Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

29 Mayıs 1453

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
odiflame said:

atatürk anti emperyalist değildir. sadece yunanistan isimli küçük bir devletle savaşmiştır. nerede fransa ispanya değil mi? brezilya kolumbiya bizden daha anti emperyalisttir.

"Kurtuluş Savaşı ilk antiemperyalist savaştır."

"Kurtuluş Savaşı antiemperyalist bir savaştır."

Aradaki farkı görebiliyor musun yoksa parmakla göstereyim mi?
Mesaj tarihi:
Farinal said:

odiflame ciddi mi yazdın şaka mı anlamadım lol

şaka tabiki. bilgi düzeyi bu kadar olunca bende ne bileyim kendi liderimi birden silik bir lider diye düşündüm. baksana kolombiya lideri bizden iyi imiş. ayrıca dünyada kendi liderini bu kadar aşağılayan okumuş kitle bir biz varız. oda neden biliyormusun atatürk hilafeti kaldırdı diye. hilafet dursa şuanda hepsi atatürkçü olurdu.
Mesaj tarihi:
oğlum sana karşı ne butthurt üm olabilir ki. Muhattabım değilsin bir kere kız kılıklı bir herifsin buradan yola çıkarak seninle herhangi bir konuda sıkıntım olamaz çünkü kızlarla kavga etmiyorum ben.

Viktor'un ne bildiği ne bilmediği belli gelip saçmalayıp adama salak diyecek kadar tarih bildiğini zannetmiyorum o adam senden muhtemelen yaşça da epey büyük ve üslubun yanlış.
Mesaj tarihi:
1804 yılında bağımsızlığı ilan eden Haiti örenği varken Kurtuluş Savaşı'nın başarılı İLK antiemperyalist mücadele olduğunu savunanlar var, şaka gibi.
Mesaj tarihi:
Bir de madem çok biliyorsun, kurtuluş savaşından önce massive bir başarı var mı emperyalizme karşı örnek ver madem?

Togonun bilmemne köyünde köylülerin 10 ingiliz askerini rehin alıp köyü ele geçirmesinden falan bahsetme ama, darılırım.
Mesaj tarihi:
Abi bir: Postu atan ben değilim. İki, sen sürekli kıçıma summon oluyorsun herkes farkında ve gülünç duruyor.

Üç, orta okul cinsiyet hakareti edip sonra üslup dersi vermek gibi bir çelişki senin gibi primitif bir zihninin ürünüdür elbette.

ps: Ömer konusuyor viktor'la, ben izliyom bye.
Mesaj tarihi:
Phae said:

1804 yılında bağımsızlığı ilan eden Haiti örenği varken Kurtuluş Savaşı'nın başarılı İLK antiemperyalist mücadele olduğunu savunanlar var, şaka gibi.

evet abi haklısın.

the slaves killed 4,000 whites and burned or destroyed 180 sugar plantations and hundreds of coffee and indigo plantations.[
Mesaj tarihi:
sipeyskeyk said:

Bir de madem çok biliyorsun, kurtuluş savaşından önce massive bir başarı var mı emperyalizme karşı örnek ver madem?

Togonun bilmemne köyünde köylülerin 10 ingiliz askerini rehin alıp köyü ele geçirmesinden falan bahsetme ama, darılırım.

Massive ne, ölçeği neymiş bunun ahahahahha, kafana göre kapsam uydurup kaçma birader. Bütün Güney Amerika kıtası senin için yeterince massive mi?
Mesaj tarihi:
Ayrıca benim yada werewolf'un çok bilmesiyle alakası yok. Tarihi bir olay var, tartışmaya açık birşey yok tarihte.

1804'te bu var demiş, biter orada viktor'un beyanı. Üslubu haksız yapmaz yani üzgünüm ama no cigar.
Mesaj tarihi:
Abi emperyalizme karşı ilk BÜYÜK başarı demenin nesi yanlış?

Neyin peşindesin anlamadım ki. Haiti'de SADECE fransızlara karşı kolonisel bir ayaklanmayla neredeyse dönemin bütün emperyalist devletlerine karşı topyekün bir savaşı ve başarıyı karşılaştırmanın mantığı nedir yani.
Mesaj tarihi:
Viktor said:

aman gencler duzene karsi cikmasin diye dunayda emperyalizme karsi ilk basarili silahli mucadeleyi vermis

Büyük kelimesi geçmiyor burada sori.
Mesaj tarihi:
iyi Viktor haksız olsun o zaman da, çok saçma bir yerden saldırıp kelime oyunlarıyla adamı haksız çıkarmaya çalışıyorsunuz, bu adamın tarih bilmediğini göstermez. Şurada 2-3 tane bilgili düzgün mesaj yazan adam var onları da böyle çocukça hareketlerle kaçırmayın gözünüzü seveyim.
Mesaj tarihi:
Abi viktor haksız, tarih bilgisinin seviyesi isterse 9000+ olsun, haksız.

Kelime oyunuyla falan demişsin, yine butthurt direk haksız. Bu kadar. Haksız olmak ayıp değil uzayalım yavaştan ilgimi yitirdi konu.
  • Yeni Oluştur...