Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Beşiktaş JK 2010-2011 Sezonu Genel Tartışma

pascalnouman

Öne çıkan mesajlar

Diğer yandan yeni okudum guti q7 yokken yeteneksiz niteliksiz oyuncu diyorsunuz..

Barcelonadan çıkar bakayım. Messi, İniesta, Xavi yi ne olacak..

Futbol takımları zaten 3-4 kişi üzerine kurulur ve o oyuncularda yıldız olur. Yani q7 şans eseri yıldız olmuyor varki bir meziyeti o yüzden yıldız oluyor..

FB den çıkar bakalım. Alex Emre Niang ı.. Napacaksınız Şelçuk gökhan ünal ilemi gol atacaksınız.

Gs den Baros-Arda çıkınca ne oldu zaten gördük. Yanına birde Neill gitsin bak bakalım ne olacak.. Şuanda rakip sahada top tutan tek adam Pino gitsin bakalım ne olacak. Mehmet Batdal mı başlatacak atakları..

Sanki diğer takımların 11 leri yıldızlar karması, hepsi birbirini tamamlayan adamlarda Guti q7 çıkınca gerisi boş diyorsunuz.

Guti,Q7, Ernst bu takımın 11 oyuncusundan değişmemesi gerekenler yani takımın %27 si eder.. Takımın 1/4 u eder. Basit matematik bu umarım çok zor değildir sizler için..
Sosyal ağlarda paylaş

gellidus said:

Lucifel hangi takımlı ben gidip bakıcam kendi takımının başlığında bu kadar mesaj yazıyormu?
Fenerbahçeliyim evet yazıyorum hem de çok ağır eleştiriyorum ben takımımı.

Arkadaşlar.. Sevgili rakip takım taraftarı paticik.com üyeleri..

Liderden 15 puan geridede olsa. Bok gibi oynuyor olsakta. Sağ kanadımız yeteneksiz. Sol bek oyuncumuz aptalda olsa..

BJK taraftarı olarak takımımızdan memnunuz. Oynanan futboldan memnunuz. Futbol sadece skor değildir. Yoksa Arsen Wenger şuanda konyasporu çalıştırıyor olurdu. Alex Ferguson sir olmazdı.

Tabi ki de sadece skor değil ama oynan ortada bir futbol olmadığından,neyden memnunsunuz anlamış değilim.Boşuna demiyorum Beşiktaş taraftarı futbol cahili diye,gerçekten Beşiktaş'ın çok iyi top oynadığını düşünüyorsanız neden,bu ligin en iyi topunu Trabzon oynuyor diyorsunuz?

5. olmamız kimsenin umrunda değil. Futbolcumuza küfür etmiyoruz. Yönetimi istifaya çağırmıyoruz.

Biz de etmiyoruz,yönetimi de istifaya çağırmıyoruz,Galatasaray taraftarı istafa demek de çok da haklı artık canları yanıyor.Siz daha bundan 17 hafta önce büyük başka dediğiniz adama,yumurta fırlattınız,ana bacı söverek istifa et dediniz.Bunları unutup böyle konuşuyorsanız,kolay kandırılıyorsunuz ya da futboldan anlamıyorsunuz.

Bir taraflarınızıda yırtsanız bu değişmeyecek.
Yırttığımız yok ki zaten,daha da kötüye giderseniz siz bir tarafınızı yırtsanız da birşey değişmeyecek.

Yani artık komik olmuş. GS BJK karşılaştırmasını bırakmıssınız. Bu seneki BJK ile geçen seneki GS yi karşılaştırmaya başlamışşınız oha yani.

Komik olan bir durumu yok,istatistiksel bakıcak olursanız sizden daha iyi yerdelermiş.

Takımda dünyaca ünlü futbolcular var. Yenileri geliyor. Genç yetenek desen GS ve FB dekilerin toplamından daha fazla(muhtemelen) 25 yaş altı oyuncu kadroda yer buluyor.

