Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

diş

copry

Öne çıkan mesajlar

çıkmıştır belki farkına varmamışsındır, bana öle oldu

bi ara diş için kontrole gittiğimde

ya benim 20 liklerden ses çıkmadı dedim

kadın bakıp hepsi çıkmış çoktan demişti ^_^

bi de dişlerin bebek dişi gibi dedi, çok küçükmüş dişlerim lal

o yüzden rahat rahat çıktılar herhalde hehe
Sosyal ağlarda paylaş

kithnos_1 said:

Sorulup söylendi mi bilmiyorum ama bu 20 liğin çıkmama ihtimali var mı ?

Tıpçılardna cevap bekliyorum :)

25 olduk ses seda yok , hiç çıkmasa bari

copry de uğramaz olmuş artık, ben cevapliyim bari
evet çıkmayabilir, çok ileri yaşlarda sürebilir. hatta hiç oluşmamış da olabilir. misal bende 4 tane değil 3 tane vardı.yaa yaaa
Sosyal ağlarda paylaş

Merhabalar

Bende bu başlığı yeni gördüm bir danışayım dedim :)

1-2 aydır ciddi anlamda çene ve baş ağrım var. Diş doktoruna (çene bölümüne) gittim ve gece uyurken dişlerimi sıktığımı söyledi ve bunun için gece plağı diye bir zamazingo verdi. Ancak bu benim tabi ki dişlerimi sıkmamı ve hali ile oluşan ağrılarımı engellemiyor, sadece dişlerin aşınmasını engelliyor.

Evet şimdi doktor bey/hanım ne yapmam gerekmektedir yardımcı olursanız sevinirim :)
Sosyal ağlarda paylaş

diş sıkma durumu eklemlerinizde hasara yol açmışsa doğru yapılmış bir plak ekstradan faydalı olur. doğru yapılmış bir plak diyorum zira yanlış uygulanırsa durumu daha da ilerletir.
üniversite hastanesinde 25lira civarı bir ücrete yapılıyor gece plağı, özelde ne kadar ittirebilirler maks :)

edit: bir de dendiği üzere olay stres kaynaklı olduğu için kendi psikyatrik yaklaşım şart. kendini telkin etme, gün içinde diş sıkıp sıkmadığınıza dikkat etmeniz falan farkındalığınızı arttırır, daha kolay yenersiniz. dipnot; kas gevşeticiler de ağzınızı açmakta zorlandığınız, ağız açıklığınız kısıtlandığı zaman işe yarıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...