Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Erasmus / Estonya

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Merhaba,bu sene erasmusa basvurmustum fakat yedek kalmıstım,az once haber aldım yer acılmıs ama universiteye ayırılan butce tum ogrencileri finanse etmeye yetmiyormus yani bu demek oluyor ki orada bir cok masrafı kendi cebimden vericem,daha once giden/yasayan var mı bu ulkede
Mesaj tarihi:
ben bir ay kaldım geçen yıl. hangi şehire gittiğine bağlı. tallinn'de kaldım ben. ordaki üniversite'nin yaz okuluna katıldıydım.

epey ucuz bir ülke, yani isveç danimarka finlandiya gibi aşırı pahalı değil. biz isveçte erasmustayken arkadaşlarla tallinn'e geçtiydik, müthiş lüks yerlerde yemek yedik, 10 lira çıkmadı cebimizden o derece.

içki çok ucuz, finlandiya'dan feribotla gelip içki alıyor millet haftasonları.

tallinn'deki okula gidersen büyük ihtimal Karu denilen yurtta kalıcaksın. aylık 155 euro gibi cüzi bir rakama kaldıydım şimdi nasıl fiyatlar bilmiyorum. estonya'nın diğer şehirleri de farklı değildir bence.

yemek çok ucuz dışarıda cidden, 7-8 liraya süper yemekler yediydik old town civarında hem de. estonya kronu kullanıyorlar, liraya çevirdim ordan.
Mesaj tarihi:
valla estonyayı felan bilmem ama
yeteceği kadar maddi imkanın varsa sakın ıskalam illa ki git erasmusla
yetmiyosa da kredi çekip git ne bileyim büyüyüp işe girince ödersin =p
git ama
Mesaj tarihi:
gayet ucuz ve rahat bir yer
helsinkide kalmıştım ben erasmusta, orası çok pahalı bak, zaten içki devlet kontrolünde satışı pahalı, vodka falan ancak akşam 8e kadar alabiliyorlar haftaiçi, haftasonu 6ya kadar alkolardan ve inanılmaz pahalı.
gerçekten atlıyorlar günübirlik viking line gemilerine bavullarla içki alıp geliyor finler =)
ayrıca küçük ama güzel bir şehir tallin, yukarıda ayrıntılı bilgisi verilmiş zaten. ayrıca güzel gezersin aşağı rigaya vilniusa falan inersin iyi olur. kolay gelsin=)
Mesaj tarihi:
güzel, hayırlı olsun.

tallinn'i ben çok seviyorum, sadece old town'dan ibaret bana göre, ana caddeleri falan var ama old town bambaşka. çoğu avrupa şehrinde old town vardır ama en güzeli gezdiklerim arasında tallinn'de.
tekrar tebrik ederim, sormak istediğin bir şey olursa sorarsın.
Mesaj tarihi:
cok sagolun tabi hele bir cıkarsa daha bir ton soru sorarım da henuz kesin degil bakalım 2 kisilik kontejyan var ve sıralamadı 5 kisi icinden 3.yum onumdeki birinin vazgecmesi ya da onun gibi bir sey olması gerek kesin olarak,bakalım inş
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
arkadaslar önümüzdeki dönem bende tallinde olucam fakat kalıcak yer hakında hiçbirbilgim yok ve aylık ortalama ne kadar para harcayacagımı ögrenmek istiyorum lütfen yardımcı olurmusnuz....
Mesaj tarihi:
kalacak yer otomatikman Karu diye bir yere vericekler. Sokağın adı Karu aslında ama mekan öyle geçiyor öğrenciler arasında. Numarası da 17 :)
Çift kişilik odada (oda büyük epey) kalıyosun, 100 euro gibi bir ücret veriyosun.

Evde kalıcam diyorsan da 200-300 euro arasında.
Mesaj tarihi:
Estonyada kız yok diyeni allah carpar! Finlandiyada yasadim, estonya, isvec, rusya, letonya, litvanyaya gittim. Gittiklerim arasinda en basarili kizlar estonyada diyebilirim.Bunu yanında cok az erkek olup, olanlarda cop oldugu icin cok daha fazla sansim var. Ama estonyada erasmus sıkıcı olabilir, cok kucuk bir yer ve yapacak cok az sey var.
Mesaj tarihi:
benim şehirde 80k nüfus vardı. eğlenceli falan ama insan karmaşa arıyor bir yerden sonra. küçük küçük nereye kadar.
keşke imkanım olsa da estonya'da kalabilsem bi süre daha.
  • Yeni Oluştur...