Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İsmimin anlamını bulamıyorum..

Dynun

Öne çıkan mesajlar

ana baba vs. fransadan bi akraba falan olabilir belki durup dururken neden o kasabanın ismini versin sana sadece fransayı seviyo diye verseydi paris derdi ;)[signature][hline]Denizler Kadar özgür olsam daha ne isterim
Dalgalar kadar güçlü olsam
Martıların denizi arzuladığı kadar arzulasan beni
Hiç bırakmasan hep yanımda olsan gemiler gibi
Sosyal ağlarda paylaş

Edinin dediği daha mantıklı olmakla beraber şu sayfadaki açıklamaya göre dunos (tepe) ve ahna (eski bir tanrıça) kelimelerinin birleşmesiyle oluşmuş. Ahna Tepesi anlamına geliyor yani. Gani Müjde bir yazısında demişti "Böyle bir isme sahip oluca çocuklukta bazı problemler çekebiliyorsunuz ama ünlü olunca işiniz çok kolay oluyor, garip isimlerin hatırlanması çok daha kolaydır" diye. İyi bişey yani, hiç duymamıştım dinan diye bir isim.[signature][hline]There is a void in my chest where I once had a heart, and from this emptiness springs all the sufferings in the Multiverse . . .
Sosyal ağlarda paylaş

said:
edi, 11 Ağustos 2004 02:12 tarihinde demiş ki:
Fransa'da kasaba olmakla birlikte ayni zamanda Dinan Kurtce'de cumhuriyet anlamina geliyor. Var mi ailende kurt, alevi vs kokenli?

Yok ailemde kürt yok. Dediğim gibi o zamanlar ailem Bulgaristanda yaşıyor. Sene 89 da göç ettik ve Türkiyeye geldik zaten...Bizimkile Osmanlı zamanında gönderilen uç beylerinin torunlarıymış :D (öle diolar )[signature][hline]:.Dynun .: ...only Dynun...zuhaha.cjb.net
Sosyal ağlarda paylaş

said:
edi, 11 Ağustos 2004 02:12 tarihinde demiş ki:
Fransa'da kasaba olmakla birlikte ayni zamanda Dinan Kurtce'de cumhuriyet anlamina geliyor. Var mi ailende kurt, alevi vs kokenli?

Ehm, sanırım komara cumhuriyet anlamına geliyor. Söylemek istemezdim ama buradan yola çıkınca dinan deli anlamını taşımakta Kürtçede dynun =][signature][hline]horacegoesskiing, 09 Ağustos 2004 00:46 tarihinde demiş ki:
yannız yönetmen pepsi içip daha fazlasını istemiş. o olmamış.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Habit, 11 Ağustos 2004 02:12 tarihinde demiş ki:
said:
KarafatmaMan, 11 Ağustos 2004 01:44 tarihinde demiş ki:
cok unique bir isim belki latincedir...

burdan sunu cıkarmalımıyız
her yunik olan sey latincedir.

burdan cikarabilecegimiz tek şey senin belki kelimesinin anlamını bilmemendir.[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...