Smoke Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 nasıl Bilgisayar, Buzdolabı gibi kelimeleri rahatlıkla kullanıyorsak, yarın e-mail yerine "ileti" demeye de alışacağız, alışmalıyız.[signature][hline]rtc Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
narin Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Uğur dershanesi beşiktaş şubesinde Nebi Ceylan diye bi hoca var... Bu sene o adamda okuyucak olanlar dikkat etsin , bu konuda güzel fikirleri var ...[signature][hline]We mek yuh feel alright (G) Wine up ya body till a mornin light (Then gal) Wave up yuh hand because yuh know seh yuh tight (G) Bounce and gallang woman yuh know seh yuh right (Because) Woman, woman, woman ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 dili korumak önemli bir olay ama.. jacabonun dediği gibi aşırıya kaçmamak lazım[signature][hline]Boş bir kağıt bir kalem bir de silgi.. Kağıt ömür demek,kalemle silgi ise benim hayatımı sen yazarsın sen silersin demek.. Sen neyi yazarsan güzel, sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat,istediğin gibi öldür it's teargas in my eyes // Gizli bahçem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Smoke Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Ayrıca burada belli bir kesimin savunduğu ya da savunmaya çalıştığı şeyi faşizmle bağdaştırmak çok saçma. İnsanın kendi kültürünü sevmesi ve koruması için illa ki faşist mi olmalıdır? İlla ki belli bir paritye mi üye olmalıdır?[signature][hline]rtc Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delidumrul Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Konuyu saptirmak istemem ama o yazi fedakin`e ya yaptigim bir alinti idi, kendisinin dushuncelerine arada bir tatli satashma yaptigim icin yapilmish olan bir alinti. Konuyu saptirdiysam kusura bakmayin.[signature][hline]:NSRq:üXrüt:irht:kök Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 bence sorun türkçe karşılığı olmayan terimlerin yerine başka dillerdeki kelimelerin kullanılması değil. türk dil kurumu adam gibi çalışırsa ihtiyaç duyulan kelimelerin yerine uygun ve güzel kelimeler türetebilir. ya da pantalon örneğinde olduğu gibi kelimeyi türkçe'ye katabilir. asıl sorun insanların konuşma ve özellikle yazma konusunda özensiz olmanın ötesinde yıkıcı davranması. zuhaha lem o senin arkınmıdı i i bende kim diom olm edit: dayanamayıp örnek cümlede bağlaçları ayırmışım, düzelttim. pardon bozdum. :) bunu zararsız olarak görenin aklına şaşarım.[signature][hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2004 [Bu mesaj Sufi tarafından 09 Ağustos 2004 15:12 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Takilberime Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Bence de çok güzel bi yazı.İnsanlar burda laf yetiştireceğine buraya yazı yazarken topic e konu dese daha hoş olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delidumrul Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 said: Sufi, 09 Ağustos 2004 15:08 tarihinde demiş ki: bence sorun türkçe karşılığı olmayan terimlerin yerine başka dillerdeki kelimelerin kullanılması değil. türk dil kurumu adam gibi çalışırsa ihtiyaç duyulan kelimelerin yerine uygun ve güzel kelimeler türetebilir. ya da pantalon örneğinde olduğu gibi kelimeyi türkçe'ye katabilir. asıl sorun insanların konuşma ve özellikle yazma konusunda özensiz olmanın ötesinde yıkıcı davranması. zuhaha lem o senin arkınmıdı i i bende kim diom olm edit: dayanamayıp örnek cümlede bağlaçları ayırmışım, düzelttim. pardon bozdum. :) bunu zararsız olarak görenin aklına şaşarım. Pantalon ornegi ? Merak ettim pantalon hangi dilden dilimize giren bi kelimeydi.Dogulu barbarlarin(Acaba kim bunlar) ilk defa kullanmaya bashladgini biliyorum panalonu, at ustunde daha rahat haraket etsinler diye yapilmish bir icad. O zamanlar Ileri bati kavimleri ise dogulu barbarlarin aksine etek/ yada tek parcadan olushan elbise giyiyorlardi. Bkz, Roma Lejyon kiyafetleri.[signature][hline]:NSRq:üXrüt:irht:kök Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 cd- katılıyorum sana yakında anlayamamaya başlayacağız birbirimizi[signature][hline]|ugh! büyük beyaz zenci apache| have no fear,vlad is here! -vlad Hakan yarinki maçta forma giymeyecek.Çiplak oynayacak-Cmylmz allah allah deyip geçer genç osman.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 delidumrul ile benim aramda olan tatlı bir sataşma meselesidir o faşo olayı yoksa bu konularda bana faşist diyecek son kişilerden birisi olduğunu zaten biliyorum :)[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz" [Bu mesaj fedaykin tarafından 09 Ağustos 2004 15:27 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CusTodeM Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 yazı guzel olmus nıe bu kadar tepkı verdınız anlayamadm suyu cıktıysa bakmassnz yeter...[signature][hline]"I can give anything you want,but don't want something that i don't want to give" "Deneyim zor bir ögretmendir çünkü sınavı önce,dersi sonra verir" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 said: DeLiDuMRuL, 09 Ağustos 2004 15:19 tarihinde demiş ki: Pantalon ornegi ? Merak ettim pantalon hangi dilden dilimize giren bi kelimeydi.Dogulu barbarlarin(Acaba kim bunlar) ilk defa kullanmaya bashladgini biliyorum panalonu, at ustunde daha rahat haraket etsinler diye yapilmish bir icad. O zamanlar Ileri bati kavimleri ise dogulu barbarlarin aksine etek/ yada tek parcadan olushan elbise giyiyorlardi. Bkz, Roma Lejyon kiyafetleri. pantalon'un hangi tarafın icadı olduğundan bahsetmemiştim. türkçe'ye fransızca'dan girmiştir. kelimenin fransız icadı olduğunu da iddia etmiyorum.[signature][hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2004 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Kelime fransız icadı falan değil ehe direkt fransızcada da "Pantalon" zaten. Füzyon dil yapmak lazım ;).[signature][hline]- Takılı olmak? - Takılmak, takılıp gitmek, ah be abi olmak. - ? - Allah kahretmek seni. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CusTodeM Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 said: Alexi_Septimus, 09 Ağustos 2004 15:40 tarihinde demiş ki: Kelime fransız icadı falan değil ehe direkt fransızcada da "Pantalon" zaten. Füzyon dil yapmak lazım ;). ehueheh =)[signature][hline]"I can give anything you want,but don't want something that i don't want to give" "Deneyim zor bir ögretmendir çünkü sınavı önce,dersi sonra verir" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
metboy Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 said: fedaykin, 09 Ağustos 2004 14:57 tarihinde demiş ki: Böyle bir konu gerekirse 7 değil 77 kez açılır. Ne zaman ki bu şekilde bir rahatsızlık kalmaz, her şey düzelir o zaman artık açılmaz. evet insanlar nedense artık Türkçeyi koruma amaçlı çalışmalardan bıkıyorlar ama forumlardan tutun da sokaktaki adamların "bye bye", televizyondaki şarkıcı tiplerin "yahu nasıl bilemezsin, şunun opoziti işte yaaaa", iş adamlarının "enternasyonel bir sektörde bu denli çalışmaları sakses bir şekilde bitirmemiz, firmamımız için büyük bir eksperiıns olmuştur" şeklinde konuşmalarından bıkmıyorlar. nasıl iştir anlamadım.[signature][hline];;suitfly | icq | msn: [email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 hayır, delidumrul şimdi pantalon kelimesini fransızların, orta asyadan duyup dillerine kattığını falan iddia ederse diye söyledim kelimenin fransız icadı olduğunu söylemiyorum diye.[signature][hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2004 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Abi sen ne diyorsun? Amerikalıların "Afiyet olsun." anlamına gelen bir kelimeleri yok, Bon appetit diyorlar, ona benzer var ama tam oturan bir karşılığı yok. "Bye bye." demiyecen de ne diyecen?Desen ne olacak? "Eyvallah." mı diyecen? "Eyw." mi diyecen? Ne diyecen yani? Bu kadar kompleksli olmayın.[signature][hline]- Takılı olmak? - Takılmak, takılıp gitmek, ah be abi olmak. - ? - Allah kahretmek seni. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
