tinu Mesaj tarihi: Şubat 9, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 9, 2011 Marl0_on said: iyi de pve kasıp item bakımından güçlendikten sonra napıyor bu insanlar, o itemları kullanacağın pvp olmadıktan sonra nedir amaç, buna yetemiyorum ben. pve hıc bitmiyorki :) normal mod sonra heroic mod onları bitene kadar zaten hop yeni bir dungeon yeni bosslar tabi yeni item setleri böyle akıp gidiyor.. ve bu oyun tarzı olarak da wow tek! başka bir rakibi yok. Muhtemelen wow un grafik motoru 25 kişilik dungeonları kaldırdığı için böyle rahat, mesala aoc gibi yada gw gibi ağır grafik motorlarına sahip oyunlarda bir instance da 25 kişi toplayamıyorlar heralde , yada pvp&pve deki class dengesini tutturamıyorlar, tank>healer>dps dengesini yani.
kermit Mesaj tarihi: Şubat 9, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 9, 2011 Norak said: wowda pvp mi var? 4.5 senede 2 kere falan girdim battlegroundmıydı neydi sdf sen 4.5 sene oynamışsın ama wowu öğrenememişsin bence arena diye bişi var wowda bilmem hiç denk geldinmi
Marl0_on Mesaj tarihi: Şubat 9, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 9, 2011 oo arena varsa tamam, baya pvp oyunuymuş wow.
kermit Mesaj tarihi: Şubat 9, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 9, 2011 sen mevzuyu anlayamamışsın adam wowda bg dışında pvp yapılan bi yer görmedim demiş az biraz oku
Norak Mesaj tarihi: Şubat 9, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 9, 2011 tinu said: bu rift i oynayan arkadaşlara bu yüzden sordum bu oyunun pve mantığı nasıl işliyor, sadece 5 kişilik dungeonlarmı var yok seri bosslardan oluşan 20 - 25 kişilik raid dungeonlar varmı? şunu buldum sorunla ilgili: Instances are special areas in Rift: Planes of Telara where your group or raid party is able to interact with a dungeon (or other 'area') privately; that is, without interference from other parties or raids. Most of the game will not be instanced and can be traveled across seamlessly without seeing a load screen, with only dungeons and high-level raids being a definite possibility for instanced areas. The server technology also allows for instances to change over time depending on player actions. There will be both group and private instances. There will be instances at end-game with different sizes. 5, 10 and 20. Some instances, such as Deepstrike Mines "scale" to some degree. If you come back at a later level, you will have a different experience. Every dungeon will have 2 versions, a normal one for its original level and an expert version that expands the story and is intended for level cap. For level 50 instances, the expert version would be what is referred to as 'heroic' in some other games. Raid instances will have lock out timers Standard difficulty dungeons do not have a lockout, and can be reset immediately, Expert difficulty will be on a daily lock out timer. There will be 10 normal and 10 expert mode instances. Rifts can appear in dungeons.
Asgard Mesaj tarihi: Şubat 9, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 9, 2011 Summon Satyr: The Satyr now receives the owner's full Valor. valor ne işe yarıyodu hiç dikkat etmedim valla,resiliance gibi bişimi?
tinu Mesaj tarihi: Şubat 9, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 9, 2011 Marl0_on said: pvp için wow, y/n? kesinlikle n :) ben pve ciyim raidlerime girer boss keser item dizerim üstüne yeni bossları beklerim diyorsan o zaman oyna wow'u , wow pve üzerine kurulmuş zaten mevcut guildlerin %90 ını pve guildi.
TM Mesaj tarihi: Şubat 9, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 9, 2011 Asgard said: Summon Satyr: The Satyr now receives the owner's full Valor. valor ne işe yarıyodu hiç dikkat etmedim valla,resiliance gibi bişimi? valor şuan sadece alpha'da var aldığın hasarı valor puanına göre düşüyor mesela 100 valor = %2 az damage.
tinu Mesaj tarihi: Şubat 9, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 9, 2011 Norak said: tinu said: bu rift i oynayan arkadaşlara bu yüzden sordum bu oyunun pve mantığı nasıl işliyor, sadece 5 kişilik dungeonlarmı var yok seri bosslardan oluşan 20 - 25 kişilik raid dungeonlar varmı? şunu buldum sorunla ilgili: Instances are special areas in Rift: Planes of Telara where your group or raid party is able to interact with a dungeon (or other 'area') privately; that is, without interference from other parties or raids. Most of the game will not be instanced and can be traveled across seamlessly without seeing a load screen, with only dungeons and high-level raids being a definite possibility for instanced areas. The server technology also allows for instances to change over time depending on player actions. There will be both group and private instances. There will be instances at end-game with different sizes. 5, 10 and 20. Some instances, such as Deepstrike Mines "scale" to some degree. If you come back at a later level, you will have a different experience. Every dungeon will have 2 versions, a normal one for its original level and an expert version that expands the story and is intended for level cap. For level 50 instances, the expert version would be what is referred to as 'heroic' in some other games. Raid instances will have lock out timers Standard difficulty dungeons do not have a lockout, and can be reset immediately, Expert difficulty will be on a daily lock out timer. There will be 10 normal and 10 expert mode instances. Rifts can appear in dungeons. oyundaki class dağılımı tank,healer,dps olarak ayrımı nasıl? ok 20 lik raidler yapacaklar hatta wowdaki gibi normal heroic olarakda ayırmışlar, class dağılımı ve raiddeki görevlerini oturtabilirlerse ve grafik motoru sıçmazsa raidlerde oynanabilir belki
RRa Mesaj tarihi: Şubat 9, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 9, 2011 tinu said: Marl0_on said: iyi de pve kasıp item bakımından güçlendikten sonra napıyor bu insanlar, o itemları kullanacağın pvp olmadıktan sonra nedir amaç, buna yetemiyorum ben. pve hıc bitmiyorki :) normal mod sonra heroic mod onları bitene kadar zaten hop yeni bir dungeon yeni bosslar tabi yeni item setleri böyle akıp gidiyor.. ve bu oyun tarzı olarak da wow tek! başka bir rakibi yok. Muhtemelen wow un grafik motoru 25 kişilik dungeonları kaldırdığı için böyle rahat, mesala aoc gibi yada gw gibi ağır grafik motorlarına sahip oyunlarda bir instance da 25 kişi toplayamıyorlar heralde , yada pvp&pve deki class dengesini tutturamıyorlar, tank>healer>dps dengesini yani. aocda tier 1 2 3 ve 4 olmak üzere dört farklı classman 24 kişilik raid var. aoc yakında motorunu güncelliyor engine dreamwoldemi ne geçiyor. yeni görünümü daha da fena olucak tam sinema filmi gibi artık zırhlar üzerindeki kabartmalar filan parlıyor. yani konumuz aoc değilde açıklık getireyim dedim aoc dada insanlar raid yapıyorlar 24 kişi yani 4 grup.
tinu Mesaj tarihi: Şubat 9, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 9, 2011 aoc u ilk çıktığında oynuyorduk valla instance a girince aynı yerde birbirimizi göremiyorduk :) aoc için çok düzeldi felan diyorlarda benim gibi ilk çıktığında oynayıp küfür edip bırakan insanlarda bir önyargı oluşmuş durumda, bakalım ben bu oyunu merak ediyorum açık betaya girip oynayacam mutlaka
RRa Mesaj tarihi: Şubat 9, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 9, 2011 aoc çok düzeldide class dengesini tutturamıyorlar. çünkü aocda çok fazla pvpcide var pvecide var hemde pvecileri ciddi anlamda baskın olabiliyorlar. aocda classının tek talent ağacı olduğu içinde bir türlü onu oturtamadılar. pvpyi dengeliyorlar bu sefer pvecilerde bir terslik çıkıyor. işte riftin avantajıda buradan geliyor. bu ilgininde büyük olma sebebide ondandır. misal ben aoc oynarken pve yapamazdım çünkü featlerim pvpye göreydi. şimdi rift ben ve benim gibilerinde ilgisini çekti. artık riftde pvede yapabileceğim çünkü feat değiştirme gibi bir derdim yok. 2 talent yaptım birini open worldde pvpde kullanıyorum diğerinide pvede. dungeonlarda. sırf bu avantajı sayesinde bu oyun hepsini gömer. ben şimdiden diyim.
xxbar Mesaj tarihi: Şubat 9, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 9, 2011 RRA dostum hepsini gömdün yokettin 2 dakikada,korkulur senden..Full loot var mı riftde abi?
RRa Mesaj tarihi: Şubat 9, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 9, 2011 yok bunda loot ama gankin zevki hep aynı gel sen
nevarya Mesaj tarihi: Şubat 9, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 9, 2011 Marl0_on said: oo arena varsa tamam, baya pvp oyunuymuş wow. (tu) Arkadaşlar yapmayın wow hiç bi zaman PvP oyunu olmadı olamayacak.Blizz in ''arenada ciddi saçmaladık bu bir hataydı '' açıklaması hala hafızalardadır eminim. Denğinildiği gibi WoW raidtir.Raidlerinde en güzelidir bence.Başka hiç bir oyunda bu güne kadar tactical boss combat görmedim.Umarım Rift bu açıdan beni utandırır.Deneyimlediğim tek bir instancevar oda Fea mi neydi.Gayet ''TAnk go go go '' olmuş oda.Umarım girmediğim yahut eklenecek diğer instancelerde durum aynı dğeildir. Class sistemini riftten hoşlanmış biri olarak başından beri eleştiriyorum.Çok class olması yahut bir çok özeelik seçilebiliniyor olması ilk başta eğlenceli gözüksede dengesizlik sorunlarının zaman içinde artacağından ve tarafların zaman içinde oluşacak beklentilerinin karşılanamayacak olmasından dolayı oyunun zarar göreceğini düşünüyorum. WoW da raiding hiç bitmez denilmiş doğrudur.Guildleri progress yarışına sokabilen bir oyun olduğu için bugüne ulaşmıştır zaten bu da doğrudur.Ancak riftten bu açıdanda muhteşem umutluyum.Craft menülerine kadar WoW olan bi oyun heralde rading sistemini atlayacak dğeildir. Meslekler biraz olmamış bu arada.WoW leatherworker ve tailor unun harmanlanarak Outfitting başlığı altında toplanmasının büyük bir hata olduğunu düşünüyorum.Ayrıca WoW enchanting inin RUnecrafter olarak değerlendirilmesi ve Runecrafterların yaptığı runelerin hepsinin diğer oyuncular tarafından silah yahut zırhlara uygulanabiliniyor olmasıda büyük bir yanlış.Tartışmalarımızda genel olarak Pvp -Pve ve buildlere önem veriyoruz gördüğüm kadarı ile ancak mesleklerde bence bi online oyunun üçüncül omurgası gibi. Göriciiss neler olacak.
tinu Mesaj tarihi: Şubat 9, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 9, 2011 zaten wow daki boss yapısını ordaki classlara göre taktik yapısını yapabilen bir oyun çıksa çok adam bırakır wow'u maalesef henüz becerebilen çıkmadı bakalım rift in raidleri nasıl olacak.
nevarya Mesaj tarihi: Şubat 9, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 9, 2011 tinu said: zaten wow daki boss yapısını ordaki classlara göre taktik yapısını yapabilen bir oyun İşte, demek istediğim tamamen buydu.O kadar çok soul seçeneği ve enteresan yetenekleri varki playerların hangi birine göre boss combat mekaniği yaratacaklar çok merak ediyorum.20 kişilik dungeon olması raid teyiz anlamına gelmiyor.20 kişi gelik bi kesip çıkacaz abi olmaz umarım.Eğer bu hataya düşerse rift pey pey pey...
Kanuni Mesaj tarihi: Şubat 9, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 9, 2011 wow ilk ciktiginda world pvp deli gibi donuyordu o veya bu sekilde sonra birileri molten core'a girdi ve chatten morlar linklenmeye basladi o gun bu gundur wowda pvp eskisi kadar revacta olmadi.. rift cikacak herkes kasacak pvp deli donecek sonra birileri world first bilmemne kesecek raidler baslayacak, pvp buyuk ihtimal gene ikinci plana itilip pve raidler basa gececek. pvp de max levelde kim dolassin birbirini kessin, onun zevki levellerken tedirginlikte , anlik savaslarda, bakalim bu zevki level 50 de nasil verecekler. buyuk ihtimal veremeyecekler cunku milletin gorus acisi max levelde degisiyor gibi. gene battlegroundlar ve benzeri yerler olacaktir cunku world pvp de server cogunlugu max levele ulastiginda alttan gelen ve oyunun devami icin gerekli newbielerin oyunun tadini cikarabilmeleri icin gerekli bir onlem bu, millet neden level 15 hali ile level 50 lerin altinda kalsin ve oyuna devam etsin. bu hep boyle oldu bu ana kadar bakalim aksi olacakmi, olacaksa nasil olacak, millet neden birbirini amacsizcasina kessin, conan da kale alacaksiniz dendi o bile milletin istahini kabartmadi, pvp ilk levellerken esas zevkini veriyor. o sinir harbi tedirginlik vs milleti cekiyor. yoksa max levele geldikten sonra getiris olmayan bir sey icin neden millet zone zone gezsin baskalarinin pesinde kossun. item desem o zaten pve den geliyor , trade skillerden geliyor vs.
tinu Mesaj tarihi: Şubat 9, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 9, 2011 bu hep böyle oldu diyorsunda , valla wow daki gibi pve yapısında bir oyun varmı? varsa söyleyinde oynayalım :)
sardius Mesaj tarihi: Şubat 9, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 9, 2011 lotro var bence gayet güzel pve si olan bir oyun:)
Kanuni Mesaj tarihi: Şubat 9, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 9, 2011 hangisi degilki, populer olmasi digerlerinde yok anlamina gelmiyor senin ihtiyacin olan o raidleri yapacagin guildi bulmak, eq2, conan, lotro, eq1, say say bitmez, ha dersen ki bunlari wow gibi oynanabilir degil bu ayri konu. dunyanin cogu mmo oyuncusu wow ile dunya evine girdigi icin sanki gecmiste mmo oyunu yok veya tum sistemleri wow sundu saniyor. en iyisini wow sunuyor pve de orasi ayri tabii ama bunun cok populer olmasindan dolayida kaynaklandigi bir baska gercek. eq1 de 72 kisi ile raid yapardik daha ustu varmi ya :) ne ventrilo var ne birsey hersey chatten. pve raid odur tabii simdi para versen yapmam buda baska konu. basit kolay casual dunya mmosu budur artik.
sardius Mesaj tarihi: Şubat 9, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 9, 2011 konuyu degiştirim biraz:) tank build arıyorum:P ama öyle olacak ki pve de dungenlarda pure tank-solo lvl kasartken yine tank spec ama tabi mobları kesecek dps ve pvp de de 1vs1 da karsı tarafı acı cektire cektire yavas yavas kesecek, kalabalık ortamlarda ortya dalıp dagıtacak "öldürün lan beni gücünüz yetiyosa" dicek bir build arıyorum:P ha bide dolma sarabilsin... saka bir yana paladin/warlord/... 3. soul void kinght veya reaver ama reaverda hic range dps yok gibi geldi bana oynamadım sadece skillere baktım. casterlara karsı dps de bi sans yok gibi. void knight bu konuda daha uygun sanki. önerilerinizi bekliyorum:) pvp soul demeyin begenmedim onu ben.
RRa Mesaj tarihi: Şubat 9, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 9, 2011 sardius dungeonlarda başka build kullanıcaksın pvpde başka build bunun adam sana güzel yolunu vermiş niye zorun peşindesin. şu pvp meselesine konunun dışına çıkıyor olsakta dönmek istiyorum. uo da neden insanlar devamlı birbirini keserdi kendinize bunu sorun, bende sorayım. pvp nası her daim aktif olur cevabı orada.
Öne çıkan mesajlar