Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Khaeros UO - Hardcore Roleplay


Rajinhear

Öne çıkan mesajlar

RP server başlığına verdiğim cevap üzerine gelen özel mesajlardan dolayı biraz açıklama yapma gereği duydum bu server hakkında.

İlk olarak şunu söylemeliyim, ben okulu yeni bitiren çalışan bir insanım ve bir RP serverı hayalim vardı, fakat bu serverı görünce artık böyle birşeye el atmama gerek bile olmadığını gördüm. Çünkü herşey hazır burada yani tekrardan tarihi baştan yazmaya gerek yoktu. Ki bunca senelerdir devamlı oynadım bu oyunu, araya wow girdi, aoc , war hammer, atlantica girdi ama yine de çok uzun süre boyunca oynadım. Ve şunu açıkça söyleyebilirim ki gelmiş geçmiş oynadığım en iyi uo serverı. Gerek sistemleri, gerek worldbuildi , gerek staff gerekse de oyuncular. Tabi bu benim görüşümdür kimisine saçma gelebilir RP ama benim için gerçekten çok eğlenceli birşey.

Okulu yeni bitirdim dememde ki sebep ise Öğretmenlik skilli olan birisi yanınızda varsa sadece konuşarak bile 1-2 saatte 2 level alabiliyorsunuz. Ve hardcore bir oyuncu olmanıza gerek yok.

Aklıma geldikçe daldan dala atlayarak bir kaç şeye deyineceğim. Eğer aklına yatan olursa bana msnden veya forumdan bir şekilde ulaşırsa hertürlü desteği yapmaya çalışırım.

- Server çeşidi oncelikle hardcore roleplay olduğundan sadece *gülümser* e alışık olan arkadaşlar pek ayak uydurabileceklerini sanmıyorum. Aksanlı konuşanlardan , kör sağır topal rpsi yapana, uyuşturucu bağımlısından (swampweed diye bir ot var hallucination gosteriyor), hayat kadınına (şu an açık bir genelev var bir grup tarafından işletiliyor.) bir çok rol yapan ve bunu da oldukça güzel yerine getiren arkadaşlar var. Ve serverın yaş düzeyi ortalama 25-26. Gerçekten insanlar oldukça ciddiye alıyorlar işi tabi ki yaparken de zevk alıyorlar.

- Oyunda account alımı yine Karakter geçmişi ve bazı diğer unsurları belirtilerek yapılıyor. Karakterinizin körlüğü,evi sevmesi, zeki olması, topal olması, çirkin olması, sağır olması gibi özellikleri oyuna girdikten sonra seçebiliyorsunuz ve birisi size .look komutuyla baktığında bu sıfatınızı görüyor. Tabi bununla birlikte kilonuzu ve sizin kendinizi tasfirinizi, yaşınızı ortalama olarak görebiliyor. Tabi neden çirkin bir karakter seçeyim derseniz bunlar charınızın toplam CP capini + - 5000 civarında değiştiriyor. Çirkin bir karakter aldığınızda ekstradan 1 ya da 2 feat daha alabiliyorsunuz. Güzel bir karakterseniz çirkin bir karaktere göre 4 adet featiniz genel character buildinizde eksik oluyor.

- Server'da level sistemi ve feat sistemi var. XP ile level CP ile de skill satın alıyorsunuz. CP XPnizin 5 te biri kadar artıyor. Fakat bu basit UO skill sistemine göre daha fazla detaya giriyor. MMORPG lerdeki talent sistemi ile UO'daki skill sisteminin birleşmesi gibi birşey.

Birde oyunda çok fazla skill var. Leadership, skinning, farming, herbalism, teaching, craftsmanship bunlardan bazıları. Alt featlerini buraya sayamayacağım kadar da çok :)

Örnek verecek olursam,
[list]
[*]Animal Lore (3K)
[list]
[*] Veterinary (3K)
[list]
[*] Horse Breeding (3K)
[*] Dog Breeding (3K)
[list]
[*] Wolf Breeding (3K)
[/list] [*] Pet Feats (3K)
[list]
[*] Extra Pet Feats (3K)
[*] Retrain Pet (3K)
[*] Pet Evolution (3K)
[/list]
[/list]
[*] Animal Taming (6K)
[list]
[*] Animal Training (3K)
[*] Racial Mounts (3K)
[/list]
[/list]
[/list]
Taming Feat treesini buraya koymaya çalıştım.
Daha detaylı bilgi için lütfen buraya tıklayın. Featlerin detaylı bilgisi sitede görünmemektedir. Oyun içinde bulunmaktadır.

- Oyunda Irklar da var fakat bu ırk sistemi olağan orc insan savaşı gibi değil, daha çok Age Of Conan tarzı insan tipli fakat başka yörelerde yaşayan ırklar var. (Arap, Kuzey Avrupalı, Amazon gibi)
Oyun için Races guide'ı için buraya tıklayın.

- Oyunda aşırı derece custom item bulunmakta. Çok fazla. Gerçekten hayal edemeyeceğiniz kadar fazla giysi saç, sakal tipi var. Platemail, ringmail setler ırklardan ırklara paperdoll görüntüsü değişiyor. Ve her guildin kendi tabardı var. Fileli çorabından, arıcı başlığına, ameliyat maskesinden, şalvara kadar hayvan gibi custom item eklemişler.

- World'e gelince oyunun world'ünü ben çok beğendim ve her mevsim değişiminde yani 1 ay da 1 sarsıcı bir olay gerçekleşmişse bu olaylara uygun olarak worlddeki bir şehire yenilikler pazar alanı eklenebiliyor veya bir kilise yıkılabiliyor. 6 a yakın world builder var.

World Atlas burada

- Yaklaşık 5 6 staff var ve devamlı onlinelar. Çoğu zaman zaten işiniz düşmüyor fakat IRC'de sorduğunuz sorulara anından GM'lerden veya oyunculardan cevap geliyor. Serverın IRC odasında da genel online sayısı 40-50 arası değişiyor.

- Ormanlarda doğal yaşama bile dikkat etmiş adamlar :D Örneğin kartallar yılanlara saldırıyor veya ayılar geyikleri yiyor.

- Crafting konusunda da Normal, Exceptional, Extraordinary ve Masterwork kalitesinde itemlar yapabiliyorsunuz. Extraordinary yapma şansınız Toplam exceptional şansınızın %1 i, Masterwork itemlar ise Extraordinary / 3 yani Binde 3 şansla yapabiliyorsunuz.

- Oyunda Vendora satabilmeniz veya alabilmeniz mümkün değil hiçbirşeyi. Çünkü vendorların üstünde para bulunmuyor çoğu zaman. Bu yüzden oyuncular arası ticaret ile işinizi halledebiliyorsunuz.

- Oyunda thiefler evlere girip locked chestleri açabiliyor, fakat thief olabilmek için 3 aylık bir accounta ihtiyac duyuluyor.

Serverın Websitesi
Genel guidelar
Forum

Daha anlatacak o kadar şey var ki gerçekten. Birazcık ilginizi cektiyse beklerim. Buyrun konuşalım :)

msn : [email protected]

edit sebebi : msn eklendi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tyrean'lar mining'de kömür ve demiri karıştırarak çelik yapabiliyorlar.
Mhordul'lar ise skinning'de deri haricinde kemik elde edebiliyorlar.

Tyrean armor sadece tyrean bs'ler tarafından yapılabiliyor. Fakat heavy armor skilline sahip herkes bu zırhı giyebiliyor.

Race'ler genel olarak esnaflıkta ve statlarda değişiklik gösteriyor.

Stat caplerde biraz farklılıklar olabilir. Fakat bu statcapler soft cap.

Normalde her level aldığınızda 10 stat points kazanıyorsunuz. Stat cap dahilinde 5 puan harcadığınızda stamina,mana,int,str gibi değerleriniz 5 artıyor. Statcap dışına çıkınca örneğin 140'tan 145 yapacaksanız 10 puanınızın hepsi gidiyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...