Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

1 aylık pisimiz için acil yardım! biberon içe yaramıyoo!


ezgore

Öne çıkan mesajlar

tek çarem bu oldu artık.
ben yaklaşık 6 senedir kedi sahibi birisiyim ve evimde bir tekir besliyorum ama ailecek sınırlarımızı zorlayarak dışarıda da en azından 7-8 kediyi beslemeye çalışıyoruz. bu kedilerden birisi 1 ay önce doğurdu ve bugün yavrularından birisini ölüme terkettiğini farkettik. büyük ihtimalle depresyonda. pislenmiş yavrucak artık başına ne geldi bilmiyoruz ama baya pis ve besinsiz kalmıştı. annesi sadece yanında yatıp durdu izlediğimiz süre içerisinde. bi temizleme tavrına bile girmedi biz de haliyle kaptık miniği koştuk veterinere (acil dedim biliyorum uzun sürdü bu intro) neyse kedicik sağlıklı genel olarak bi sıkıntısı yok sadece dehidrasyon ve besin sıkıntısı var. veterinerimiz günde 6-10 kez prematüre bebek mamasıyla besleyin mutlaka dedi biberon bile aldık eşşek sıpası için ama nafile. yemeyi reddediyor. emme refleksini mi kaybetmiş bilmiyorum ama çok acil yardıma ihtiyacım var bu bebek nasıl beslenicek. ilgileriniz için şimdiden çok sağolun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Pet başlığı altında böyle bi soruyu sormayı garipsememiştim ve açıkçası daha önce paticik sayesinde başka konularda olan sorunlarımı çözdüğüm için gene yardımcı olur birisi diye ummuştum. belli ki huzurunu kaçırdım gece gece, kusuruma bakmazsın artık.

güncelleme: yanlış anlaşılmalar düzeltilmiştir. şimdi bakınca hakikaten sanki dinime küfretmişsin gibi algılamışım, sıkıntı yok =)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bi de cok anlamam kedilerden falan ama kediyi beslerken tutus sekli de önemlidir heralde. nasil tutuyosunuz kediyi?
söyle bisi buldum;

said:
Dik bir şekilde oturup, kediyi kucağınıza alın. Kediyi tutarak sırtını kendinize yaslayın. Arka patileri kucağınızda ön patileri elinizde olacak şekilde tutun. Diğer elinizde biberonu nazikçe ağzına yerleştirmeye çalışın. İlk anda ne olduğunu anlamayacaktır. Biberonun içindeki gıdadan bir miktar ağzının kenarlarına damlatın. Tadını aldıktan sonra yeniden biberonu ağzına yerleştirmeye çalışın. Bir kaç beceriksiz hamleden sonra biberonu emmeye başlayacaktır. Biberonu emmeye başladıktan sonra ön patilerini serbest bırakın böylece biberonu ön patileriyle tutabilecektir. Bir kaç kez ara vererek dinlenmesini sağlayın ve düzgün beslenip beslenmediğini kontrol edin. Biberonla bile boğulma riski yaşayabilirler.

Doyduğu zaman biberonu bırakacaktır. İçinde gıda kaldıysa bitirmesi için zorlamayın. Eğer verdiğiniz miktarın yeterli olduğuna eminseniz biberondaki gıdayı bitirdikten sonra tekrar doldurup vermeyin. Beslenmesi bittikten 15-20 dakika sonra tuvaletini yaptırın.

bi de bu

said:
Biberonu ağzına yaklaştırdığınızda kokuyu alıp kendiliğinden memeye yapışmıyorsa parmağınızı hafifçe ön dişleri arasına sokarak, kesinlikle zorlamadan ağzını açın ve biberonun ucunu ağzına yerleştirin. Bunu yaptığınızda emmeye başlamalıdır. Eğer yavru emmiyorsa zorla içirmeye çalışmayın, derhal veterinerinize başvurun. Biberonu yere 45 derece açı yapacak şekilde tutun; bu sayede yavru emerken hava kabarcıkları oluşmaz ve hava yutmaz. İstediği kadar emmesine izin verin, bıraktığında daha fazla emmesi için onu zorlamayın. Karnı doyduğunda göbeği hafifçe şişkin yuvarlak bir şekil alacak ve emmeyi bırakacaktır. Yavruyu omzunuza yaslanacak şekilde tutarak çok hafif bir şekilde sırtına parmağınızla vurarak gazını çıkarmasını sağlayın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yöntemlerin hepsini denedim, kap bile koydum belki hani yalama içgüdüsü yerine gelmiştir diye ama nafile. biberona asılmıyo bile ama yemesi de lazım yarın veterinerle görüşücem tekrar. sağol ama oturup uğraşmışsın bulmuşsun ben biraz bakındım da yardımcı olan çok bişey bulamamıştım. teşekkürler uğraşınız için efenim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şimdiye kadar 10-11 adet kedim oldu, doğuranlardan ölen yavrulara kadar her tür kediyle ilgilendim.

en yoğun yaşanılan sendrom annenin yavruları benimsememesi. atıyor bir kenara siz biberonla kedi sütü tozuyla beslemeye calışıyorsunuz. ama onun ilk bir kaç dahi olsa anne sütü içmesi gerekiyor. yoksa malesef ki , büyük ihtimalle kurtaramıyorsunuz.

yapılacak en doğru hareket anneyi bacaklarından tutup bir yerde yatırmak ve yavruyu yanına getirmek, yavruyu memelere doğru yaklaştırın, emmesini saglayın. emzirmeyen kedinin memeleri içine kaçar, süt vermez olur, bu nedenle ilk 1-2 gün önemli.

onun dışında kedi sütünde parazit olabiliyor, bu da kedinin ölümüne yol açabiliyor.

doğa genellikle acımasız bu konuda malesef..

umarım yavrularınız kurtulur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...