kayip_cocuk Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2004 Kapı haa.. walla çok şaşırtıcı.. O kadar AOE Oynadım dikkat etmedim buna.. (Dikkat etsemde bir sey değişmiyecek çünkü igilizce yok :) )
DoGMeaT Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2004 aoe oynayarak tarih öğrenmekde çk değişikmiş...[signature][hline]HitPoints-50 Skill-Unarmed Location-Junktown Weapons-n/a
lizardking Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2004 bizans mınnacık kalmış koskoca osmanlı istesek onları bir süre kuşatıp yiyeceklerinin bitmesini ve açlıktan ölmelerini seyredebilirdik. stratejik askeri parasal konum her yönden osmanlı üztünmüş kasmaya gerekyok 10 bin asker ve birkaç gemiyle bende alırdım orayı. fatih atraksyon yapmış tez alalım şu konstantinapolü demiş gemileri salmış kasım paşadan aşağıya olay budur
DoGMeaT Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2004 gralsin darkwing,senkimin fatim kim zaten,büyüksün,all ourn bases belong to us. yav çıktın ben fatihi döve4rim dedin yemin ederim gülüom 15 dakkadır birazcık düşünsek görürrüz,isssstanbul devasa bir şehirdi,şimdijkinin yarısı bile değil ama hala o dönemin devasa şehrilerinden,hatta farkındaysan şehir hala bir ticaret şehri olma özelliğpini koruyor,şehirde depolear dorusu yemek su vardır,o suyla o yemekle ne kadar süre direnebilirler,uzun bir süre,çoooook uzun bir süüre,peki bu sırada avrupadan bir haçlı seferinin daha toplanıp geleceğinden veya doğudfa mevluklerın yerinde duracağını nerden bileceksin.[signature][hline]HitPoints-50 Skill-Unarmed Location-Junktown Weapons-n/a
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2004 istanbul kuşatma ile alınabilecek bi şehir diildi.[signature][hline]unity100, 18 Temmuz 2004 22:05 tarihinde demiş ki: bababababababa ba. ahelogg ahelog hele hele helelehlelelee.
fedaykin Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2004 İstanbul kuşatma ile çok istense alınabilinirdi de çok ama çok uzun ve güçlü bir kuşatma gerekirdi. Bu arada gelecek destek kuvvetleri ile de uğraşmak gerekir ve fatihin alışından bile kanlı bir hal alırdı. Kısaca kuşatarak almak teorik olarak mümkün pratikte mantıksız bir çözümdü.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz"
DIEMASTER Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2004 said: fohat, 01 Haziran 2004 16:13 tarihinde demiş ki: ya bır kapıyla kale fethedilseydi kanijeyi 100 kere kaybetmiştik:) iide savunan bizans tabi bir kapıyla dagılıcaklar,bizim savunmamız iyi bişiy olmamış işte :D[signature][hline]Diemaster never kill , never destroy and never forgive Slayertr Developer || MSN
Chuckie Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2004 Olay kapıda değil kapı gibi adamlarda bitiyo osmanlı dedinmi bütün avrupa tir tir titrerdi çünkü hepsi yapılı bi sürü adam allah allah diye bağırıp üstlerine koşarken sora yanlarında ototeyp misali mehteran takımının marşları eşliğinde hücum ederken adamlarda ne moral ne cesaret kalır avrupalılar osmanlıları yenebileceklerini viyanada farkettikten sonra işlerin rengi değişti zaten ondan önce osmanlılar yenilmez diye bi düşünceleri vardı hatta istanbulun fethi ve haçlı seferleriyle ilgili bi mehter marşı vardır Bir gün gemiler dağlara tırmandı da denizden kaç haçlı sefer göğsüne çarpınca kesilirmiş Türkün yüce tarihide görmeye değermiş şeklinde yani atalarımız deli cesaretine sahip ve hakkatende delilermiş breh breh[signature][hline]Something Strange In The Neighbourhood Who You Gonna Call???
unity100 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2004 ne odlek halklardi degil mi macarlar, bulgarlar, rumlar, memlukler, slavlar ve digerleri. boyle tirsaktilar hepsi. o yuzden hic savas olmazdi zaten o donemlerde osmanliyi goren kacardi silahini atip.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
navyamphs Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2004 /dipnot Ödlek dedinizde aklıma geldi, belki duymuşsunuzdur Osmanlı ordusunda "başıbozuklar" ismiyle bi deliler birliği warmış. (İsmini başıbozuklar olarak hatırlıyorum, cozutuklar, sapıtıklar, uçmuşlar vs de olabilir). İşte bööle nerde balatayı sıyırmış adam warsa devşirip, çıplak bir halde ordunun en önünde düşmana salarlarmış. Çoğu savaşın ilk saatlerinde ölürmüş ama düşmanda da bi korku yaratırlarmış. Düşünsenize üstünüze doğru koşan yüzlerce Reha Muhtar tipli adam. :)[signature][hline]darkspade
Chuckie Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2004 said: fizban, 06 Ağustos 2004 13:36 tarihinde demiş ki: chuckie, fazla kara murat izlemişsin. Hayır fazla tarihsel kitap okudum ben o ırklara korkak ya da başka bişey demiyorum ya da osmanlı sempatizanı falanda değilim tam tersine osmanlıların her türlü politikasına gıcık olurum ama avrupalıları çok korkutmuşlar zamanında mesela karadan gemi geçirerek ya da her seferinde haçlıları yenerek osmanlılar 1-3 veya 1-5 giriştikleri savaşlarda bile üstün gelmişler hatta avusturya-macaristan zamanında fransızlarla yapacakları savaştan önce osmanlılardan yardım istemşler dönemin padişahı sadece osmanlıların savaş kıyafetlerini vermişte fransızlar savaş alanından hemen geri çekilmiş ya arkadaşlar osmanlılar akdenizi iç deniz yapmış dünyanın 3 kıtasına yayılmış bi ülke onlardan korkmayacaklarda kimlerden korkacaklar ben karamurat izlediğim için değil ben bunları tek kişi yapıyordu demiyorum binlerce adam allah allah diye koşuyordu[signature][hline]Something Strange In The Neighbourhood Who You Gonna Call???
Chuckie Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Başı bozuk ya da yer yer deli bozuk olarak geçen bu ordu bölümü ülke sınırları içindeki bütün akıl hastalarının toplatılmasıyla ortaya çıkmış orduda en önden çoğu zaman çıplak olarak ya da bazıları silahlı olarak salınırmış yakaladıklarını öldürürlermiş kemirirlermiş ya da yatırıp s..erlermiş düşman karşıdan ilk bunların geldiğini gördüğü için bütün orduyu bunlardan oluşuyo sanıp çoğu zaman kaçarlarmış osmanlı tokadıda zamanında ele geçirilen yerlerdeki devşirme çocukları ve diğer Türk gençleri beraber olarak yeni çeri ocağına eğitime alınırmış bunlara 10 yaşlarından itibaren kollarına taş bağlayıp çalıştırırlarmış böylece ağırlığa alışkın yetişitlermiş sonrada hergün çalışmalarından sonra yarım saat 1 saat mermer tokatlatırlarmış ya da gelip geçerken tokat sallarlarmış mermer bloklara sonunda kocaman güçlü ve nasır tutmuş ellere sahip olan osmanlı askerleri silahlarını kaybedince düşmanlarıan tokatla girişirlermiş zamanında bi sitede italyada bi müzede sergilenen bi miğfer fotoğrafı vardı metal bi miğfer yamulmuş ve bariz üstünde 5 parmak izi var osmanlılara düzenlenen bi haçlı seferinden kalmaymış tokatı düşünsen ayrı kaskın altındaki kafayı düşünsen ayrı[signature][hline]Something Strange In The Neighbourhood Who You Gonna Call???
Öne çıkan mesajlar