Evet var var da,durumundan ne haber?Lig de 5.olmuşsun kalbur üstü bir tane takımı yenememişsin.Evinde Konya,İbb gibi maçlarda ecel terleri dökmüşsün bunları da görmek lazım.

Sol bek, sağ açık muhabbetine girmeyeceğim bile midem kaldırmaz.

Giremessin,zaten sağ bekin yok sol bekinin de kapasitesi belli.
Özellikle sağ bek konusunda,benim Gökhan Gönül gibi bir topçum varken kimse çıkıpda konuşmasın zaten.

Herkese başarılar. Biz takımımız liderin 15 puan gerisindeyken bile mutlu olabiliyoruz sizde deneyin..
Biz olamıyoruz hele ki Beşiktaş'tan daha iyi bir kadromuz varken,yetinmiyoruz vizyonumuz geniş he başardık daha değil ama bir gün o da olucak.
Sosyal ağlarda paylaş

said:

Boşuna demiyorum Beşiktaş taraftarı futbol cahili diye

Taktik ve futbol bilgin sıfır, beşiktaşın oyun stilinden bile haberin yok. Yine de şu yorumu yapabiliyosun....

said:

Komik olan bir durumu yok,istatistiksel bakıcak olursanız sizden daha iyi yerdelermiş.

10 kere söylendi bu, gs iyi başlayıp baya kötüye gitti. Beşiktaş ise tam tersi durumda ve bu sayede umutluyuz.

said:

Evet var var da,durumundan ne haber?Lig de 5.olmuşsun kalbur üstü bir tane takımı yenememişsin

Biz yendik de asıl Fener'in tek bi maçını gösterebilir misin ilk 6-7 takımdan yendiği? Sene başında hazırlık maçında bile 5-6 yiyodunuz ayıp...

said:

Özellikle sağ bek konusunda,benim Gökhan Gönül gibi bir topçum varken kimse çıkıpda konuşmasın zaten.

Bana ne fenerin sağ bekinden, beşiktaş konusunda onu mu tartışıcam?

said:

Biz olamıyoruz hele ki Beşiktaş'tan daha iyi bir kadromuz varken,yetinmiyoruz vizyonumuz geniş he başardık daha değil ama bir gün o da olucak.

Bunu neye dayanarak söyledin zaten bilmiyorum ama beşiktaştan 3 puan öndesiniz, avrupada yoksunuz, kupada nolcağını hepimiz zaten biliyoruz, havan kime?
Sosyal ağlarda paylaş

El-Barto said:

said:

Boşuna demiyorum Beşiktaş taraftarı futbol cahili diye

Taktik ve futbol bilgin sıfır, beşiktaşın oyun stilinden bile haberin yok. Yine de şu yorumu yapabiliyosun....
ahahahaha Beşiktaş'ın oynadığı birşey yok ki stili olsun?
said:

10 kere söylendi bu, gs iyi başlayıp baya kötüye gitti. Beşiktaş ise tam tersi durumda ve bu sayede umutluyuz.Ben bunu o gellidus'a yazmıştım sana değil,yazdığı postu okursan bunu anlamayan o ben değilim.

said:

Evet var var da,durumundan ne haber?Lig de 5.olmuşsun kalbur üstü bir tane takımı yenememişsin

Biz yendik de asıl Fener'in tek bi maçını gösterebilir misin ilk 6-7 takımdan yendiği? Sene başında hazırlık maçında bile 5-6 yiyodunuz ayıp...
Kimi yendiniz,Galatasaray mı diyeceksin yoksa.Trabzon'a yenildiniz,Porta pas pas etti burada sizi 10 kişi ile,orada da berabere,Fenerle berabere.
said:

Bana ne fenerin sağ bekinden, beşiktaş konusunda onu mu tartışıcam?
Zaten tartışamazsın ki sağ bekin yok.
said:

Bunu neye dayanarak söyledin zaten bilmiyorum ama beşiktaştan 3 puan öndesiniz, avrupada yoksunuz, kupada nolcağını hepimiz zaten biliyoruz, havan kime?
Bunu şuna dayanarak söylüyorum,defansımız ve forvetimiz tartışılmaz olarak sizden üstün,orta saha da ise Alex,Dia ve Emre varken de orta saha olarak sizden aşağı da değiliz.Ayrıca kupa daha oynanmadı hiçbirşey belli değil,avrupa da olmadığımız bir gerçek ama biz çeyrek final oynarken,İnter'lere,Sevilla'lara sahayı dar ederken de siz yoktunuz.Ne oldu 2 tane 3.sınıf takımı yendiniz diye havanız kime?
Sosyal ağlarda paylaş

Turkceplease said:

bjk ernstin kıymetini bilmeli bana göre şuan türkiyedeki en iyi yabancı oyuncu.müthiş profesyonel bir oyuncu nerde napacağını biliyo düzenini koruyor yavşamıyor parasının hakkını son kuruşuna kadar veriyor.bildiğin alman panzeri.nie almanya milli takımında değil onuda anlamış değilim.
Dediklerin de sonuna kadar haklısın keşke Fener'de olsa diyorum bu adam için.

Alman milli takımında oynamamasının nedeni Khedria ve Schweinsteiger'dir bu da normaldir.
Sosyal ağlarda paylaş

Çok zor bişey değil anlaması aslında, bir iki maç izlesen yeter. Çok büyük maçlar dışında savunma ileri çıkıp ofsayt taktiği yapıyor, solda quaresma basmadığı için defansı ibrahim/ismaile kalıyor. Sağ zaten sene başından beri çok değişti nihat, holosko falan derken ama hilbert oynarken iyice defansif hale dönüyo. Orta sahada da ernst + aurelio/necip defansı sağlayıp gutiyi rahatlatıyo.

Küçük takımlara yenildiğimiz maçlarda sorun özellikle bobo yokken kilidi açamayıp bu fazla ileride oyun anlayışımız yüzünden kontra atakdan gol yememiz. Ferrari'nin de gözden düşmesindeki en büyük sebep yavaş olması. He sahamıza kapandığımız maçlar da oluyo tabi(özellike ilk yarılarda) ama bu rakip üstünlük sağlayınca oluyo genelde. İleride basıp topu kapamayınca, yavaş yavaş geri çekiliniyor.

Hücum yaparken de ortadan gidersek guti defansa kadar gelip topu alıyo, ernst/neciple yardımlaşarak ileri taşıyo. Ya kanatta birinin koşu yoluna atıyo ya da guti klasiği olan derinlemesine pasları atıyo (ki benim en sevdiğim özelliği bu) ve özellikle holosko, quaresma ve hilbert(gerçi bu kazma orta açamıyo ama olsun) çok etkili oluyo. Kanatlardan da genelde soldan taşınıyo top zaten, bütün atağın sağdan başlayıp devam ettiği pek pozisyon olmuyo. Solda işte genelde quaresma bir iki çalım atıp orta fırsatı kolluyo veya ortaya doğru girip şut çekiyo(son maçta özellikle baya yaptı bunu). Arada ibrahim'de itip, çekip, küçük çalımlarla orta açıyo.

Şimdilik aklıma gelenler bu kadar eksik gördükçe yazarım daha.
Sosyal ağlarda paylaş

Necip diyorsun da adam kaç maç oynadı ki?11'de çıktığı maç 2 elin parmağını geçmez hala Necip diyorsun.Ayrıca Aurellio nerdeyse her maç defansın arasına giriyor ve Ernst tek kalıyor.

2.olarak senin anlattığın şey de doğru olanlar Guti'nin pasları ve defansın yapamadığı ofsayt taktiği.

Hilbert iyi oyuncu ama defansif anlamda,iyi değil çünkü sağ bek değil adam.Beşiktaş defansı hem bireysel hem de defans oyuncuları performansı olarak çok kötü.

Senin anlattığın şeye bakıcak olursak Beşiktaş önde oynamayıyor ki,zaten önde basamayan takım önde nasıl oynar bunu anlatmaya çalışıyorum ben.

Büyük maçlarda önde oynasana dediğin gibi,Konya'ya,İbb'ye karşı zaten öyle oynuyorsun ki Porto'ya oyna bakalım bir de.

O yüzden dediklerin baştan fail oluyor.Futbol bilgisine de bakıcak olursak ben gayet biliyorum.

Şimdi önde nasıl oynanır sana anlatayım.Önde oynaman için öncelikle takım olarak defansı iyi yapman gerekir.Çünkü defans forvette başlar.

Forvetin baskı ile orta sahanın da sahaya tam olarak yayılır,kanat oyuncuların beklere,forvetin stoperler ve 1 ön liberonda orta saha çizgisinin önünde baskıya başlar ve rakibe top çıkartmazlar.

Defansın da orta sahaya çıktığı zaman bir bütün olarak rakibi 25 metre de top oynatırsın.Eğer stoperlerin den en az biri hızlı ise arkaya atılan toplarda arkaya sarkan forveti de o savunur beklerden biri de ters kademeye girer.

Hücumda ise oyunu stoperlerden başlayarak kurarsın ve Guti'yi de savunmadan top aldırmassın ki,yüzü kaleye dönük hücum etsin,kondisyonunu da 90 dakikaya yaysın diye.

Bunların hiçbirini de Türkiye'de yapan takım olmadığına göre ben daha başka birşey söylemiyorum.

Beşiktaş maçları bana zevk veriyor neden,Quaresma,Guti ve Ersnt yüzünden ve Beşiktaş maçlarında orta saha da defans yapılmadığı için top bir o kalede bir bu kale de olduğundan.

Ps:Takımın önde oynuyorsa Guti gelip defanstan top almaz,oyunu stoperlerden başlıyarak kurarsın bunu da Türkiye'de yapan stoper yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Aurelio/necip yazıyorum necip oynamıyo ki diyosun.... Yazdığımı okumuyomusun veya anlamıyomusun? Ayrıca beşiktaş gayet ileride oynuyo yani, sorunun ne onu anlamıyorum? Geçen sene hayvan gibi defansif oynuyodu bu sene gayet açık oynuyo.

Oyuncuların hepsi süper oynuyo gibi bi iddiam yoktu o yüzden dediğim hiçbişeyin fail olduğu yok. Zaten on kere söyledim hilbertin ortalarının kötü olduğunu, bana gelip hala atağı iyi değil diyosun. Hadi ben yanlış söylüyorum diyelim, beşiktaş senin mantığına göre hem arkaya yaslanıp, hem ofsayt taktiği mi yapmaya çalışıyo?

edit: bir de anlamadığım şu ver, o çok güven veren fener defansı, müthiş gökhan gönül ve milli kaleci volkan nasıl en çok gol yiyen takım?
Sosyal ağlarda paylaş

Bak söyle söyliyeyim açık oynamak ile önde oynamak farklı şeyler.Beşiktaş açık oynuyor ama önde oynamıyor bunu söylüyorum ben sana.

Beşiktaş kendisine zorluk çıkaran maçlar da kendi sahasında top oynuyor ve kontraya çok çıkıyor.Konya'ya İbb'ye anca ofasyt taktiği yapıyor ama gene önde oynamıyor sadece açık oynuyor.

Hİlbert'e defansif anlamda dedim kötü diye dikkatli oku.Ayrıca süper oynuyorsun dedin de demedim.

Ama hatnız şurada Beşiktaş önde oynuyor değil açık oynuyor.Sadece bu geçen seneye göre hem açık hem de daha çok mücadele ederek oynuyor olay bu.
Sosyal ağlarda paylaş

El-Barto said:

edit: bir de anlamadığım şu ver, o çok güven veren fener defansı, müthiş gökhan gönül ve milli kaleci volkan nasıl en çok gol yiyen takım?

Takım olarak berbat defans yaptığımız için.Önde kaybedilen her top,eğer Emre geri dönemedi ise 2 pasta defasın önünde olduğundan dolayı.

Yoksa Gökhan Gönül,Yobo ve Lugano bireysel olarak çok iyiler.Kaleci Volkan'ı Ankargücü maçı hariç tartışmam.Cenk Gönen'i tartışmadığım gibi.

Eskidendi kalecinin ya da defasın maç alması,eğer Fener gibi takım defansın kötü ise,oyunu 3.bölgede kontrol altına alamadığında dönen top,2 pasta defansına anında geliyorsa çok gol yersin tabi ki de.
Sosyal ağlarda paylaş

Bilmiyorum abi, vericek cevabım kalmadı yani ne ben seni ikna edebiliyorum ne sen beni. Ama beşiktaş önemli maçlarda bile bilinçli olarak arkaya yaslanmıyo. Sahamıza kapandığımız yakınlarda maç olarak gs'nin ilk yarısı ve porto maçının ilk yarısı geliyo aklıma. Bunların da ikinci yarılarında saldıran taraf bizdik. Belki bursa maçında da kontrollü oynadık ama sahaya kapanma durumu yoktu. Ayrıca yenildiğimiz porto maçında da goller portonun organize ataklarından gelmedi. Biri klasik kornerden yenen hakan golü, iki tane de kontra ataktan gol yedik. O maçlar için sadece HULK diyebilirim.
Sosyal ağlarda paylaş

Renkli bakmıyorum abi,olmayan birşeyi oldu gibi konuşmak gayet saçma.Fenerbahçe topicine bakarsan Fenerbahçe'yi ne kadar çok eleştirdiğimi görebilirsin.

Sezon başı herkes,bizi kimse durduramaz hede hödö derken,ben Fener'in başına gelebilecekleri yazıyordum.Dünyaya renkli bakmıyorum siz renksiz bakıyorsunuz.

Hepimiz izliyoruz Beşiktaş'lılar haric herkes benim söylediklerimi söylerken,sadece siz aksini konusuyorsunuz demek ki siz de bir sıkıntı var.

Ortada gerçek birşey var Beşikatş'ta Fenerbahçe'de berbat futbol oynuyor abi bu kadar basit.

Savunma yapmaktan,organize atak yapmaktan bazen aciz bile kaldıkları oluyorken,farklı oynadığını söylemek toz pembe yani renkli bakmaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya dalga mı geçiyosunuz benle anlamıyorum ki :) İdeal kadroyu niye yaziyim ben takım eksiksiz mi diyorum? Beşiktaş kapanıyo ve kontraatak oynuyo dedi bende buna itiraz ediyorum. Zaten eksiklikleri on kere söyledik önceki sayfalarda.
Benim itirazım gelip bizi isyan ettirmeye çalışmanız. Hem gs, hem fb'nin hiçbi kulvarda ümidi kalmadı (özellikle fb geçen hafta da puan kaybedince). FB de uefa'ya kalıcak büyük ihtimalle, biz de. Gelip şimdi biz sizden daha iyi durumdayız diye aşşa çekmeye çalışıyosunuz. Kimse de isyan etmiyo şu anda, gelecekte ederiz belki belli olmaz. Ama gayet pozitif bakıyoruz yeni transferlere de.
Sosyal ağlarda paylaş

Fenerlilerin isyandan takati kalmadı gelip burda teselli arıyolar. Fenerin konusunda 1k mesaj var bizde 3.5k. Gelip ağlayan fenerli, gsliler yüzünden doğru düzgün yeni transferleri bile tartışamaz olduk. Takımda kimse sakatlanmıyo yine de her hafta mağlubiyet. Umut besliycek küçük bi kapı bile yok, yazık.

edit: şakaysa çok dikkate alma bunu dsfsf.
Sosyal ağlarda paylaş

Olayı anlatıcaktım da şöyle açıklayayım. Beşiktaş için ben sezonun başında geçen senenin Galatasaray'ı dedim ki hala aynı fikirdeyim.
8 de 8 ler falan havada uçuşurken sakatlıklar başladı, ve takım 3-4 yıldızın ayaklarına bakmaya alışık olduğu için çok feci bir performans düşüşü oldu.
Aynı şey Beşiktaş'ın da başına geliyor parça parça tek eksik quaresma'dan uzun süreli bi sakatlık...
Takımda as oyuncunla alternatifi arasında bu kadar fark olmamalı, bence Quaresma-Holosko olucağına ne bileyim Keita-Volkan şen olmalı kanat alternatiflerin.
Yukarıda biyerde messi-xavi-iniesta'yı çıkar demişsin Barcelona nerdeyse kayıpsız devam edebilir yine ispanya liginde. Neden çünkü takımın sağ beki alves sol beki maicon forveti villa olmaya devam edicek. çıkardığın messi'nin yerine villayı forvete bojanı koyup hiçbişey olmamış gibi devam ederler. Takım güç kaybeder ama günle gece gibi fark olmaz.
Beşiktaş'ta q7-guti çıktığında basit bir anadolu takımı çıkıyor karşıma. Tıpkı geçen seneki Galatasaray'da Arda-Baros çıktığında olduğu gibi.

edit: Yani Galatasaray yada Fenerbahçe'nin bu yıl iyi durumda olmaması Beşiktaş'ı eleştirme hakkımızı almaz ki elimizden, hatta Galatasaray o kadar kötü ki şuan eleştirmeyi bile bıraktım yani o kadar kötüler körü körüne Kermit gibi takım mı savunmak gerekiyor yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya her sayfa aynı konuyu konuşuyoruz UniRoss. Ama tekrar açıkliyim. GS'yle BJK'nin durumunun farkı şu; GS iyi başladı kötüye gitti ki bu isyana sevk ediyor, BJK ise tam tersine kötü başladı, şimdi düzelmeye başladı. Transferlerin de tutup tutmayacağını görücez ama şu varki BJK'nin yıldız transferleri GS'den çok daha iyi tuttu. Hem takıma oturma açısından, hem de sorun çıkarmaması açısından. GS'de hem keita, hem elano geçen seneden beri sırtta kambur gibi duruyodu resmen. Satsan satılmıyo, atsan atılmıyo. En sonunda zararına satıp, kar çıkarttı ordan Adnan :P
Sosyal ağlarda paylaş

Bide Galatasaray'ın durumundan dolayı bakamıyordum puan durumuna da şimdi baktım Fenerbahçe 3 puan üzerinde Beşiktaş'ın. Ki bu hafta Sivasspor ile oynayacak Fenerbahçe muhtemelen kayıpsız atlatıcaktır, Beşiktaş'ın ise G.Antep maçında puan kaybetme riski daha fazla bence avrupa maçı oynadığını da göz önüne alıyorum.
E bakınca en iyi ihtimalle devre arasına aynı puanda giriceksiniz Fenerbahçe ile.
Sezon başında da söylemiştim şuan da söylüyorum bana göre bu yıl ligde en iyi kadroyu Fenerbahçe kurdu.Devre arasında yapıcakları bana göre 2 tane nokta transferle çok rahat şampiyon da olabilirler,o yüzden lucifel'de kuyruk acısı olduğunu pek düşünmüyorum. Ki düşün ben sadece objektif kalmaya çalışan bir Galatasaray'lıyım...
Aziz Yıldırım Santos-Gökhan İnler takası kovalasa üstüne de 3-5m euro atsa muhtemelen bayıla bayıla kabul edicektir italyanlar ki bu takas Fenerbahçe'ye sınıf atlatır...

edit:@el-barto: Keita'dan çok az da olsa kar ederek,elano'dan ise az bi zarar ederek satış yaptı Galatasaray. Düşüşler yükselişler de sakatlıklara endeksli işte form tutmadan değil onu görememişsin sen.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...