Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Rift: Planes of Telara

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
cevap ordada onu oynayacak adam nerde ?

bak ona benzer oyunlar var durumlari ortada :) darkfall ve mortal online , pvp seven arkadaslarin ruya oyunlari iste her sey tam istendigi gibi, loot, full pvp, rvr, sandbox.

buyrun oynayin :)

pvp seviyom ama hep ben yenicem ile olmuyor pvp :) anca iste aldim verdim ben seni yendim, topla puani oluyor sonu.
Mesaj tarihi:
Kanuni said:

wow ilk ciktiginda world pvp deli gibi donuyordu o veya bu sekilde sonra birileri molten core'a girdi ve chatten morlar linklenmeye basladi o gun bu gundur wowda pvp eskisi kadar revacta olmadi..

Evet ilk çıktığında battlegroundlar yoktu. Bildiğin heryerde şehir basma, gangleme olayları dönüyordu. Millet PVE den Questten çok kesecek kovalayacak adam arıyordu ortamda. Sonra yeni Dev. ekibi geldi bir "Alterac Valley" eklediler. O gün bugündür WOW da Open World PVP yalan oldu.

Öte yandan WOW ilk çıktığında openworld PVP si yüzünden bu kadar ilgi gördü. UO dan çıkan herkes WOW a koştu. WOW un açtığı server sayısının %80i PVP serveri idi ve full çekiyordu.
Aynı dönem PVE oyunların en iyilerinden EQ2 bile çıktığında WOW a olan bu talep karşısında beklediği ilgiyi göremeyince apar topar saçma sapan bir PVP sistemi getirdiler oyuna sırf o kitlenin bir kısmını çekebilmek için.

PVE konusunda WOW bir çok konuda öncü olmuştur bu konuda yalan yok ancak günümüz MMO larına da örnekte olmuştur. Şu an çoğu MMO da aynı sağlamlıkta PVE sistemleri mevcut ki RIFT te zaten ilk bakışta bile WOW'ı andıran bir çok özellik mevcut. Raidlerde de geri kalacağını sanmıyorum.
Mesaj tarihi:
uo dan cikan herkes ? fazla abarti olmadimi bu :) uo nun eti budu neydi ya :)

her neyse uo ! dan kopacak olursak, dogrudur pvp yi sunarak cok farkli bir giris yapti ancak basarisi hic durmadan artti yillarca, neden artti ? pvp yi sondurup senin dedigin gibi pve ye yogunlasarak yapti bunu. bireysel tatminleri birakip genel oyun basarisi olarak bakildiginda insanlarin secme sansina saygi duyuldugunda basari geldi. it dalasi gibi herkesin birbirine girdigi world pvp yi keserek yapti bunu herseyi belli kaliplara soktu.

wow pve pvp oynanabilirlik olarak bir cok seyi basardigi icin basarili oldu, pvp yuzunden degil, pvp bu etkenlerden sadece birisi. ondan once swg ler shadowbaneler vardi pvp nin dibine inen, ne oldu onlara ? (yanlis yonetim vs) gidipde wow becerdi demek hata..

full pvp oyun asla basarili olamaz bu bu kadar basit cunku boyle bir sey yapilamaz denge kurulamaz, eglencesi kalmaz ki zaten full pvp oyunlar var ama onlara mmofps diyoruz ve gercekten iyi is beceriyorlar, mmorpg bambaska bir olgu oyuncu kitlesi farkli beklentiler farkli, kulturleri yaslari bile farkli acik ara.

rift cok guzel verecek bencede pve yi ama tutarmi bilemem cunku wowun pve sini alip, bilmemnenin pvp sini alip, onun craftingini alip oyun yapinca millette e ben bunu biliyorum daha iyisi surda var e bu burda var diyecek, en azindan ben diyorum guzel oyunda ne olacak sonu yani ayni terane, levelle itemlen raid yap sonra pvp yap. bu kalibi bozabilseydi enfes olurdu ama simdi 3 ay sonrasindan pek emin degilim kendi adima.

tabii ben yaslandim kasarlandim artik, yeni nesil bir mmorpg oyuncusunu fazlasi ile tatmin edecektir heleki ilk mmosu olursa oh oh tadindan yenmez.
Mesaj tarihi:
yahu wow 3 ayda 1,5 milyon kullaniciya ulasti sadece avrupa ve amerika toplami ile , nerde uo bunun icinde ? 100.000 kisi olsun hadi senin hatrina ki o kadar bile yoktur kesinlikle.

turkiyemde uo masallah tavladan sonra en cok oynanan dunya oyunu saniliyor herhalde :P
Mesaj tarihi:
Wayne said:

biraz baktimda baya wow a benziyor gercekten chat falan olsun envirmnt olsun falan... ama bir denicem

aynisinin guzel grafiklisi. bunu kotu bir sey olarak gormemek lazim ama bence cok basarili bir taktik bu. bildigin yadirgamayacagin bir oyun genel olarak.
Mesaj tarihi:
Kanuni sevmez uo yu biliyorum. Ama ben bitek ona sormadım. Yani şuanda bir mmo kitlesi var bizde burada bir kaç yüz kişi yada bin kişi bu kitlenin bir parçasıyız. Şimdi biz bir mmodan ne beklersiniz diyince hemen pvp diyoruz. Yani kitlenin %85'i böyle takip ettiğim kadarı ile ama Kanunininde dediği gibi loot olan pvp oyunları ise rağbet görmüyor. Yani burada bir çelişki var sanki yada oyunlarda eksik başka birşey var.

Bir topluluk hem pvp ister hemde pvp oyununda oynamaz. Bu topluluk pve oyununa gider pvp'yi düzeltin der. Genelde yaşadığımız manzara bu değil mi?

Yani bence bunu bulmadan ne Rifti nede başka bir oyunu konuşmayalım. Bana bazen ne istediğimizi bilmiyoruz gibi geliyor.

Ama bu sorunun tersinide pvecilere sorarım. Wow, Lotro öldümüde Rift'de pve arıyorsunuz derim.

Yada Riftde aradığımız tek şey değişiklik. Bende bilmiyorum bu soruların cevabını. Ama bir oyunda aranan şey eğlence ise Rift epey eğlenceli bir oyun.
Mesaj tarihi:
tışlar bile aynı çoğunlukl :P ben wowdaki key düzenimi aynen geçirdim çok rahat o açıdan, ama ekrandaki tüm arayüzün yerini ve boyutunu değiştirme ve sürekli bir RIFT invasion durumu olması yeni yönleri, aynı eski uoda şehirlere saldıran npc orduları gibi :)

ki zaten bazı devler orjinal wow ekibinden diye biliyorum, doğal olarak başarılı sistemi aynen korumuşlar bu oyunda.
Mesaj tarihi:
@Rra

ahah supersin, bir baska postta sormustum bu soruyu, ey pvp ciler pvp oyun cikiyor istediginiz gibi oynamiyorsunuz, pve oyun cikiyor pvp yok diyorsunuz, pvp olanda durmuyorsunuz, pve olanda deli gibi oyun oynuyorsunuz. yani ben anlamiyorum ki sizleri :)

gidin swg oynayin hala pvp si var ayni duruyor, darkfall, mortal online, vs de vs. ama yok onlarda baska sey eksik pve de su eksik :)

yok olmayacak malesef oyle bir oyun cunku artik dunya mmo kitlesi farkli seyleri istiyor. elsin oyuna girsin eglensin biraz karakteri ile butunlessin, arkadaslari orada olsun, facebook barindirsin, msn chat barindirsin, eglenceli olsun komik olsun casual olsun, bu yazdiklarimin hic bir noktasinda agir pvp olamaz genel sisteme aykiri, pvp komik olamaz, bir taraf eglenmez her daim, hep kaybeden olmak sevimsiz olur, gercekten deli gibi oynayan arkadaslar ile arada daglar gibi fark olusur, aion manyak pvp sundu iste en yakin zamanda, level 30 dan sonra pvp olmadan ilerlemek mumkun degildi, ne oldu level 50 ler osurugu ile milleti kesti herkes terk etti oyunu, simdi desen ki 50 ye kardesim kesemessin o diyecek bu nasil oyun ben gucluyum istedigimi yapamiyorum hadi bye bye aion, e benim gibi az levelli ezikler zaten aksi durumdan hemen birakti oyunu (tabii grind vs de vardi)...

olmuyor olamiyor pvp merkezli mmorpg. dusunmeyen pve moron bosslarina karsi bile deli gibi zorlanan bir kitleyi nasil olurda dusunen cilgin gibi ekiplenip serveri tuketecek guildlere karsi tutabilirsiniz ki, russian corp gelir serveri alir bitirir valla oyunu , ya da cinliler, ne bilim turkler olurda birlik olur kurutur serveri alimallah.

bir ara ebonlore denen pvp guildi eq 1 de sanirim zoneun giris cikislarini kapamisti sadece kendi guild mensuplari zoneda levelliyordu. varmi bunun otesi pvp planlamasi ve guzelligi ama birde gel o zone a giremeyen oyuncuya anlat olayi :)

no pvp :D
Mesaj tarihi:
o zaman Riftin günahını almayacağız. adamlar elinden gelen pvpyi sunmuşlar. open pvpde var şuanda ha ilerde open pvp rağbet görmezsede bu adamların suçu olmuyor bu durumda.

kızıyorsun ama bence uo da farklı birşey vardı pvpyi bu kadar öne çıkartan. mesela binek üzerinde pvp dönmesi olabilir, pvpyi daha hızlı hale getiriyor bu binek üzerinde olabilmesi. kovalamaca şeklinde dönüyordu genelde uoda pvp belki bu oyuncuların ilgisini çekiyordu. sadece loota bağlamakta bana yanlış geliyor. pvp dengeliydi yani hep söyleriz 2 işi bilen mage karşı karşıya geldiği zaman genelde hangisinin regi biterse o ölürdü. 15 20dk lik pvpler görürdük dimi. şimdi bunların hiç birini oynadığımız mmolarda göremiyoruz belki nedeni budur.

darkfallda çok abartı oyun yaptı biraz ondan oldu. birde şu ilk başta tek server olması çok etkiledi. amerikadaki japonyadaki heriflerin bilgisayarları ile internetleri ile bizimkiler bir değil valla elimdeki kılıcı havaya kaldırana kadar o adamlar etrafımda üç tur dönüyordu yani pekte eğlenceli değildi o açıdan
Mesaj tarihi:
Kanuni said:

uo dan cikan herkes ? fazla abarti olmadimi bu :) uo nun eti budu neydi ya :)

ondan once swg ler shadowbaneler vardi pvp nin dibine inen, ne oldu onlara ?

Onlar öldü ama OSI hala ayakta!

Kanuni said:

full pvp oyun asla basarili olamaz bu bu kadar basit cunku boyle bir sey yapilamaz denge kurulamaz, eglencesi kalmaz ki zaten full pvp oyunlar var.

Evet worldde insan yüzü görecem diye saatlerce dolandığın MMOların canlı örnekleri şu an bile var.

PVP-PVE tartışmasını başka yerden yapalım asıl konuyu feci baltaladık ehhe
Mesaj tarihi:
RRA öyle oldugunu bende biliyorum yahu anlataamdım galiba:)

pve tanklıgı ve pvp tanklıgı tabiki ayrı ama işte nelerdir ne tür buildde en iyi sonuclar elde edilir veya begendikleriniz anlamında sordum.
Mesaj tarihi:
hee anladım tek build yapmıycan yani.
valla pvp de de pve de de tanklık yapayım diyorsan paladin yanı olacak.
reaver ikisinde de bulundurursun. pve de warlord eklersin pvpde 2h istiyorsan champion eklersin. oldu bitti :)
ben esas kendime bir duel buildi yapmak istiyorumda bir türlü beceremedim. şöyle bol cc li mümkünse anti cc li filan.
massive ve open pvp tamam benim pve de şükür tamam. geriye birtek duel kaldı. 3. ağacıda onla tamamlamak istiyorum.
Mesaj tarihi:
buildler anca oyun çıktıktan sora oturur zaten her betada talentler değişiyor baya bi, zaten o kadar fazla sınıfın dengesi zor kurulur diye düşünüyorum amaan sanki wow balanced mi işte 2 ay bi sınıfı nerfleyip öbürünü yüceltiyorlar 3. ay tam tersi işte böle böle götürüyorlar onlarda(bkz wow balance update topiki lol) en kötü ihtimal wow kadar balanced olur yani :p

o değilde çıksada oynasak olm artifact toplasak şu kalelerde orda burda gizli puzzleları çözsek falan, epic veriyor onlar hep.
Mesaj tarihi:
onu sanctumdaki (guardian için tabi) bi amcaya verion o topluyor onları lucky coin veriyor karşılığında, özel binekler petler vb satıyor o amca, 1-2 kerede hediye çantası vermişti epic kılıç çıktıydı içinden.
Mesaj tarihi:
Artifacterlar varya şehirlerde onların yanında alıyosun soluğu sana ödül kese veriyor içinden para item vs çıkıyor.Birde ne işe yaradığını bilemediğim Lucky adında bi token.

Da şu gizli puzlle çözmek nedir yaw ? hiç öyle bişeye denk gelmedim ben ? O kadarmı gizli yani nedir ?
Mesaj tarihi:
Konu dısı olacak ama soylemek istiyorum.
Swg de jedi kapışmaları 15-20 dakika surerdi. Binerdim swoopuma izlerdim onları.
Şimdiki pvp ler max 1 dakika sürüyor.

Not: pvp yapamam, sevmem. Ama arada pvp yapmak da degisiklik oluyor. :p
Mesaj tarihi:
Kanuni said:

wow ilk ciktiginda world pvp deli gibi donuyordu o veya bu sekilde sonra birileri molten core'a girdi ve chatten morlar linklenmeye basladi o gun bu gundur wowda pvp eskisi kadar revacta olmadi..

Vanillanın büyük bır kısmında World PvP etkindi bence. Outdoor bosslarından tut raid gecesi Blackrock veya Silithus-AQ savaşlarına. Para kazanmak için fazla alternatif olmadığı için düz grind yapılıyordu ve o alanlarda da baya PvP dönüyordu.(Eastern plaguelands-Tyr's Hand vb) Ve tabi flying mount olmadığı için (ve arcanite deli gibi önemli olduğu için) gathering yaparken ki gankler de world-pvpnin önemli kısmını oluşturuyordu.

Wowda World PvPyi bitiren etken Raidler değildi hatta bir nebze canlandıran o oldu. Wowun kendi gelişen sistemi world pvpyi bitirdi, flying mount olsun, gelir alternatifleri veya daily questler olsun. Rift aynı yolu izler mi bilmiyorum ama eğer Rift sistemini güzel oturtursa ve spawn timerı olan Outdoor Bosslu riftler çıkartırsa özellikle bence tutar.
  • Yeni Oluştur...