Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Avrupada Futbol 2010-2011 sezonu..

BiTcH_oFBaT

Öne çıkan mesajlar

ya ronaldonunda bencil hareketleri var.yani messi hiç top kaptırmıyor mu.yada calım atamadıgı adam yok mu.adam hatasız mı

ibrahimovic yetenekli ama futbolu değil.öyle adamlar kalmadı azalarak bitiyorlar.ne koşuyor ne birşey yapıyor %100 bencil.elle tutulur yanı yok.

geçtiğimiz yıllarda turkiyede oynabilirdi.şimdi burda bile iş yapmaz

ronaldo öyle dğeil ya.öyle tek tek anlatılmaz bu iş.
Sosyal ağlarda paylaş

İşte abi geçen NTVSpor'da ayrıntılı istatikleri vardı iki oyuncununda Messi gol dışında asist pas top kapma en az top kaybı asğist takımın ilk golu yada galibiyet golu kaç şut denemiş kaçı isabetli vs vs vs hepsinde ezmiş Ronaldo'yu hemde öyle böyle değil.

Ha ben Barça'nın oyunu sevmiyorum istediği kadar başarılı olsun zevk almıyorsam boş diyorsan haklısın. Yoksa takım kuracaksan Xavi yada İnesta gibi oyuncuları unut Ronaldo'yu alıyorsan :) Onlarında oyununu bozar.
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan said:

şut
kafa
duran top
fizik gücü
hırs
bunların hepsini Messi yapıyor zaten hepsi onda var,minnacık boyu ile adam düşmüyor bile,duran toplardan bahsetmeye gerek yok,şutları köşeye tık diye direk dibi eee başka ne kaldı ki,hırsı zaten belli adam almadık kupa bırakmadı...
Sosyal ağlarda paylaş

yalnız barça messi diyoruz ama haklıyız.suan baktıgında ronaldonun oynadıgı manu ve real madrid.barça ile alakası yok futbol olarak

daha hızlı oynuyorlar
ben gerçektne barcelona maçlarını izlerken sıkılıyorum bazı maçlar hariç genel olarak sıkıyor

dunyanın en isabetli pas yapan takımında messinin onları yapması normal değil mi ?

yani real madrid hızlı oynayan takım.az pas cabuk gole gitme.barcelona uyku getiriyor insanın
Sosyal ağlarda paylaş

@Red

Evet Barça dar alanda oynuyor. R.Madrid geniş alanda. Sanırım sen sevmiyorsun Barça gibi dar alanda oynayan sürekli baskı yapan takımları. Ama bilgin olsun arada sırada Barça'da geniş alan yakalıyor ve Messi uçarak gol attı kaç defa böyle çoğunu affetmedi. Yani bu söylediklerinde Messi geniş alanda oynayamaz diyorsan yanılırsın kanımca :)
Sosyal ağlarda paylaş

Ceyhun'da bir maçta 30 tane şut deniyordu 1i şık bir gol oluyordu. Tüm gol olmuş şutlarından klip yapsan dunyanın en iyisi gibi görünür. Bide dağa taşa vurduklarına bak. Önemli olan o şutların gol yüzdesi. Ve istatistikler diyorki Messi çok fena eziyor.
Sosyal ağlarda paylaş

ya tek maçlardan konusmamak lzm

ben genele bakıyorum.abidik gubidik bi takıma bile 3 atıyorlar mesela.ama 60 dakka dön dolaş pas

yani barcelona taraftarı olsam hosuma gider ancada.dışardan izleyen biri olarak sıkıyor beni

real maçlarını mesela severim.yenilselerde keyifli.hızlı futbol seviyorum ben

o yuzden xavi iniesta diyoruz.cunku o pas sistemi aksarsa barcelonada messide havası söner :)

yani ben şahsen messinin barcelona dışına cıktıgında böyle olacagını düşünmüyorum

hani barcelonadan gidicek tek bi takım var o da real madrid.o yuzden messiyi herhalde izleyemicez başka takımda :)
Sosyal ağlarda paylaş

Arsenal abidik gubidik takım mı senalla Messi:4 Arsenal:0. Ayrıca İnesta Xavi ikilemesi değil o paslarda. Messi Xavi İnesta üçlemesi demen lazım. Hatta dünkü maça bak Xavi yoktu pasları MEssi yönetti. Sen Barça maçlarını izlemiyorsun sanırım takmışsın Xavi'ye. Onun görevi o dünyada en iyisi o konuda Xavi. Ama Xavi ile beraber o konuda takımı sırtlayan İnesta ve Messi'de var, Xavi'den az olmamakla beraber. Fakat Messi'nin inanılmaz extralarıda var.

Sadece gollere bak abi bu sezon. Gole giden verkaçların hepsini Messi yönetiyor Xavi değil. Ezbere konuşmamak lazım maçlar goller ortada. Sen gole giden pasları yapmadıkça ortsahada istersen 500 tane pas yap hava.
Sosyal ağlarda paylaş

90 dakka izlemiyorum pek şl maçları harici.yada real maçı falan olucak

xavi-iniesta-messi işte

böyle diyince ne fark edicek

ben bu 3 unden bi messiyi sevmiyorum :)

arsenal iyi takımda.adamların en büyük başarısı bizimle final oynayıp kaybetmekti uzun yıllar

ki neyse sonra şlde bişiler yaptılar kupayı alamadılar yine ama
Sosyal ağlarda paylaş

Barcelona=oturmuş kadro
Real Madrid= Yeni TD yeni yapılanma.Eski takımın defolarından kurtulamamış bir takım.
Bunlara rağmen ligde şuanki sıralamaya bakınca 2 puan fark var arada o da zaten derbide oluştu. Bık bık ötüyorsunuz da o maçında başındaki hakem hataları olmasa skor çok farklı olabilirdi.
Messi'nin arkasında tartışmasız dünyanın en iyi ortasaha ikilisi var.
Ronaldo bana göre de belirli vasıflarından dolayı daha iyidir ki yukarda dendiği gibi takımım olsa Ronaldo'yu almayı tercih ederim.

ibrahimovic'e kötü diyenler de bi yol alabilirler şurdan. Adamın italya gibi bir ligde nasıl bir istatistik tutturduğu ortada, katalanların gurur yapıp ispanyol olmayan bir oyuncunun egosunun takımın önüne geçmesine izin vermemesi kaynaklı gönderildi Barcelona'dan azıcık istatistiklerine baksanız zaten görürdünüz bunu. Ki Milan'a döndü orda da şov yapıyor adam. Gittiği her yerde başarılı olan ve bana göre şuan açık ara dünyanın en iyi komple forveti.

Başarısız olduğu iddia edilen sezonunda İbo:
40 maç 23 gol 9 asist
Bu sezon Milanı sırtlayan lider tutan ibo:
26 maç 17 gol 8 asist.

Şimdi muhteşem Villacılar çıkar onun da istatistiklerine bakalım.
geçen sezon
48 maç 34 gol 6 asist
bu sezon
38 maç 25 gol 6 asist.

Yaklaşık ibonun geçen sezonuyla villa'nın bu sezonunu karşılaştırırsanız kafa kafaya bi istatistik hatta ibo'nun asist fazlası olduğunu falan görüyoruz ki adamı itin bi tarafına soktu guardiola geçen sene.

Beğenmeyebilirsin ama ibrahimovic kötü futbolcu diyen gitsin kumdan kale yapsın, futbol konuşmasın.
Sosyal ağlarda paylaş

İbrahimovic'e kimsenin kötü dediğini sanmıyorum. Her futbolcunun daha iyi oynadığı bir sistem vardır. Barcelona'nın sistemi de ibra gibi pivot santrafor mantığı ile uyuşmuyor. Çok koşan, pres yapan, boş alanları dolduran forvet lazımdı, buldular.

İtalya ligi ile barcelona'nın oynadığı oyun arasında dağlar kadar tempo ve tarz farklılığı var. İbra en iy italya'da oynar, bir de ingiltere'de. İspanya değil belki ama barcelona çok ters ona.

Ayrıca oturmuş kadrosu ile manchester'ı da barcelona karşısında gördük. Maç boyunca Ronaldo'nun da ne yapabildiğini değil ne yapamadığını da gördük. Ronaldo'nun ve belki de messi'nin ispanya'da bu kadar coşmasının sebebinde futbol ülke liginin futbol anlaşının çok büyük etkisi var. İngiltere'de böyle elini sallayarak geçirmiyorlar adamı.
Sosyal ağlarda paylaş

Red said:

ya messi barçada iyi diyorum cunku xavi iniesta gibi iki tane adam var o takımda

yarın oburgun bu ikisi eyvallah dese ne messi kalır ne barcelona

tamam messi çöp değil.yetenekli allah için.ama takım çok iyi yani

messi ronaldo gibi tek başına takım sırtlamıyor bence

ibrahimovic mesela.interi sırtladı ama bence topcu değil.gördük barçada.milanda da bana göre çok iyi değil

etonun bacagı olamaz
dediler eser sen iyi niyetlisin ama red öyle değil :)
Sosyal ağlarda paylaş

Ya açıkçası Ibra'ya kötü, yetersiz falan diyen adam gerçekten bunu kastediyosa bi nefes alsın. Ama Eser'in dediği doğru, Barcelona'nın yapısına uyan bir adam değil.
Oynadığı takımın hücumu onun etrafına kurulduğu zaman hayvan gibi başarılı gözüken bi adam bu, Ajax, Juve ve Inter zamanlarından bu çok açık zaten.
Barça'da şu an x bir adam gelse onun etrafına kurulmayacak bu yapı. Dolayısıyla orda Ibrahimovic gayet iyi istatistik yapsa da sönük kaldı. Henry de mesela benzer bi uyumsuzluk yaşadı yapısal olarak. Villa'nın daha iyi gözükmesi de aynı konu, sırf maç/gol/asist sayısıyla değil de biraz izleyince daha düzgün gözüküyo bu fark.
Sosyal ağlarda paylaş

lan adamlar gittikler 2010'un en iyi oyuncusu messi'yi seçtiler. ayıp yahu xavi'ye iniesta'ya sneijder'e. sneijder desen geçen sene dunya kupası hariç(finalde kaybettiler bide) butun kupaları aldı ki hem interin hem hollandanın en onemli oyuncusuydu. xavi iniesta desen messi'nin kazandıkları + dunya kupası kazandılarki yine hem barçanın(messiden sora) hem ispanyanın en onemli oyuncularılar. sen gidipte messiye verirsen odulu ayıp edersin bu adamlara yahu. tmm messi çok iyi ama bu adamlar geçen sene messiye gore daha iyiydiler.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...