ghaldszar Mesaj tarihi: Haziran 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2010 Ömrümü yedi bu bilgisayar Bir ordan bir burdan Şimdi de şöyle bir sorunum var Bilgisayar açılınca ekrana görüntü kesiliyor. Bilgisayar açılışta görüntü var. Taa ki vista açılana kadar. Açılış sesi geldiğinde ekran kararmış oluyor. Son bir kaç haftadır arada yapıyordu. Özellikle elektrik kesintilerinden sonra yapıyordu bu sorunu ama ya reboot ediyordum ya da ekran ara kablosunu çıkarıp takıyordum düzeliyordu. Ama artık düzelmiyor. Safe mode ile açabilyorum ama normal mode ile açınca windows açıldığında ekran kararıor. Ben de bir kaç deneme yaptım en son Catalyst driverları silmeye çalıştım safe mode içimnde olmadı. Sonra driver sweeper diye bir program ile kaldırdım. O zaman normal mode ile de açılabiliyor fakat catalyst driver yükleyip reboot edince tekrar görüntü kararıyor. Bu sizce neden olabilir? Benim bir kaç tahminim var ama tahminlerimden ya emin olamıyorum ya da çözümlerini blmiyorum. Birincisi direk olarak Catalyst driver ile visytanın kıllatması olabilir. Ama silip tekrar yüklememe rağmen çözüm bulamıyorum. İkincisi power supply yetersiz enerji veriyor olabilir. Aslında enerjinin yetiyor olması lazım. Böyle bir karta overclocksuz yeter de artar bile bir power supply. Fakat daha önce kullandıgım bir noname kıytırık bir power supply öldü, ardından markasını şu an hatırlamadıgım 650w 80+ düzgün bir power supply bozuldu. Bu 1,5 sene içerisinde 3. power supply ve 700 watt. Hiç bir ayar yapmadım şimdiye kadar bu değişimlerde. Belki de yapılması gereken bir ayar vardı ama ben bilmiyordum ondan yetersiz olabilir diyorum. Diğer taraftan son zamanlarda özellikle elektrik kesintilerinden felan sonra bazen rebootlarda bilgisayar açılmaybiliyor. Power çalışıyor fanlar çalışıyor herşey çalışıyor görünüyor ama ram bile saymıyor hiç hareket olmuyor. Sanki PSU yetersiz kalıyormuş gibi bir görüntü veriyor. Ya da yine bozulmaya yüz tutuyormuş gibi. Bu beni kıllandırıyor. Üçüncüsü ekran kartında bir cinslik olabilir. Durum bu. Tahminlerim bu ama çözüm yok. Başına gelen, fikri olan var mı? Catalyst direver olmadan laptoptan beter bu PC, film/dizi bile seyredemiyorum. :( System: Anakart: MSI K9A2 CF Ekran Kartı: HIS HD4850 - 512MB Power Supply: FSP EPSILON 80PLUS 700 İşletim Sistemi: Vista Home Premium Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adonis Mesaj tarihi: Haziran 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2010 driver yüklüyken safe modeda aç. çözünürlüğü en düşüğe ayarla uygula restart et normal mode'a bi bak bakalım oldumu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar