di Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Selamlar, Bilmedigim bazi konularda fikir danismak istiyorum. Aktif olarak spor yapmiyorum ama hareketimin artmasi ve yaz sicaginin etkisiyle zayiflamaya basladim (Ayda 6 kilo kadar, su anda ~102 kiloyum). Bunu avantaja donustureyim, evde kendi capimda calisayim istiyorum. Hangi hareketi nasil yapayim degil kesinlikle sorunum. O konuda biraz olsun bilgim ve ekipman destegim mevcut. Fakat ben hayvan gibi vucutlu bir tipe donusmek istemiyorum. Kaslara eyvallah ama yaglar mumkun oldugunda gitsin istiyorum. Surec sonrasinda 1.74 boy ile 75-80 kiloya dusmek diyebiliriz amacima. Kas yogunlugu fazla olan biri icin gayet citir ama kasli bir goruntu ciziyor oluciim yani =P Simdi buna gore; Benim yakacagim ve alacagim kalori nasil olmali ? Agirlikli olarak nasil beslenmeliyim ? Karaciger yaglanmam oldugunu ve kirmizi ete abanamayacagimi belirtmek isterim. Tavukta falan sorun yok ama. Bir diger soru, kabaca yaktigim kaloriyi hesaplamanin yolu var midir ? Ya da alet falan var midir bunun icin bileklik saat seklinde ? Bir baska sorum ise supplement'ler hakkinda. Ise yarar yaramaz kismini es gecersek, kisi hangi asamalarda bunlari kullanmali ? Ustunde yaziyor su vakitte alin diye ama esas merak ettigim spora bugun baslayacaksam mesela bugun mu almaliyim ilk dozunu ? Bir de biraz asagidaki konuyu okudum, L-Carnitine pek bir ise yaramiyor demissiniz lakin benim aklimi celen asil supplement CLA oldu. Bunu da L-Carnitine ile alin diyor tavsiyelerde. Bu konudaki gorusunuz nedir ? Ek olarak elimdeki kitapcik multipower'a ait. Marka hakkindaki gorusunuz nedir ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Helcaraxe Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 " Fakat ben hayvan gibi vucutlu bir tipe donusmek istemiyorum. " Dönüşmessin abi korkmayın ağırlıktan :). Merak etme yani olmassın öle hayvan gibi vücutlu biri. Neyse konuya dönersem. Açıkcası spor yapan birisi, veya spora başliyacak birisi için benim önerim sadece yenilen gereksiz şeker( tatlı, abur cubur, çikolata , gofret ) ve gereksiz tuzu kesmek olucaktır. Sonuçta yarışmaya veya herhangi bir musabakaya bağlı olarak bir spor yapmıyorsanız. Çokta katı bir diyete gerek yok diye düşünüyorum ben. Kahvaltıda mümkün olduğunca güzel beslenip. arada 1 tane elma - karbonhidrat bol elmada, tok ta tutar insanı. sonra güzel bir öğle yemeği tavuk, pilav falan tercihen. gene arada ara öğün, meyve olur, yulaflı falan bir öğün olur. açıkcası öle yok işte kibrit kutusu peynir şöle zeytin olaylarına girmeye gerek yok eğer düzgün bir şekilde haftada 4 gün ağırlık ve geri kalan 1-2 gün cardio yapılacaksa. Supplement konusunda ise yani daha yeni başlayan biri için önericeğim tek supplement protein tozu olabilir oda düzgün beslenemeyen biri isen tabi. Hani öğün atlaman gerekebilir o tarz işlerde çalışıyorsan protein tozu öle ara öğün gibi içip, kas kaybını önleyebilirsin ama uzun bir aradan sonra başlanıyorsa belki 1 ay kullanılmasada olr. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AthleT Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Tavuk + pilav olayına katılıyorum. Onun dışında eklemek istediğim bazı şeyler var. Tişört yırtar gibi kaslara sahip olmak istemiyorsun anlaşılan :9 Bu hususta hızlı ve sağlıklı kilo vermenin yolu yazın güneşin çok etkili olmadığı saatlerde -2 saat öncesinden beslenilerek- yapılan tempolu yürüyüşlerdir. Koşudan daha fazla kalori yakar ve koşudan daha sağlıklıdır. Üstte de dendiği gibi yarışmaya veya yeni sezona hazırlanmıyorsun :9 Onun dışında abur cubur bazen 2 öğünün vereceği kaloriyi verebiliyor. Kalori yakma ve alma olayına fazla takılmamanı öneririm. Gidişat mükemmel, aynen devam. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
numberten Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Mart ayında nasıl beslendiğimi yazmıştım. bunu biraz değiştirerek 17 marttan bugüne kadar 20 kilo verdim. Aç kalarak kilo vermeye çalışmayın,hem kendinize eziyet eder hem de yağ yerine kas kaybedersiniz. Aşağıda görüldüğü gibi öğün araları 3,3.5saati geçmemeli. numberten said: Ben VG değilde haftada 3 gün 2şer saat muay thai yapıyorum kilo vermek için,her gün şu şekilde besleniyorum. sabah 9 müsli,süt(%1.8yağ),kivi,muz 11.30 çorba,salata,kefir 14.00 140gr tavuk 200gr sebze veya ıspanaklı yumurta(2) 50gr lor 17.00 bir iki dilim çavdar ekmegi ve biraz peynir,domates. 