voodoo_ Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2010 çok kararsız kaldım.yardıma ihtiyacım var. analog bir makine düşünüyorum. canon eos 300, 3000, 3000v, 3000N ve 300v bakındıgım bodyler bunlar. objektif olarak canon 28-90 mm yada 35-80mm si geliyor. ayrıca seçenekler arasında nikon f60 ve f55 de var. hangi body ve objektif tercihim olmalı?objektif tercihi neye göre olmalı? bu aletleri uzun vadede kullanmayı düşünmüyorum. bu zamana kadar yarı profesyonel dahi hiç bir makine kullanmadım.sadece öğrenme amaçlı alacağım.fotoğrafçılık hoşuma giderse daha da iyi bütçeler ayıracagım. bir de internetten ikinci el olarak satın alacağım.kargo gelince neye dikkat etmeliyim? şimdiden teşekkürler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2010 DSLR makinalardaki objektifleri kullanaiblen bi body tercih et. İleride objektif işine yarar yine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2010 ben 300v kullanıyorum. baya önce almıştım. 28-90 objektifim. öğrenmek için slr yalnış bi seçim. dslr daha doğru bir seçim olur çünkü bu yöntem pahalıya patlıyor. Filmi ucuza bir şekilde alıyorsun ama banyo filan işte orda giriyor biraz. Ayrıca cd ye çekmelerine rağmen scan mantığı ile olduğundan nepnet görüntü alamıyorsun pc de. Ancak el de baskılı güzel gözüküyor. ama bu canonların objektiflerininde hepsi sanırsam dslr le de uygun olmuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nuwanda Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2010 kendin karanlik odaya girip filmi basmicagin surece, dslr almani tavsiye ederim ben de Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
voodoo_ Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 mesajlar için teşekkürler önerebileceginiz dslr makine modeli var mıdır? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2010 nuwanda said: kendin karanlik odaya girip filmi basmicagin surece, dslr almani tavsiye ederim ben de bunun zevki bir başka oluyor işte... evimde imkan olsa dijitalle işim olmaz. manuel fotoşop basarım :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tron Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2010 bana pek istekli gelmedin :) bu yüzden dslr al. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
voodoo_ Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2010 Tron said: bana pek istekli gelmedin :) bu yüzden dslr al. bana pek istekli gelmedin de ne demek? dedigim gibi bütçe problemli.onun için en azami para ile güzel işler cıkarmak istiyorum. dslr zaten hep önerilen bişey.keşke bir de marka model belirtseydiniz... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2010 fiyat aralığı vermen önemli tabi ki insanlar bir şeyler önersin :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ladytron Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 BiTcH_oFBaT said: nuwanda said: kendin karanlik odaya girip filmi basmicagin surece, dslr almani tavsiye ederim ben de bunun zevki bir başka oluyor işte... evimde imkan olsa dijitalle işim olmaz. manuel fotoşop basarım :D kesinlikle! =) fotoğrafa başlamak istiyosan filmli makine en doğrusu. hatta banyo etmeyi de öğrenirsen çok daha kiyif alırsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Kasım 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2010 bence bütçen düşük ise bütün manuel ayarlara sahip bir kompakt makine al işin artistliğinden uzaklaşıp, beyaz dengesiymiş, iso ayarıymış falan hepsini öğren. ben analog makine ile geziniyorum ev arkadaşım manuel ayarlara sahip kompakt ile, ben bi fotoğrafı çekerken film gidecek diye çekmeye değmeyecek olana kıyamadığım için çektiğim fotoğraf sayısı çok az mesela ev arkadaşıma göre. ev arkadaşım ayarları değiştirip değiştirip çekiyo, benden çok daha fazla biliyo o sayede şu an işin teknik detayını mesela. o bakımdan bence bi kompakt makine al ve bütün manuel ayarlara sahip olmasına dikkat et alırken, en temizi. daha sonra dslr'ye geçtiğinde de kompakt elinde bulunsun, doğumgünüymüş falan filan biyerlere gideceğinde elinde kompaktla rahatlıkla gidersin, slr'ye kıyamıyorsun yemeli içmeli biyerlere giderken :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 Slr makine çok zevkli, gerçekten çok. Ama masraflı, zor geliyor. Bende eos a2 var, üstünde de 28-80mm lens. İkinci el almayı düşünürsen satmayı düşünüyorum ben de sanırım. Ama parama kıyacağım dslr alacağım dersen iyi yaparsın derim. Yine de slr makinenin verdiği eskitilmiş gibi sonuçlarla biraz haz alıcam dersen, slr ile başlayabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar