Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hakkari'de saldırı: 8 şehit 14 yaralı

vuvuzela

Öne çıkan mesajlar

Efrasiyab said:

wastyrx said:

sir said:

viktor düşünce özgürlüğü demiş, çok doğru. bu düşünce özgürlüğünün içinde "ben ülkenin bölünmesini istiyorum" demek de dahildir. bunlar gayet konuşulabilir.

o dediğin suç oluyor sanki ^_^

Sir, bu dediğin düşünce özgürlüğü değil Vatana hiyanet, Ülke düzenini bozmak ve devlete başkaldırıdır yavrucuğum.

Öyle forumda boş boş konuşmak güzel de, gerçek hayata geldiğinde, bu lafları dediğin an yersin en az 3-4 yıl hapsi, sonra taraf gazetesi 1-2 manşet atsa dahi tayyip bile kurtaramaz seni.

adam ülke bölünsün dememiş, eğer düşünce özgürlüğünden bahsediyorsak tanım gereği her şeyi düşünmek serbesttir demiş.
Sosyal ağlarda paylaş

Quiternoob said:

Evet Kürtler bizden değiller. Kültürleri farklı, dilleri farklı, devletin orada bir varlığı yok. Bu adamlar hiçbir zaman Türk olmadılar, bu yüzden cumhuriyetin ilk yıllarında asimilasyon ve iskan programları uygulandı.

Bilmiyorum Kürtler size göre kimlerden geliyor ama, her kimse şu anki duruma bir katkısı olmadığı kesin.

balkan bölgesinde kıpçak türkleriyle atillanin ordusuda karsı karsıya geldiginde birbirleriyle anlasamıyorlardı.dilleri farklıydı kültürel benzerlikler azalmıstı. ama biri kafkasya kökenli bi türk boyu digeri boylar konfederesiydi.
Sosyal ağlarda paylaş

Daesu said:

Quiternoob said:

Evet Kürtler bizden değiller. Kültürleri farklı, dilleri farklı, devletin orada bir varlığı yok. Bu adamlar hiçbir zaman Türk olmadılar, bu yüzden cumhuriyetin ilk yıllarında asimilasyon ve iskan programları uygulandı.

Bilmiyorum Kürtler size göre kimlerden geliyor ama, her kimse şu anki duruma bir katkısı olmadığı kesin.

balkan bölgesinde kıpçak türkleriyle atillanin ordusuda karsı karsıya geldiginde birbirleriyle anlasamıyorlardı.dilleri farklıydı kültürel benzerlikler azalmıstı. ama biri kafkasya kökenli bi türk boyu digeri boylar konfederesiydi.

Madem o zamanlara girdik, o zamanların politikasınıda söyleyelim.
Dimi?

Atilla savaşır, kabileleri yener, yağmalar olur, kabilerin kadın ve kızlarının bir kısmı cariye olarak alınır,erkeklerin bir kısmı köle olur.
Geri kalanlar boyun eğer, ve Hun ordusunda savaşmaya başlarlar.

Kıpçaklar olmasa bile standart politikkası buydu.

2000lerle o yılları karşılaştırmak saçma.
Sosyal ağlarda paylaş

hahah o kadar da özgür değiliz işte, millet ondan sarılıyo silaha.

bak belçikada, italyada adamlar o kadar özgür olabilmiş, bölünmeyi konuşabiliyolar, partilerini kuruyolar, paşa paşa siyasetlerini yapıyolar. "hoop birader vatana ihanet başkaldırı şşşş" falan diyen olmuyo ne hikmetse. sırf "düşündükleri" için kafalarına sokak ortasında kurşun da yemiyolar. çok godoş bu avrupalılar canım.
Sosyal ağlarda paylaş

evropalıların düz konuşmak yerine arkadan dolanıp 3puan almayı, çocuklara taş attırtmayı, uyuşturucu işine, insan kaçakçılığına girmeyi, organ mafyası olmayı, hatta aslında her türlü mafya olmayı, aşiretleşip halkı ezmeyi, kanını emmeyi, sonra "biz özgürlük savaşçısıyız olm" diyip haraç toplamayı düşünememiş olduklarını göz önüne alırsak sıkıntıları henüz rantın farkına varmamış olmalarıdır.

misal; bölüneceksen bölünmeyi petrol boru hatlarına göre güncellemen gerek evladım.. mal mısın yoksa? ne diye bölünüyorsun! boru mu bu? boru.. ama petrol borusu işte.. o günkü para edecek şeylere göre bölüneceksin..
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:

bak belçikada, italyada adamlar o kadar özgür olabilmiş, bölünmeyi konuşabiliyolar, partilerini kuruyolar, paşa paşa siyasetlerini yapıyolar. "hoop birader vatana ihanet başkaldırı şşşş" falan diyen olmuyo ne hikmetse. sırf "düşündükleri" için kafalarına sokak ortasında kurşun da yemiyolar. çok godoş bu avrupalılar canım.

Hehe. Sir biraz dünya politikası oku.

Belçika şu an 2ye ayrılmak üzere, Flaman ayrılıkçılar seçimi kazandı.

İtalyada Berlusconi var, adamın aleyhine kim laf ederse Costa Nova(İtalyan Mafya teşkilatı) adamı temizliyor 2 hafta içinde.
Ki ordada Kuzey italya Ligi diye bir oluşum var, Zengin Kuzey fakir güneyden ayrılmalıdır, biz niye sömürülüyoruz vergilerimizi veriyoruz diyor.
Gerçi bizde Doğu ayrılmak istiyor, sanki tek başlarına batıdan gelen vergi gelirleri, devlet yatırımı durunca bir b.k yapabilecekler.

Almanyada yiyorsa nazilerle alakalı ifade özgürlüğünü kullan, direk yersin 3 yılı.
Sosyal ağlarda paylaş

Daesu said:

Quiternoob said:

Evladım Kıpçaklar MS 700lerde falan Sibirya'da ortaya çıkıyorlar, ne Atilla'sı?

ortaya cıkması nedir labdamı yaratmıslar adamları
yanlıs bilgi

Kıpçak nedir? Bir boy adıdır. Boylar nasıl ad alır? Ayrı bir boy olduklarında. Nedir bu şimdi ilk ortaya çıkışları değil midir? Hep daha öncesi var diye kavimlerin tarihlerini eksi sonsuzdan mı başlatalım yani?

Kıpçaklar Avrupa'ya Peçenekler'in üstüne kuruluyorlar, Peçenekler Avarlar'ın üstüne kuruluyor, Avarlar'ın oraya gidişleri de Göktürkler onları Orta Asya'dan attığı için oluyor. Görüldüğü üzere Avrupa Hunları ile Kıpçaklar'ın Avrupa'ya gidişleri arasında 600 yıl var. Çin kaynaklarına bakılınca Asya'da 8-9. yylara kadar izleri sürülebiliyor. Cevabı alınca kuru kuru yanlış bilgi demek olmuyor, doğrusunu göster o zaman.

Ha burada varmak istediğin nokta nedir ayrıca? Kürtler'le alakası nedir bu durumun? Kürtler Türk boyu mu yani?
Sosyal ağlarda paylaş

düşünce özgürlüğünden dem vuranlar polonyoda orak çekiç amblemli tshirt giymeyi de deneyebilirler..

"ben çok seviyorum sosyalizmi" de dersiniz..

işgalci amblemi olarak görüldüğü için 2yıl hapsi yiyip "teşekkür ederim ağabey" falan dersiniz sezercik misali..

hiçbir yerde %100 "ben bunu söylerim arkadaş!" olayı yok zaten.

edit: lan avarlar çok garip konuşuyorlar lan.. fıkrası da var da başka zaman inşallah..
Sosyal ağlarda paylaş

Efrasiyab said:

sir said:

Hehe. Sir biraz dünya politikası oku.

Belçika şu an 2ye ayrılmak üzere, Flaman ayrılıkçılar seçimi kazandı.

İtalyada Berlusconi var, adamın aleyhine kim laf ederse Costa Nova(İtalyan Mafya teşkilatı) adamı temizliyor 2 hafta içinde.
Ki ordada Kuzey italya Ligi diye bir oluşum var, Zengin Kuzey fakir güneyden ayrılmalıdır, biz niye sömürülüyoruz vergilerimizi veriyoruz diyor.
Gerçi bizde Doğu ayrılmak istiyor, sanki tek başlarına batıdan gelen vergi gelirleri, devlet yatırımı durunca bir b.k yapabilecekler.

Almanyada yiyorsa nazilerle alakalı ifade özgürlüğünü kullan, direk yersin 3 yılı.
Sosyal ağlarda paylaş

Quiternoob said:

Daesu said:

Quiternoob said:

Evladım Kıpçaklar MS 700lerde falan Sibirya'da ortaya çıkıyorlar, ne Atilla'sı?

ortaya cıkması nedir labdamı yaratmıslar adamları
yanlıs bilgi

Kıpçak nedir? Bir boy adıdır. Boylar nasıl ad alır? Ayrı bir boy olduklarında. Nedir bu şimdi ilk ortaya çıkışları değil midir? Hep daha öncesi var diye kavimlerin tarihlerini eksi sonsuzdan mı başlatalım yani?

Kıpçaklar Avrupa'ya Peçenekler'in üstüne kuruluyorlar, Peçenekler Avarlar'ın üstüne kuruluyor, Avarlar'ın oraya gidişleri de Göktürkler onları Orta Asya'dan attığı için oluyor. Görüldüğü üzere Avrupa Hunları ile Kıpçaklar'ın Avrupa'ya gidişleri arasında 600 yıl var. Çin kaynaklarına bakılınca Asya'da 8-9. yylara kadar izleri sürülebiliyor. Cevabı alınca kuru kuru yanlış bilgi demek olmuyor, doğrusunu göster o zaman.

Ha burada varmak istediğin nokta nedir ayrıca? Kürtler'le alakası nedir bu durumun? Kürtler Türk boyu mu yani?

kronolojide bi problem var peçenekler oguz kaan destaninda adi gecen boylardan biri. kıpçakların ise ismi m.ö yazitlarda var

kıpçaklarında bir bütün halinde yaşamadıgını biliyorsunuzdur heralde. mısırdada kıpçak var sibiryadada.

kürt ile türk farklı dilleri milleri farklı diyen birine 2 türk grubun karsılasmasından örnek verdim.
Sosyal ağlarda paylaş

abi belcikayi gecicen, adamlarin en uzun omurlu hukmeti 6 hafta filan eheuehu, hep boyle denir OMG BELCIKA BOLUNUYOR, biakc hafta sonra hukumet degisir, erken secim olur

belcika kadar abuk bir ulke yok

dusucne ozgurlugu ile savasan mafyayi ornek gostererek hanene rep yazdirdin, evet iktidari elestirenleri temizliyelim cok mantikli modern ulke kapsaminda PIGS (portekiz, italya, yunanistan, ispanya) ornegi vermeyin allah askina, avrupanin domuzlari bunlar ehueheu

naziler apayri birsey, dusunce ozgulugune aykiri ama adamlarin dunya tarihini biraktigi o yaranin hala kapanmadigini ve dazlaklarin hala fink attigini dusunursek cokta yanlis degil

dusunce ozgurlugu derken "eylem haline gecmemis her dusunceye saygi duyucaksin" diyoruz, almanyada eylem haine gecmis dazlaklar var ama, catir catir yaktilar bizimkileri

radikal dusuncelerin bile acik acik tartisilabilmesi lazim, en basindan dusmanin ne ise onu tanirsin, bugun PKK yi oturup ciddi ciddi analiz etmeye calissan heme nkirmizi cizgileri gecmis sayiliyor semaptizan ilan ediliyorsun, ama dusmanini tanimadan onunla savasamassinki?

ha dusucne ozgurlugu bri yere kadar diyorsaniz sizi durka durka ligiyle tansitiriyim

http://www.limitstogrowth.org/WEB-Graphics/SignFreedomExpressionGoToHell.jpg

http://www.wordsandwar.com/wp-content/uploads/2009/10/freedom_go_to_hell.jpg

kendi kafalarinda uyeler ariyorlarmis, kacirmayin firsati
Sosyal ağlarda paylaş

e tamam ben ne demişim, adamlar bölünmeyi konuşabiliyolar demişim.

verdiğiniz örnekler öyle kel alaka ki..nazi propagandası elbette yapamazsın, çünkü düşünce özgürlüğünün sınırı şiddete teşvik ve nefret suçudur. ama "bence bölünmeliyiz" demek ne şiddete teşviktir, ne de nefret suçudur, sadece siyasal bir görüştür. tıpkı şunlar gibi;

anadilde eğitim olmalıdır
vicdani ret hakkı olmalıdır
belediyeler özerk olmalıdır
"millet" bölünmez bir kavram değildir

bunlar ne şiddete teşvik, ne de nefret suçu içeren siyasal ifadelerdir, dolayısıyla bunlarla ilgili herhangi bir yaptırım düşünce özgürlüğünün kısıtlanması anlamına gelir; netekim türkiyede yıllardır yaşanagelen de budur zaten. bunları söyleyen siyasi partilerin kapatılması bunun en bariz örneği. bu kapatılmalar yüzünden AİHM'de mahkum olmamız da cabası.

ha uygulamada avrupada da yanlış yaptırımlar olabilir, bu da onların ayıbıdır, bizim ayıbımızı örtmekte kullanamayız bunu.

dasaaaa moderasyonsun, seni kendine şikayet etsem ne değişir bilmiyorum ama bastım yine de ünleme hadi hayırlısı.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:

anadilde eğitim olmalıdır
vicdani ret hakkı olmalıdır
belediyeler özerk olmalıdır
"millet" bölünmez bir kavram değildir

ABD nüfusunun 3te 1i hispanik kökenli.
ANadilde eğitim, İspanyolca eğitim diyemezsin, Direk tıkarlar içeri. Evet, Lise veya ünide lisan dersi olarak alabilirsin ama eğitim dili yapamazsın.

Vicdani ret sadece askerlikten kaçma bahanesi olur TRde.
Başka bir işe yaramaz.

Millet bölünmez bir kavramdır. Bölenler, bölmeye çalışanlar veya bölünmesi gerektiğini söyleyenler, hiçbir ülkede yaşatılmaz uzun vadeli.

AB ABD başta gelmek üzere.
Sosyal ağlarda paylaş

Daesu said:

kronolojide bi problem var peçenekler oguz kaan destaninda adi gecen boylardan biri. kıpçakların ise ismi m.ö yazitlarda var

Peçenekler Oğuz boyudur çünkü, Kıpçaklar Oğuz değildir. Yazıttan kastın ne bilmiyorum ama Türkler'in ilk yazıtları MS 500lerdeki Orhun Yazıtları'dır. Çin kaynaklarında ise Kıpçaklar ilk defa 9yydan itibaren geçmeye başlar. Daha öncesine ait bir kaynak yok.
Daesu said:

kıpçaklarında bir bütün halinde yaşamadıgını biliyorsunuzdur heralde. mısırdada kıpçak var sibiryadada.

Mısırda'ki Kıpçaklar olsa olsa Avrupa'ya gittikten sonra Kafkaslar'dan yapılan akınlarda Müslümanlar'a esir düşenlerdir. Politik olarak genişledikleri 11yy'dan önce Avrupa'da Kıpçak varlığına dair bir bulgu yoktur.
Daesu said:

kürt ile türk farklı dilleri milleri farklı diyen birine 2 türk grubun karsılasmasından örnek verdim.

Verdiğin örnek gerçek olsa bile konumuzla hiçbir alakası olmazdı. Kürtler Türki bir kavim değildir, hele hele 1500 yıl önceki olaylarla bugünküler bağdaştırılamaz.
Sosyal ağlarda paylaş

e hatalı bişi demedim, ırkçı mesaj demişsin.. ama bu "lazların burnu büyük olur" demek ne kadar ırkçı ise o kadar ırkçı.

aşireti savunup da "özgürlük"ten dem vuran yok sanırım burada..

özgürlükse feodal düzensiz özgürlüktür. özgürlükse toprak reformlu özgürlüktür. öbür türlü özgürlük dediğiniz halka zaten özgürlük olmuyor ki.. kime özgürlük istiyorsun bi onu düşünmek lazım.

"bana özgürlük sadece bir kaç ailenin güçlü olması olarak geliyor" diyorsanız bilemeyeceğim. halkın özgürlüğünü savunmak ırkçılıksa -e oha zaten- toplu halde ırkçı olalım biz. daha özgür oluruz.

pkk silah ticareti yapmıyorsa, uyuşturucu kaçakçılığı yapmıyorsa, değişen düzene göre kürdistan haritası seneler içerisinde değişmediyse, bu adamlar çocukları bile kullanıcak kadar aşağılık planlar yapmadıysa, feodal düzen yüzünden oradaki halk töreydi, okula gidememeydi, haklarının kısıtlanmasıydı çilesini çekmediyse dediklerimden dolayı özür dilerim ben..

ben feodal düzeni çok seviyorum ama bölünelim ki özgür kalalım..

yok lan derebeylik çok güzeldi.. herkes çok özgürdü o zamanlarda.. nerde o eski kölelik günleri..
Sosyal ağlarda paylaş

eğer ifade özgürlüğü tartışacaksanız şu bulunsun bi kenarda

(Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi)

Madde 10 İfade özgürlüğü
1. Herkes görüşlerini açıklama ve anlatım özgürlüğüne sahiptir. Bu hak,
kanaat özgürlüğü ile kamu otoritelerinin müdahalesi ve ülke sınırları söz
konusu olmaksızın haber veya fikir alma ve verme özgürlüğünü de içerir.
Bu madde, devletlerin radyo, televizyon ve sinema işletmelerini bir izin
rejimine bağlı tutmalarına engel değildir.

2. Görev ve sorumluluk yükleyen bu özgürlüklerin kullanılması, demokratik
bir toplumda zorunlu tedbirler niteliğinde olarak, ulusal güvenliğin, toprak
bütünlüğünün veya kamu emniyetinin korunması, kamu düzeninin
sağlanması ve suç işlenmesinin önlenmesi,
sağlığın veya ahlakın,
başkalarının şöhret ve haklarının korunması, gizli bilgilerin ifşasının
önlenmesi veya yargı gücünün otorite ve tarafsızlığının sağlanması için
yasayla öngörülen bazı biçim koşullarına, sınırlamalara ve yaptırımlara
bağlanabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...