Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Rift: Planes of Telara

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
level 5 oldum da, ben bu oyunun diğerlerinden farkı ne çözemedim. evet shamanız aynı anda paladiniz bi de druid olacam eyvallah da, bu mudur yani? warhammer'a çok benzeyen grafikler, questler wowun kopyası, oyunun hikaye cidden çok kötü. ne vaad ediyor bana bu oyun?
Mesaj tarihi:
yıl 2011 herkes aynı tür quest yapmak zorunda mı yani? wow bile kendi kendini geliştiriyor questlerde daha çok insanı hikayeye katan questlere dönmüşken, ne bileyim hiç olmazsa baslangıç questlerini biraz farklı yapabilirlerdi ya.

vaay oyuna bak iyiymiş ha, dedirtecek bir seyle karşılaşmadım henüz, "şahsi görüşüm" bu. neyse görelim bakalım
Mesaj tarihi:
Valla oyun wow dan iyi değil katılıyorum ama değişik. Yani wow da aynı güzel questleri mi yapmak yoksa değişik mekanlar, aynı mantık olsada farklı questler mi dersen tabiki farklı bişeyler.

Wow a yeni başalayan biri isen wow daha çekici tabikide ama benim gibi4-5 senden beri wow oynuyosan inan değişik olsun da wow dan kötü olsun sorun değil.
Mesaj tarihi:
questler wowun kopyası cümlesini çok duyuyoruz cidden işte bunun nedeni wow öncesine kadar sadece ultima online'dan haberdar olmak yada haberdar olmamak.

yeni jenerasyonda çoğu kişinin ilk mmosu wow. eh haliyle böyle oluncada mmo dinamikleri içinde yer alan çoğu şey wow kopyası oluyor.

ben artık bu meseleye bir açıklık getirmek istiyorum :p

Quest dinamiği içeren mmorpglerin çıkış tarihi
Yani şu klasik bunu al şuna ver, şurda 5 mob kes, git şunu aktif et tarzında questlerin yer aldığı oyunlar.

WOW 2004
Anarchy Online 2001
The Realm Online 1996
SWG 2003
Everquest 1999
Phantasy Star Online 2000

listeyi çoğaltmakda mümkün hani. UO'da hiç mi yoktu şunu al git şuna ver questi. Vardı. Ha yapmazdık o ayrı :)

şimdi şu Rift'de gördüğümüz git şurdaki 5 mobu kes, git şu itemi şuna ver, yada git şunla konuş tarzındaki questlerin başlangıcı wow değil.

yani questler wowun kopyası terimi yanlış bir terim. lütfen bugün itibari ile bu terimi cümle içinde kullanmayın.

küserim.
Mesaj tarihi:
tamam abi seni mi kırcaz wowdan önce olsun onun bana bir faydası yok ki şu anda. ben de beş senedir wow oynuyorum ama diyorum ya işte level 5 oldum, yine belli sayıda yaratık öldürdüm yine yerlerden bir şey topladım yine şu yine bu,

hani değişik class sistemi desem, bana hem shaman, hem paladin olma imkanı veriyorsun, bir birinin aynı 2 tane skilim var, nerdeyse aynı vuruyorlar, 300 tane buffla başlıyoruz 1 saatlik buna ne gerek var mesela. oyunun ilk başlangıç bölümü questleri falan çok önemli bence. bir albenisi olması lazım. değişiklik olsun diye oynanır evet de, devamı gelmez.

ek: bir de oyun da auto run yoksa cidden fena söveceğim. aradım bulamadım
Mesaj tarihi:
çok fazla mmo tecrübem yok ama oyunun Warhammer-Aion ve WoW a olan aşırı benzerliği dikkatimi çekti.Yaklaşık 5-6 saat oynadım lag hemen hemen 80ms yi geçmedi bu anlamda başarılı buldum.oyun bence beta dan çok release gibi duruyor.wow dan sonra farklı bir soluk.ha bide nick generator olayı hoş.oynamaya devam
Mesaj tarihi:
böyle oyunlarda ne değişiklik arıyosunuz ben anlamadım yani kılıç-kalkan oyununda yukardan x-wingler mi gelsin napsın hepsi aynı işte.Ortam değişik birazda classlar.Wow la karsılastırıyosunuzda wowunda olayı diğer oyunların en iyi taraflarını alıp kullanmak değilmi zaten
Mesaj tarihi:
işte arkadaşlar bende size şunu anlatmaya çalışıyorum bu tarz MMORPG'lerde çoğu şey aynıdır.

eğer bu tarz oyunlardan sıkılıyorsanız SANDBOX dediğimiz oyun çeşitlerini deneyebilirsiniz, oralarda questler pekte önemli değildir. skill based bir oyunda karakterinizi geliştirmek için quest yapmazsınız, yapacağınız her atraksiyon, her hareket karakterinizi geliştirir böylece karakteriniz gelişirken sıkılmazsınız(lol inanma bir süre sonra makro filan bayıcaksınız ondanda).

Ultima Online
Eve Online
Darkfall Online
Mortal Online

bildiğim sandboxlar ki vardır daha.

ama bak bana derseniz ki kardeşim biz bayıyoruz bu işten bize bir tavsiyen var mı. var yahu :)

siz sanıyorsunuz bitek siz sevmiyorsunuz. ben bu quest işinden level atlamadan filan NEFRET ederim. tek sevdiğim vardır pvp. günde girerim 6 saat aralıksız pvp yaparım böyle sırtım boynum ağrıyana kadar. şimdi dün bende girdim mob filan kesiyorum noob noob karakterle uğraşıyorum filan. benim gibi adama mob kestirmek yemin ederim günah. kul hakkım yeniyor.
ama napalım mecburuz.

şimdi burda bizim gibi sevmeyenlerin yapacağı şey şu. farm, grind hadi bilemedin bug abuse, exploit vs ile bir an önce kasmak ve end game'e ulaşmak. benim oyun kriterim zaten endgamede başlar.

ben bu oyunun end gameini görmeden. ne şuraya iyi oyun diyebilirim ne kötü oyun diyebilirim nede bir kişiye tavsiye edebilirim. çünkü ben çok oyun gördüm ufak levelleri dengeli zevkli ama end gamei bayık. yada başka bir oyun end game görene kadar artık adamı bıktırıyor ama end gamelerde raidlere girdikçe, guild savaşlarına katıldıkça vay be diyorsun.

yani yapacağımız basit zor günleri(ZOR GÜNLER: Mob kesme, quest, grind, farm :p) sabırla geride bırakıp daha sonra önümüze bakıcaz oynamak istiyormuyuz istemiyormuyuz o zaman kendimize soracaz.

bu kadar 5 lvllik oyun yapmadı o yüzden lütfen lvl5e kadar ki yaşadıklarınızla oynayıp oynamayacağınıza karar vermeyin.

küserim.
Mesaj tarihi:
Ben wow çok kısa bir süre oynadım ama quest mantıgı böyle bir oyunda nasıl yapılır çözemedim, bence mantık iyi kurulmuş questlerle ilerletiyor seni, skiller classlar v.s bence iyi düşünülmüş. Preorder yaptıgım için mutluyum, MO adam olana kadar RIFT devamdır bence lvl 5 oldum bende, necromancer-warlock gidiyorum şuan gayet iyi
Mesaj tarihi:
birisi bu 3 class olayını açıklarsa çok sevinicem. bu betaya özgümü yoksa release dede 3 class olacak mı? ayrıca pvp nerde ben yaldır yaldır quest yapıyorum düşman askeri görmedim bile..
Mesaj tarihi:
oyunda eksiklikler var dün koşarken rift açıldı public group a girdim daver diye bi adamla gruba girdim geri kalan herkes başka gruptaydı.. daver inde zaten riftle alakası yoktu.
Mesaj tarihi:
Lan bu soul rebinder nerde ?

not: len allah belanı ya mouseu tam üstüne getiremiyormuşum okadarda denedim. Direk kullanılıyormuş ya bu zımbırtılar :D
Mesaj tarihi:
Rra düşündüklerine katılıyorum ve senden daha fazla izlenim bekliyorum. Açıkçası doğru end game e gelene kadar yapıcaklarımız 3 aşşa 5 yukarı aynı. Önemli olan o end game e gelene kadarda eğlenmek bir sonraki levelın skillin hayalini kurmak sonuçta max 1-2 aya zaten end lvle a gelinecek. Ondan sonrası önemli.

Diyorsun ya başta classlar dengeli sonra denge bozulan oyunlar gördüm aynen ben misal warhammerı düşüğnüyorum böyle, 5-6 ay oynadımda gerçi. Başı dengesiz sonu dengeye yakında wow oldu benim için he sonu nekadar dengeli tartışılırda elinden geleni yapmaya çalışıyolar en azından kolayda bişey değil.

Şu oyunda en az 3 gün aralıksız deniyip şöyle bi lvl 20ye falan gelinde en azından bi ön izlenim yapabilecek hale gelenler bişeyler yazsınlar merak ediyorum valla çok.

Bide biriki sorum olacak:
Video ları izledim ama emin olamadım

1-) Karakter animasyonları gerçekten akıcı ve yumuşakmı, wowla kıyaslanması gerekiyor şuan sanırım. Misal böyle sağa sola strafe yaparken karakter odun gibimi sağa sola kayıyor sanki biraz öyle geldi bana.

2-) Range, melee dengesi sağlanabilecek gibi duruyormu sizce. Mesala warrioru izledim bitane pvp yaparken charge benzeri skill var gene ama sadece combat dışında atılıyor, slow fln var tabikide genel skillere baktığınızda pvp de meleenin gereğinden çok kitelanabilme potansiyeli varmı? (bknz. ice mage vs warrior)

3-) Pve ne durumda dungeonlar varmı oyunda yoksa end game e kadar sadece Rift olayıyla mı idare ediyoruz. Açıkçası warhammerda örneğin dungeon olayı suxx ötesiydi.

4-) Outdoor pvp olması güzelde genede böyle bg tarzı arena tarzı bişeylerde olsun isterim açıkcası bunla ilgili bilginiz varmı ?

5-) daha merak ettiğim çok şey varda çok uzun zaman test edilmeli oyun end game e gelip sonuçlar görülmeli. Sizin ilk izlenmize göre end game de denge olabilecek potansiyel varmı ? classlar mantıklı mı dizayn edilmiş ? ve end gameden sonra oyun kendini devam ettirebilecek mi ?

6-) son olarakta sizce diğer oyunlardan yeterli ders alınmış gibi duruyor mu ?
Mesaj tarihi:
1920x1080 Ultra ayarda + AA 4x ken 20-25'i geçmedi fps. Gtx 580, i7 950 var. Daha çok optimize olması lazım.
WoW oynayan biri sıkıntı çekmez kesinlikle bu oyunda. Rogum Huntera dönüştü, talent tree WoW'daki hunterla aynı nerdeyse. Sadece 2 tane daha extra talent tree var. Birini doldurmadan diğerinide doldurabiliyorsun.
Bir WoW smoothluğunu beklemek yanlış olur ama oyun kötü değil bence. WoW'un başka gezegende geçeni diyelim :).
Options menüsü bile aynı haha.
  • Yeni Oluştur...