Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ders çalışma teknikleri

metboy

Öne çıkan mesajlar

bu sene össye hazırlancak arkadaşlar içinde yararlı bir konu olur bu. nasıl ders çalışılır. konsantre olamıyorum derse. şu sıralar izmirde çok sıcak, müzik dinliyorum, dinlemiyorum, sessiz yerde çalışıyorum, olmuyor. konsantre olamıyorum. en fazla 1-2 test çözüyorum sonra bırakıyorum.

tavsiye edebileceğiniz birşey varmı.[signature][hline];;suitfly | icq | msn: [email protected]
Sosyal ağlarda paylaş

en iyi teknik senin olan tekniktir..
herkes farklıdır,herşeyi dene mutlaka bir yol vardır..
dene yanıl
dene yanıl
en sonunda kendi tekniği bulursun.[signature][hline]Norton_Antor, 04 Ağustos 2004 04:11 tarihinde megadeth'in son albümü the system has failed hakkında konuşurken demiş ki:
windows konulu bir albüm galiba:)
Sosyal ağlarda paylaş

önce dışarısıyla ilgili bütün yapıcaklarını yap
aklında kalmasın dışarda yapıcakların.
tamamen bitir, bütün sene ot gibi ders çalış demiyorum ama, en azından pek çok şeyi ertele, bunun için de iice doy o şeylere neylerse artık.
bir de testleri yapman gereken birşey bir obje olarak düşünmektense amacına ulaşmak için çıkman gereken merdivenler gibi düşün.yani ne kadar çok merdiven çıkarsan o kadar çok potansiyel enerji kazanırsın.
ve şunu da bil, 1 sene insan hayatında hiç bir anlam ifade etmez, özellikle hayatının geri kalanını belirlicekse.
otur sabahtan akşama kadar test çöz de demiyorum, günde 2-3 saat çözsen ya da tekrar yapsan yeter zaten. 2 saat test 1 saat tekrar mesela. kafana göre. ama düzenli çalış.
bak ben düzenli çalışmadım nooldu. patladım nitekim. 350 yaptım anca 365 e kasarken. dersaneyi de kıstas alma, dersanede 280-290 alırken 270 i birkaç puan geçtim anca öss de.dersanede türkçeden 8-10 yanlış yaparken(1-2 özel ders de aldım sorasında ama) öss de 2 yanlış çıktı türkçeden. dumur oldum resmen.yani kendine güven gerisi gelir.
umarım ihtiyacı olanlar bu mesajımdan kendine gereken dersi çıkartır.[signature][hline]abeo nihilum demonstrere
quod abolesco dum te defendo

[Bu mesaj Sly-One tarafından 08 Ağustos 2004 19:56 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

1) "Zorla ders çalışılmaz, bir işe yaramaz." En büyük yalanlardan biri bu. Tembellerin hurafesi.

2) Çalıştığınız masanın tam karşısına, dersten kafanızı kaldırdığınızda görebileceğiniz bir yere, kazanmak istediğiniz yeri yazın. Ben yapmadım ama Einstein "En silik yazı en iyi hafızadan iyidir" demiş, bir bildiği vardır. :-)

3) Çalışın işte sürekli. Öğrencisiniz işiniz ne?

3) Bunu hep söylüyorum, sınava şapkayla girin, dikkatiniz daha az dağılır.

4) Evet, dikkatiniz illa ki dağılacak. Dağılmasa sınava girenlerin % 90'ının 300 alması gerekirdi. Tabi ki hata yaparsınız. ÖSS doğruları arttırmakla değil, yanlışları azaltmakla kazanılır. Ee aynı şey olmuyor mu demeyin, olmuyor galiba. :)

5) ÖSS önemli bir şeydir ve kazanması zordur, ciddiye almak lazım.[signature][hline]DoGMeaT, 02 Ağustos 2004 15:43 tarihinde, icq'da demiş ki:
ben aramam öle, paticik benim eniştemin bikere, istesem hepnizi banlarım. yaaa!

[Bu mesaj Eraq tarafından 08 Ağustos 2004 20:08 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

en önemli konu
kazanamazsam .ote geldim diye düşünceksin ve gaza gelceksin
kazanamazsam hjalim bu olcak çalışmalıyım diyceksin vs... ^^[signature][hline] BonePART, 14 Temmuz 2004 23:45 tarihinde demiş ki:
[i]*BonePART fistiklari yer *
Ulan insan 200 bin fazla veriri antep alır lan bu ne tuzlu yulu
Sosyal ağlarda paylaş

mesela Odtü mü hedef kağıda yazıcan boyna ODTÜ ,otur düşün taşın üşüt lol[signature][hline]Uzun bir süreden sonra sakallarını kesen sharky, 13 Temmuz 2004 01:53 tarihinde demiş ki:
Eerrm bu daha cok boyle nasi diyim. Limp Bizkit in solisti gibi oldum yau..
No one knows what it`s like diye baslayasim geliyor her aynaya bakisimda.
Jarlaxle, 15 Temmuz 2004 10:51 tarihinde demiş ki:
Markası Asus sa normaldir.İçinde cd olmasa bile bazen efkarlanıp böğürmeye başlıyo.
Sosyal ağlarda paylaş

böyle yerlerde bi çözüme varamazsınki...
profosyonel destek alman lazım
[signature][hline]Sphere, 24 Temmuz 2004 14:24 tarihinde demiş ki:
Herkesin yazdigini herkes bilebilir ama geriye kalan herkes bilemez.

[Bu mesaj Proxa tarafından 08 Ağustos 2004 20:17 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Kişiliğinize göre çalışmak en iyisi bence. Çok çalıştığımda benim performansım çok düşer mesela, başka biri saatlerce çalışsa da aynı tempoda gidebilir. Önce bunu öğrenmen lazım ona göre çalışmanın zorluğunu ayarlayacaksın. Düzenli olarak çalış ama hayatını illa da bi plana koyman gerekmez o zaman da butun hayatını feda etmiş olursun sıkıntıdan patlarsın iyi iş çıkaramazsın. Zorunluluktan da test çöme ayrıca, sly'in dediği soğru. Testleri araç olarak görmen lazım, işe yaradıkları ölçüde çöz. Günde 93295932523652854 soru çözücem diye abartmana gerek yok ama dewamlı çözmeyi de unutma zaten bi yerden sonra otomatik'e bağlanıyo. Tempoyu sınava yaklaştıkça giderek arttır ama sınawdan bi hafta once yawas yawas dusur.

Umarım yardımcı olabilimişimdir :)[signature][hline] Experience is the worst teacher; it always gives the test first and the instruction afterwards.
Sosyal ağlarda paylaş

imdat ya össden öss fikrinden ve öss yüzünden bize yaşamayı unutturan bütün pisliklerden nefret ediorum..
sadece 3 saat için 1 sene boyunca çalışılmaz ki hele o aptal 3 saat senin hayatını deiştirecekse (hayatını deiştiremez gerçi bişeyler zaten bellidir) daha dorusu geleceini belirleyecekse.
ofh ya 3 saate de sığdırılmaz ki olay ya kontenjanları artırsınlar sonra deişik sınavlar hazırlasınlar ve tek bi sınav olmasın ya ofh(:
ayrıca çalışma tekniini gerçekten başkalarınınkiyle kıyaslama..
sesi sonuna kdr açık rammstein dinleyen bi arkadaşım vardı 359 yaptı.. herkesin dikkati aynı şekilde daılmıo. ben yanımdakinin silgi sesine bile kıl olurum ve bu sene zıchtım.
sınavda(benim bulunduum salonda) biri hapşurursa,öksürürse,kusarsa,hocaya saati sorarsa,kopya çekerse ya da neyse işte hayatı kaydı demektir.. onu boğarım çünkü zaten 1 sene kasıp geleceimi kaybettirio bana ben de ona bunu hayatıyla ödetirim(en azından bikaç günü bitkisel hayatta geçer)
euheuhe delirdim.. ya mesela babam bana:"kızım sana kawasaki alıcam 365 yaparsan" dese başka hiçbişeyi düşünmeden günümü dersanedeki hocalarla geçiririm ve tabi testle ve konu anlatımıyla.. aslında babam bunu demeden çalışıp bi yere girmem sonra iş bulup para kazanıp kendi motorsikletimi almam lazım ama daha o gaza ulaşamadım(:
birileri benim için bişeyler yapsın..
(mauhauah ne alakaysa ya kendim için giriosum dimi öss b.kuna kimsenin bişey yapması gerekmio ama napim çok istiorum ofh sustum)[signature][hline]şu anda istediini yap! nasolsa bigün yaptıın herşeyden pişmanlık duyacaksın!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
elle_iphe, 08 Ağustos 2004 20:40 tarihinde demiş ki:
sadece 3 saat için 1 sene boyunca çalışılmaz ki hele o aptal 3 saat senin hayatını deiştirecekse (hayatını deiştiremez gerçi bişeyler zaten bellidir) daha dorusu geleceini belirleyecekse.

Sen ne demişsin ya? :)
Bir şey anlamadım yani.

3 saat için bir sene kasılmaz.
O 3 saat hayatını belirleyecekse hiç kasılmaz.

Nasıl yani?

(Ayrıca belirliyor ya saçma saçma konuşmayın. Şimdi kimse "Ama ama.. Boğaziçi'nden çıkıp da iş bulamayanlar..." demesin. "Lise mezunu olup da 5 milyon dolar maaş alanlar?" hiç demesin. Hiçbir şey de belli değildir ayrıca. En fazla hangi bölüm istediğin bellidir. Ordan mezun olup olamayacağın, son sene delirip okulu bırakıp bırakmayacağın, iş bulup bulamayacağın, işinden kovulu.. Neyse)

ÖSS önemlidir. Alın size sınav kazandıracak işlem:

"3 saat için 1 yıl mı çalışıcam hede hodo"
+ "40 yılımı 3 saatte mi belirliycem!"
-------------------------------------------
"40 yıl için 1 yıl köpek gibi çalışıp giriyim işte Boğaziçi'ne."[signature][hline]DoGMeaT, 02 Ağustos 2004 15:43 tarihinde, icq'da demiş ki:
ben aramam öle, paticik benim eniştemin bikere, istesem hepnizi banlarım. yaaa!

[Bu mesaj Eraq tarafından 08 Ağustos 2004 20:58 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

çalışma tekniği olarak benim bir yöntemim var önce kısık sesli müzik açılır, bi süre o şekilde devam edilir bir süre sonra zaten müzik rahatsız etmeye başlar kapatır ve paşa paşa çalışırsınız.(rahatsız etmeye başlamazsa bu yöntem size uygun değildir unutunuz)

bir de hiç bir zaman şunu unutmayın, ders çalışmak zor değildir, ders çalışmaya başlamak zordur. birazcık ittirip başladığınızda gerisi kendiliğinden gelir.[signature][hline]Soru: Bir ampulü değiştirmek için kaç tane C++ programcısı gerekir?

Cevap: Hala fonksyonel düşünüyorsun!
Doğru tasarlanmış bir ampul nesnesi, değiştirme metodunu genel ampul nesnesinden miras alır!
Sosyal ağlarda paylaş

Efenim simdi ilk once fazla kasmamak lazim(yani birakin da demiyorum tabi aciklayayim) yani 'Oeh bu sene bilgisayari kaldiriyim yelevizyon izlemeyim sunu yapmiyim bunu hodo bunu hede' diye normal gunluk hayatinizda size zevk veren seyleri tamamen kaldirirsaniz kafayi yersiniz[herhalde ben yerim sahsen](gerci inek diye siniflandirdigimiz ezberci arkadaslari etkilemiyo pek).

Mesela ne biliyim iste bilgisayari sadece bir saat kullanin televizyonu az izleyin vs. Bunlar zaten bildiginiz seyler.

Ders calismak kisiden kisiye degisir dedigimiz gibi mesela ben muzik dinlerken kesinlikle calisamam ama sinava(2 sene once LGS) bir ay felan kala bizimkiler icerde televizyon izleyip konusurken felan oradaki masaya geciyordum ki hani sinava girecegim salonda gurultu felan olursa alisayim diye-gerci bunla fazla gurasmadim ama dikkati toplamya ogretir herhalde-.

Calismaya baslamadan once size gerekli her seyi yakininizda bulundurun.

Eger OSS ye calismak icin rapor aldiysaniz ve evde calisacaksaniz sabah saatlerini iyi degerlendirin insan beyninin en verimli calistigi saat sabah saatleridir soyle 9-11 arasi gibi.

Test cozerken zaman tutun zamani iyi degerlendirmek cok onemli biliyorsunuz ki 180 soru sadece 180dk cok hizli olmak gerek.

Eger Ultima Online oynuyorsaniz birakirsaniz baya iyi olur simdi aklima geldi :)

Ders calisirken/test cozerken biseyler yiyip icmeyin ara verip oyle yiyin yani yaptiginiz seyden bir sey anlamazsiniz yemek yerken veya bir seyler icerken.[signature][hline]Get Up, Stand Up, stand up for your right Get Up, Stand Up, don't give up the fight
[Bob Marley]
Ben!!!(Ünlemlere de bak)
Cd- kafası karışıkken bir şeyler demeye çalışmış:
Yok asabah sabah kafamız sazten uçmuş o açıdan şey var bi de yani ben saşmalıyorum gene

[Bu mesaj Cd- tarafından 08 Ağustos 2004 23:10 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...