bone'a katılıyorum o sosyal normların getirdiği bir yönelim. ilişkilerde genelde erkek boyu > kız boyu eşitsizliğinin tercih edildiği bir durumda bu indirekt olarak erkeklerde bir boy kaygısına yol açıyor bu da kendini kompleks olarak gösterebiliyor. Ben 1.90 erkek 1.60 kız gördüm sevgili olarak bir çok kez ama tersini hiç görmedim
bireysel düşünerek hata ediyorsun bu durumlarda normatif düşüneceksin. senin ne düşündüğün zaten genel anlada erkek toplumunun psikolojisini etkilemez genel kadın-erkek ilişkilerinin ne yönde olduğu etkiler sdf
kısa olması önemli değil o kişiyi beğenen kişiden uzun olup olmadığı önemli. kritik nokta orda meydana geliyor.
gerçi dediğimin doğru olmasının bir sebebi de genel olarak erkeklerin boyunun kızların boyundan uzun olması. dolayısıyla zaten mümkün olan bütün kız-erkek ikililerine bakarsak erkeğin boyunun daha uzun olduğu duruma daha sık rastlayacağız muhtemelen.
yine de kızın kendinden kısa erkekle beraber olmayı tercih etmesi durumu bence var olan bir durum. erkekse kendinden çok daha kızlarla beraber olabiliyor rahatsız olmadan.
Bende onu diyorum erkek kızın boyunu sorun etmiyor. Zaten genelde de 15-20 fark oluyor. (Sanırım Türkiye'de erkeklerin boy ortalaması uzun ama kızlarda kısa biraz). Ama kız sorun ediyor işte. Yoksa erkeklerde 6-7 cm peşine düşmeyecek :D
sırf uzun olduğu için kimse beğenilmez zaten, ama uzun boylu olmak bonustur, boylu poslu diye fazladan bir iyi kriterdir. Ya da boyu kısa diye dezavantaj alan erkek vardır çokça.
Sosyal normlar da etkili tabii, ama zevk meselesi biraz da.
Erkekte de kızda da önemli bence boy. Boyum 1.87, benden uzun kızla çıkmam zaten istatistiksel olarak pek mümkün değil, 1.90lık kız yok dünyada pek. Ama mesela ben de uzun boylu kız severim, 1.70 falan minimum (minimum derken prerequisite değil aşağısına hiç bakmam değil yani de, uzunu iyidir). Tutup da 1.50lik 1.60lık kızla çıkınca aradaki boy farkı bile çirkin gözüküyor.
Hani 3-5 cm'in boyu zaten yapılmaz da, kız erkekten 10 cm (veya fazlası) uzunsa küçük erkek kardeş ya da evcil hayvan gibi kalırsın yanında, hoş değil :)
Öne çıkan mesajlar
Ardeth
Sosyal ağlarda paylaş
Buddha
@Ardeth
Yani bunun sebebi de kızların erkeklerin boyuna takması mı oluyor?
Sosyal ağlarda paylaş
Ardeth
bireysel düşünerek hata ediyorsun bu durumlarda normatif düşüneceksin. senin ne düşündüğün zaten genel anlada erkek toplumunun psikolojisini etkilemez genel kadın-erkek ilişkilerinin ne yönde olduğu etkiler sdf
Sosyal ağlarda paylaş
Bella
ama daha kısa fakat yüzü güzel olduğu için beğenilen çok erkek gördüm.
Sosyal ağlarda paylaş
Olivies
Sosyal ağlarda paylaş
Ardeth
gerçi dediğimin doğru olmasının bir sebebi de genel olarak erkeklerin boyunun kızların boyundan uzun olması. dolayısıyla zaten mümkün olan bütün kız-erkek ikililerine bakarsak erkeğin boyunun daha uzun olduğu duruma daha sık rastlayacağız muhtemelen.
yine de kızın kendinden kısa erkekle beraber olmayı tercih etmesi durumu bence var olan bir durum. erkekse kendinden çok daha kızlarla beraber olabiliyor rahatsız olmadan.
Sosyal ağlarda paylaş
0ne
Aslında boylar eşit olsa daha da makbul olur da, Türkiye'de 1.80+ kız bulmak % ile bakılırsa tek bir elin parmaklarını geçmez.
Ama çok da uçuk bi fark olmamalı, kız erkeğin omuzlarına kadar gelse, yada biraz daha uzun olsa yeterli.
Sosyal ağlarda paylaş
dasaaa
gerçi 10-12cm ideal gibi duruyormuş bu charta göre..
Sosyal ağlarda paylaş
huun
aksi durumda yatakta pozisyon hakimiyetini kaybeder de ondan.
Sosyal ağlarda paylaş
Buddha
Edit= huunun mesajını kast etmedim bu arada :)
Sosyal ağlarda paylaş
Rewendor
Sosyal normlar da etkili tabii, ama zevk meselesi biraz da.
Erkekte de kızda da önemli bence boy. Boyum 1.87, benden uzun kızla çıkmam zaten istatistiksel olarak pek mümkün değil, 1.90lık kız yok dünyada pek. Ama mesela ben de uzun boylu kız severim, 1.70 falan minimum (minimum derken prerequisite değil aşağısına hiç bakmam değil yani de, uzunu iyidir). Tutup da 1.50lik 1.60lık kızla çıkınca aradaki boy farkı bile çirkin gözüküyor.
Sosyal ağlarda paylaş
Olivies
Sosyal ağlarda paylaş
Olivies
Boy iyidir beyler.
Sosyal ağlarda paylaş
Bella
uzun boyluysan vücut çalışmak lazım.
Sosyal ağlarda paylaş
Rewendor
Sosyal ağlarda paylaş
dasaaa
adamın vücut ne ise ona göre dikerler işte ceketi. dizine falan gelmez yani. raadol
Sosyal ağlarda paylaş
Olivies
Sosyal ağlarda paylaş
Buddha
O değilde basketbolcu eşlerine üzülüyorum ben topukta giyiyorlar ama hala minareye bakar gibi bakıyorlar :D
@dasaaa
Abi o 20 cmle 4 yıl eğitim gerekir yürüyebilmek için. 10-12 normal duruyor ama dediğin gibi.
Sosyal ağlarda paylaş
Buddha
Birazda kemikle ilgili. Zapzayıf olup iri duranlarda var. bür türlü biraz vücüt yapmak gerekiyor.
Sosyal ağlarda paylaş
Rewendor
Sosyal ağlarda paylaş
dasaaa
oha! mağazadan takım elbise alan insanlar mı var??
gibi sansasyonel bi cümle kurasım geldi.. gerçi benim takım elbise giymem zor bi ihtimal.
IYHGHH
20cm topuklu giyen gerçek hayatta görmedim ben.. ama bi görürsem
kesin arkasından köpek sesi falan yapıp, korkutup kovalayacağım.. merak ediyorum o ayakkabılarla azami sürat kaçtır diye..
Sosyal ağlarda paylaş
Buddha
Sosyal ağlarda paylaş