Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Google(Youtube vs) Giriş Sorunu Topiği

tomkat

Öne çıkan mesajlar

Czentovic said:

comodo dnsle çatır çatır çalışıyor valla.

Dili geçmiş zaman oldu artık. IP'ye filtre yapıyor, filtrelenen ipler dışında bir ip olursa giriosun, onuda listeye alınca giremiosun. Ben de comodo ile giriodum, artık giremiorum. Opendns, google, o şu bu hiçbirşey çalışmıyor.

IP den filtre yapınca DNS olayı devredışı kalıyor zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

DNS olayı başka, TTNET'in ve diğer internet sağlayıcıların IP filtreleme yapması başka. Zaten genel olarak internetin yaz başından beri yavaşlamasının sebebi bu.

DNS olayında, ttnet in dns lerine filtre koymuşlardı, sen youtube.com yazıp entere basınca o dns serverlarına bağlanıp ip adresini alıyordu. Onu engelleyince giremiordun, farklı DNS ip si yazınca çözülüyordu.

Şimdi senin bilgisayarına DATA gönderen TTNET serverlarında ip filtreleme var. O yüzden DNS ile kaçışın yok. Internetin yavaşlamasının sebebide şu: Düşünki ne kadar internete bağlanan kişi varsa şu an türkiyede hepsinin önünde fazladan bir "IF=EĞER" satırı var, eğer filtreleniorsa ip izin verme, yoksa izin ver. E bunu bir makina yapıyor, sayı milyonları bulursa herkezin interneti yavaşlıor, herkezi filtreliyor çünkü :D
Sosyal ağlarda paylaş

sharky said:

Yok canim bir makina yapmiyor tabii ki :) Koca bir mpls+vpls cluster sisteminin sorumlulugu o. Bir ihtimalle 7750 lerin, netekim emin degilim.

Ehehe tabiki 1 değil, keşke yazıyla bir yazsaydım. Genelleme olarak dedim, insan değil makina yapıyor :D

Çözüm proxy ama yavaş olur tabi normalden. Bıkarsın. İşin kötüsü kimse youtube'a girmeyince internet hızlanır sanıyorsun, downloadlarda sorun olmazda, siteleri dolaşırken tepki yavaşlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Yaw bu internet bilmemne başkanı felan var bikaç tane türkiye'de, bu adam olamamış adamların laflarını okudukça daha da sinirleniyorum. Bi tanesi interneti yönetmekten felan bahsediyor hatta. Youtube ipleri değiştirmişmişte, girelemeyen sitelere girilmeye başlanmışta, avukatlarla temasa geçtikte, cevap gelmedide, youtube'un 6-7 ülkede yerel temsilcilikleri varmışda, orda kültüre göre ayarlama yapılıyormuşda, bizde bunu istiyormuşuzda, etc etc.

Valla sağdan soldan para felan gelsin kaçıyorum ben bu ülkeden, gına geldi.
Sosyal ağlarda paylaş

CthuLhu said:

dns'i modemden değil ağ ayarlarından değiğştirebilirsin.
gizli ve sistem dosyalarını göstermeyi açarsan da büyük olasılıkla hosts'u bulabilirsin.

evet dns'i ordan değiştirdiğimizi unutmusum. gerçi değiştirmeme rağmen giremiiorm. ama hala host dosyası yok olması gereken yerde. gizli dosyaları goster falanda yaptım ama olmadı.
Sosyal ağlarda paylaş

host dosyası olmayanlar için:

http://forums.spybot.info/showpost.php?s=4ffff606916051683743d8bc12c735bc&p=87661&postcount=2

bunu kullandıktan sora hosts dosyasını olusturdu ama bu seferde içinde değişiklik yapamıorm. kaydet diorm ama yolun dogru olduğndan emin olun tarzı bi error verio.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...