20.00 140gr tavuk 200gr sebze. Günde en az 2 litre su içiyorum. Yemekleri zeytinyağı ile yapıyorum ve akşamları karbonhidratlı sebzeler yemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Ben de cevaplanmayan sorulara deyineyim. di said: Karaciger yaglanmam oldugunu ve kirmizi ete abanamayacagimi belirtmek isterim. Tavukta falan sorun yok ama. Tavuk ve balık daha iyi zaten. Tadı dışında kırmızı et yemen için pek bir sebep yok. di said: Bir diger soru, kabaca yaktigim kaloriyi hesaplamanin yolu var midir ? Ya da alet falan var midir bunun icin bileklik saat seklinde ? Öyle bir alet yok ne yazik ki. 3-4 hafta boyunca yediklerini ve kalorilerini not ederek ölçebilirsin. O süre sonunda kilonun ne kadar değiştiğine bakarsın. Aynı kiloda kaldıysan yaktığın kalori kadar kalori almışsın demektir. Belli bir kilo verdiysen ya da aldıysan da biraz matematikle tahmini bir değer bulursun. Haftada yarım kilo vermek için günde 500 kalori eksik almış olman gerekiyor. Diyelim günde ortalama 1800 kalori yiyerek haftada ortalama 750 gram vermişsin. Bu da günde yaktığından ortalama 750 kalori az tükettiğin anlamına geliyor. Yani yaktığın kalori tahmini olarak 2550. Bu tür matematiksel hesaplara şüpheli bakmak lazım tabi. Dediğim gibi tahmini değerler sadece. Seni dengede tutan kaloriyi deneyip bulman lazım. di said: Ustunde yaziyor su vakitte alin diye ama esas merak ettigim spora bugun baslayacaksam mesela bugun mu almaliyim ilk dozunu ? O da supplement'e göre değişiyor. Spor yap yapma her gün alınanları var. Sadece spordan önce ve/veya sonra alınanları da var. Her gün alınıp, spor yaptığın günler fazladan alınanlar var. Yeni başladığın dönemlerde ekstra doz kullandıkların var. Ne kullanmak istediğine göre değişiyor yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Haziran 23, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2010 Sagolun varolun. Son olarak su sordugum supplement ve firma hakkinda bilginiz varsa paylasmanizi rica ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Haziran 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2010 baska konu acmadan buraya sorayim bende ya, aranizda tek yasayan veya ogrenci olanlar nasil besleniyor acaba, sebze yemegi yapamaz simdi ogrenci dedigin, devamli tavuk mu yiyorsunuz napiyorsunuz :) hani hic yemek yapmayi becerebilen bi adam degilimdir, sebze yemegi fln yapamam. pilavin ayarini bile tutturamam, beslenmeme nasil dikkat etcem az cok onu kurcaliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Haziran 23, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2010 Abur cubur yemeyeceksin, fastfood yemeyeceksin. Ogrencisin diye salak da degilsin ya. Cok kral tavuk izgara tarifim var bak tuto bolumunde. Onun disinda tost yaparsin, hazir doner alip onu isitirsin, meyve alir yersin. Kalip peyniri de kesebiliyorsundur muhtemelen de. Cay, kola iciyorsan sut de icebilirsin. Zilyon tane yolun var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Haziran 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2010 yok onlari anliyorum da sebze konusuna kafam takildi onun icin sordum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Haziran 23, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2010 Pismis yeme zorunlulugun yok. Bolca yesillik ve salata tuketirsen yerini tutar saniyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sesu Mesaj tarihi: Haziran 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2010 senko said: baska konu acmadan buraya sorayim bende ya, aranizda tek yasayan veya ogrenci olanlar nasil besleniyor acaba, sebze yemegi yapamaz simdi ogrenci dedigin, devamli tavuk mu yiyorsunuz napiyorsunuz :) hani hic yemek yapmayi becerebilen bi adam degilimdir, sebze yemegi fln yapamam. pilavin ayarini bile tutturamam, beslenmeme nasil dikkat etcem az cok onu kurcaliyorum. Ben okul zamanının hepsini et, tavuk, domates, soğan ve yumurta yiyerek geçiriyorum asdsaf. Sebze yapmak öyle çok zor bir şey değil bu arada ya. Ben de yemek yapmayı pek bilmem ama kafaya koyunca yapılıyor. Sadece zeytinyağlı yapmaya üşeniyorsun bir süre sonra. Yoksa pişirmesinde yapmasında hiçbir şey yok. Ama illa da yapamam diyorsan di da söylemiş meyveye salatalığa saldır^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Haziran 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2010 YAĞ YİME ŞİKER YİME NASI HAYAT LAN BU Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Helcaraxe Mesaj tarihi: Haziran 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2010 ahahahhah valla ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar