Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kendin icin Turkce konus(bir alinti)

Cd-

Öne çıkan mesajlar

Ben bonecrusher'a yazayim burdan demissin ya "Huaaa Turkce'yi koruyaliim daayt" diye cikiyosunuz fakat nickleriniz imzaniz ingilizce" diye. Ben de biliyorum onlarin ingilizce oldugunu(gerci nickim degil{ahanda bakin takma isim yerine nick yazdim kaliplasinca kullaniliyo}) zaten burda nickler veya imzalar icin hic birsey diyemem yani insan kendini degisik ifade etmek istedigi icin genelde ingilizce oluyor yani Ayse veya Fatma diye nick biraz garip olurdu.

Birde kendiniz yazilariniza dikkat etmiyorsunuz demissin-ya da bir baskasi dedi- benim yazilarimi goren bilir ben de herkes gibi normal seviyede ingilizce kullanirim turkce karsiligi olan kelimeleri ingilizce yaziyorsam da genel de dalga gecmek amaciyla yazmisimdir(simdi biri cikip aha bunu boyle yazmissin huhaa yakaladim derse de bi'sey demem) Fakat genel olarak yazilarimda Turkceye dikkat etmeye calisiyorum en basitinden topik yerine konu derim. Ama "... topigi" diye acilan konulara da bir sey demiyorum onlar hos durmasi icin acilmisdir yani cok kotu bir durum degil.Herkesin de dedigi gibi "Abi gecen cok perfect ti abi sen de olcaktin super ortam yaptik cool takildik yaa" seklinde konusana kafa atarim.[signature][hline]Get Up, Stand Up, stand up for your right Get Up, Stand Up, don't give up the fight
[Bob Marley]
Ben!!!(Ünlemlere de bak)
Cd- kafası karışıkken bir şeyler demeye çalışmış:
Yok asabah sabah kafamız sazten uçmuş o açıdan şey var bi de yani ben saşmalıyorum gene

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Cd-, 09 Ağustos 2004 19:00 tarihinde demiş ki:
insan kendini degisik ifade etmek istedigi icin genelde ingilizce

eee, "cool" diyenler de kendini değişik ifade etmek istiyor olabilir.

benim asıl sorunum,
"Türkçeeaa türkçeeeaaaa" diye inleyen insanların,
kafasının sadece yabancı kelimelere saplanıp kalması.
Cool veya bye bye demediğimiz zaman Türkçe kurtulcak sanılıyor.

Ama nedense Türkçe'nin düzgün konuşulması hakkında, düzgün yazılması hakkında hiç bir söyledikleri yok.
Sadece olay Öztürkçeye dönmeye çabalamaktan.

Bu senle ilgili değil CD-, verdiğim topiclere bakarsan hep onları görmen mümkün.

Türkçe'nin düzelmesini istiyorsanız, evet önce kendinizden başlamalısınız.
Başkalarına öfke kusarak bir yere gelemessiniz.
Hem kendinizi düzelttiğinizde, insanlar da sizden örnek alır. Bunu söylemeye çalışıyorum.[signature][hline]iyi adam kötü adam çirkin adam
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...