Geleceğe seyahatte referans olarak seyahet etmeyen insanı alırsanız olayı kavrayamazsınız. Twin Paradox'taki seyahet eden ikizi referans noktası aldığınız taktirde nasıl geleceğe gidileceğini daha iyi anlayacaksınız.[signature][hline]God created the earth in six days, on the seventh he rendered.
@ui ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected]
ek$i | DevianArt | Eve-Online
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ReD_DoG, 12 Ağustos 2004 22:27 tarihinde demiş ki:
bu gün bi saat önce fln tvde gördüm mars da 10 gün fln(salladım günü)kalınca dünyada 500 gün geçmiş oluo gibisinden bişi söledi sanki

O zaman farki gibi bi sey mesela dunya gunesin etrafinda bi yilda donuyo yani bizim bi yilimizla(365 gun yani bizim bungumuzle) fakat pluto 289 yilda donuyo(bize gore 365*289 gun fakat oranin bir yili bu kadar gun ediyor yani) gunesin etrafinda o oyle bi'sey gayet normal yani.[signature][hline]Get Up, Stand Up, stand up for your right Get Up, Stand Up, don't give up the fight
[Bob Marley]
Ben!!!(Ünlemlere de bak)
Cd- kafası karışıkken bir şeyler demeye çalışmış:
Yok asabah sabah kafamız sazten uçmuş o açıdan şey var bi de yani ben saşmalıyorum gene

[Bu mesaj Cd- tarafından 13 Ağustos 2004 01:07 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Neden olmasin ? Imkansiz diye hic birsey yoktur.
Dusunebildiginiz hersey var olabilir. Olamiyacak birseyi dusunebilirmisiniz ? Dusunuyorsunuz demekki olabilir.

Bazilari demis gecmise gitmek imkansiz eger mumkun olsaydi muhakak mudale ederlerdi. Peki mudale etmediklerini nereden biliyorsunuz ki ? BElki gelecekten gelen biri ikiz kuleleri patlatti? Ama sen diyosun ki mudale etse anlardik. GERIDEN ANLA.

Baskalarida dusunmeden atlamis "Eger gecmise gitmek olsaydi herkes gelirdi. ULAN dombedolab m1 herkesi soksunlar.

Zaman belli bir hizla ilerliyor. Zamanin ilerledigi hizdan daha hizli bir sekilde U donusu yaparsan nolur bilemiyorum cunku hic deniyemedim ama kesin garib seyler olur.

Sonuca gelirsek biz insanoglu kendi kendimizi yok etmis bir irkiz ve yeniden yapilaniyoruz. Ama her zaman ki gibi insanoglunun bencilligi ofkesi ve akilsizligi bizi ileriye goturmuyor. yani cok yavas ilerliyoruz.
Dusunsenize teknolijimizi silahlara kullandigimiz kadar baska bir seylere kullansak neler olurdu. SAVAS olmasa herkes kendi kendine yetebilse neler olurdu.
Suan dunyada yasiyan en zeki insanlar ne icin cabaliyor. Yeni silahlar uretmek icin! Bu insanlar insanoglu yasamini uzatmak icin cabalasa nolurdu dusunun ? 5dk sadece dusunun.

Ornek veriyorum Einstein kac yasinda öldü suan tam oalrak hatirlamiyorum ama var sayiyorum ki (60). Insanoglunun omru 250 sene olsa ne olurdu dusunebiliyormusunuz ? yaptiginizin seylerin 4x daha iyisini yapabilme en az 4x daha iyisini.
Insanoglu evrendeki en ahmak topluluklardan biridir ve yemdir.
Gozumuzu yukarlara kaldirmadigimiz surece sefalet savas icinde yasiyacagiz.

Neyse fazla konustum. Umarim aklinizi karistarabilicek bazi seyler sokabilmisimdir.
Saglikli , mutlu , dolu dolu gunler dilerim.
Sosyal ağlarda paylaş

kendin sormuşun kendin wermişin ztn bi adam demiş geçmişde dünyada hiçbişi imkansız deildir dünyayı ele geçircem demiş öbürüde kendini savunmak için silah geliştirmiş sora ilk savaş açan ahanda sende o varsa bendede bu var demiş öle gitmiş ayrıca herkez silah için çalışmıo herkezin kendine göre alanı var biri silah arar biri marsda bişiler bulmaya çalışır biri dna yı çözmeye çalışır clone lamayı çalışır ....[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

geçmişe gitmek imkansız(dır heralde, sonuçta bilim adamı değilim :horace: ) bence. çünkü bi kere dendiği gibi geçmişe gidilebilseydi çevrede uçan arabalarla gezen turistler olurdu. ayrıca herşeyden önce kaos yaşanırdı. bi kez geçmişe giden bi insan geçmişte yaptığından azıcık bile farklı bi harekette bulunursa ya geleceğin yok olması, ya da kaos falan yaşanması gerekir gibime geliyo.

bi de zaman benim beynimde yerini farklı bi şekilde almış. ben nedense zamanı bi boyut olarak düşünemiyorum. yani bi değişken olarak. einstein ne kadar anlatsa da bana tüm evrende tüm cisimler zamanda aynı hızda paralel bi şekilde ilerlemekte gibi geliyo. "geleceğe gitme" olayı yine daha inanılabilir, ama geçmişe gitmeyi kafam almıyo. belki de ben yanlış düşünüyorum..[signature][hline]Are you gonna bark all day, little doggie, or are you gonna bite?
Sosyal ağlarda paylaş

hızı artan bir cismin kütlesi niye artıyor? ..

ve de şu bahsettiğin kütlesiz cisim hakkında birkaç bilimsel açıklama getiren site adresi verebilir misin?

ayrıca nötrinolar hakkında bilgin var mı varsa onlar da kütlesiz olarak kabul ediliyor tartışalım.. düşlemeyelim bildiklerimizi paylaşalım sonra sıra yolculuğa da gelir..
[ signature ][hline]Sadece ölüm anlam bulur gözlerinde
sadece ölüm yalan bu dünyada
umutsuz bir haykırış gözlerinde
Sosyal ağlarda paylaş

Bence olamaz, çünkü Dünya üzerinde inanılmaz dengesizlikler olurdu. Neden mi ? Kendime sordum; zamanda yolculuk yapabilsen neler yapardın ? Ahanda cevaplar:
1-Geçmişe gitsem, millet kılıçla savaşırken yanımda getirdiğim yüksek teknoloji ile dünyaya hükmederdim.
2-Geleceğe gitsem, insanların kaderini bilirdim ki bu dinsel açıdan imkansız.
Biliyorum din ile bilim aynı yerde olmaz. Ama açık olan bu teknolojinin insanlığın yararına değil, savaş aracı olarak kullanılacağı. Böyle bir teknoloji de dünyanın sonunu getirir. Yani olamaz bence.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...