Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Astsubay hazırlama okulu sağlık raporu

PXJTERM

Öne çıkan mesajlar

simdi o begenilmeyen asstubayligin guzelliklerinden bahsedelim

bir kere askersiniz beyler

her yerde ama her yerde force unuz gecer bunu unutmayin
hele doguda koylerde en buyuk rutbe sizsinizdir herkes size kral gibi bakar.

maasiniz idare ederdir lojmaniniz vardir orduevleriniz vardir(subaylardan ayri ama kotu degillerdir)
Sosyal ağlarda paylaş

astsubaydan bahsediyosun yahu? ne forsu geçecek? kime geçecek?[signature][hline]"computer games don't affect kids; i mean if pac-man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms munching magic pills and listening to repetitive electronic music..."-kristian wilson, nintendo inc, 1989-
Sosyal ağlarda paylaş

ya hakkaten de geçiyor doğuda force un
jandarma var orda, genelde astsubaylar var jandarma'da
ve doğuda hakkaten forceları geçiyor[signature][hline]Boş bir kağıt bir kalem bir de silgi..
Kağıt ömür demek,kalemle silgi ise benim hayatımı sen yazarsın sen silersin demek..
Sen neyi yazarsan güzel, sen neyi silersen güzel.
İstediğin gibi yaşat,istediğin gibi öldür

it's teargas in my eyes // Gizli bahçem

Sosyal ağlarda paylaş

resmi rotasyon dedigin 4 sene(diyarbakir)

sark olayina gelince herkesin yaptigi birsey kimi memnun kimi memnun olmadan yapar

forca gelince begenin begenmeyin asker uniformasi giyen herkesin forcu vardir
(bu konuda benle deneyim yarisina girismeyin bile cok cok fazla ilde yiginla insan tanidim benimle ayni fikri paylasan)

sonra izmir itanbul olayina gelince ruyalari birakip gercege donme zamani beyler

askerlik izmir istanbulda yapilmiyor askerligin ozu ulkenin her tarafinda

bakin babam 24 senelik subay istanbul izmir gormedi daha (ki gayet basarili biri)

dedim ya begenmiyorsan girmiyceksin
arkadasada diyorumki astsubayli ole ahim sahim meslek degil ama emin ol gidip call centerlarda takilmak ne biliyim gidip sacma salak isler yapmaktan 10 kat belki 100 kat daha iyi daha avantajli sagladigi saglik sigortasi bile yeter.

burda herkes kendini bir bill gates modunda asi cocuk havasinda gordugu icin onlara dusuk geliyor bu meslek

evet subaylik varken astsubay olma derim ama gidip aptal bir meslege girecegine astsubaylik 10 kat daha iyidir
said:
unity100, 10 Ağustos 2004 01:15 tarihinde demiş ki:
bir de o senin doguda forcu geciyor dedigin jandarmalar cok memnun mu o doguda olmaktan ve neden sivasin batisi resmi olarak 'rotasyon' tayini olarak addediliyor, rotasyon gerektiren ne var acaba.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
unity100, 09 Ağustos 2004 23:50 tarihinde demiş ki:
evet dogru cok samimi iliskiler var. birlik komutaninin karisinin yaptigi gunlere, toplantilara katilmayi birlik komutani mecbur tutabiliyor rutbeli personelin eslerine. 'askeri gelenek' oldugu soylenerek bir emir yayinlaniyor ve astsubay bascavusun karisinin belediye otobusunde dahi olsa tegmenin karisina kalkip yer vermesi 'gorgu kurallari' seklinde emredilebiliyor.

tabi cok uzak bir galakside bunlar kesinlikle turkiyede degil.

dogrudur efendim. sizi birakalim bir kenara; sizin esiniz, cocuklariniz siz yukselebilin diye komutanin, karisinin gonullu hizmetkarlari oluyor. bizzat sahit oldum, komutanin karisi topluyor butun lojmandaki kadinlari, sen sunu al, sen sunu tamir ettir, sen sunu yap.. sIkIysa yapma. Kadinin biri sirf komutanin karisi emretti diye mobilyalarini degistirtti. bunlar basit ornekler, ama anlayin durumun vehametini.[signature][hline]nom de dieu de putain de bordel de merde de saloperie de connard d'enculé de ta mère.
Sosyal ağlarda paylaş

Keşke astsubaylıktan subaylığa geçiş imkanları olsa da adalet sağlansa... ama dedikleriniz sayesinde kafamda iyicene birşeyler şekillendi.... Bu benim hayatımın dönüm noktası olacak.. Büyük ihtimalle üniversiteye gidecem. en başta askerde etraftaki herkes erkek olacak. Ünide ise kızlar ve eğlenceli 4 yıl ardından kısa dönem veya asteğmenlik... belki subay olarak kalırım kalmasamda o zaman astsubay olurum... belki olamam ama askerde olmasam olur. Ne bilim dandik bir işte çalışsam bile belki saha ii olur memur falan olsam bile daha ii astsubaylık hakkında çok az insan iyi şeyler söylüyor..... Avantajları fazla ama insanı felaket yıpratıyormuş. Şerefsiz generaller, subaylar p.ç gibi avuçlarında oynatıyolarmış.. bugün şubede bir astsubayla konuştum o pek çok dezavantaj söyledi. ki onun işi masabaşında... biz araziye çıkarsa iğrenç olur... Çok dandik bir ülkedeymişiz bunu biliyordum ama beni bu şekilde vuracağını hiç bilmiyordum.[signature][hline]Yaşasın Bambular...
Sosyal ağlarda paylaş

maşallah sövmüşün orduya, zaten asker olamazsın sen, olsan da hayır gelmez. Kişisine göre değişir bu askerlik olayı uzatmayacağım, yaşanmadan da bilinmez zaten.
Burda gelip de sağdan soldan duyduklarıyla ahkam kesenlere birşey yazmayacağım, taksınlar at gözlüklerini güneşlenmeye devam etsinler. (Sözüm meclisten dışarı) Alınan alınabilir.[signature][hline]Boş bir kağıt bir kalem bir de silgi..
Kağıt ömür demek,kalemle silgi ise benim hayatımı sen yazarsın sen silersin demek..

Sosyal ağlarda paylaş

Sen niye asker olmuorsun be prawler, madem harika süper? Hem bak anlıyormuşsun da askerlikten, ailende de asker var. Ne uğraşıorsun üniverste bilmemne? Sonra gideceksin askerde astsubaylara üst olacaksın. Oldu mu

[signature][hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki:
A mug of ale, and a fine tale!
Gimli yönetti

[Bu mesaj Gimli tarafından 11 Ağustos 2004 01:05 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

beyler bu bir tercih

benimde asker olma sansim vardi ben hep bilgisayar muhendisi olmak istiyordum o amacla ilerledim mesela.
ir cok arakdasimda asker oldu dedigim gibi bu bir tercih ama su dogrudur ole el bebek gulbebek her see itiraz modda takilan bir tipseniz askerlik uygun degil.

cok mesakatli is ama getirdikleride buyuk bir tercih dedigim gibi kimseye niye yapiyorsun yapmiyorsun denemez.

said:
Gimli, 11 Ağustos 2004 01:04 tarihinde demiş ki:
Sen niye asker olmuorsun be prawler, madem harika süper? Hem bak anlıyormuşsun da askerlikten, ailende de asker var. Ne uğraşıorsun üniverste bilmemne? Sonra gideceksin askerde astsubaylara üst olacaksın. Oldu mu

Sosyal ağlarda paylaş

yazmadım askerliği, karakterime yapıma uygun değil.
Olsaydı kesinlikle tercih edeceğim bir meslek olurdu.[signature][hline]Boş bir kağıt bir kalem bir de silgi..

Sosyal ağlarda paylaş

said:
onlyreal, 11 Ağustos 2004 10:45 tarihinde demiş ki:

ole el bebek gulbebek her see itiraz modda takilan bir tipseniz askerlik uygun degil.

herşeye he deyip sorgulamadan kabul etmekle el bebek gülbebekliğin alakası nedir? Askerlik kimin karakterine uygundur?[signature][hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki:
Gimli yönetti
Sosyal ağlarda paylaş

askerlik kimin karkaterine mi uygundur?
Hergün suratını kazımayı göze alacaksın
Komutan seni ezebilir, buna katlanabilceksin
Her yeri dolaşacaksın dağ bayır..
Daha bir sürü zorluğu var ama avantajları da var.

Bunlar işine geliyorsa olursun asker[signature][hline]Boş bir kağıt bir kalem bir de silgi..

Sosyal ağlarda paylaş

Sonuçta da eline resmen diyet bir yaşam geçecek. İzindeyken bile üniforman üzerinde duracak, kız yüzü göremeyeceksin okuyorum derken. Başındaki üç kitap okumamış adam gelip sana aklınca hayat dersi verecek.

Yoook. Özgür iradesini seven bi adam ve askerlik kavramları yanyana hiiiç durmuyor[signature][hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki:
Gimli yönetti
Sosyal ağlarda paylaş

okumayı bitirince biraz da olsa rahatlıyorsun
serbestsin çoğu zaman haftasonları ama nerede olduğuna bağlı bu.[signature][hline]Boş bir kağıt bir kalem bir de silgi..

Sosyal ağlarda paylaş

said:
onlyreal, 10 Ağustos 2004 01:26 tarihinde demiş ki:
resmi rotasyon dedigin 4 sene(diyarbakir)

sark olayina gelince herkesin yaptigi birsey kimi memnun kimi memnun olmadan yapar

forca gelince begenin begenmeyin asker uniformasi giyen herkesin forcu vardir
(bu konuda benle deneyim yarisina girismeyin bile cok cok fazla ilde yiginla insan tanidim benimle ayni fikri paylasan)

sonra izmir itanbul olayina gelince ruyalari birakip gercege donme zamani beyler

askerlik izmir istanbulda yapilmiyor askerligin ozu ulkenin her tarafinda

bakin babam 24 senelik subay istanbul izmir gormedi daha (ki gayet basarili biri)

dedim ya begenmiyorsan girmiyceksin
arkadasada diyorumki astsubayli ole ahim sahim meslek degil ama emin ol gidip call centerlarda takilmak ne biliyim gidip sacma salak isler yapmaktan 10 kat belki 100 kat daha iyi daha avantajli sagladigi saglik sigortasi bile yeter.

burda herkes kendini bir bill gates modunda asi cocuk havasinda gordugu icin onlara dusuk geliyor bu meslek

evet subaylik varken astsubay olma derim ama gidip aptal bir meslege girecegine astsubaylik 10 kat daha iyidir
said:
unity100, 10 Ağustos 2004 01:15 tarihinde demiş ki:
bir de o senin doguda forcu geciyor dedigin jandarmalar cok memnun mu o doguda olmaktan ve neden sivasin batisi resmi olarak 'rotasyon' tayini olarak addediliyor, rotasyon gerektiren ne var acaba.

hipotetik ulkedeki jandarma teskilati 2 senede bir rotasyon yapar, iyi bir ceza olarak tatil tayini diye nitelenen bati tayini (bilecikten konyadan denizliden bahsediyoruz tatil tayini olarak) geldiginde tatil tayini yerine yine doguya verme uygulamasi yapilir.

aptal bir meslek astsubayliktan yuz bin kat daha iyidir. aptal bir meslekte birakabilme sansin var.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Gimli, 11 Ağustos 2004 13:16 tarihinde demiş ki:
Sonuçta da eline resmen diyet bir yaşam geçecek. İzindeyken bile üniforman üzerinde duracak, kız yüzü göremeyeceksin okuyorum derken. Başındaki üç kitap okumamış adam gelip sana aklınca hayat dersi verecek.

Yoook. Özgür iradesini seven bi adam ve askerlik kavramları yanyana hiiiç durmuyor

gimli konustu !

ben haftasonu ucaga atlarim guatemalaya giderim gezerim donerim. bir asker yan ilceye gecmek icin garnizon disi izni almaya ihtiyac duyabilir. arada 20 km vardir ama ilce obur ildedir. gider birlik amirinin kapisini asindirir.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

quote yapmiycam okumayi zorlastiriyor

simdi bakin

jandarma ozel bir gorev 2 sende bir degisir ama gorevinden nefret eden jandarmada azdir

bir jandarmanin kralligi hic bir askerde yoktur(bana uzun uzun yok bole sole diye sayma kardesim emin ol bu konuyu senden 50 kat daha iyi biliyorum)
ki jandarma astsubaylikta cok cok iidir emin ol.

sonra bak sana 50 kere dedim yine diyorum ben ozgur genclik serbesttim modudanda takliyorsan ordu uygun degil bunu artik anlayin yani hala bunun neyini tartisiyorsun anlamiyorum.

bu ulkede sen astsubay olmak istemesende olmak istiycek binlerce insan var (bkz askeri sinavlar)

neyse rica ediyorum kapansin artik bu konu ayni seyleri takilmis plak modunda tekrar etmekten sikildim.
Sosyal ağlarda paylaş

only real boşuna çeneni yorma daha önce dediğim gibi
yaşanmadan anlanmaz bu, kapatalım konuyu[signature][hline]Boş bir kağıt bir kalem bir de silgi..

Sosyal ağlarda paylaş

said:
onlyreal, 11 Ağustos 2004 21:06 tarihinde demiş ki:
2 sende bir degisir ama gorevinden nefret eden jandarmada azdir

bir jandarmanin kralligi hic bir askerde yoktur(bana uzun uzun yok bole sole diye sayma kardesim emin ol bu konuyu senden 50 kat daha iyi biliyorum)

arkadasim jandarma astsubaylar oyle demiyor. bir askerli birlikte gorev yapabilecek her farkli sinifta astsubayla konustum bu konulari daha memnun olan kisi gormediklerini soylediler, arti bu insanlar bulundugum yere ustun basari ve yuksek nitelikleri nedeniyle ozel tayin olmus insanlardi. bu konuda he diyene lagaluga ederim hic kusura bakmayin.

jandarmanin kralligi hicbir askerde yokmus. oyle kralliga kafam girsin. gel sen gotureyim en yakin jandarma birligine oradakilere de soyle bunu da a k ile baslayan cumlelerle muamele gor.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

Sağlık raporunu sonunda aldım.. en kısa sürede nasıl alınır ve oralarda tutumun nasıl olması gerektiği konusunda isteyene ayrıntılı bilgi verebilirim özelden ulaşabilirsiniz....
Orada birkaç astsubay ile konuştum. İster denizci ol ister havacı ister kara ister jandarma her ne olursa olsun astsubay ordunun hamallığını yapıyormuş. Deniz en rahatıymış yani o da rahat değil ama en rahatı ve en gevşeği sayılabilirmiş. Kara ise tam tersiymiş. jandarma çok dengesizmiş. gittiğin her yerde durum değişiyomuş. 2 yılda bir tayin çıkıyomuş ve bir görev süresince 13-16kere yer değiştirebilirmişin. Yani taşınmak zor çok bıktırıyomuş....
Karanın en rahatı haritacılıkmış. ANkarada harita birliğinde tüm görev süresini dolduranlar varmış....[signature][hline]Yaşasın Bambular...
Sosyal ağlarda paylaş

beklerim abicim

hatta gel bir ara bursa jandarma alay komutanindan kucugune dogruda tanistiriyim

senin anlayamiyacagin anlatmiyacaklari cok memnuniyetleri var neyse bir cevap daha istemiyorum mumkunse uzatmiyalim(pmde tartisalim gerekirse konu sapti arkadasa basarilar).

said:
unity100, 12 Ağustos 2004 13:31 tarihinde demiş ki:
said:
onlyreal, 11 Ağustos 2004 21:06 tarihinde demiş ki:
2 sende bir degisir ama gorevinden nefret eden jandarmada azdir

arkadasim jandarma astsubaylar oyle demiyor. bir askerli birlikte gorev yapabilecek her farkli sinifta astsubayla konustum bu konulari daha memnun olan kisi gormediklerini soylediler, arti bu insanlar bulundugum yere ustun basari ve yuksek nitelikleri nedeniyle ozel tayin olmus insanlardi. bu konuda he diyene lagaluga ederim hic kusura bakmayin.

jandarmanin kralligi hicbir askerde yokmus. oyle kralliga kafam girsin. gel sen gotureyim en yakin jandarma birligine oradakilere de soyle bunu da a k ile baslayan cumlelerle muamele gor.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
unity100, 12 Ağustos 2004 13:32 tarihinde demiş ki:
said:
Prawler, 11 Ağustos 2004 21:46 tarihinde demiş ki:
yaşanmadan anlanmaz bu, kapatalım konuyu

bu da ne guzel olaydir yasanmadan anlasilmaz. bi anlamak icin imzayi attin mi da geri donusu yok tam bir jedi trial imis.

ben öyle demek istemedim, demek istediğim askeri ortamı yaşamadan uzun süre anlayamazsınız bazı şeyleri dedim. Burda ben ve only real boş konuşmuyoruz.[signature][hline]Boş bir kağıt bir kalem bir de silgi..

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...