Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kendin icin Turkce konus(bir alinti)

Cd-

Öne çıkan mesajlar

KENDİN İÇİN TÜRKÇE KONUŞ
"Türkçe senin ana dilin!
İlk öğrendiğin dil!
Daha iyi ifade edemezsin kendini yabancı sözcüklerle!
Boşuna inkar etme, en iyi Türkçe'yi biliyorsun!
Başka bir dile özenmek yerine; sahip çık kendi diline!
Yerini tutar mı okuduğun güzel şiirlerin, annenin sana söylediği ninnilerin,
ilk aşkından duyduğun seni seviyorumun?
"Enternasyonal" demeyiver bu seferlik, "uluslararası"nı dene! Kendin için dene!
Faydası olacak sana ve senden sonrakilere! İnan buna! Kalpten inan!
Yüzyıllar boyunca konuşulagelmiş, çok ayrıntılı ve kusursuz bir dilbilgisine
sahip olan bu dile saygı duy!
Yabancılaşma kendine, kendi insanlarına...
Konuşamadığında kendi halkınla, farkedeceksin içler acısı durumunu!
Öyle bir dil yaratmışsın ki kendine İngilizce - Fransızca - Arapça...
Ne sen anlarsın kendi insanını, ne o anlar seni...
Ve kimse kimseyi anlamadığında, millet de kalmaz ortada, vatan da...
Bu hayatının sonudur, kabul etmek istemesen de...
Son bir şansımız daha var Türkçemiz için, insanlarımız için, Türkiye
için
Baştan "hoşçakal" diyerek başlayalım "bye bye" yerine..."

Alintidir

Ilk once karalama defterine acmayi dusundum fakat vazgectim o kadar hos ki en cok ziyaret edilen bolume acmak istedim konuyu burada kalabilirse sevinirim

[Simdi yine diyebilirsiniz yine soyliyeyim Turkce karakter kullanamiyorum bilgisayardan dolayi][signature][hline]Get Up, Stand Up, stand up for your right Get Up, Stand Up, don't give up the fight
[Bob Marley]
Ben!!!(Ünlemlere de bak)
Cd- kafası karışıkken bir şeyler demeye çalışmış:
Yok asabah sabah kafamız sazten uçmuş o açıdan şey var bi de yani ben saşmalıyorum gene

[Bu mesaj Cd- tarafından 09 Ağustos 2004 07:17 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

artık gerçekten çok can sıkıcı olmaya başladı bu "türkçemizi koruyalım" yazıları. eskiden bir noktaya kadar hak veriyor olsam da artık tiksinir oldum. bi iki dakka rahat bırakın dili yahu. türk aynştaynları sizi.[signature][hline]"computer games don't affect kids; i mean if pac-man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms munching magic pills and listening to repetitive electronic music..."-kristian wilson, nintendo inc, 1989-
Sosyal ağlarda paylaş

Zed'e en kallavisinden bir +1.

hayır dikkat edelim etmesine de bunun böyle suyunu çıkartıp insanları soğutmasanız olmaz mı?

zaten bu ülkede her şey kutsal, her şey korunmaya muhtaç, her şey onur gurur meselesi. Bıktım ya bir şeyi de abartmadan anlatın. bir şeyi de somut nedenlere bağlayın.

dilin içine edersek kendimizi doğru düzgün ifade edemeyiz, ifade edemezsek düşüncelerimizi karşındakine aktaramayız fikir paylaşımı olmazsa ilerleyemeyiz diyin

iletişim zaten zor bir iş, konuşamayan, derdini paylaşamayan insanlar oluruz, duygularımızı anlatamayız o duygular bir tarafımızda patlar diyin, iletişemeyen insanın hayvandan farkı, iletişemeyen milletin sürüden farkı kalmaz diyin ama nerdeeee

sanki biz yeniçeriyiz bunu yazanda osmanlı padişahı ya allah diyip sefere çıkacaz.

not;CD- bu söylediklerimi lütfen kişisel alma ben bu ve buna benzer beceriksizce kaş yapayım derken göz çıkaran yazılar hakkında genel olarak vızırdıyorum.[signature][hline]Soru: Bir ampulü değiştirmek için kaç tane C++ programcısı gerekir?

Cevap: Hala fonksyonel düşünüyorsun!
Doğru tasarlanmış bir ampul nesnesi, değiştirme metodunu genel ampul nesnesinden miras alır!

[Bu mesaj Rahan tarafından 09 Ağustos 2004 08:14 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Yok Rahancim kisisel almadim ulan harbi simde Zed de sen de diyince bana da itici geldi yazi hmm... Neyse dursun bakalim.

Yani olayin ozu Turkcenin icine etmeyelim.[signature][hline]Get Up, Stand Up, stand up for your right Get Up, Stand Up, don't give up the fight
[Bob Marley]
Ben!!!(Ünlemlere de bak)
Yok asabah sabah kafamız sazten uçmuş o açıdan şey var bi de yani ben saşmalıyorum gene

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sensible, 09 Ağustos 2004 10:19 tarihinde demiş ki:
ya bye bye gibi ing kelimeler kullanılıyo artık dicek bişey yok ama türkçeyi ingilizce olarak yazan salakalara uyuz oluyorum. "shurdaki cochuk kaka yapmısh" gibi...

Ben de. Bazı kelimeler fazlasıyla kullanılır oldu günlük dilde, özellikle teknolojiyi geriden takip ettiğimiz için ve bu doğal; ama bu karıştırma saçmalama kısmını ben de çok itici buluyorum.[signature][hline]dark-dr, 30 Temmuz 2004 02:54 tarihinde demiş ki:
yani bi sekilde dogru zamanda dogru davranmamiz gerektigini cikarabildik biz de bugune kadar hayattan. detaylarda sikinti cekiyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten kaliplasmis seyleri degistiremeyiz fakat "Kriminal Daire Baskanligi" gibi abuk bi'seyi degistirseler fena olmaz mesela yoksa bay bay turkceye gemistir yani mesela hoparlor de fransizcadir fakat hep kullaniyoruz yani karsiligi olmayan kelimeler kullanilmasi dogal fakat karsiligi varsa(yani yaygin olarak) Turkcesi tercih edilmeli.[signature][hline]Get Up, Stand Up, stand up for your right Get Up, Stand Up, don't give up the fight
[Bob Marley]
Ben!!!(Ünlemlere de bak)

Sosyal ağlarda paylaş

zed +1

banda bi kaç gün önce geldi bu mail okudukça bende kıl oldum. zorla bişey yaptıramazlar kimseye. ayrıca günümüzde hangi dil tam anlamıyla saf? merci, check-in, ok.. vs. bunlar her dilde kullanılıyor.[signature][hline]Pyr0, 28 Mayıs 2004 23:38 tarihinde demiş ki:
icindeki noktayı bul...o nokta herseyın cozumunu saglayacak olan seyin oldugu nokta...o nokta iç huzurun....

blackchaos, 28 Mayıs 2004 23:39 tarihinde demiş ki:
kodurtma noktaya

martılar
Sosyal ağlarda paylaş

Ha bu arada o cümleden "her öyle yazan salaktır" anlamı çıkarmayın tabii, adam "hem öyle yazan, hem de salak olan" tiplere gıcık oluyormuş, onu demek istemiş.[signature][hline]dark-dr, 30 Temmuz 2004 02:54 tarihinde demiş ki:
yani bi sekilde dogru zamanda dogru davranmamiz gerektigini cikarabildik biz de bugune kadar hayattan. detaylarda sikinti cekiyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

bence gayet güzel ve haklı bir yazı, "bye bye" nedir ya nedir? hoşçakal varken "bye bye" nedir. Türkçesi varken başka saçma sapan kelimeler kullanmanın anlamı nedir? ("bye bye" en sinir olduğum örnek o yüzden onu yazdım, yani bir tek o değil bir sürü var.)[signature][hline];;suitfly | icq | msn: [email protected]
Sosyal ağlarda paylaş

Türkçeyi siz korumazsanız, biz korumazsak kim koruyacak. zorla kimseye birşey yaptırılmaz ama kendi diline kendi kültürüne sahip çıkmayıp nereye varıcaksın ki. birazcıkda olsa buna gayret gösterseniz keşke, en azından saygınız olsun Türkçeye ki, katletmeyin dili.[signature][hline];;suitfly | icq | msn: [email protected]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
karakedi, 09 Ağustos 2004 10:40 tarihinde demiş ki:
bence çok güzel bir yazı,
niye bu kadar tepki verdiginizi anlamadım.

iyi ya da kötü değil bence. ama bu ve benzeri yazılar artık o kadar çok karşıma çıkmaya başladı ki, savunduğum ucunu da bıraktım, "eksik olsun" der oldum. hatta falan oldum.[signature][hline]"computer games don't affect kids; i mean if pac-man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms munching magic pills and listening to repetitive electronic music..."-kristian wilson, nintendo inc, 1989-
Sosyal ağlarda paylaş

Bi tane daha görürsem bunlardan kusacam herhalde.
Çok fazla gelmeye başladı artık.

Ha, orada şey demiş birisi "Shu chocuk khakha yaphmiash!" gibi cümle kuranlara diye.
Şimdi, bu aptalca birşey, ayrıca bize kazandırdığı birşey yok.

Hani tiki kızların tipik yazıları olur ya?
"Ewt glrz bz brzdn sn npcn öptm cnm." gibi.
Mesela bu zaman kazandırıyor o insanlara, hemde telefonda cartta curtta istifade ediyorsun yerden tamam bir mantığı var yine.Buna da uyuz oluyorum ya neyse.

Sonuç olarak ;
Herkes baksın kendi dalgasına.Ellemeyin milleti, takılsınlar.[signature][hline]wi$hmaster (7:29 PM) :
Guce dengeyi getirecem ben.
S e p t i m u S (7:30 PM) :
Hea, bende 3 tane havaalanı yaptırcam.
wi$hmaster (7:30 PM) :
Bizim evin bahcesine de yaptirsana.
Sosyal ağlarda paylaş

ilginç olan şu ana kadar Lineage II oynarken genelde şakasına çinlilere felan küfür öğretirdik

veya title ımızda yazan yazılardan dolayı türk oladuğumuz anlaşılırdı ve elemanlar bizi görünce türkçe küfür becerilerini sergilerlerdi :P
ama 2 hafta önce resmen beynimden vurulmuşa döndüm
elemanın teki beni gördü ve
"merhaba" "seni seviyorum" dedi :P
daha ne biliyosun diye ssordum bi de "seni öldürmek istiyorum" dedi
baya bi türkçe öğretmeye çalıştım elemana gayette iyi gidiyo ^^[signature][hline] BonePART, 14 Temmuz 2004 23:45 tarihinde demiş ki:
[i]*BonePART fistiklari yer *
Ulan insan 200 bin fazla veriri antep alır lan bu ne tuzlu yulu

[Bu mesaj kermit_frog tarafından 09 Ağustos 2004 12:14 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...