Rewendor Mesaj tarihi: Haziran 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2010 istatistiksel monte carlo metodunun genel olarak işleyiş tarzını, basit uygulamalarını falan gösteren kısaca metod ve uygulanış şekli konusunda temel bilgi veren kaynak bilen var mı, nette biraz baktım ama öyle aradığım tarz güzel kaynak bulamadım pek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2010 computational physics kitaplarına bak istersen biraz. integrasyonda kullanılıyor mesela ama en çok sanırım moleküler modellemede kullanılıyor. ben bizzat moleküler modellemede çok kullandım. elindeki bir durumdan gelişi güzel bir durum yaratıp sonra o durumu bir "cost" fonksiyonu ile değerlendirip eski durumdan daha iyi olup olmadığına baka baka ilerliyorsun. böylece durum uzayını örneklemiş ("sample") etmiş oluyorsun. Tabi bunu probleme göre daha akıllı yollarla yapıyorsun genelde mesela mol. modellemede simulated annealing denen naneler falan var. Fizik çıkışlık bir konsept olduğu için genelde modelleme programlarında kullanılır gerek atomik olsun gerek moleküler o yüzden "computational physics" kitaplarında fiziksel uygulamalarını bulabilirsin. ama ekonomi vb gibi alanlara sıçramıştır kesin. istediğini bir konu varsa ona özel arama yap "computational hedehödö" diye çıkar kesin o kitaplarda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Haziran 4, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2010 kullanım alanlarını az çok biliyorum da, teknik açıdan istemiştim. ısı radyasyonu modellemesinde kullanıcam ben de, daha doğrusu kullanmış olmam gerekirken o kısmı atlamıştım, yarın final var, muhtemelen de nasıl kullanıldığına dair bilgi isteyecekler :) Bi yandan bakıyorum internetten kaynak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Haziran 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2010 sina senin dediğin metropolis monte carlo ama. aynı şey değil tam olarak. her yerde kullanım alanı değişiyor, kesin birşey söyleyemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2010 ya işte montecarlo'nun extension'ı o. neyse işte "computational hede hödö" diye bakarsan bence o konulu kitaplarda bulursun. ama spesifik olarak ısı radyasyonu örneği çıkmayabilir tabi. ısı radyasonu için bir diferansiyel denklem çözmekten bahsediyorsan orda nasıl kullanılıyor aklıma gelmedi bir yol şimdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar