Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

thyme'in (baharat turu) turkcesi nedir?

Nefr

Öne çıkan mesajlar

simdi ilginc bir topic farkindayim, ama belki bir bilen vardir aramizda, ben bulamadim, yeme icme bolumumuz de yok malum

efendim soru acik; gavurlarin thyme dedigi nanenin bizdeki karsiligi nedir?

genellikle bu tip durumlarda ilk akliniza gelen cevap dogrudur, ancak bu sefer dogrudan veya bir sozluge girip sonra 'vay efendim kekik' diyen olursa o zaman ikinci soruya gececegiz; oregano nedir?

bizde kekik kekiktir benim bildigim, ama gavur oregano ve thyme adinda farkli baharatlar kullaniyor, ki hakikaten farklilar. oregano benim bildigim kekik, ama thymee karsilik bulamadim kekik haricinde. bir de bir yerde dag kekigi olarak geciyordu ama hic hatirlamiyorum oyle bir baharat memleketimde

ilgililere on bilgi; ikisi de nane familyasindan cicekli bitkiler. ikisi de mutfakta yogun olarak kullaniliyor, ikisi de genellikle kuru baharat olarak tuketiliyor. ama hayir, biri digerinin yerini tutmuyor, hele ki pizza soslarini thymesiz dusunmek istemiyorum artik

yavastan trye donme hazirliklarina girismeye niyetliyim, ama bu baharati orada bulamayacaksam gelmem =P

edit; thyme ingilizce. thym fransizca, tomillo ispanyolca, thymiane almanca, thymus italyanca
Sosyal ağlarda paylaş

erken davranip ikinci soruyu da cevaplamisin, sufer

peki o zaman gectik ucuncuye; ben turkiyede bir aktara girdigimde thyme almak icin hangi baharati soracagim? 'yogun kokulu kekik istiyorum, otumsu olmasin' kulaga iyi gelmiyor

ben hep oregano kullandim memlekette. yani hatirladigim kadariyla kekik adi altinda aldigim hicbir baharat thyme degildi

bu sorunun cevabini bilene trye dondugumde pizza yapcam kocaman, soz
Sosyal ağlarda paylaş

Nefr said:

peki o zaman gectik ucuncuye; ben turkiyede bir aktara girdigimde thyme almak icin hangi baharati soracagim? 'yogun kokulu kekik istiyorum, otumsu olmasin' kulaga iyi gelmiyor

ben hep oregano kullandim memlekette. yani hatirladigim kadariyla kekik adi altinda aldigim hicbir baharat thyme degildi

oregano/keklikotu nedir bilmiyorum,
ama dağ kekiğine zahter deniyor, antakya'da çok yeniyor.
thyme bildiğim kadarıyla kekik.
ama thyme ile kastettiği normal kekik değil de dağ kekiğiyse, zahter diye istiyceksin.
Sosyal ağlarda paylaş

Nefr said:

abi iki sozluge bakip bulabilecek olsam bulurdum zaten, yok yani 20 sene kekik kullandim turkiyede, ustelikte bol kullandim. hicbiri thyme degildi

eksi sozluk fikri iyiymis yalniz, niye dusunememisim bilmem ama ise yaramamis o da sonucta

@mari; ben oreganoyu istemiyorum abi, thymei istiyorum

bone zahter farkli birsey degil miydi ya? hatirlayamadim gerci tam ne oldugunu, tadini kokusunu. eger oysa aslansin kaplasnin

nitekim image search ettim, su en sagdaki thyme gibi. yine de ben zahteri bir karisim olarak hatirliyorum

http://www.alpsanbaharat.com/urunler/zahter%201.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

zahteri arastirip sunu buldum yalniz; http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=7458

bu durumda benim aradigim thyme mercankosk dedigimiz nane sanirim

bone sana pizza borcum var, trye donersem haber veririm, arada parise gelirsen burada yaparim, thyme bol burada =P
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...