Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

klima problemi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
ya beni odada sharp klima var bi tane, yalnız bu meret tozlu bi hava üflemeye başladı, üflediği hava toz kokuyor resmen.

bi kere daha yapmıştım böyle bunun filtreleri var çıkarılabilen, onları yıkadıydım sorun çözüldüydü, ama şimdi yine tozlu hava üflüyor, çıkardım filtreleri öyle kirli de gözükmüyorlar

başka bi şekilde fln mı temizlemem lazım bu klimayı?
Mesaj tarihi:
senko said:

bi kere daha yapmıştım böyle bunun filtreleri var çıkarılabilen, onları yıkadıydım sorun çözüldüydü

abi cözümü bulmussun iste,servisi cagırsan da onlarda aynı seyi yapar,extradan bi de para verirsin.
Mesaj tarihi:
seyrettim di zaten ilk linki, ordaki adamların dediklerini yapcam, yıkadım şimdi filtreleri yine, kuruyunca ascam, bide içine oda spreyi sıkarım, baktım olmadı servis çağırcaz

servisler wd-40 diye bi kimyasal kullanıyorlarmış, tüm paneli fln söküp.
Mesaj tarihi:
öhm
yılların klimacısı olarak hemen konuya el atayım dedim ama sorun basit çıktı. :(
1- filitreleri çıkartıp güzelce yıka. kurutmadanda koysan olur.
2- bir pet şişeye su doldur kapağı açtıktan sonra orada göreceğin alüminyum ızgaralara yukarıdan yavaşça dök. merak etme su drenaj borusundan dışarı çıkar rahatça. ama peteklerin içi daha iyi temizlenir.
3- fanı yüksek seviyede bir süre çalışır durumda bırak.
4- hala sorun cıkarması imkansız gibi gözüküyor. birde hazır bu su dökme işini yapmışken dış üniteyede aynısını yap. umarım klimanın arkasında servis boşluğu yeterlidir.
olmadı bir boru uzatıp hafif tazyikli su akıtırsan super olur.
hatta cam sil kutuları varya onlara su doldurup püskürt hızlıca.
hafif kir sökücü bir maddede kullanabilirsin dış ünite için.
eğer çok kirlenmişse kompresore fazla yük bineceğinden fazla elektirik yakar. gerçi su an 4850 ekran kartım full performans çalıştığında neredeyse klima kadar elektirik yakıyor :)
Mesaj tarihi:
said:
2- bir pet şişeye su doldur kapağı açtıktan sonra orada göreceğin alüminyum ızgaralara yukarıdan yavaşça dök. merak etme su drenaj borusundan dışarı çıkar rahatça. ama peteklerin içi daha iyi temizlenir.

o_O? bu her split klimada aynı şekilde mi?
bak o da anlamamış.. neresi burası. foto falan koyunca daha bi iyi anlaşılır sanki..
Mesaj tarihi:
aynıdır heralde ya,
böyle dıştan bakınca sanki su direk klimanın içine dökülcekmiş gibi duruyor ama deneyiyim bi

benim anlamadığım dis ünitenin neresine su dökecem.
Mesaj tarihi:

-İç Ünite-
su adamın elektirikli süpürge ile temizlediği metalik bölüm varya işte orası. oraya yukarıdan bi pet şişeyle yavaşça su dokerseniz pislikler akar gider.

-Dış Ünite-
şu resimlerdede klimadaki gazın az yada çok olmasından kaynaklı buzlanma olmuş. daha iyi bir foto bulamadım ama işte o buzlanma yapan yerlerdeki alüminyum ızgaralara su dokuceksiniz. içerde su dokulunce bozulacak bişi yok o yüzden rahat rahat sıkınız.

ama dikkat etin tazyikli su sıkarsanız yamulur onlar. o yüzden abartmadan. cam sil aleti gibi püskürtücü bişey yada hortumla cok az tazyiği olacak şekilde su dokun.

Mesaj tarihi:
anladım hocam sağol, şimdi oldu gibi sanki turbo moda aldım biraz çalışsın böyle, baktım yine kötü kokuyor dediğin gibi fısfısla hem dıştaki hem içteki aliminyumlara su sıkarım.
Mesaj tarihi:
dıştaki aluminyumlara su sıkman sadece makinayı rahatlatmak içindir. içeriyle dışarısı arasında hiç bir şekilde hava alıp- verme gibi bi ilişki yoktur. sadece borulardaki gaz aynı buzdolabındaki gibi bir dışarı bir içeri gezer durur.
Mesaj tarihi:
senko said:

seyrettim di zaten ilk linki, ordaki adamların dediklerini yapcam, yıkadım şimdi filtreleri yine, kuruyunca ascam, bide içine oda spreyi sıkarım, baktım olmadı servis çağırcaz

servisler wd-40 diye bi kimyasal kullanıyorlarmış, tüm paneli fln söküp.

wd-40 koçtaşta görmüştüm ben. gayet ünlü bir şey o. yapı marketlerde bulursun. efsane diye geçer.
Mesaj tarihi:
HolyRaider said:

o dış ünite içerideki havayı dışarı atmıo mu
hayatımda klima kullanmadım merak ettim

hayır sadece gazın kılcal damarlardan gecerek dışarıdaki ısıyı almasını yada dışarıya ısıyı göndermesini sağlıyor.
yani içeride soğutma yapmak istersen dışarıda soğuyan gaz içerideki kanallarda fan yardımıyla ısıyı azaltıyor.
  • 2 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
cenx said:

öhm
yılların klimacısı olarak hemen konuya el atayım dedim ama sorun basit çıktı. :(
1- filitreleri çıkartıp güzelce yıka. kurutmadanda koysan olur.
3- fanı yüksek seviyede bir süre çalışır durumda bırak.
4- hala sorun cıkarması imkansız gibi gözüküyor. birde hazır bu su dökme işini yapmışken dış üniteyede aynısını yap. umarım klimanın arkasında servis boşluğu yeterlidir.
olmadı bir boru uzatıp hafif tazyikli su akıtırsan super olur.
hatta cam sil kutuları varya onlara su doldurup püskürt hızlıca.
hafif kir sökücü bir maddede kullanabilirsin dış ünite için.
eğer çok kirlenmişse kompresore fazla yük bineceğinden fazla elektirik yakar. gerçi su an 4850 ekran kartım full performans çalıştığında neredeyse klima kadar elektirik yakıyor :)

bak sana güvendim suladım klimayı fıs fısla bardakla ince ince, yanarsa bozulursa gelirim
  • Yeni Oluştur...