Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ayın 12 si itibariyle ASKER im ...

The_Delucian

Öne çıkan mesajlar

delucian astğm olarak mı gidiyordun?[signature][hline]Boş bir kağıt bir kalem bir de silgi..
Kağıt ömür demek,kalemle silgi ise benim hayatımı sen yazarsın sen silersin demek..
Sen neyi yazarsan güzel, sen neyi silersen güzel.
İstediğin gibi yaşat,istediğin gibi öldür

it's teargas in my eyes // Gizli bahçem

Sosyal ağlarda paylaş

said:
The_Delucian, 06 Ağustos 2004 22:48 tarihinde demiş ki:
said:
screamer, 06 Ağustos 2004 00:30 tarihinde demiş ki:
Bu arada hangi üniversite çıkışlısın

Istanbul Univ. Elektronik müh ...
bugun ogrendim genelde ankaraya gonderıyolarmıs elektronıkcı tayfayı ...

ankaranin nahiyelerine van askeri hastane k liklarini da ekle.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaslar askerde personel ile ilgili isleri de cesitli vesilelerle kovalamak zorunda kalmis olmam nedeniyle askerde bu islerin nasil isledigi konusunda biraz bilgim var.

size sunu soyleyeyim, bir seyin ihtiyaci varsa, o sey istenir, yarisi sahislar tarafindan idare olan yarisi da tamamen otomatize olan bir sistemin son ayaginda ankarada bir bilgisayar ihtiyaci olanaga esleyiverir.

bundan sonrasi tamamen sonraki onemli ihtiyacin sonraki eldeki olanaga eslenmesi seklinde devam eder.

bir k likta 10 tane birlik 15 tane elektronik muhendisligi mesleginin tatmin edecegi sinifta talep yapmistir. ayni sinifin istegini diyelim ki haberlesme mezunlari ve meslek lisesi elektronik mezunlari da tatmin ediyor olarak tespit edilmistir. bunlara oncelik sirasi verilmistir, ornegin once haberlesme mezunu sonra elektronik sonra meslek lisesi elektronik mezunu eslenir, mesela kisa donem er olma durumunda muhabereci sinifi istihdaminda.

iste bu noktalarda siz sadece birer rakam ve birer degiskensiniz. esitlenirsiniz, diyelim haberlesme mezunlari kategoriyi tamamen doldurdu mu, o zaman siz mesela sizin mesleginizin eslendigi baska bir talep sinifindan eslenirsiniz, mesela bilgi islem. ama diyelim burada bilg. muhleri, elk muhleri ve sonra hedehodolar olarak siralanmis olsun, sistem once bilg muhlerinden ceker.

siralari ornek verdim, degisik her sinifta degisik olabilir.

haaaaaaa,

iste bu ihtiyaclar tamamen karsilandiktan sonra, bu sefer alt ihtiyaclara duse duse bir de bakmissiniz ki kendinizi vanda bir jandarma tabip albayin habercisi buluvermissiniz elektronik masteriniz yurtdisi tecrubenizle, cay tasiyorsunuz.

nasil olur ? olur olur. cunku artik ihtiyaclar eslenmistir ya da o donem talep az olmustur, siz kabaga kalmissinizdir, ve askeriye de 'elektronik muhendisidir ankaraya verelim orada yararli olsun' gibi bir kavram istihdam etmediginden denk geldiginiz bir sonraki ihtiyaca veriverilmissinizdir.

gunde 250 bardak cay tasiyarak 5 ayinizi gecirirsiniz.

torpil degiskeni onemlidir tabi.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

haaaa diyelim siz sinifli, direk bir talebe verilmis bir istihdam olarak ya da kabbak gibi askeri birlige bir nefer olarak gonderildiniz (piyade ya da er ya da muharip yd. sb). sonra ne olur ?

tamamen fikir yurutmece, tamamen hayal, tamamen hipotez olan olaylar ve sacmalamalar silsilesiyle cok uzak bir galakside belki olabilecek bir inceleme ile inceleyelim. bunlarin hepsi uydurmacadir, kesinlikle tskda olan gercek olaylar degildir, olamaz da, cok uzun cok eglenceli diyaloglu bir roman olacak bakalim neler olacak :

her yeni gelenler doneminde personel sube ile diger subeler ve bolukler arasinda oynanan cok tandansli bir dans baslar.

bazi siniflar vardir, hicbir sekilde gorev yeri degistirilemez. tabi askerde hicbir zaman imkansiz yoktur bu konularda ama, soyle diyebiliriz ki cogu 'amirin' - bagimsiz birlikte en ust amir olma saadettine erismis olan asi kafali binbasilarin bile - degistirmeye bir tarafinin yemeyecegi istihdamlar vardir, ornegin ; pdrm subayi - sorumlusu, kisim amiri hede hodo diye bulunulan birligin boyutuna olcekli olarak pdrminin boyutuna gore degisir unvani -.

nedir pdrm subayi ? psikolojik danismanlik ve rehberlik biriminin yetkililigidir. nedir bu ? bu adam cizmis, bu adam fittirmis, bu adam 'pdrmlik' - pdrmlik demek bir terimdir artik, bu adama ilismeyin sorumluluk vermeyin patlar manasina gelir - seklinde tespitleri yapan psikolojik birim. revire bagli olur. oyle onemli bir birimdir ki bu, burada yazilan falsolu kallavi bir rapor gn k liktan 3-5 albayi 1 hafta icerisinde denetlemeye kosturabilir.

iste o yuzden bu sekilde atamalara mumkun mertebe el surulmez adam direk yerine verilir cok laga luga edilmez.

sonra artik personel sube amirlerinin ve onlarin diger sube - boluklerle iliskilerine gore enteresan sekillerde kullanacaklari dagitimlara gelir.

ornegin bir boluk o donem icin sirasi gelmis, hakki olarak bir yedek subay talebinde bulunmustur. iste bu noktada ipler tamamen per.ks.a dedigimiz, pesonel kisim amiri kisisinin ellerindedir artik. arada bir husumet varsa, killik varsa ya da tam tersi aralar hosbes ise, kisinin istihdami ona gore oynayabilecektir. tabi her zaman per ks a lar hak sirasi gelmis bir bolugun bir ihtiyac talebini allem edip kullem edip karsilamayip gelen dagitimi baska bir yere vererek denyoluk edemez. ama genelde per ks a lar cok beceriklidir bu konuda.

simdi burada, hemen, askeri birliklerin en dehset verici dagitim kapma oyunlarina sahne olan, yazici ve bilgi islemci kapma ve dagitma olayina deginelim.

bu olay tam bir can pazaridir. yazicilar, subelerde ve boluklerde yapilan burokratik islerin yogunlugu ve killigindan dolayi, hicbir zaman yapmamalari gereken derecede buyuk isleri yuklenmektedir, hicbir zaman gormemeleri gereken dosyalari tutmakta, hicbir zaman anahtarina sahip olmamalari gereken depolarin fiili sorumlusu olmaktadirlar. tabi bu olayin tum nedeni bu sorumluluklari yuklenmesi gereken astsubay personelin artik bezmis olmasidir.

bu kadar sorumlulugun elinden gecmesi sonucunda yazici denen sahis bir bolukte cok enteresan bir pozisyona sahip olur ; isini bilen bir yazici tum olaylarin gidisatini yonlendirebilir, ol dese olmek zorunda oldugu muvazzaf personelin emirlerini harfiyen yerine getirttirebilir ya da kostek olabilir. sorumluluk ve is yapma neticesinde cogu isin elinizde toplanmasinin direkt bir sonucudur.

bunun bir ust kademesinde, karargah binasinda faaliyet gosteren sube ve amirliklerin yazicilari vardir ki, birazdan gorebilecegimiz gibi tum birlik icerisinde cok buyuk etkileri olabilir.

ornegin bir dagitim donemi gelmis olsun, ve ordonat sube - terimleri aynen kullaniyorum orada kullanilan - , kantin ve 20. boluk, her biri bu dagitim donemi icin onceden bilgi islem operatoru (yazici demektir) talebinde bulunmus olsun ve gn k lik bu birimlerin her birine gitmesi gereken adami ismiyle oraya gondermis olsuuuun.

simdiiiii, kagidi elinde birligine gelen adam hicbir seyin farkinda degildir ki kendisinin kaderi kendisi yola cikmadan 2 hafta baslayan cok ince bir danslar silsilesi ile kaderi tespit edilmistir bile. dagitima 2 hafta kadar kala mesai saatinden sonra personel subeye, baslamakta olan starcraft ya da cs karsilasmalarini izlemek uzere inen muhabere yazicisi/eski santralcisi/bilgi islemcisi/bilen adami, personel subedeki yazicilarin arkasinda oturup adamlarin scde birbirlerini kazirken taktiklerini duzeltirken sube yazicilariyla aralarinda su diyalog gecmistir :

m.yzc :lan olm dagitimlar ne zaman geliyor ?
per.yzc : 2 hafta var abi iste ... ( sag makinede oynayan revir yazicisina) sie olm bilmiyorsan oynama sunu
rvr.yzc : eeeeee basliycam ama ha (mousu masaya atarak kalkar sol elde sigara) ne zaman basti bu herif bunlari be hile yapiyor bu kardesim oynamayacagim bundan sonra ben. (bu noktada per sbnin diger yazicisi ve kh.srv.bl yzc. elemanla dasak gecme ve sakinlestirme faaliyetine girisir)
m.yzc : olm bak bana adam lazim. 6 ay kaldi anca.
per.yzc : abi sizin dagitiminiz yok bu done
Sosyal ağlarda paylaş

ne kadar düzenli bir dagıtım şekli lol
pitli piyade olmak en avantajlısı sanırım :) en azından büyük ümitler beslemiyorsun

mühendisim şuyum buyum kesin güzel bir yer verirler diyerek :)[signature][hline]Don't be afraid of the dark! Be afraid of what it hides!

Zegna, 08 Şubat 2004 00:06 tarihinde demiş ki:
fasıldan geldım
kafamda darbuka sesi var hala
gecmıyo
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Popeye, 07 Ağustos 2004 00:47 tarihinde demiş ki:
ne kadar düzenli bir dagıtım şekli lol
pitli piyade olmak en avantajlısı sanırım :) en azından büyük ümitler beslemiyorsun

mühendisim şuyum buyum kesin güzel bir yer verirler diyerek :)

dedim bu isler allahlik. obi sinavini kazansan bile ki nispeten zordur, yd sb olarak gidecegin yer yine hic ummadigin bir yer olabilir.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

jandarma tabip albay yok
abicim

babam tabip albay varsa kimmis o adam beri gelsin

sonra bir not dua edinde askeri hastanelere gelin

birincisi doktorlar gun gordukleri icin medenilerdir egitimli insanin ne demek oldugunu anlarlar

ikincisi burasi hastahane

ucuncuse dua edin komutan postasi olum belki cay tasirsiniz ama o hastanenin krali sizsinizdir kimse karisamaz size.
said:
unity100, 06 Ağustos 2004 23:16 tarihinde demiş ki:
arkadaslar askerde personel ile ilgili isleri de cesitli vesilelerle kovalamak zorunda kalmis olmam nedeniyle askerde bu islerin nasil isledigi konusunda biraz bilgim var.

size sunu soyleyeyim, bir seyin ihtiyaci varsa, o sey istenir, yarisi sahislar tarafindan idare olan yarisi da tamamen otomatize olan bir sistemin son ayaginda ankarada bir bilgisayar ihtiyaci olanaga esleyiverir.

bundan sonrasi tamamen sonraki onemli ihtiyacin sonraki eldeki olanaga eslenmesi seklinde devam eder.

bir k likta 10 tane birlik 15 tane elektronik muhendisligi mesleginin tatmin edecegi sinifta talep yapmistir. ayni sinifin istegini diyelim ki haberlesme mezunlari ve meslek lisesi elektronik mezunlari da tatmin ediyor olarak tespit edilmistir. bunlara oncelik sirasi verilmistir, ornegin once haberlesme mezunu sonra elektronik sonra meslek lisesi elektronik mezunu eslenir, mesela kisa donem er olma durumunda muhabereci sinifi istihdaminda.

iste bu noktalarda siz sadece birer rakam ve birer degiskensiniz. esitlenirsiniz, diyelim haberlesme mezunlari kategoriyi tamamen doldurdu mu, o zaman siz mesela sizin mesleginizin eslendigi baska bir talep sinifindan eslenirsiniz, mesela bilgi islem. ama diyelim burada bilg. muhleri, elk muhleri ve sonra hedehodolar olarak siralanmis olsun, sistem once bilg muhlerinden ceker.

siralari ornek verdim, degisik her sinifta degisik olabilir.

haaaaaaa,

iste bu ihtiyaclar tamamen karsilandiktan sonra, bu sefer alt ihtiyaclara duse duse bir de bakmissiniz ki kendinizi vanda bir jandarma tabip albayin habercisi buluvermissiniz elektronik masteriniz yurtdisi tecrubenizle, cay tasiyorsunuz.

nasil olur ? olur olur. cunku artik ihtiyaclar eslenmistir ya da o donem talep az olmustur, siz kabaga kalmissinizdir, ve askeriye de 'elektronik muhendisidir ankaraya verelim orada yararli olsun' gibi bir kavram istihdam etmediginden denk geldiginiz bir sonraki ihtiyaca veriverilmissinizdir.

gunde 250 bardak cay tasiyarak 5 ayinizi gecirirsiniz.

torpil degiskeni onemlidir tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya simdi benden sonraki 2 nci donem gidio galiba 299 ben 295 tim 2 ayım kaldı simdi unity biras uzun acıklamıs ama genelde askeriye sistemlerinde isleyis bole.ben yedek subay kıbrıs ta bir tank taburunda bir tank takım komutanıyım cok cok iyi bir blk komutanım var ki bu benim cok buyuk bir sansim ic mimarım ne sacmalıklarla urastıımı solesem gulersiniz ama iste gorev bu yapıp bıtırıoruz.delucian arkadasıma da sunu solerim uzun donem olabilir sana buuuuuuuuuuuk ihtimalle benim comezler hep senni meslek cunku biri bolum birincisi vs.neyse yedek subay naapar ona bakalım biras valla kardesim subay oldum die sevinme diecem ama bir nevi kısa donemden daha rahat yaparsın cıkarsın gidersin vsvs bir suru avantajın var ama sana yuklenen gorevler beklenen seyler baya yuklu olucaktır bunu edeble gozunu kapayıp yapıcasksın baska caren yok
benim burda tumen komutanı tanıdık bile olsa her sey farlı bir anda deisebilio( unity i iyi oku ) valla daha anlatıp ne kendimi ne sizi nede okuyanları sıkmak istemem o yuzden sana hayırlı teskereler dilerim nasıl olsa gecicek biticek zaman deilmi sadece kendine mukayet ol metanetini koru.Sakın emin olmadan bir kızla beraberken gitme bkz:ben 4 senelik ilskimi bir gunde poff lattım buraya yanıma bile gelmisti (yazık).Sadece o ise konsantre ol unutma aklını baska seylere kurcalatma vede tatilini mumkun olduunca kullanma teskereye eklersin..

Dip Not: "BU ARADA GOREVLILERDEN O SIMDI ASKER IBARESINI BANA EKLEMERINI İSTİYORUM PLS..."

delucian senin gitiin yerde senden onceki astegmenlerden eer varsa sende atgm gidersen onların bilgilerini iyi kullan onlarla konus vede birbirinize destek olun ancak siz birbirinize yardım edersiniz cunku.[signature][hline]Etraf BOK kokuo Sen ne Gonusuon!!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
onlyreal, 07 Ağustos 2004 01:48 tarihinde demiş ki:
jandarma tabip albay yok
abicim

babam tabip albay varsa kimmis o adam beri gelsin

sonra bir not dua edinde askeri hastanelere gelin

birincisi doktorlar gun gordukleri icin medenilerdir egitimli insanin ne demek oldugunu anlarlar

ikincisi burasi hastahane

ucuncuse dua edin komutan postasi olum belki cay tasirsiniz ama o hastanenin krali sizsinizdir kimse karisamaz size.

demistim arkadasim hayali bir galakside hayali olaylar bunlar uydurma diye. sen neyin dogrulugunu sorguluyosun. jandarma tabip albay degil napoleon bonaparte de diyebilirdim oraya.

evet degil mi komutan postasi olsunlar komutanin ayak islerine bakip bot boyasinlar her gun 250 bardak cay tasiyip bir gun misafirler varken tepsiyi adamlarin kafasina atip pencereden atlayacak duruma gelsinler.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

saolun dostlar herkese tesekkurler dileklerinden dolayı ...

12 aya tekabulen eden uzun olarak bilinen şekilde yani yedek subay olarak a.k.a. AsTek olarak askerlik gorevimi yapacagım ...
Acemilik görevimi ise Gölcük/Yalova da Denizci olarak yapacagım ...

* yedek subay , gölcük/yalova ,denizci ...*[signature][hline]Vampire Hunter Delucian ...
Türküm Doğruyum Calışkanım ...
Sosyal ağlarda paylaş

sagır duymaz uydurur kor gormez neler yapar ...

Karamürselbey Dz. Egitim K.lıgı Yalova/Altınova ...

Denizci ...

Yedeksubay ...

Yarın gidiyorum ,Muhtemelende 3 ay Pati camiasından uzagım ...

Saglıcakla kalın ...

* O şimdi Asker Tag ı istiyorum nick imin altına lutfen ...[signature][hline]Vampire Hunter Delucian ...
Türküm Doğruyum Calışkanım ...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...