Longshanks Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2010 Arkadaşlar bugüne kadar işe yarayacak ve CV mi dolduracak birşey yapmadım bari bitirmem sağlam olsun istiyorum onun için de bölümümüzün sağlam bi hocasıyla konuştum onla yapıcaz ama konu seçemedim henüz. bu hocanın main spec istatistik. ben de istatistiksel verilerden şöyle insan karar mekanizmalarını sosyal yapıya göre talep tahminlerini elde edilcek şekilde matematiksel model içeren bişeyler yapmayı düşünüyorum. ne dersiniz?(bölümüm endüstri müh. btw) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2010 daha önce üzerinde az çalışılmış bir konu seçersen yararına olur bence. hatta bulabilirsin daha önce hiç çalışılmamış bişi bul tabii. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2010 Düşündüğü şey eğer anlatmak istediğini yazdıysa doğru olarak güzel de, Şöyle bir sorun var, çok fazla açıklayıcı değişken ve birden fazla model kurman gerekiyor. Üstüne bu modellerinin eşanlı olması lazım. Tam olarak ne yapmak istiyorsan geniş geniş yazarsan neler yapacağını basamaklandırabilirim sana. Ve ne yazıkki baya uzun sürer gerçekten çalışan bir sistem kurarsan ama ekonometri programlarıyla ve simülasyonlarla kanka olursun ödevi hakkıyla yaptığın noktada. Piyasada SPSS, e-views vs. bilenleri seviyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar