Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2003 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2003 Evet lepisteslerim vardı bügün dogurdu şimdi yavrulugun altına düşmüş duruyorlar acaba şimdi lepisteslerim kalmalımı yavrulukta çıkarmalımıyım? Birde bir iki yavru yavruluktan çıkmış?[hline]===> orc_lord <=== *Çok sevdiği babannesini kaybettiği için üzgündür* *Balık katili olmuştur* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Adiemus Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2003 Akvaryumda vatoz balığı varsa yavrulukta durmaları bile sakıncalı çünkü elektrik süpürgesi gibi emen vatoz yavruluğun aralıklarından emiyo yavruları. Vatoz yoksa sorun yok. Bir de yavrular için çok ince bi yem var onu alıcaksın. Diğer büyük balıkların ağzına sığamayacak kadar büyüdüklerinde diğerlerinin yanına salabilirsin onları.[hline]`eğer tanrı varsa, parmağını bile kıpırdatmadan tüm kötülüklere nasıl katlanıyor` stendhal Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2003 salarsan anneleri başta olmak üzere diğer akvaryum ahalisi afiyetle yerler o mini mini tipsiz kurtçuk görünümlü hilkat garibelerini :D yavruluğun içinde su sirkülasyonu çok düşük olduğu için fazla yeme boğmamaya çalış yavruluğu, yoksa enfeksiyondan giderler. lepistes yavrularının karın bölgelerine bakarak ne kadar mideleri olabileceğini kestir ve ona göre bir miktarda yem ver. iki pirinç tanesi uzunluğuna geldiklerinde rahatça dışarı bırakabilirsin. ama bence en güzeli, akvaryumcuların çınar dediği bol yapraklı bitki ile akvaryum zeminini kaplaman ve yavruların ölmesi-kalmasını doğal akışına bırakman. böylece hem çok daha enfes bir görünümü olur akvaryumunun hem de yavrulukmuş ince yemmiş diye sıkıntıların olmaz, yavrular otlardaki yosun parçacıklarını ve büyüklerin mikroskobik yemek artıklarını yiyerek kendi hallerinde büyüler ve çılgın anne-babaları kendilerini kovaladığında otların içine kaçabilirler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2003 "lepisteslerim yavrulukta kalmalı mı" diye sorarken aneelerini kastediyorsan derhal çıkar, çünkü doğum yorgunluğu geçer geçmez dalacaktır kendi yavrularına. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grudge Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2003 sık, yüzen otların arasında yavruların kendi hallerinde yaşayıp ölmeleri fikrini destekliyorum. çok arsız bitkilerdir onlar. kaplarlar akvaryumu kısa zamanda. tek sorun salyangoz yaparlar bi miktar. ama suya çok az tuz ilave ettiysen bi-iki nesil sonra yok olur o salyangozlar da. biz otları akvaryumcuya verip yerine balık, yem falan bile alıyoduk. çok faydalı şeyler yani. ama şu anda annelerini çıkar yavruluktan hemen eğer çıkarmadıysan. besleme falan gibi bi durumu yok balıkların. bizzat besin olurlar ebeveynlerine. yavruluk ayrı bi akvaryumsa sorun yok. az yem ver. suyunu değiştirme gibi bi gaflete düşme. aynı akvaryumdaysa vatoz durumuna fazla takılma. istemediğin kadar yavrun olur zaten. çok bağlanma o yavrulara. sağlam bikaç tanesi yaşasa yeter.[hline]Endure. In enduring, grow strong... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HellHound Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2003 dogurmak? :P [Bu mesaj HellHound tarafından 07 May 2003 01:04 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2003 elbette ki dogal akisina birakma akvaryumu. sen sahibisin o akvaryumun dogal akisi sensin yahu. dogan yavrular senin sorumlulugunda. baska bir hayvanin olsa yavrusu dogsa annesinin yemesine musaade mi edersin ? en guzel sekilde bak hayvan besleme sorumlulugu budur.[hline]www.mizzah.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grudge Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2003 eywallah unity de balıklar en güzel özellikle bu çoğalma işlerini falan hafif kendi haline bırakınca yetişiyolar. nüfus fazla artınca da sorun oluyo. hastalık vs sorunları oluyo. temizliklerini falan düzgün yapıp adam gibi yemine, ilacına bakarsan aynı balıkların neslini du bakiim 95 te almıştık en son balıları, 7-8 sene sürdürüyosun. hatta hala yaşıyo bizim balıklar ama başka insanların akvaryumlarında. benimle yaşıt olan akvaryum hurdaya çıkmak üzereydi 2-3 ay önce kaldırdık. ekosistem olmuştu artık, dekoratif özelliğini yitirmişti tamamen...[hline]Endure. In enduring, grow strong... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2003 evet hellhound doğru duydun. tropikal akvaryum balıkları arasında pocilidae-canlı doğuranlar diye bir tür var ki bunlar yumurtalarını 28 gün karınlarındaki haznede taşıyıp, yumurtalardan yavrular çıktığında dışarı salarlar. gerçek anlamda bir gebelik sayılmaz tabi, sadece yumurtaların çatlama işi tamamlanana kadar güvenle dişinin karnında dururlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2003 Eğer akvaryumunda gözenekli kayacıklar veya ufak balıkların girip saklanabileceği ama büyüklerin giremeyeceği bitkiler varsa serbest bırakabilirsin. Doğal seleksiyon en güçlülerinin yaşamasına izin verir. Yaruluğun içine zıplamıştı bir kere kılıç balığımda sabah geldiğimde bütün yavruları afiyetle yenmiş bulmuştum.[hline]Kalplerdeki Kaymak Asli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nicotinee Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2003 akvaryuma full olarak yosun koyman lasım yavrular oraralara sıgıncak yoksa anneleri falan yıio[hline]Arqas Staff E-Mail:[email protected] İcq:730402 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2003 nicotinee in dediği gibi zeminde bi bitki örtüsü oluşturmalısın. Çöpçüleri ayırmalı yada yemelisin.Yada tüm yavruları başka bi akvaryuma taşımalısın. O yavrular 3 ay geçecek ama hala bit kadar kalacak. Benim bir yılda 700tane olmuştu.Çok yawaş büyüyolar.[hline][i]Slam City Jam... [b]ICQ :3500388 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
typxan Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2003 hayırlı olsun umarım mürvetlerınıde gorusun :)[hline]typxan Diskoveriy ÇenIl Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2003 görmüş mürüvetini işte yavrulamış. yoksa gayri meşrumu la bunlar orc_lord?[hline][i]Slam City Jam... [b]ICQ :3500388 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HellHound Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2003 said: Sufi, 07 May 2003 10:39 tarihinde demiş ki: evet hellhound doğru duydun. tropikal akvaryum balıkları arasında pocilidae-canlı doğuranlar diye bir tür var ki bunlar yumurtalarını 28 gün karınlarındaki haznede taşıyıp, yumurtalardan yavrular çıktığında dışarı salarlar. gerçek anlamda bir gebelik sayılmaz tabi, sadece yumurtaların çatlama işi tamamlanana kadar güvenle dişinin karnında dururlar. enteresan saol :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gilean Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2003 orc-lord konu açtı bi daha mesaj atmadı..galina anne balık yeşil orcumuzuda yedi:D[hline]Experience My Dead Side Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2003 anneyi cıkar direk yavruluktan yoksa kendisi yemeye baslar. lepistes yavruları icin toz yem falan olur onlar alıp da verebilirsin. ya da normal yemleri un ufak edip atadabilirsin.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2003 Arkadaşlar bence boşuna çene yoruyorsunuz orc lord doğuran balıkları yarmış işte. Ya da yarıp içindekileri çıkarmış. Doğurdu diye geçiniyor.[hline]A mug of ale, and a fine tale! Querquobad Quane[SnowLords] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2003 balık zıçmıştır bu dogurdu sanmıştır. sonra bakmıştır bokları düzgün yüzemiyo tabii anladı hatasını bidaha buraya yazı yazmadı ne yazcakki ben hata yaptım bokmuş onlarmı dicek. utandı tabii..[hline][i]Slam City Jam... [b]ICQ :3500388 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2003 lol fistan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2003 Kabız olan baliğa ıspanak yaprakları kaynatılıp az suyuyle beraber akvaryuma atılır. Böylece balığın altından yere kadar olan topraklama hattı :) bir süre sonra kopar ve hayvancık rahat rahat ..çar.[hline]Kalplerdeki Kaymak Asli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2003 Absolut o dedigin olay benim Japonlarda oluyodu. Bende Ispanak yöntemiyle ishale sevkediyodum onları. Ama misafir geldiginde akvaryuma bakıyolardı benim Japonlar 20santim kuyrukla pır pır dolanıyolardı ne komedi oluyodu ha ehueh[hline][i]Slam City Jam... [b]ICQ :3500388 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Durlag Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2003 Balıkların dogurdu ve sende onları YARDIN ha ....yapılırmı onlara be :)) Saka bi yana Gratz :)[hline]Evil friend with every1,till blade thrust into body...Ariakan... ..........RIM RIM RIM RIM RIM RIM .......... :rock::rock::rock::rock::rock::rock::rock: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Mandrake- Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2003 ben diyorum ki tava yap eheuh yada kızartma yap,rakı mezhesi yap yada :)[hline]People talk alot of shit but thats after I'm gone .Cuz they fear me in the physical form Let it be known I'm troublesome Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2003 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2003 ya annelerden birini çıkardım sanırım birkaçı yem olmuş diğeri dogurmamış yemide söyle yapıyorum şu tublex mi ne uzun japonların falan yediği galiba onları ufalıyorum dibe çöküyor yavrulukta sanırım yerler herhalde? birde diğer balıgın dogurdugunu nasıl anlarım yani yavrular yumurta falanmı çıkıyo bizim gibimi :-p[hline]===> orc_lord <=== *Çok sevdiği babannesini kaybettiği için üzgündür* *Balık katili olmuştur* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar