nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Şimdi şöyle bir yazı var, bilen bilir ünlüymüş: Voltaire said: A young journeyman pastry cook who had been to college, and who still knew a few of Cicero's phrases, boasted one day of loving his fatherland. "What do you mean by your fatherland'?" a neighbor asked him. "Is it your oven? Is it the village where you were born and which you have never seen since? Is it the street where dwelled your father and mother who have been ruined and have reduced you to baking little pies for a living? Is it the town hall where you will never be a police superintendent's clerk? Is it the Church of Our Lady where you have not been able to become a choirboy, while an absurd man is archbishop and duke with an income of twenty thousand golden louis?" The journeyman pastry cook did not know what to answer. A thinker who was listening to this conversation, concluded that in a fatherland of some extent there were often many thousand men who had no fatherland. In all conscience, does a financier cordially love his fatherland? The officer and the soldier who will pillage their winter quarters, if one lets them, have they a very warm love for the peasants they ruin? Where was the fatherland of the scarred Duc de Guise, was it in Nancy, Paris, Madrid, Rome? What fatherland have you, Cardinals de La Balue, Duprat, Lorraine, Mazarin? Where was the fatherland of Attila and of a hundred heroes of this type? I would like someone to tell me which was Abraham's fatherland. The first man to write that the fatherland is wherever one feels comfortable was, I believe, Euripides in his Phaeton. But the first man who left his birthplace to seek his comfort elsewhere has said it before him. Where then is the fatherland? Is it not a good field, whose owner, lodged in a well-kept house, can say: "This field that I till, this house that I have built, are mine; I live there protected by laws which no tyrant can infringe. When those who, like me, possess fields and houses, meet in their common interest, I have my voice in the assembly; I am a part of everything, a part of the community, a part of the dominion; there is my fatherland"? Şimdi bunu Türk ve Sırp milliyeçilikleriyle karşılaştıracağım. Genel olarak elimdeki diğer iki text de etnik milliyetçilik, ırkın yüceltilmesi ve milletin daima ileri taşınması amacıyla milliyetçi gaz içerikli yazılar. Ben bu yukarıdaki hikayecikten açıkçası bu konuya nasıl bağlarım pek bilemedim. Çarşamba 17'ye kadar vermem lazım essayi. Son kısmı kaldı sadece, bunla ilgili işte. Bilen, anlayan yardımcı olursa çooook sevinirim =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 volfied diye bi oyun var, ondan bahsedebilirsin. kusura bakma voltaire deyince aklıma bi bu geldi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2010 ya bi bilen çıksın pls =( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2010 Ernest Renan - What is a nation oku, kolay bir metindir. Üzerine de Yugoslavya ve sonrasnda Sırbistan ile Türkiye'nin geçmişlerini incele (kurtuluş savaşı hede hödö). Bağlantıları görebilirsen gerisi çok kolay gelecektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2010 Renan'dan örnek verdim zaten o ikisini anlatırken de sadece şu fatherland ile bağlamak kaldı ve onu beceremiyorum bir türlü. :( Renan'ın anlayışıyla uyuyor gibi şimdi okuyunca. Bir milletin parçası olmak için o topraklarda doğmaya da pek gerek yoktur, nerede iyi hissediyorsan orasıdır. İşte "the will to become a nation" anlayışı vardı sanırım Renan'ın. Onla ilişkili geldi. Voltaire'in anlayışına da hiç uymuyor bu durumda Türk ve Sırp milliyetçiliği. Onaylarsan 2 paragraf da bunun üzerine yazıp ödevi submit ediyorum :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2010 Hangi ders bu sps mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2010 Yes. 102. ns 102 make-up var perşembe, o yüzden oral presentation da yalan oldu. Bunun iyi olması lazım ki finalden aşırı iyi almam gerekmesin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
machpx23 Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2010 Cok kasmıssin ya 10 puanlik birsey degil mi bu kac sayfa yazdin sen toplam? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2010 Ya 10 puanlık bişey de discussiondan alacağım toplam puan 10 falan şimdilik, bu 10 puanlık yerden ne kadar yüksek alırsam final için o kadar rahatlarım. Oral assignmentım başka dersin make-up'ına kurban gitti, 3. quizim de aynı şekilde. 1 quize zaten girmedim 1i de çok kötü. Attendance desen o da baya kötü zar zor geçme sınırındayım yani. O yüzden kasıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zy Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2010 SU'lu olmaz çok zor iş hem de cooooookk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zy Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2010 SU'lu olmak çok zor iş hem de cooooookk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2010 Amma işsiz varmış ya sdfsdf ayrıca verdim ödevi, thanks for nothing paticik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2010 voltaire der ki. adam olun epi topu 5 tane duyunuz var artizlik yapmayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar