SeaGle Mesaj tarihi: Ocak 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2012 jaffa said: SeaGle said: Tamamdır teşekkürler sdf sodiumlauryulsulfate bu maddeyi içermeyen macun dene . sensodynein modellerinden birinde yoktu ama bakman lazım. emin değilim hangisi olduğuna. umarım işine yarar. sodyumflorür ile potasyumklorür var bu fotoğrafını koyduğum ağız suyunda sensodyne in. Fırçalamadan ağız suyuyla idare ediyorum çok uzun süredir, ama dikkat ederim macun alırken teşekkürler :) @barnacle yarın makel var abi misal, nasıl stres yapma sdfg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jaffa Mesaj tarihi: Ocak 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2012 madalyamı kendi topiğimde alayım dedim. bembeyaz dişler sağlıklı gülüşler diliyorum hepinize. ^.^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Ocak 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2012 off yapti klisesini. isede gitmemis tembel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jaffa Mesaj tarihi: Ocak 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2012 home office olm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tarkandakiahtapot Mesaj tarihi: Ocak 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2012 6-7 ay önce kanal tedavisi yapılan dişimden kan tadı gelmeye başladı 2-3 gündür. neler oluyor acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jaffa Mesaj tarihi: Ocak 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2012 gingivitis muhtemelen. gargara yap dişini düzenli fırçala . geçer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tarkandakiahtapot Mesaj tarihi: Ocak 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2012 düzenli fırçalıyorum zaten. 3 öğün yemekten sonra ve yatmadan önce Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jaffa Mesaj tarihi: Ocak 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2012 kloroben gargara al eczaneden günde 3 kez dişlerini fırçaladıktan sonra kullan. geçmezse git muayene ol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lovecraft0Z Mesaj tarihi: Şubat 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2012 http://www.hepsiburada.com/Liste/oral-b-agiz-dusu-pro-care-oxyjet-md20/productDetails.aspx?productId=sgbraunmd20&categoryId=26012117 şu alet nası bişey, işe yarar mı özellikle diş araları için, benim alt dişler yamuk bu sebeple araları hafiften lekeler çıkmaya başladıi diş ipi kullanıyorum ama pek işe yaramıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
copry Mesaj tarihi: Şubat 20, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2012 oldukça başarılı , işe de yarar lakin çarpık dişler için diş ipi kullanman gerekiyor yine de. sararmalar yanlış kullanımdan kaynaklanıyor muhtelmelen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Şubat 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2012 1hafta ertelemeyle sonunda badi parmaklı dişçimle bir araya gelecez...geçen sefer 20lik dişlerime yaptıkları için elini ısırarak intikam almayı planlıyorum. NIhaHAHHAha! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
copry Mesaj tarihi: Şubat 20, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2012 bence avantaj doktorunda , öyle atraksiyonlara girişme derim ,p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Şubat 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2012 iğneyi yiyim zaten hissetmem ondan sonra direkt dalarım ashah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
copry Mesaj tarihi: Şubat 20, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2012 sağ gösterip sol vurmasın da hahahayt =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Şubat 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2012 sağ üstte, arka 2 dişim üzerinde birleşik bir kaplama vardı. bu kaplama düştü, sonra uzun süre yapıştırtmadım, sonra gittim yapıştırttım. ama dediler senin ağzının yapısı değişmiş bu kaplama yalan olmuş. yapıştırdılar ama çok rahatsız oldu, sonra gene düştü zaten. böyle kaplamayı yapıştırtmadan gezmek çok sakat mıdır? Kanal dolduları var dişlerin üzerinde sağlam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
copry Mesaj tarihi: Şubat 20, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2012 kanal tedavisi gören dişler zamanla sularını kaybedip çok kırılgan hale gelirler. o yüzden kaplamalarını yapıştırtmadan o dişleri kullanman çok riskli. dişler heran kırılabilir. kırılınca da vidasıydı dolgusuydu dişin yükseltilmesiydi daha zahmetli ve elde kalan sağlam diş dokusu kadar da güvenilir olmaz. en kısa zamanda yeniden kaplama yaptırman gerekiyor o dişlere. geçmiş olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Şubat 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2012 ama kırılmadığı sürece sorun yok dimi. kullanamıyorum o tarafı zaten. durduğu yerde çürüme falan olurmuki? kaplamaya çok para istiyorlar, bu aralar ekonomik durumum kurtarmıyor :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
copry Mesaj tarihi: Şubat 20, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2012 kırılmadığı sürece bir sıkıntı yok denilebilir evet =) dişin dentin tabakası mineden daha pürüzlüdür. senin dişlerin kesik olduğu için şu an dentin tabakası açıkta. kanal tedavisi olsa dahi o dişler çürüyebilir. ağrısı olmaz tabi ama madde kaybı ve kırılmalar ile sonuçlanır yine. yaptırana kadar o tarafı kullanma ve temizliğine çok dikkat et. yine de ayarlamaya çalış bir şekilde . sağlık güvencen varsa devlette, üniversite hastanesinde falan yaptırabilirsin. 'pürüzlüdür derken dentinde daha geniş gözenekler bulunur ve bu durum mikroorganizmaların yerleşip dişi çürütmesine kolaylık sağlar' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Şubat 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2012 geldim dişçiden ısırmak değilde yumruğu çakmama ramak kalmıştı adama..uyusturmadan kanal tedavisi yaptı 1i ölüydü ama diğer ikisi yarı ölüydü T_T anam anam çok zor tuttum elini çekerken dirseği gömecektim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Şubat 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2012 fırçaladıkça çürüyor dişlerim ben bundan bir şey anlamadım,doktor yüzü görmemiş dişlerim ilk defa doktor yüzü gördü. Doktorum bana sinüzit ve üst solunum yollarımda sorun olduğu için bu sorunlar düzelmeden dişlerin daha çok çürür dedi. Gümüş dolgu yaptırdım sağ alt çene'de ki 3 dişe dolgu yaptırdım,sol alt çene'de de iki büyük azı dişimde çürük var. Gümüş dolgu'nun daha uzun ömürlü olduğunu söylediler sonra internette ufak aramalarla baktım ki civa oranı yüksek bir dolguymuş ve sindirim sisteminde sorunlara neden oluyormuş, İlk sorum bu;Gümüş dolgu ne kadar zararlı ? İkinci sorum;20 yaş dişi seneler sonra doktorda farkettim ancak ne ağrı var ne sızı var,üstelik çürükte değil doktor dedi alınırsa iyi olur ameliyathane'den gün aldım bunun yüzünden ama hiç mi hiç aldırasım yok çünkü yıllardır,hiç bir sorun teşkil etmiyor,aldırmam gerekiyor mu ? Ağrısı yok,sızısı yok,gül gibi geçiniyoruz,çenem dar da değil hani sıkıştırma dişlerde bozulmaya yol açsın öyle bir problemim de yok. üçüncü sorumda ;dişlerin arasında da çürük lekeleri var onları tedavisi mümkün mü ? (yine alt çene de sağ tarafta ki büyük azı dişlerin arısı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Şubat 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2012 Amalgam dolgu 10 seneden fazla süredir var bende. Hiçbir sıkıntısını görmedim sindirim açısından. Civa oranı yüksek diyorlar ama kanıtlanmış bilimsel bi durum yok diye biliyoryum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
copry Mesaj tarihi: Şubat 20, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2012 NolaxThensbane said: geldim dişçiden ısırmak değilde yumruğu çakmama ramak kalmıştı adama..uyusturmadan kanal tedavisi yaptı 1i ölüydü ama diğer ikisi yarı ölüydü T_T anam anam çok zor tuttum elini çekerken dirseği gömecektim. hiç sevmem bu lafı ama 'evlat acısı gibi' böyle adamlar yüzünden insanlar bizden korkuyor =( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Şubat 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2012 severim dişçimi aslında ama bizim aileye biraz zoru var sanırım annemin üstünde de çok radikal tedaviler uygulamıştı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
copry Mesaj tarihi: Şubat 20, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2012 paparnoz said: fırçaladıkça çürüyor dişlerim ben bundan bir şey anlamadım,doktor yüzü görmemiş dişlerim ilk defa doktor yüzü gördü. Doktorum bana sinüzit ve üst solunum yollarımda sorun olduğu için bu sorunlar düzelmeden dişlerin daha çok çürür dedi. Gümüş dolgu yaptırdım sağ alt çene'de ki 3 dişe dolgu yaptırdım,sol alt çene'de de iki büyük azı dişimde çürük var. Gümüş dolgu'nun daha uzun ömürlü olduğunu söylediler sonra internette ufak aramalarla baktım ki civa oranı yüksek bir dolguymuş ve sindirim sisteminde sorunlara neden oluyormuş, İlk sorum bu;Gümüş dolgu ne kadar zararlı ? İkinci sorum;20 yaş dişi seneler sonra doktorda farkettim ancak ne ağrı var ne sızı var,üstelik çürükte değil doktor dedi alınırsa iyi olur ameliyathane'den gün aldım bunun yüzünden ama hiç mi hiç aldırasım yok çünkü yıllardır,hiç bir sorun teşkil etmiyor,aldırmam gerekiyor mu ? Ağrısı yok,sızısı yok,gül gibi geçiniyoruz,çenem dar da değil hani sıkıştırma dişlerde bozulmaya yol açsın öyle bir problemim de yok. üçüncü sorumda ;dişlerin arasında da çürük lekeleri var onları tedavisi mümkün mü ? (yine alt çene de sağ tarafta ki büyük azı dişlerin arısı. gümüş / amalgam dolgularda bulunan civa yiyeceklerle alınan metil civa gibi değil metalik civa şeklindedir o yüzden kimyasal olarak vücuda zararı olmadığı söylenir. çok dayanıklı olan amalgam dolguların yerini kompozit dolgulara bırakasının başlıca nedeni ise estetik ve diş dokusunu maximum koruma amaçlıdır. amalgam dolgular ilk yapıldıkları zaman bir kaç gün korozyonu tamamlanıncaya kadar civa salarlar. ömür boyu devam eden bir durum değil. 20 yaş dişinin çıkış şekli , çürük durumu, kök durumu nasıl bilmiyorum . lakin doktorun çeksek daha iyi demişse vardır bir sebebi. istersen çektirmeden önce bir sor ' neden çeksek daha iyi ?' diye cevabını beğenmezsen çektirme =)) çürük lekeleri derken ne dediğini anlamadım. çürükse dolgudur tedavisi, leke ise de diş taşı temizliği ile kurtulabilirsin=) geçmiş olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lovecraft0Z Mesaj tarihi: Şubat 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2012 lovecraft0Z said: http://www.hepsiburada.com/Liste/oral-b-agiz-dusu-pro-care-oxyjet-md20/productDetails.aspx?productId=sgbraunmd20&categoryId=26012117 şu alet nası bişey, işe yarar mı özellikle diş araları için, benim alt dişler yamuk bu sebeple araları hafiften lekeler çıkmaya başladıi diş ipi kullanıyorum ama pek işe yaramıyor bu arada konu geride kalmışta; buna işe yarar diyosun, genel çürüksüz doktorsuz dişler için deil mi? yani diş araları için ip demişsin, yanlış kullanıyosam nasıl kullanmalıyım diş ipini? çünkü alt dişler yamuk oldugundan bu diş araları çürümeye yüz tutuyor ve aynadan baktım dişlerin arkası yani içe bakan kısmıda aynı şekilde iyi durumda değil, bu yukardaki alet bunları geçirir mi acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar