Byzantion Mesaj tarihi: Haziran 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2010 Türk Guildleri Neden Uzun Ömürlü Olamıyor? Katılırmısınız bilmem ama benim asıl görüşüm şu ki; Şu oyunu oynadığım sürece bir tek Türk Guildi geldi geçti Aoc den "HUNLAR" Bu guild dışında kalan Tüm Guildler geçici olarak kurulmuş Guildler olarak Tarihe geçtiler.. Ama bir de şu gerçek var ki deyinmeden edemeyeceğim.. Türkler ile oynamak gerçekten çok zor. o yüzden kıvırabilenler hep yabancı guildlere kaçıyor..orada oyunlarını oynuyorlar.. Ne var bu yabancı Guildlerde? SoruNun cevabı kolay.. Disiplin var .. Hatta ve hatta benim bile girip dayanamadığım bir disiplin var heriflerde..Her şeyler kurala dayalı..Asla Kuralın dışına çıkmayı sevmiyorlar.. Bu disiplin neden bizlerde yok? Bilmiyorum.. "Belki Liderlerden kaynaklanıyordur" Sizlerin yorumu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Haziran 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2010 evet türklerde bir kordinasyon sorunu var genel olarak beraber iş yapamioruz, çok kaytarma vs oluo türk guildlerinde aocda çok deneyimim yok da wowda deneyimledim hep aynı muhabbet felaket drama döner o arkadaşı die onu koruru bu bilmemne sürekli kavga drama derken dağılır. o yüzden gerçekt tanıdıım arklarım olmadığı sürece öle türk guildlerinde takılmıorum. hatta geçen onu konuşuoduk arklarla şu Ruscorp, bütün oyunlarda var bütün oyunlarda dominasyon adamalar çok iyi organize oluo. Bizde öle bi şey var mı? bizim de hayvan gibi oyuncumuz var ama yok yani beraber iş yapamioruz toplumsal sıkıntı bu hehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Byzantion Mesaj tarihi: Haziran 8, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2010 Mortis sonuna kadar katılıyorum yazdıklarının..Tarih boyunca Türklere hiç bir ulus hiç bir şey yapamadı..Türkler ne yaptı ise ..Kendi kendine yaptı..Aoc de bile:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RRa Mesaj tarihi: Haziran 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2010 Ben ilk guildimi 2000 yılında Ultima Online oynarken Quaxis'de kurmuştum. Aradan 10 sene geçmiş. Onlarca oyunda yüzlerce guild kurduk bir o kadarda başka guildlerde oynadım/oynadık. Benim/bizim kurduğumuz guild ile ilk kez MMO oynayan birinin kurduğu guild bir olur mu? Daha önce çok anlattım üşenmem yine anlatırım. Kurucusu ben/biz değiliz ama guild birleşmesi yaparak ivme kazandırdık 2008 yılında... Battlescar PVP Serverında Victorea guildini o dönem bilmeyen yoktur. Battlekeep sahibi full bir guilddi yüzlerce lvl80 üyesi vardı. Afternoon Delight, Ragnarok, Rage, The Black Company, The Northern Legion gibi internasyonel, dünyaca ünlü, binlerce üyeleri olan guildlere kafa tuttu Victorea. Yöneticilerinin hemen hemen hepsi birer patidir. Daha önce defalarca guild kurmuş, MMO tecrübeleri yüksek arkadaşlardır. Kurucu üyelerin çoğu Guild Wars'dan arkadaşdılar. Avatar. Battlescar'ın gelmiş geçmiş en büyük, en güçlü guildi. Kurucusu bir Türk ve bir Pati. Dartanyan. Internasyonel bir guilddi tüm imba oyuncuları bir araya topladı ve saolsun bizde onlardan torpilliydik epey kih kih. Biz bir rüzgarla gelip geçen guildler kurmadık. Biz oyunu bıraktık. O dönemde PvP çok dengesizdi. Benim main karakterim o zamanlar POM'du. Guardian yada Assasin'ler sadece Charge yaparak beni öldürüyorlardı, combo yapmalarına gerek olmuyordu. Healer bir karakter kendisine heal atamadan ölüyorsa, healer olmasının anlamı nedir? Bu dengesizlikler yüzünden hepimiz oyunu bıraktık. Ben Darkfall Online'a geçtim. Onlar hangi MMO'ya bilmiyorum... Darkfall'daki guildimiz halen aktifdir mesela. Campagnaro Slantor arkadaşımız teröre orada devam ediyor hehe. Ben uzun süre sonra geri döndüğümde SWTOR öncesi guild kurma çalışmasına girmek istemedim ve biraz dinlenmek istedim. Türk guildine girdim. Hata etmişim hayatında ilk kez MMO oynayan adamlar guild kurunca gerçekten ellerine yüzlerine bulaşıyormuş. Şimdi yabancı bir guilddeyim. Şimdiye kadar gördüğüm en disiplinsiz, en large guild. Tamamen casual oyuncular ve Türklerden oluşuyor heh he. Bahsettiğim guild The Death Bringers Crom'un zamanında PVE ustası bir guild ama aynı zamanda BK sahibi bir guild. Guild en popüler ve güçlü olduğu dönemde guildin lideri oyunu bıraktı. Adamın adı Bossman'dı. Gerçekten adı gibi bir adamdı. Bende çok saygı duyardım kendisine. Adam oyunu bırakınca bütün imba oyuncularımız guildden ayrıldı. Aktif çok az oyuncu kaldı. Member sayısı 280'den 150'ye düştü o 150 kişininde 100'ü aktif değildi. Yeni guildmaster Bossman'ın komşusu Reinor oyuna pek giren bir tip değil. Adamda ilgilenmeyince guild epey bir çöküşe geçti. Kimileri guild tepemize yıkılmadan kaçalım dedi kimileri ise benim gibi kalıp elini taşın altına koymayı. Şuan guild Battlekeepini elinde tutuyor ve tüm yapıları full. Guild şehri zaten full. 957 member, 500+ aktif ama çoğu casual üyeye sahip. PVE özürlü bir PVP guildi. Guild renown lvli 11 oldu. Glory'de bu hafta 5. olduk. Guild ile gurur duyuyorum açıkcası. Çok fazla online level80 oluyor, gittikçede sayı artıyor. Ama gelmek istediğim esas nokta şu. Ben bir guild sahibi olayım üyelerim olsun onlara baktıkça bacaklarımın arası serinlesin diye guild kurulmaz. Bu iş arz ve talep işidir. 2008'de de oyuncuların sesine ve ihtiyaçlarına kulak verdik, şuanda da öyle yapıyoruz, yapıyorum. Şuanda aktif olarak oyunu oynayan Pati sayısı çok fazla. Guild kursak burada hep beraber kurarmıyız? Kurarız. Why not. Fakat problem şu 1.ne kadar daha aktif olarak oynayabileceğiz 2.şuanda pvp'de de pve'de de max. bufflara sahibiz The Death Bringers'da şimdi bunu bırakınca insan kendini çıplak hissedecek. Çok zor full şehirli bir guild sahibi olmak, BK sahibi olmak. Sadece biz bu şekilde düşünmüyoruz bunada eminim. The Unforgiven'da Pasham, Xenun. Ezo'da Fsen. Bu rahatlıklar bırakılmaz arkadaşlar. Ve Türk oyunculara dikkat edin, yabancı guildlerdeki... Türk'ler girdikleri yabancı guildlerde hep guildlerinin en iyi adamları olmuşturlar. Size ufak bir örnek. Darkfall'a ilk girdiğim gün arkadaşım beni bir guilde aldırdı, yabancı bir guild. Hey man where r u from filan diye cilveleşiyorken allaince casuslarımızdan kalemize baskın yapılacağı haberini aldılar. Biranda herkez toparlanmaya başladı. Benide çağırdılar. Karakterin 1 günlük olduğunu, henüz hiç bir skillimin olmadığını söyledim. Yöneticilerden biri beni yanına sürükledi çok kaliteli bir set, silah ve at verdi. Böyle bir muameleyi gören tek app bendim. Neden? diye sordum. Sen Türksün dedi. Türklerle daha öncede oynadım. Öldüklerinde, reslenirler ve öldürmek için tekrar oraya giderler ama Fin'liler(Finlandiyalılar) öldüklerinde, reslenir ve ağaç kesmeye giderler dedi. Bana göre Türkler MMO'lara gerçekten cesaretleri, savaş arzuları ve pes etmeyişleri ile renk katıyorlar. Güzel guildler kurmayı, güzel guildlerde oynamayı hak ediyorlar ama bizde koltuk değerlidir. Tanrıcılık oynamak için UO serverı kuranları hatırlatıyor bazı MMO Türk guildleri bana... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yunusemre Mesaj tarihi: Haziran 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2010 NASI YOK ÜSTAD PATİ GUİLD'İ VAR ÇOK GIRAL troll ZAA Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Byzantion Mesaj tarihi: Haziran 8, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2010 RRa haklısın bossman bıraktığında bende çok şaşırmıstım..hatta adamın yaptığı elbiseleri giyior benim demon halen..Böyle bir guildde olduğun için şanslı olmalısın.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RRa Mesaj tarihi: Haziran 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2010 Sadece herşey şehir yada Battlekeep değildir. The Death Bringers diplomasi olarakta dış işlerde çok güçlü bir guild. 8 büyük guild ile ally. Büyük bir Alliance'ın üyesi. Yeri geliyor bir guildin masterina gidip The Death Bringers Officer'ıyım diyorsun adam hristiyanda olsa bi bismillah çekiyor. Bunlar kolay kazanılmış güçler değiller. Ha 0'dan yapılamaz şeyler mi, yapılır ama çok emek istiyor çok. Elimizde olanın değerini bilmek gerek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xanthor Mesaj tarihi: Haziran 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2010 GuildMaster online süresi çok olan adam olmalı ve Adil olmalı. Guild elemanlarından kendisini ayrı yerde tutmamalı.. Ve en önemlisi vent kullanımı.. En çok bizde var zaten bu olay. Vente mini yada raid yapacaksan gireceksin. Çok girdiğin zaman gruplasmalar dedikodular gırla gider. Biri birsey söyler, diğeri alınır vs vs. Lider olunmaz, lider dogulur. Ultima onlineda 120 kişilik guildim vardı benimde. Vakit ve sorumluluk ısı liderlik, ayrıcalık değil ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eraybaba Mesaj tarihi: Haziran 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2010 Aslına bu bile bir gelişmedir biliyormusunuz..bunları tartışıyor olmamız bir şeylerin farkında olduğumuzun ifadesidir..neden Türkler başaramadı...!!!!!!!! Kah yeri geldi öt dedik kah yeri geldi çok yüz verdik..velasıl kelam olmadı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pronoit Mesaj tarihi: Haziran 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2010 iyi birer çekirdek kadroya sahip değiller genelde 3-5 arkadaş takilalim diye başlayan işler. çekirdek kadro olmadığı için de düzgün bir devamlilik sağlanamiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Haziran 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2010 Laçkayız başka bi sebebi yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
D@rkwish Mesaj tarihi: Haziran 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2010 400 Türkden oluşan bir guild düşünemiyorum bile :D Katılıyorum Mortis'e bende yakın bir arkadaşım vs olmadığı sürece Türk guildlerine pek sıcak bakmam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RRa Mesaj tarihi: Haziran 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2010 gördün tabi Societas Deamonica gibi guildi daha yalvarsakta bizim guildlere gelmez bu adam Mortis :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sinsisu Mesaj tarihi: Haziran 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2010 Herkes sanırım fikir birliğine varmış ve de sadece Türklerin bir arada şu oyunu oynamasının imkansız olduğuna karar vermiş. Ancak söylediklerinizin bazılarına hak vermekle birlikte katılamayacağım konular var ve de yazdığınız bu yazıların, oyuna yeni gelecek ve Türklerden oluşan guildlere girmek isteyecek arkadaşlara (hatta belki kendileri Türk guildi kurmak isteyen arkadaşlara) köstek olmaktan başka hiçbir fayda sağlamayacağını söylemek isterim. Gerçekler baş ağrıtır, o yüzden ayrıntılara girmeden söylemek gerekirse, - Yabancı guildlere gidiliyor, çünkü onlarda disiplin var deniyor. Biz de disiplin yok mu? Var ama ona uyacak adam bulmak zor. İşte o disiplinli olanlar sadece bir arada kalma becerisine sahip oluyor. Problemli olanlar barınamıyor. Çünkü kralcılık yapmakla suçladıkları lider ya da yönetim kadroları değil, bıkmadan sadece eleştirmesini bilen, ama yapıcı olmayı bilmeyen kendileri oluyor. - Suçlayacak adam bulmak çok kolay, ama durup sabretmek ya da anlamaya çalışmak diye bir şey yok. Ondan sonra hatalı olan Türk guildi kurmak için uğraşanlar oluyor. - Zaten öyle bir ön yargı oluşmuş ki, yeni oluşumlara saygı duymak yerine, bakayım ne hataları var, denerek giriliyor. Türk guildine girip, eleştirmedik nokta bırakmayanlar, yabancı guilde girince kuzu gibi oynuyorlar, adamların bir dediklerini iki etmiyorlar. Nasıl olsa onlar asla hata yapamazlar. Sadece bizler hata yapabiliriz. - Gidip yabancıların kurduğu sağlam bir yapıya sırt dayayıp, orda bir şeyler yapmak, karakter geliştirmek çok kolay değil mi? Zaten ev hazır, içini zevkine göre döşersin artık. Çok uğraşmaya gerek yok. Orda imba da olunur. - 1,5 senedir şu oyunu oynuyorum. Daha doğru düzgün bulunduğu guildi savunan ya da gerçekten sabırla emek harcayan, birkaç kişi dışında, kimseyi göremedim. Ama nedense o emekler yabancı guilde girince ballandıra ballandıra anlatılıyor. - Bir de şuna imrenmiyor değilim. Yabancı guildlerde bayan oyuncular saygı görüyor. Dur şu bayana biraz sulanayım, diyen yok. Ortalığı Dallas dizi versiyonu haline getiren de yok. Tabi guild sürekliliği olur. Bir bayan yüzünden 2’ye 3’e bölünürse guild nasıl ayakta kalabilir? - Zamanında AoC’tan gerçekten efendi insanlar gelip geçmiş. Güzel oluşumlar kurmuşlar. İnsanlarda saygı uyandırmışlar. Ama aynı zamanda sağlam bir kadroya, online oyun dünyasının eksiklerini- sorunlarını iyi bilen bir gruba sahiplermiş. Birbirlerini anlayıp, çözüm üretebilmişler. Keşke kalsa ve devam etselermiş. Ve keşke bu kadar eleştiri yapmak yerine neler yapabiliriz diye bir araya gelip çözüm üretebilsek. Yerden yere vurulan Türk guildlerine destek olabilsek. Hadi destek olmak istemiyor bari köstek olunmasın. Bu yazıları dışarıdan bir gözlemci olarak değil, buraya yazmaya kalksam belki 10 sayfa sürecek, bizzat yaşadıklarım doğrultusunda yazdım. Bir de betimleme yapsam roman bile yazarım.:) Daha yazacak çok şey var da bir anlam ifade etmeyeceği kesin. Şunu da söylemek gerekir ki, bir Türk Guildi kurmak çok zor değil. Onu devam ettirmekte zor değil. Ama nasıl davranacaklarını ya da bir guilde ne katabileceğini düşünen oyuncularla oynamak tamamen bir şans… Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Haziran 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2010 tek kelime: kankacılık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RRa Mesaj tarihi: Haziran 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2010 Ilk kez bir MMO oynuyorsun ve ilk kez bir guild yönetiminde yer aldın dimi? Yanılmıyorum heralde. Peki, guildin yürümemesi olarak neden tecrübesiz olduğunuzu düşünmüyorsunuz da guild üyelerinde yada Türk oyuncularda suç arıyorsunuz? Neden kendi kendinize; Guild üyelerini Craft item yapmamız için lazım olan Picatoyu farmlamaya çağırmak yerine keşke guild üyelerinin menfaatine olan atraksiyonlara çağırsaydık demiyorsunuz? Aristocrat isimli bir Pom'u aldım geçen gün guilde. Eskiden sizin oyuncunuzmuş. AOC'u bırakmak üzereydi, çünkü çok canı sıkılıyormuş. Border Kingdom'a ilk kez benimle geldi, Premade takımla Mini Game'e ilk kez benimle girmiş ve ne gariptir ki adam Vistrix'ede ilk kez benimle geldi. Ona Black Dragon Clock aldık. Bana dedi ki "ya bu oyun ne kadar güzel bir oyunmuş, ilk kez bu kadar eğlendim". Sizin guildinize giren bir çok kişi oyunu bıraktı dimi? Bunun nedenini benden duymak istemezsin ama bir düşünün derim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sdeceokuyangenç Mesaj tarihi: Haziran 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2010 krallar gibi pati guildimiz var devamlı ventteyiz hiçde öle şeler olmuyo..sezgin bi hırslı dövcek bizi yakında bi o :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Haziran 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2010 pekmez yemiyorlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sinsisu Mesaj tarihi: Haziran 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2010 İlk kez bir MMO oynamanın yazdığım yazıyla alakasını anlayamadım ama zaten benim neyi nasıl oynadığımı ya da bu oyundaki amaçlarımı, hayallerimi yanılmayacak kadar iyi bilen biri olarak, alınmayıp, benim bakış açımla birazcık bakabilirsen memnun olurdum RRA. Kendim tecrübeliyim de kurulan guilde gelenler sorunlu diye bir şey yazmış mıyım? Profesyonel oyuncuyum, bu oyunun kitabını yazarım demiş miyim? Ben Türk oyuncuların hepsini genelleyip, suçlu aramışta değilim. Diğer yazdığın ayrıntılara cevap bile yazmaya gerek yok. Ya da ben de mi ayrıntı yazayım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alpago Mesaj tarihi: Haziran 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2010 GULUYORUM SADECE GULUYORUM TURK GUILDLERINI BEGENMESSINIZ.GUILD LIDERLERINI BEGENMESSINIZ.RAID LIDERLERINI BEGENMESSINIZ. DISIPLIN YOK DERSINIZ.SIKIYA GELINCE KACARSINIZ.YABANCI GUILDLERDE EN YAKIN AKRABALARINIZA KUFREDILIR.TURK GUILDINDEYKEN EN UFAK BIR LAFLA GUILDI TERKEDERSINIZ. IMBA SINIZDIR.GELIN BIR SEYLER YAPALIM DEYINCE BIR TARAFINIZ KALKAR STRATEJIYI BEGENMESSINIZ.TURK GUILDINDE BAGLANTI HIZI YUZUNDEN DOGRU DURUST PVP YAPAMASSINIZ.GIRERSINIZ YABANCILARIN ARASINDA COGUNLUGUN ARASINDA KALIP BIR KAC PVP XP YE BURALARDA YABANCILARIN GUILDINI METHEDERSINIZ. HALEP ORDAYSA ARSIN BURDA.BIR GUILD KURUN GORELIM.BEN CESARET EDEMEM.CESARET EDENLERIN ELINDEN OPERIM.BEN YAPAMAM.AMA SIZ COK BILIYORSUNUZ.IMBALAR,PROFESORLER,40 YILDIR MMO ILE UGRASAN ,YABANCI GUILDDE OYNAYAN DISIPLIN HAYRANI ARKADASLAR.BURDA YAZMA ILE GECEN ENERJINIZI BOSA HARCAMAYIN.HADI BIR GUILD KURUNDA GORELIM.ILK BEN KATILICAM GUILDINIZE. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yunusemre Mesaj tarihi: Haziran 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2010 Mesaj: 2 Caps'i kapat Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sdeceokuyangenç Mesaj tarihi: Haziran 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2010 @alpago seni alan kim guilde lol en son alcağımız adamsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Haziran 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2010 Alpago said: GULUYORUM SADECE GULUYORUM said: TURK GUILDLERINI BEGENMESSINIZ.GUILD LIDERLERINI BEGENMESSINIZ.RAID LIDERLERINI BEGENMESSINIZ. DISIPLIN YOK DERSINIZ.SIKIYA GELINCE KACARSINIZ.YABANCI GUILDLERDE EN YAKIN AKRABALARINIZA KUFREDILIR.TURK GUILDINDEYKEN EN UFAK BIR LAFLA GUILDI TERKEDERSINIZ. IMBA SINIZDIR.GELIN BIR SEYLER YAPALIM DEYINCE BIR TARAFINIZ KALKAR STRATEJIYI BEGENMESSINIZ.TURK GUILDINDE BAGLANTI HIZI YUZUNDEN DOGRU DURUST PVP YAPAMASSINIZ.GIRERSINIZ YABANCILARIN ARASINDA COGUNLUGUN ARASINDA KALIP BIR KAC PVP XP YE BURALARDA YABANCILARIN GUILDINI METHEDERSINIZ. HALEP ORDAYSA ARSIN BURDA.BIR GUILD KURUN GORELIM.BEN CESARET EDEMEM.CESARET EDENLERIN ELINDEN OPERIM.BEN YAPAMAM.AMA SIZ COK BILIYORSUNUZ.IMBALAR,PROFESORLER,40 YILDIR MMO ILE UGRASAN ,YABANCI GUILDDE OYNAYAN DISIPLIN HAYRANI ARKADASLAR.BURDA YAZMA ILE GECEN ENERJINIZI BOSA HARCAMAYIN.HADI BIR GUILD KURUNDA GORELIM.ILK BEN KATILICAM GUILDINIZE. ahahaha yazsaydın yeterdi ;< Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RRa Mesaj tarihi: Haziran 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2010 Bu oyunda ilk Türk guildini kimler kurmuş, ilk Battlekeep'i kimler almış merak ediyorsanız Paticik ve EU AOC forumlarından bakabilirsiniz. Olan gelişmelere senin bakış açınla bakabilmeme imkan yok Sinsisu çünkü siz bazı şeyleri birbirine çok fazla karıştırdınız. Guild nedir? Guild neden kurulur? Insanlar bir guilde neden girerler? Guildin sürekliliği nasıl sağlanır? Guild nasıl güçlenir? gibi soruların sizde cevapları yanlış. Soru kitapcığı A ama sizdeki cevap anahtarı B kitapcığına ait. Bu yüzden bir türlü anlaşamıyoruz. Alpago şuan üyesi olduğum yabancı guildi ben yönetiyorum senin için bir mahsuru yoksa. Guildimizde kesinlikle herhangi disipline bir hareket yoktur, kafamıza göre raidler düzenlenmektedir, genelde birine epic lazimsa bir eksiği varsa raid düzenlenir. 38 online olursa eğer 8 kişiyi ventte zor bulursun, guildin internet sitesine hiç girmem mesela yönetici olduğum halde hehe. Guildin en imba karakteri bana ait zaten. Premadeleri ben kendim kuruyorum ve dışarıdan çok arkadaşda alıyorum. Şuan bu forumlara takılan bir çok arkadaş şahit olmuştur buna. Ben bir başka guildde de oynayabilirdim, oynarımda ama benim oyun stilim oyunda ki yaptıklarım değişmez. Ben nasıl zevk alıyorsam o şekilde oynamaya devam ederim. Benim Age of conan'da guildim zaten vardı üstüne birde Darkfall cehennemini çektik. Ben Age of conan'da SWTOR öncesi tatil için geldim, guild kurup yorulmak gibi bir düşüncem hiç olmadı ha ucuza T3 şehir satan bulursam belki atlarım ama emin ol bunun nedeni Battlekeep sahipleri aylardır aynı biraz değişsin diye olacaktır. Ne söylediğimi anlayacak kadar öğrenmişsindir umarım aocu. Foruma renk kattınız haa hll babz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sinsisu Mesaj tarihi: Haziran 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2010 Aslında boşuna o kadar yazı yazmışım. Anlatmak istediğimi çok kolay bir şekilde son yazınla sen cevaplamış oldun RRA. Teşekkür ederim. Siz ulu, her şeyi bilen hardcore oyuncular dururken, diğer oyunculara söz düşer mi hiç? Tüh neden engin deneyimlerinizden bizim guilddeyken yararlanamadık. Yoksa sizin derdiniz mi başkaydı? Bir de bazı şeyleri birbirine karıştırıdığımızı söyleme küstahlığında bulunman da ayrı bir komedi. O kadar hardcore o kadar süper bir oyuncusunuz ki, guild kurma, yönetme, sürekliliğini sağlama konularına o kadar hakimsiniz ki, bu becerilerinizi sadece -nedense- bossman gibi sağlam bir adamın kurduğu ve yabancıların emek harcadığı bir guildi şimdi yöneterek böyle konuşabiliyorsunuz. Guildin tepesinde durmadan emek harcanamıyor galiba? Demek ki sorun yetkilendirmedeymiş???? Forum renk katmak mı? Sizden daha renkli olmak bizim ne haddimize? Bu foruma her şeyde olduğu gibi sadece siz öncü olup, renk katabilirsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar