Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

prime lens , hangisini alayım

bya

Öne çıkan mesajlar

zoom lenslerden, tak-çıkarlardan bıktım. 1 tane lens alıp onu kullanmak istiyorum herşey için. 2 opsiyonum var

nikkor 35 mm f1.8 ve
nikkor 50 mm f1.8

35 olan daha pahalı.
50 olanda ise çok mu dar açı olur kafamı kurcaladı.
bir de benim makinede(nikon d60) 50mm ancak manual focus ile çalışabiliyor. 35 olan ise auto focus çalışabiliyor.
bir de sensor boyutu küçük oldugu için 50mm lens 75 gibi gösterirmiş, 35mm ise 50 gösterirmiş falan.

kullananlar varsa önerilerini bekliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

kullandığımdan değil de
hem MF hem de çarpanlı sensör olduğundan 50mm ile çok canın sıkılır bence.

gerçi 35mm'yi 5dk da olsa kullanmıştım arkadaşımda olduğundan. Baya harika bir lens, keşke 50mm gibi kolay bulunabilen ve ucuz bir lens olsaydı diye düşünmüştüm.

ya arkadaş elindeki makineyi kendi keyfine uyarlamak için kasmaktan ve bir türlü memnun olamamaktan sıkılmış da tek bir iyi prime lens alarak kendisini makineye uyarlamaya çalışmak istiyor gibi geldi bana jacabo..
Sosyal ağlarda paylaş

tatile gittiğimde yanımda kocaman kocaman bi sürü lens götürmek istemiyorum. ayrıca prime lenslerin optik yapıları daha başarılıdır zum lenslere göre özellikle düşük fiyat seviyesinde. ben bi mantık hatası görmedim şahsen ama bi de senin mantığını duyalım ona göre düşünelim bakalım.
Sosyal ağlarda paylaş

@mayhem, yanılıyosun, prime lens sabit odak uzunluklu lenstir (35mm,50mm,85mm,105mm)

şimdi arkadaşım, tek bi 35mm ya da 50mm lensle hiçbişey yapamazsın. yani yaparsın elbet ama, yetemez yani "herşey" için

zoom lenslerden bıktım diyip sonra tak çıkardan bıktım diyince mantık hatası olur çünkü zoom lensler tak çıkar yapma diye var zaten=)

prime lenslerin içinde daha az sayıda optik olduğu için daha kaliteli sonuçlar vermekle birlikte zoom lenslerde fazla sayıda optik olup camlar mükemmel olmadığı için kalitede düşüş yaşarsın. doğru.

ama burdaki fark dağlar kadar değildir, çoğu zaman farketmezsin bile. hatta bana 2 adet aynı ayarlarda,(enstantane,diyafram,mm,iso vs) biri prime biri de görece kaliteli zoom lensle çekilmiş foto getirsen, bu prime la çekilmiş diyemem. (kit lensleri lensten saymıyorum)

yani bence sen internetten çok fazla okuyup öyle bir bilgi edinmişsin. edindiğin bilgi doğru ama çok fark yok dediğim gibi.

gidip bi 35mm alsan 50mm alsan, bi süre sonra bu ne ya yetmiyo bu bana diyip zoom lens takacaksın. 50'yi de yanına alacaksın.

yanına 500 tane lens almak istemiyosan, 18-105,24-105 gibi tek lens ya da 18-70 + 70-300 gibi bir kitle gezebilirsin. ben 2.sini tercih ediyorum...

bi de herşeyden önemlisi, ne çekeceksin?
Sosyal ağlarda paylaş

valla nıye soruyu kendı ısınıze geldıgı gıbı yorumlayıp duruyosunuz anlamıyorum. Sordugum soru gayet basıt halbukı. Neyse. prıme lens ıstıyememın onemlı bı nednı de az paraya f1.8 elde edebılecek olmam. astrofotografıyle ılgıllenıyorum ve dıyafram degerı cok onemlıdır bu konuda. Ayrıca prıme lenslerın boyutları kucuk. Makıneye takınca az yer kaplıyor.boylece herhangı bı cantaya kolayca sıgar. Bende zaten zum lensler var ayrıyetten. Zum ıstersem onları kullanırım.
Cevap vermıs olmak ıcın cevap vermeyın. soylıyecek yararlı seylerınız varsa buyrun.
Sosyal ağlarda paylaş

yani d60 için 35mm 1.8 daha ideal tabi.
ama ilerde full-frame bir makinaya geçersen çöp olacak o lens, DX serisi olduğu için.

lensin 200 dolar olması falan çok güzel tabi, ama makinayı değiştirmek gibi düşüncelerin varsa,
35mm 2.0 falan veya DX olmayan bir lens alman daha mantıklı.

makinam çalındığından beri F100 kullanıyorum, ve 18-200 DX lensimde 200mm aşağısı vinyeti kurtarmıyor, öyle patlak pis lensler aslında.
Sosyal ağlarda paylaş

prime lar dadından yenmeyen lenslerdir genelde. 50mm bu işin tarihi standart ölçüsü ama croplu makinelerde yaklaşık 35'e denk geliyor işte. o yüzden 35mm yi tavsiye ederim. portre çekimlerinde de 70mm yi tavsiye ederler croplu makineler için o da yaklaşık 100'e denk geldiği için.
ha ben pentax kullanırım, 50mm 1,4 aldım. bu kadar sevdiğim, memnun kaldığım bir lens olamaz. para olsa pancake lerden alsam.

Sosyal ağlarda paylaş

bya said:

valla nıye soruyu kendı ısınıze geldıgı gıbı yorumlayıp duruyosunuz anlamıyorum. Sordugum soru gayet basıt halbukı. Neyse. prıme lens ıstıyememın onemlı bı nednı de az paraya f1.8 elde edebılecek olmam. astrofotografıyle ılgıllenıyorum ve dıyafram degerı cok onemlıdır bu konuda. Ayrıca prıme lenslerın boyutları kucuk. Makıneye takınca az yer kaplıyor.boylece herhangı bı cantaya kolayca sıgar. Bende zaten zum lensler var ayrıyetten. Zum ıstersem onları kullanırım.
Cevap vermıs olmak ıcın cevap vermeyın. soylıyecek yararlı seylerınız varsa buyrun.
insanlar sana yardım etmek için bişeyler yazıyor buraya. ukalalığa lüzum yok.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...