Nefr Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 simdi ilginc bir topic farkindayim, ama belki bir bilen vardir aramizda, ben bulamadim, yeme icme bolumumuz de yok malum efendim soru acik; gavurlarin thyme dedigi nanenin bizdeki karsiligi nedir? genellikle bu tip durumlarda ilk akliniza gelen cevap dogrudur, ancak bu sefer dogrudan veya bir sozluge girip sonra 'vay efendim kekik' diyen olursa o zaman ikinci soruya gececegiz; oregano nedir? bizde kekik kekiktir benim bildigim, ama gavur oregano ve thyme adinda farkli baharatlar kullaniyor, ki hakikaten farklilar. oregano benim bildigim kekik, ama thymee karsilik bulamadim kekik haricinde. bir de bir yerde dag kekigi olarak geciyordu ama hic hatirlamiyorum oyle bir baharat memleketimde ilgililere on bilgi; ikisi de nane familyasindan cicekli bitkiler. ikisi de mutfakta yogun olarak kullaniliyor, ikisi de genellikle kuru baharat olarak tuketiliyor. ama hayir, biri digerinin yerini tutmuyor, hele ki pizza soslarini thymesiz dusunmek istemiyorum artik yavastan trye donme hazirliklarina girismeye niyetliyim, ama bu baharati orada bulamayacaksam gelmem =P edit; thyme ingilizce. thym fransizca, tomillo ispanyolca, thymiane almanca, thymus italyanca Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 kekik daha aromalı yoğun oregano daha otumsu kekik=thyme Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 erken davranip ikinci soruyu da cevaplamisin, sufer peki o zaman gectik ucuncuye; ben turkiyede bir aktara girdigimde thyme almak icin hangi baharati soracagim? 'yogun kokulu kekik istiyorum, otumsu olmasin' kulaga iyi gelmiyor ben hep oregano kullandim memlekette. yani hatirladigim kadariyla kekik adi altinda aldigim hicbir baharat thyme degildi bu sorunun cevabini bilene trye dondugumde pizza yapcam kocaman, soz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 origanum vulgare varmı de bilim herşeyi çözer Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 aha wikipedia "Her ne kadar Thymus cinsi ile anılan kekikten ticari olarak uçucu yağ üretiminde daha yüksek verim alındığı için Origanum türlerinden Origanum majorana (Alanya Kekiği) tercih edilmektedir." alanya kekiği olabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 kekik yağı var onu thymeden yapıyolar, oregano daha çok dağ kekiği dediğimiz şey. senin aradığın da marketlerde pakette satılıyo. oreganoya zahter de deniliyomuş ekşiden öğrendiklerim bu kadr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 İZMİR KEKİĞİ http://www.bahce.biz/bitki/baharat/baharatlar/kekik_izmir.htm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 bidakka kesin sonuç geliyor hatta kalın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 thyme fesleğene de benziyo biraz. thymeyi salatada oreganoyu yemeklerde kullanırım ben olsam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 tamam alanya kekiği farklıymış izmir kekiği oregano Izmir kekiği -> Origanum vulgare Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
marifaritiko Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 izmirde oreganoyu kendi yetiştirip üreten bi firma buldum: http://kalitebaharat.com/ perakende satarlar mı bilmiyorum, bi görüşmek lazım. belki dağıtım yaptığı yerlerden temin edersin. pizzamı salamlı ve bol mozzarellalı isterim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 kekik yoksa diye gelmediği memlekette 40 çeşit kekik yetişiyormuş lololol :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 bi de hakkaten yani. aktar kültürü diye bişeyimiz var. her türlü ot bulunur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 her türlümü ;);););) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 işte o smileı ben yapsam ban yerim sen yemezsin koçum yap sen (:P) espiri yapıyorum yanlış anlaşılma olmasın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 oregano=keklikotu thyme=kekik sesli sözlük kullanmak lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 yiyip bakmak lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Nefr said: peki o zaman gectik ucuncuye; ben turkiyede bir aktara girdigimde thyme almak icin hangi baharati soracagim? 'yogun kokulu kekik istiyorum, otumsu olmasin' kulaga iyi gelmiyor ben hep oregano kullandim memlekette. yani hatirladigim kadariyla kekik adi altinda aldigim hicbir baharat thyme degildi oregano/keklikotu nedir bilmiyorum, ama dağ kekiğine zahter deniyor, antakya'da çok yeniyor. thyme bildiğim kadarıyla kekik. ama thyme ile kastettiği normal kekik değil de dağ kekiğiyse, zahter diye istiyceksin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Nefr said: ben hep oregano kullandim memlekette. yani hatirladigim kadariyla kekik adi altinda aldigim hicbir baharat thyme degildi abi iki sozluge bakip bulabilecek olsam bulurdum zaten, yok yani 20 sene kekik kullandim turkiyede, ustelikte bol kullandim. hicbiri thyme degildi eksi sozluk fikri iyiymis yalniz, niye dusunememisim bilmem ama ise yaramamis o da sonucta @mari; ben oreganoyu istemiyorum abi, thymei istiyorum bone zahter farkli birsey degil miydi ya? hatirlayamadim gerci tam ne oldugunu, tadini kokusunu. eger oysa aslansin kaplasnin nitekim image search ettim, su en sagdaki thyme gibi. yine de ben zahteri bir karisim olarak hatirliyorum http://www.alpsanbaharat.com/urunler/zahter%201.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 zahteri arastirip sunu buldum yalniz; http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=7458 bu durumda benim aradigim thyme mercankosk dedigimiz nane sanirim bone sana pizza borcum var, trye donersem haber veririm, arada parise gelirsen burada yaparim, thyme bol burada =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 zahteri ilk ben demiştim ama :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 sen oreganoya zahter deniliyor dedin olm, ama sana da yaparim pizza. pariste yapacaksam yanina bir sise bordo da acarim hatta Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 o/ oley pizza yiycem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black_Lupin Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 yoğun kokulu kekik dediğin şey yurdumuzda zahter olarak geçer. up to date resimde gösterdiğin şey yani kesin olmamakla beraber türevleri arasında biberiye olarak geçer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 biberiye rosemary ben bilimsel olarak açıkladım. pizza benim. keser lootlarım. en doğru benim. en çok bana soracaksınız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar