Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Elektro Gitar ; pedallarla ilgili soru.


sadbutTrue

Öne çıkan mesajlar

Şimdii bende Crate amfi var. Guzel memnunum. 15 wattlık. Fakat arkadaşımın evinin bodrumu studyo gibi ve 120 wattlık bir hoparlor var.Hep orda Calışıoruz. Ona head baglı ve bir tane de zoom 707 processor var. Fakat grubumuzda 2 elektro oldugu icin sadece bir tanesi onu kullanabılıyor. Diger elektro icin de benim amfiyi gotursem ses düşük kalıyor vs. Bu durumda da ya amfi alıcam ya da pedal. Pedal almak daha kolayıma gidiyor. Ben acıkcası Digitech gnx3 e bayılıyordum biraz pahalıdır kendısı ama alcaktım kafaya koyduydum. Sonra gitarı bana ogretmiş olan abim saydıgım kişi bana onu almamamı , onun yerıne bırkac tane farklı tonda kaliteli tek pedal almayı onerdı. Ben de düşündüm ve haklı buldum. Cunku koskoca Gnx3te kullancagım kac ses olabılır kı?? Overdrive,Distortion,Chorus,Wah, belki acoustic. Bunun sonucunda da pedalları tek tek alıp sonra birbirine baglayıp bir processormuş gibi kullanabılırım. Fakat olayda karar veremedigim tek nokta :
Hangi marka pedalları alabilirim? Tek donuşturuculu.Clean/Distortion,MEga Disto. Clean/Overdrive gibi. Hangisi iyidir hangisi kotudur? Fiyatları nasıldır?? Gitarımdan kaynaklancak bir ses bozuklugu yok.Ibanez RG1570 Prestige. Boss mu alıyım? Ibanezınkıler var onları mı alıyım? Ya da bildiginiz markalar?

Daha başka onerileriniz warsa veya "bak şunu yanlış bilion bu boyle olcak" dediginiz bir şeyler varsa goruşlerinizi beklıyorum.
Sagolun.[signature][hline]..yeah..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

soyledigin t.c lerin fiyatı ne kadardır? Hangi muzik shoplarda bulurum(istanbul).Zuhalden olmasın pls cunku adamlar 10 liraya aldıgını 100 liraya satıyor milleti kazıklamakta ustlerine yok.

Wah olarak da haklısın zoom707 den biliorum , aşırı berbat bir wah ı var.
Rack olayını duşundum ben de fakat o cok pahalıya geliyor.[signature][hline]..yeah..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Valla çok şey var kendin deneyip beğensen daha iyi edersin. Benim bi kaç tavsiyem var , tabi ne tür müzik yaptığınızıda belirtirsen daha iyi olur. aletlerin hepsi www.music123.com adresinde mevcut ordan search yapıp bakarsın. yorumlarıda okursun.

Boss Gt 6 lar var ben şahsen param olursa düşünüyorum. Yurtdışı fiyatı 400$ , Türkiyede çok kazıktır eminimki ama çok güzel alet.

GNX3 istiyorsan Turkrock.com forumlarında ikinci eli satışta var şu anda. Şöyle alalım seni Anlaşırsanız alırsın

Line 6 Pod lar var anfi simülatörü ünlü anfileri taklit ediyor , distorionı , chorusu, reverbü,delayı,flangerı herşeyi var. Türkiye fiyatı 500 Euro, yurtdışı fiyatı 155$(uçuruma bakarmısın). Belirtiyim Gt6 da anfi simülatörü.

Rocktron ve Tc Electornics modelleride tavsiye ediliyor ama hiç özelliklerine bakmadım. Rocktronun lambalı Piranha modeli var İstanbul SRV music de var deneyebilirsin saanırım. Tc Electronicsin G Force diye modeli olucaktı galiba ama bunlar hakkında bilgim yok.

Behringer V-amp 2 var yine amfi simülatörü(preamp) Türkiye fiyatı 260 euro yurtdışında 130$. Bütçen sınırlıysa çok iyi alet. Poddan iyi olduğunu söyleyenler var.

Bunlar dışında Zoom Gfx8 ve Gfx5 in iyi olduğunu söyleyenler var.

Tabi deneyip sen vericen kararı.

Kişisel düşüncem böyle komplike birşey ya da rack mount dizmekten yana. Çünkü tekli pedalları bağlayınca birbirine gürültü yaratıyor.(yani profesyonel bi düzenekle engellenebilir belki bu)

bi de Mesa Boogie Triaxis var 2000$ ehe paran varsa yani

Bunlar yerine paran yetmiyorsa yurtdışı fiyatı 240$ olan 60 wattlık Behringer Blue Devil ya da 290$ lık Line 6 Spider II 75 wattlık anfi düşünebilirsin

Bütçen ne civarda ?[signature][hline]Demon_of_Hell, 07 Ağustos 2004 21:15 tarihinde demiş ki:
İnsanalrı ne zaman klonlayacak lar acaba? Liv tyler'ı kopyalasak eve salona koysam ne güzel olur :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Gfx8 de kendi drive tonunu yapma diye birşey varmış ama nasıldır bilemiyom. Ton çeşitliği diyorsun ondan dedim. Yukardaki aletlerin çoğunda dünya kadar ton var. Ama tekli pedallar tek tona yöneldiğinden daha iyi ton alman daha olası.(illa demiyorum)[signature][hline]Demon_of_Hell, 07 Ağustos 2004 21:15 tarihinde demiş ki:
İnsanalrı ne zaman klonlayacak lar acaba? Liv tyler'ı kopyalasak eve salona koysam ne güzel olur :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

butcem 400-500 dolar arası kaldırır max.
Nightwish,Dream Theater,Pain of Salvation calarız progressive olarak. Onun yanında grubum Metallica fanıdır. Metallica calarız bolcana.Bunun dışında Megadeth,Manowar calarız. Bazen sıkılırız Kreator kasarız.Klavyeci arkadaşımın piskopatcana bach hayranı olmasından dolayı bolcana da bach ve chopin calarız :)
Ben de blues dinlerim metal ve rockın dışında. Evde Steive Ray caldıgım da olur.
Bana uygun bişiler lutfen oyle 2000 dolarmış bilmemneymiş abartmayalım :D ozendirmeye falan mı calışıonuz nedir :P
Yani tek tek 100-150 dolarlık bosslardan alıp baglasam 3 taneyı, guzel ses elde edemezmiyim??[signature][hline]..yeah..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten podun wahı olsa ondan hayır gelmez. Jim Dunlop Wah pedalı düşün sen yanına bi tane. Alabiliyorsan Podu yurtdışından al. www.guitarbargains.com bu iş için iyi mesela. Tek alırsan gümrük falanda çok tepene binmez. 500 euro verilmez ona çünkü[signature][hline]Demon_of_Hell, 07 Ağustos 2004 21:15 tarihinde demiş ki:
İnsanalrı ne zaman klonlayacak lar acaba? Liv tyler'ı kopyalasak eve salona koysam ne güzel olur
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ordakiler gerçek sestirde en iyi aletlerle kaydetmişlerdir sen bakma ordakilere heryerde vardır pod gidip dene en iyisi..
bence iyi alet bide onun floorboardunu alırsın (türkiyeden almaya kalkma sakın) 500$ a halledersin floorboarduyla üstüne bide wah alırsın işte crybaby filan ama bana sorarsan yanlış yapıyosun ilk amfini değiştirmene bak sonra proccessordu, pedaldı o işlere girersin sağlam bi amfin olsun önce iyi hoparlörlü (celestion gibim) ama tabi senin biliceğin iş senin için en hayırlısı olur inşallah, ama yine diyorum o internetten indirdiğin mp3lere diğer insanların sölediklerine pek bakma gidip kendin dene.[signature][hline][i]Did I punish you for dreaming?
Did I break your heart and leave you crying?
Don't you ever dream of escaping...[i]

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Git dene beğendiğini al yani , mesela Dela beğenmemiş gt6 tonunu ben beğendim zevk meselesi oluyo.

Mirage mesela fender 15 watt + pasifica gitarıyla harikalar yaratıyo bana gönderiyo çok kötü oldu diyo sonra, Almanyada oturduğu için gidip dövemiyonda akıllansın diye :)[signature][hline]Demon_of_Hell, 07 Ağustos 2004 21:15 tarihinde demiş ki:
İnsanalrı ne zaman klonlayacak lar acaba? Liv tyler'ı kopyalasak eve salona koysam ne güzel olur
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben de begenmedim bass tonunu gt6nın . Ya da tarz bana uygun degil belki. Nu metali pek sevmem.
Bosch un kaydı cok guzel de adamdan teknık beceri akıyo uzun suredır calıo ona 100 dolarlık alet de versen kanırtır gitarı.

Of ne alsam ne alsam dolaşıorum bakalım music123te falan tavsıyelerınıze bakıyorum. İstanbula gidiorum 5 gune orda denıcem bi pod zoom boss.[signature][hline]..yeah..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben karar kılamadım bi turlu. Ama bi durum var ki iyi bişi istiosan pahalı buluosun turkiede :) bakalım gidicem denicem t.c g major hoşuma gitti digitech gnx3 hala kafamda pod line 6 da idare eder.Behringer in aleti de guzel v-amp2. Gidicem denicem hepsinin seslerini kendi gitarımla. Sonra bi de tek ses donuşturuculu boss ları denicem. Bakıcam hangisi daha ii ton verio onu alıcam. Boss lar ii verirse 3 tane ayrı tonda alıcam artık nası olur bılmem denıcem. Cok sagolun yardımlarınız icin.[signature][hline]..yeah..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...