Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Anayasa Mahkemesi, ucundan azıcık

sir

Öne çıkan mesajlar

Hukukçu bir arkadaş son durumu tırnak içinden çıkarıp, olası sonuçlarıyla anlatırsa çok iyi olur.

@Sparkcaster

Muhalefet olman her boka red oyu vermeni gerektirmez. Muhalefet olman hükümet yapıcıysa senin ondan iki kat daha yapıcı olmanı gerektirir. "Ülkeyi yönetmiyorki icrat yapsın" demek hem çok ucuz bir kaçış yolu hemde çok zavallıca bir söylemdir. Daha da acınası olan bu sözü millet vekillerinden çok partiye oy verenlerin kullanması. akp de sizin her boku ana yasa mahkemesine götüreceğinizi ve ana yasa mahkemesinin iptal edeceğini biliyor ama sizin çok dalga geçtiğiniz söylemi benimseyip "durmak yok, yola devam" diyor. Senin partinse 8 yıldır yatmaktan başka bir işi yapmıyor. Oturduğu yerden iktidar omaya çalışıyormuş gibi görünüyor.

Sosyal ağlarda paylaş

SeaGle said:

Peki söyleniliği gibi, anayasa mahkemesinin bu kararı yetki aşımı oluyor mu? Az biraz tarafsız takılan medyaya bakarsak aslında yetki aşımı falan deniliyor, nedir aslı işin?

Chp Şeklen mahkemeye verdi. yani oylamada , zamanlamada , olayın gidişatında bi problem varmı,bi aksaklık bi dalavere varmı bakılsın diye.
ama mahkeme esasen inceledi. daha kesinleşmemiş yani refedanruma gitmemiş referandumda halk kabul etseydi/etmeseydi kesinleşmiş olacaktı ki o zaman incelemeliysi şeklen..
şimdiden şeklen yerine esasen inceledi bu yetki aşımı oluyormuş trt de canlı yayında birisi vardı o söylüyodu 9 gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

Buddha said:

.....

hamaseti bırakırsak, önceki yakın zaman deneyimimizden gördük ki referandumla değişen cumhurbaşkanıyla ilgili maddenin bırakın halk tarafından ne olduğunun tam olarak bilinmesini, mecliste yasayı yapanların bile tam hakim olmadıklarını gördük.
durum böyleyken "halka salak diyolar hüeeee" diyeceğine bana şunun cevabını ver, şimdi de demiyorum, referandum zamanı sokaktan çevireceğin random 100 kişinin kaçı neyi oylayacağından haberdar olacak?

@hocaefendi

yetki aşımı dedikleri/demeleri gereken şey bazı maddeleri değiştirip referanduma göndermiş olmaları, gerisi qq

ayrıca görüyorum ki rahatça ahkam kesiyorsnuz ama bu ahkam kesmelerinin altı boş, en azından biraz dolu sallamak istiyorsanız
http://www.akparti.org.tr/media/www/Anayasa%20de%C4%9Fi%C5%9Fikli%C4%9Fi%20kar%C5%9F%C4%B1la%C5%9Ft%C4%B1rmal%C4%B1%20teklif%20tablosu.pdf
yasa taslağı değişikliği akp nin kendi sitesinden
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...