Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

internet üzerinden ticaret

newbie00001

Öne çıkan mesajlar

merhabalar

öncelikle internet bölümüne konu açmam yasak olduğu için yeni acc açmak zorunda kaldım

sorum ise internet üzerinden ticarete dayalı şöyleki mesela 6000 dolarlık sermaye ile ebay + myusabox.com aracılığı ile 15-20 telefon alıp telefon başınada tüm maliyetler dahil "türkiyede sattığınız zaman" 300 tl kar gibi bir rakam var kafamda tabi teoride.
sormak istediklerim ise toplu halde aynı telefondan 20 tane gönderi talebi olduğu zaman amerikadan gümrükte ne gibi bir sıkıntı çıkabilir? yada çıkar mı çıkmaz mı? myusabox zaten gönderiyor ne istersem ücret karşılığı peki gümrükten geri dönme olasılığıu varmıdır? yada bunun bir vergisi ekstra ücreti hukuku falan ? çok araştırdım ama malesef bulamadım belkide yok bilmiyorum o yüzden burda bir konu açmak istedim fikir danışmak adına. sorularımı yanıtlarsanız çok sevinirim
şimdiden teşekkürler..
Sosyal ağlarda paylaş

1. gumrukte hepsi takilr. gumrukte 100 dolar mi euro mu ne limit onu astigin an urunun takilir gumruk vergisi odersin + kdv odersin

2. amerikadan zaten elektronik esya turkiyeye cogu kisi yollamiyo ebayden yollatirsanda gelir mi gelmez mi belli deil.

3. maliye yeni bir uygulama baslatti. gitti gidiyordan veya sahibindenden urun satanlari takip edip ceza + kdv leri catir catir aliyo aklinda olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

ünvanlı şirket zaten var. ya aslında benim tek takıldığım nokta şu. atıyorum 300$ x 10tane telefon ebay dan alınır myusabox ile ücret karşılığı türkiyeye gönderilir, faturaya da firma ünvanı verdik gümrükte neyse vergisi ödendi, ondan sonra burdan satarken bir sorun çıkacak mı karşıma yoksa direk satıcak mıyım malımı?
Sosyal ağlarda paylaş

çok mesaj atıyorum kusura bakmayın..

mesela tel= 300$ myusabox masrafı= 45$ + vergi= neyse bilmyorum

+ ne masrafı yada hukuk sorunu çıkar karşıma onuda öğrenebilir miyim?

1500 euro yu geçmemesi gerekiyor ki ithalata girmesin başım ağrımasın peki peş peşe 1 hafta aralıklarla 1500 eurolık gonderimler istesem ne gibi bir sorun çıkabilir?
Sosyal ağlarda paylaş

ben açıklayıcı olması için kendi başımdan geçen bir olayı anlatayım daha iyi anlaşılır.

geçen sene yani 2009 un sonlarında bir sitede airsoft otomatik oyuncak silah sipariş ettim ve yılbaşına denk geldiği için 100 euro nun altında kaldığı için problem yaratmayacağını düşündüm. silahla ilgili tüm belgeleri hazırladım ve silah gelince oradaki belgeyle birlikte emniyete gittim. ilk yanlışı burada yaptılar gümrükte beni yanlış bölüme yönlendirerek patlayıcılar ve özel silahlar gibi bir bölüme gittim. emniyete tüm belgeleri göndermeme rağmen 3 hafta boyunca cevap vermediler her seferinde oyaladılar ve en sonunda belge eksik diyerek kabul etmediler ayrıca en az 5 kere emniyete gittiğim halde her seferinde çok ilgisiz ve kompleksli kişilerin bilgisizliği yüzünden 3 haftam boşa gitti. emniyettekilerin yanlışı bu tür silahları kendilerinin alanı olmamasına rağmen bana red mektubu vermeleri. daha sonra ikinci belgelerimi hazırlayarak 3 hafta daha gittim ve oradaki bölümün başındaki kişiye belgelerin hepsinin bu olduğunu söylediğimde bana işimi öğretme gibi bir üslupla yaklaştı, gümrüktede yardım almaya çalıştım 100 euro nun altı olduğunu bana bu işlemi yaptıramayacaklarını söylememe rağmen dinlemediler. bende gümrük ve iç işleri bakanlığına şikayet dilekçesi yazdım yaptıklarının doğru olmadığına ve işlerini düzgün yapmadıklarına dair. iki gün sonra başka bir emniyet biriminden birisi arayarak yaşadıklarımı araştırdıklarını emniyetin o biriminin böyle bir karar vermesinin doğru olmadığını ve bu tür oyuncaklarla onların ilgilenmediğini bildirdi. bir hafta sonra gümrüğe gittim ve orada bana cevap bile vermeyen ezik memurlar kapıda karşılayıp bana hiç bir işlem yaptırmadan hemen ürünümü verdiler.

yani söylemem gereken şu türkiyedeki memur zihniyeti yüzünden işlerin hep aksar ve doğru düzgün bir ticaret yapamazsın. kanunları ve kuralları bilmeyen, işleri kafasına göre yöneten bir güruh var.

ayrıca gümrükte işlemlerimi yaparken bir kişi hediye telefonunu vermediler ve telefonu geri gönderiyoruz dediler. o kişide aynı benim gibi 100 euro nun altında olmasına rağmen haklarını bilmediği için kabul edip gitti. bende eğer araştırıp bu kişileri şikayet etmeseydim banada ürünümü vermeyeceklerdi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...