metboy Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 "hoşçakal" dicen bunun kompleksle ne alakası var ya, dilin içine etmek değildir de nedir "bye bye"[signature][hline];;suitfly | icq | msn: [email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 said: metboy, 09 Ağustos 2004 15:46 tarihinde demiş ki: ...televizyondaki şarkıcı tiplerin "yahu nasıl bilemezsin, şunun opoziti işte yaaaa", iş adamlarının "enternasyonel bir sektörde bu denli çalışmaları sakses bir şekilde bitirmemiz, firmamımız için büyük bir eksperiıns olmuştur" şeklinde konuşmaları...metboy bu tarz konuşmalardan şikayetini belirtmiş. bunun kompleksle ne alakası var? böyle konuşmanın savunulacak neresi var?[signature][hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2004 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eraqrest Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Ben bu aralar sadece USER denmesine kılım :-P Kimsenin aşırıya kaçtığını görmedim. Aşırıya kaçan yoktur demiyorum, aşırıya kaçanlardan kaçtığım için görmedim yani.[signature][hline]horacegoesskiing, 04 Ağustos 2004 16:28 tarihinde demiş ki: kalimeroyu izlememişsiniz belli ki. hepimiz birlik olup onu öldürmeliyiz. [Bu mesaj Eraq tarafından 09 Ağustos 2004 15:58 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Abi bende Bye demem. Görüşürüz derim. Ama tutup "Hoşçakal." "Eyvallah." "Allahaısmarladık." demem. Zorluyor bünyeyi. Kime nasıl kolay geliyorsa bırak öyle konuşsun. Tutup "Diline sahip çıkmayanın makadı böyledir." demenin alemi yok. Ha uyuz olabiliriz, doğaldır. Ama bunu etik kural haline getirmek manasız. Kim nasıl istiyorsa öyle konuşuruz. Ciao diyecem ben, hatta kesmedi Namárië diyecem.[signature][hline]- Takılı olmak? - Takılmak, takılıp gitmek, ah be abi olmak. - ? - Allah kahretmek seni. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Bahsettiğim kompleks ayrı. Sadece Hoşçakaldan bahsetmiyorum ben. Tutup türkçeye sokulan her yabancı kelimede, "YANLIŞ MEHMET!TÜRKÇE SÖYLE!DOĞRU AHMET OL!" demenin bir manası yok. Bu konun boku çıktı resmen çünkü.[signature][hline]- Takılı olmak? - Takılmak, takılıp gitmek, ah be abi olmak. - ? - Allah kahretmek seni. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 bende msg larımda elım alıstı v yerıne w yazıyorum ama onlemeye calısıyorum yavas yavas yazmamaya basladım bole kucuk kucuk seylerden kendınızı vazgecrın yanı zor bı olay deıl[signature][hline] a$k bir sabunsa köpürt beni pakize Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
metboy Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 herkes istediği gibi konuşabilir tabi ki ama dili katlediyorsa bende onu uyarmak zorundayım. sonuçta biri beni arayıp "abi çok cool bir beste yaptım ama intervalleri ayarlayamıyom ya, kap bir pick gel" diyosa ben bu noktada dilime sahip çıkmalıyım.[signature][hline];;suitfly | icq | msn: [email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Diline sahip çıkıp uyarmadan önce. "Sen niye böyle yavşak yavşak konuşuyorsun bakayim?" diyeceksin. Böylece toplumda bunun yavşaklık olduğunu idrak edecekler. Herkes mutlu mehmet olacak.[signature][hline]- Takılı olmak? - Takılmak, takılıp gitmek, ah be abi olmak. - ? - Allah kahretmek seni. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar