Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Beşiktaş JK 2010-2011 Sezonu Genel Tartışma

pascalnouman

Öne çıkan mesajlar

İyi de guti zombiye dönüşse bile oynamaya devam etsin diye alınmadı zaten. Ön taraftaki yabancılar da 1-2 yıl içinde gidiyorsa bu başka takımlar tarafından istendikleri anlamına gelir.

Kalmak istemezlerse pekala gidebilirler. Onlardan gelen para ile aynı transfer mantalitesini kullanarak bu sefer aynı kalitede biraz daha genç isimler alınmaya çalışılır. 1-2 yılda bu giden isimler bize birşeyler katabilirse daha kolay olur bu kadro yenileme işi.

Ha en kötü ihtimali düşünelim simao+almeida+guti+quaresma 4lüsünden hiçbiri oynamasın(ki hiç öyle değil, oynamyacak tipler gelmediğini düşünüyorum). Oynamasa bile kadroda olan ve bilgi isteyen genç isimler var. Mutlaka oynamak istemeyen yabancılardan birşeyler öğrenip formayı ellerinden alırlar.

İyi olan ihtimallerde ise zaten herkes mutlu. Hatta barcelonanım altyapısının iyi olmasının sebebi nesilden nesile aktarılan o miras diye düşünüyorum. Bir şekilde oluşturulması gerek o mirasın. Bunu yapmak için de futbol öğrenebilecek birileri olmalı o takımda.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Kimsenin üzerinde durmadığı, duranların da ne yazık ki başta Rıdvan Dilmen, tersine durduğu bir devrim var Türkiye'de... Schuster devrimi...

1980'li yıllarda Mustafa Denizli'nin bu ülkeye getirdiği hücum futboluna, dönüldüğünü gördüm geçen hafta... Stadyuma gelen ya da televizyon başında oturan futbol seyircilerini tatmin etmeye, onlara güzel futbol seyrettirmeye yönelik bir anlayışı sergiledi Schuster... Yıllar sonra ilk defa... Son zamanlarda Mustafa Denizli de ödün vermişti hücum futbolundan... Demek ki 30 sene sonra bu ülkede yeni bir 'hücum futbolu' anlayışını izliyoruz ve ben alkışlıyorum Schuster'i... Bu ülkede oynadığı futbol seyre değer bir tane takım varsa; o da Beşiktaş...

Ayrıca Bucaspor'u da alkışlıyorum; Beşiktaş'ın bu hücum futbolunu, sertlik ile, tekme ile ya da kapanarak, kilit savunma ile durdurmayı değil, futbola futbolla cevap vermeyi tercih ettiği için...
Yıllardan beri ilk defa bu ülkede bir futbol maçı izledim. Geçen hafta... Beşiktaş-Buca maçı haftanın olayı değil, yılların olayıdır. Ama ne yazık ki Türk spor medyasında bunun önemini farkında olan yok, Beşiktaş'ın oynadığı hücum futbolu da hayatında santranın gerisine adım basmamış bir forvet oyuncusu ve günümüzün en önde gelen yorumcularından, Rıdvan Dilmen tarafından fena halde eleştirildi.
Tribündekileri ve ekran başındakileri güzel şeyler seyrettirme düşüncesini, benim yorumcularım eleştiriyor!

'4 tane bek, 3 tane ön libero ile önce gol yemeyeceksin, arada bir tane atarsan, atacaksın' futboluna alkış tutuyorlar. Dinlerken de okurken de utandım.

Nasıl bir yıkanmış bir beyinle maçları izliyoruz, inanılır gibi değil!.. Beşiktaş'ta Guti gibi bir beyin var. Hücum futbolunu oynatan adam. Aynı beyin Buca'da var: Ragıp. Kendine güvenen varsa otursun maçın bandını başından sonuna izlesin. 'Guti mi iyi, Ragıp mı iyi' bir baksınlar; dikkatli baksınlar. Maçı izlerken, arkadaşlara dedim ki "Yarın bütün gazetelere bakın, Ragıp'ın notu kaç!" Çünkü Bucaspor açık farkla yenildiği için o takımda verilecek en yüksek not 5'tir. Tabelacılar öyle verirler. Guti'nin notu 8, Ragıp'ın notu 4!..

Niye? Guti kazanan takımda oynuyordu, Ragıp kaybeden takımdaydı!.. Maçları da böyle seyrediyoruz. Peki o zaman bu ülkede futbol nasıl ilerleyecek? İyi futbol nasıl oynanacak?
1- Önce gol yemeyeceksin. 2- Kazanırsan senden iyisi yok. İyi futbolcu da kazanan da... Alkışla kazananı!..

Sonra ben niye okunmuyorum, beni niye kimse dinlemiyor!.. Bu kadar sıradan şeyler söyleyip, yazarsan niye insanlar seni tercih etsin ki?

Türkiye'de bir tek Erman Toroğlu, "Bu kadar açık farkla bitmesine karşın Buca berabere de kalabilirdi" diye yazmış ve doğru... Ama ne yazık ki o da altını dolduramamış. O kadar yazıp bırakmış.

Dilmen yazısında Beşiktaş'ı tarif ederken, "Ağır sıklet boksör gibiydi" benzetmesini kullanmıştı.
Efendim, 'Ağır sıklet ile hafif sıklet dövüşmüşler, karşısına kendine denk bir takım çıkarsa, başına işler gelirmiş...' Rıdvan gibi bir televizyon yorumcusunun amacı; Beşiktaş'ın başına gelecekleri önlemek mi, yoksa televizyon başında oturanların keyif almasına destek çıkmak mı!

O futbol seyredilmez hale gelirse; ben Rıdvan'ı niye seyredeyim ondan sonra!.. Seyretmediğim maçın yorumcusunu... Evvela futbolu izlenir hale getirmek lazım. Koca Türkiye'de bunu bir adam yapıyor, Schuster, onu alkış tutacağına 'Sakın ha!.. Sen de kötü futbol oyna, önce oynatmamayı düşün, sonra sen büyük takımsım, hakem falan kazanırsın!..' Ayıp bir şey...

Korkak yorumcular, Türkiye'deki futbolun katili... Önce 'ön libero' denilen kazmayı icat ettiler, şimdi o kazmanın bir tane olması yetmiyor, iki hatta üç kazma istiyorlar!.. Mehmet Aurelio oynuyor bir kazma; 'Ernst niye oynamıyor; bir de o oynasın!..' Günah!.. Fink'i niye attılar, onu da atmasalar, üç kazma ile oynasalar. Guti'nin, Simao'nun Quaresma'nın ne işi var! Koy kazmaları oynasın!.. İstenen bu mu? O zaman bu statlar niye yapılıyor? O zaman bu yayınlar niye yapılıyor? Adamlar bindikleri dalı kesiyorlar, haberleri yok. Futbol seyredilmez olursa, ne yazacaklar, ne söyleyecekler?

Bu ülkede Schuster'i en çok eleştirenlerden biriyim ben!.. Ama eleştirdiğim davranışları. Yaptığı iş muhteşem... Yani adamın transferlerine bak. 'Beşiktaş'ın stoperi' diye adını sanını duymadığımız biri Türk delikanlı oynuyor. Bilmiyor mu; eşek yükü ile para verip Avrupa'dan bir muhteşem stoper getirmeyi... Hayır! Devre arasında Beşiktaş'ın yaptığı bütün transferler hücum futboluna yönelik. Forvet ya da hücuma yönelik orta saha oyuncusu... 'Ben güzel futbol oynayacağım. Beşiktaş'ı keyifle seyredecek insanlar' diyor.

'Üç tane yerim, beş tane atarım' diyor. Belki atamaz. Üç tane yediği ile kalır. Kalsın. Bu cesaretin olmazsa eğer bir adım ileriye götüremezsin. Ne kendini, ne yönettiğin takımı, ne de o ülkenin futbolunu...
Mustafa Denizli, 80'li yıllarda İngiltere'den 8 yemeye cesaret etmeseydi 2002 yılında Türkiye dünya üçüncüsü olabilir miydi? Her şey evvela cesaret ile başlar. Yenmeyi düşüneceksin, yenilmemeyi değil. Yenilmemeyi düşündüğün sürece yerinde sayarsın. İşte kazmalarla oynarsın. Yenilmemeyi düşündüğün zaman Messi gibi bir adam yetiştirmek aklına bile gelmez.

Bu Schuster'e sahip çıkmak lazım. Bu bir devrim. 30 sene sonra yenilenen bir devrim.
Buca maçının ardından basında daha çok "Beşiktaş 17'de 17 yapar mı?" diye tartışıldı.
Akılları fikirleri tabela!.. Seyrettikleri futbolun anlamını idrak edemiyorlar. Bunun sonuçlarını düşünemiyorlar. Yapılanlar, bu seneye yönelik bir hamle değil. Bu Beşiktaş'ın ne olduğunu gelecek sene göreceğiz. Takım daha yeni oluşuyor. İlk defa bir araya gelmiş adamlar. Ana dili Portekizce olan bir takım. Yedi kişi Portekizce konuşuyor. Dört Portekizli var, ikisi Türk vatandaşı üç Brezilyalı var. Yedi kişi Portekizce konuşuyor. Dur bakalım.

H.U
Sosyal ağlarda paylaş

benjani said:

http://2.bp.blogspot.com/_RrTbKM68a_0/TICMtpvNesI/AAAAAAAAAEc/SxNaIpYliRo/s1600/fatihaltyayl4ke.jpg

alex le guti yi kıyaslamayın
ahahahahahahah tofiste anırdım şuanda :)

Bakın ben bir Fenerbahçeli olarak Beşiktaş yönetimini tebrik ederim.Şuanda açık ara en iyi hücum kadrosuna sahipler,ve çok kaliteli topçular aldılar düşük maliyete.

Bu sene uefa kupasında en az yarı final hayal değil,bu kadro bunu yapabilir rahat bir şekilde,sadece tek engel manchester City ki yenilmeyecek bir takım değil olur mu olur.

Bu şekilde tabloya baktığımız zaman güzel burası bardağın dolu tarafı bir de boş tarafına bakalım.

Şimdi herkes Schuster devrimi denen birşeyden bahsediyor ama,ortada bir devrim yok daha sadece kadro yapısını direk hücum futbolu için kurdular.

Devrim olması için diğer sezonu bekleyeceğiz,Beşiktaş'ta ne değişmiş o zaman tam anlamı ile görebilriz.

Çünkü Schuster daha birşeyler oturtuyor,Beşiktaş devrimi yönetiminde yaptı ama futbol takımının zamanı daha var,ama umarım başarılı olur.

Eğer olursa buna Fenerbahçe ve Galatasaray katılır,zaten hali hazırda Trabzon,Kayseri,Bursa,Antep gibi her an zorlayacak takımlar varken,işte o istediğimiz sert ve çekişmeli lig önümüze gelir ve o zaman avrupada başarılı olabiliriz.

Ama Beşiktaş şuanda avrupanın sayılı hücum gücüne sahip bir takım,fakat işi sıkı tutmalılar çünkü Dinamo Kiev her zaman tehlikelidir ve Simao,Almeida ve Fernandes'den biri oynacak çok dikkatli olmalı Beşiktaş.
Sosyal ağlarda paylaş

Ragıp konusunda haklı. Ben Samet hocayıda kutluyorum 5 gol yemelerine rağmen oynattığı hücum futbolu vasatın üstündeydi.

Üç büyükler içinde halen Bucasporun yaptığı hucüm varyasyonlarını yapamayan takımda var.

Çok konuşulur ya Beşiktaş defansının arkasına atılan toplar tehlike yaratıyor diye. Samet hoca bunu kendine feyz almış ama elinde ne 60 metre uzun top atacak adamı var, ne de o topa hareketlenecek, yakalayacak, sürecek ve gol vuruşunu yapacak bir forveti var.

Oda eldeki yetersizlikten bunu biraz değiştirerek uyguladı.

Ceza sahası yayında Ragıpı topla buluşturuyorlar Rakıpta penaltı noktası arasına 10 metrelik milimetrelik paslar atmaya çalışıyor.

5 fırsat geçti ellerine 90 dakikada. 1'i gol oldu, 3'ü başarısız oldu ama beceriksizlik değildi, 1 tanesinde de Rakıp pas vericekmiş gibi yaptı şut çekti auta çıktı ki bu şut da tehlikeli olabilirdi, beklenmiyordu.

Şurda sabaha karşı 4'lerde 5'lerde Beşiktaşı eleştirebilmek için uykusuz kalan arkadaşlara soruyorum.

Sizin tuttuğunuz takımlar hangi varyasyonları üretiyorlar? Herhangi taktik disiplin içinde mi oynuyorlar? yoksa topu 11 futbolcunun eline verip kaderlerine bırakmışlar.

Cuma akşamı; dikkat Beşiktaş demiyorum, Bucasporun bile oynadığı futbolu biz neden Cumartesi ve Pazar akşamı izleyemiyoruz?

LigTV'ye kampanya yapsın, ben sadece Beşiktaş'ın maçına para veririm, diğer maçların yarısında uyuyakalıyorum.

Sinan Engin yaptı ilk benzetmeyi Simao, Quaresma bunlar uçurtma dedi.

Uçurtmayı şenliği var bu akşam Trabzon'da bekleriz.
Sosyal ağlarda paylaş

lol enteresan argümanlar var hakkaten

ilerde kesin patlayacak bjk diolar, hatta hemen patlayıversin istiyorsunuz değil mi? =)

şampiyon olamazlar diyorlar, sorun deil olamıycaz zaten büyük ihtimal. ( ama olursak ta - o kadroyla ben mi şamp. olmıcam - demesin kimse, derler beklerim xD )

2 transfere yönetimsever oldunuz diyorlar, eh gına geldi anlatamadık, takdir etmeyi bilmeli insan iyi işi.

shuster pis adammış fln, onu f.tekkeden duydum ben sadece.
ankaragücünde kendisi şuan

hele hele futbolcular hakkında bazı yorumlar var acaip komik
şuna bi bakınız http://www.uludagsozluk.com/goster.php?k=imrenmek%20ile%20k%FDskanmak%20aras%FDndaki%20farklar&p=
anelka, r.carlos , elano, hagi geldiğinde ben iyi adamlar yahu helal, keşke biz alabilseydik dediğimde imrenmek oluyor, şu son bikaç sayfada yazılanlar ise ben buna kıskançlık bile diyemem acaip bişi bu =) az buçuk futbol takip eden insanlar bu adamların kalitesini biliyordur.

ama ne var biliyor musunuz, biz feci eğleniyoruz bjklılar olarak, maçları aazımız kulaklarımızda izliyoruz, eet görmemişler fln deyin sorun değil, pek umrumuzda değil, şampiyonluğa uzağız önemli değil, mutluyuz yani, biz rakip güçlü/zayıf kim olursa olsun zar zor gol atıp bide onu korumaya kalkıp onu da güç bela yapan bi takım değiliz.

peki ya siz ne kadar mutlusunuz ?

şimdi ben sizin ve çeşitli basın organlarının felaket senaryolarının ve işte "geride pozisyonlar vermelerin (lol)" nasıl oluyor da türkiyede sadece 1-2 takımın oynayabildiği bu kadar saldırgan futbolun (kasaplık manasında deil tabiki) önüne çıkabildiğini anlamıyorum. Hıncalı sevmem ama güzel konuşmuş.

iyi futbolun pozisyon vermemekten ibaret olarak beyinlere kazındığı bi yer olmuş türkiye, üzülerek takip ediyorum =/

eğlenmeye devam derim ben, bırakın bizim felaket senaryoları üzerine diğerleri kafa patlatsın.
Sosyal ağlarda paylaş

valequenta said:

applev0dka said:

valequenta said:

klasik RORORO taraftari. Algi 0.

kuura bakma ama... besiktasn suan bulundgu duruma bok atmak icin Algi levelinin 0'inda altnda olmasi gerek..
bir dusun kıyasla kendi takımınla...

Hayret bir sey. Bu herkesde var sanirim. Ben Besiktas'a bok mu attim?

Guti , q7 cok iyi adamlar muthiste performans gosteriyorlar ama istemem takimimda dedim. Forvete kaliteli adamlar doldurmak gelecege yatirim yapmak degil ani kurtarmaktir dedim.

Daha onceki mesajlarima bakarsanda Besiktas su an TR nin en iyi kadrosuna sahiptir dedim. Bok attigim falan yok.

Gereksiz hayallere kapiliyor besiktas taraftari diyorum. Bizim gectigimiz yollardan geciyor diyorum.

Daha fazla tartismaya girmeyecegim cunku girmemeye ozen gosteriyordum ama alginiz kapali oldugu icin bu tarz laflara, farkli yonlere cekiyorsunuz.

Hadi iyi forumlar.

Forvette bu yıl Ali Küçik kaçmaç oynadı , ve kaç yaşında bi bak?
Kaleci 22, birinci stoperi 23 yaşında takımın. 36 yaşındaki solbekte yerini yavaş yavaş 23 yaşındaki solbeke bırakıyo.
Ön libero de yine birçok maçta oynayan Necip kaç yaşında peki?
A2 takıma bu yıl yükselen 16 yaşında Mami'nin her maçı haber oluyo gazetelerin internet sitesinde. Sen ne dediğini bilmiyosun? Beşiktaş bambaşka bi oyun anlayışı getirdiği ve geleceğe yatırım yaptığı için bu durumda. Yoksa ön libero da, Aurelioi, Fink, Ernst, Necip oynar, ilerde Guti ve bi forvet en kötü ihtimalle bi gol atar, ligde en kötü ilk 3te olurduk şimdi. Ama BJK geleceğe yatırım yapıyo. Senin algın sıfır!
Sosyal ağlarda paylaş

bu takımın nesi geleceğe yatırım yapıyor ayıptır sorması? q7 sakatlansa yerine kim oynayacak? ali küçikte beşiktaşta oynayabilcek bi adam değil zaten seneye gönderirler yada kiralık verirler pişmesi için.

o oyuncular mecburiyetten oynatılan oyuncular.stoperdeki adam yerine sivok oynatılabilse,ferrari oynatılabilse ilk 18 e bile alınmaz o adam (adını unuttum kusra bakmasın :P ersandı galiba :)).ortada necip ve mali dışında gelecek vaad eden adamda yok.belki ismail biraz daha kendini geliştirebilirse
Sosyal ağlarda paylaş

aktiftablet said:

valequenta said:

applev0dka said:

valequenta said:

kuura bakma ama... besiktasn suan bulundgu duruma bok atmak icin Algi levelinin 0'inda altnda olmasi gerek..

Guti , q7 cok iyi adamlar muthiste performans gosteriyorlar ama istemem takimimda dedim. Forvete kaliteli adamlar doldurmak gelecege yatirim yapmak degil ani kurtarmaktir dedim.

Daha onceki mesajlarima bakarsanda Besiktas su an TR nin en iyi kadrosuna sahiptir dedim. Bok attigim falan yok.

Gereksiz hayallere kapiliyor besiktas taraftari diyorum. Bizim gectigimiz yollardan geciyor diyorum.

Daha fazla tartismaya girmeyecegim cunku girmemeye ozen gosteriyordum ama alginiz kapali oldugu icin bu tarz laflara, farkli yonlere cekiyorsunuz.

Hadi iyi forumlar.

Kaleci 22, birinci stoperi 23 yaşında takımın. 36 yaşındaki solbekte yerini yavaş yavaş 23 yaşındaki solbeke bırakıyo.
A2 takıma bu yıl yükselen 16 yaşında Mami'nin her maçı haber oluyo gazetelerin internet sitesinde. Sen ne dediğini bilmiyosun? Beşiktaş bambaşka bi oyun anlayışı getirdiği ve geleceğe yatırım yaptığı için bu durumda. Yoksa ön libero da, Aurelioi, Fink, Ernst, Necip oynar, ilerde Guti ve bi forvet en kötü ihtimalle bi gol atar, ligde en kötü ilk 3te olurduk şimdi. Ama BJK geleceğe yatırım yapıyo. Senin algın sıfır!

olay genc adamlari oynatmak degil yeterli genc adamlari oynatmak algisi yuksek genc.
Sosyal ağlarda paylaş

manve said:

Biz ne anlatmaya çalişiyoruz size peki?

Bu sene sportif başarı bek-le-mi-yo-ruz. güzel futbol izleyelim yeter diyoruz ama siz bizi zorla şampiyon yapıyorsunuz her defasında. korkma 2014'e kalmaz zaten eğer bu takım bir terslik olup da bozulmazsa seneye görüşürüz.

ben seneyede olmaz diyorum. takimin omurgasini olusturabilecek ya da takimda saglam rotasyon saglayabilecek turkler olmadigi surece yabanci endeksli basari mumkun degil.

alirsin hamit,arda,gokhangonul,yekta,mesut,inan gibi adamlar koyarsin defansa takimi yonetbilecek bir yabanci, ortaya ernst ya da cigersiz bir zenci, o zaman kimsenin lafi olmaz. ama bana gelipte ali kucik demeyin.
Sosyal ağlarda paylaş

valequenta said:

aktiftablet said:

valequenta said:

applev0dka said:

valequenta said:

Hadi iyi forumlar.

olay genc adamlari oynatmak degil yeterli genc adamlari oynatmak algisi yuksek genc.
Ahaha, yeterli değil yani o genç oyuncular? İsmail, Necip, Cenk, Ersan. Yeterli değil yani bunlar? :D
Sosyal ağlarda paylaş

beşiktaş seneye sezeri bide 1 defans oyuncusu alırsa seneye süper lige fazla gelir.tek sorun yıldız oyuncuların yatması olur ondada iş schustere ve taraftarın gazına düşüyor ki bunu en iyi yapan taraftarda beşiktaşta :P.

Leadman said:

Ahaha, yeterli değil yani o genç oyuncular? İsmail, Necip, Cenk, Ersan. Yeterli değil yani bunlar?
yeterli değil ki şuan ilk 4 te değil beşitaş.yeterli olsa en azından ilk 3 te olurdu
Sosyal ağlarda paylaş

Takımın birinci stoperi diyorum, sakatlık olmasa oynamaz diyolar. LOL, Ersan, Necip ve İsmail GSde olsa banko oynarlar. Ali Küçik Baros'un sakatlığında (ki hep sakat) oynar.

Ortasaha'da Ernst, Aurelio, Fink, Necip, Guti şeklinde oynasaydı BJK şu an ilk 3teydi. Gol yemezdi, en bi gol her halükarda bulurdu. Forvette Q7 oynardı, herkes de manu gibi santrforsuz sistem diye överdi hatta. Shuster yeni bi sistem oturtuyo, bu arada puan kayıpları oluyo doğal olarak. Ki kaybedilen puanların yarsını haketmedi Beşiktaş, çok iyi oynayarak kaybetti.

Siz inanmak istediğinize inanın, yapıcak bişey yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben Cenk ve Necip dışında bu oyuncuların şişirme bir altyapı sevdası, genç oynatalım genç iyidir allahıma iyidir genç mantığı olduğunu düşünüyorum. Ersan üst düzey bir stoper değil kademeleri zayıf, mücadele gücü dışında bir artısı yok Servet ne Neill'in yedeği olabilir anca, Köybaşı banko oynar demişsin de Galatasaray'da 3 tane sol bek var (çok saçma) ama bunların en az ikisi Köybaşı'ndan iyidir. Ali Kuçik'i forvet yapmaktansa forvetsiz çıkarız yine; ver oradan bi Ernst ve Bobo mesela itirazım olmaz orası ayrı
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...