titanguard Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2010 Arkadaşlar bu laptobu 4 gün önce aldım.Alır almazda bin pişman oldum.Daha ilk gün sorunlar çıkmaya başladı; Batarya yerinden oynuyor, Tuşlar gıcır gıcır sesler çıkartıyor, Hoparlör yerinden tıklama sesleri, Bunlar vaio'nun klasik problemleri mi yoksa benim talihsizliğim mi?:S
reyou Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2010 hp alacaktin, vaio daha oncelerden dedigim gibi isportaci bilgisayaridir.
titanguard Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2010 Toshiba kullanıyordum 2 senedir tık etmedi.Birde sonylere bakmak istedim ama pişman oldum.4 günlük bilgisayarı servise vercem,bozup geri verirler kesin
reyou Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2010 abi nie servise veriyosun, git faturasini ver begenmedim bunu de yenisini al.
titanguard Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2010 Bende isterim öle bir şey ama daha Türkiye'ye yeni giriş yaptı ve ilk partide satıldı bütün cihazlar.Ön sipariş ile geldiği için.Eğer dediğin gibi bir şey olursa kafalarına fırlatcam zaten
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2010 reyou seni trollüyor aldıgın laptop ne hp ye ne toshibaya benzer güzel seçim yapmışsın bataryanın oynamasında klipslerinde bi kırıklık var mı ya da hata var mı diye kontrol et. değilse pili yaylı şekilde temasını saglamaya yarayan demirleri biraz sıkıstıracak sekilde genişletilebiliyorsa genişlet. yeni oldugu için klavyesi ses yapabilir zamanla geçecektir. hoparlorden tıklama gelme olayını da ses ayarlarından mikrofonun sesini kısarak falan ayarlayabilirsin. güle güle kullan. uzun yıllar kullanacaksın.
titanguard Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2010 Fistan said: reyou seni trollüyor aldıgın laptop ne hp ye ne toshibaya benzer güzel seçim yapmışsın bataryanın oynamasında klipslerinde bi kırıklık var mı ya da hata var mı diye kontrol et. değilse pili yaylı şekilde temasını saglamaya yarayan demirleri biraz sıkıstıracak sekilde genişletilebiliyorsa genişlet. yeni oldugu için klavyesi ses yapabilir zamanla geçecektir. hoparlorden tıklama gelme olayını da ses ayarlarından mikrofonun sesini kısarak falan ayarlayabilirsin. güle güle kullan. uzun yıllar kullanacaksın. Valla umarım dediğin gibidir.Çünki bu laptobu 1-2 aydır bekledim Türkiye'ye gelmesi için.Alır almazda böle sorunlar çıkınca insanı çileden çıkartıyor.
reyou Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2010 Fistan said: reyou seni trollüyor aldıgın laptop ne hp ye ne toshibaya benzer güzel seçim yapmışsın bataryanın oynamasında klipslerinde bi kırıklık var mı ya da hata var mı diye kontrol et. değilse pili yaylı şekilde temasını saglamaya yarayan demirleri biraz sıkıstıracak sekilde genişletilebiliyorsa genişlet. yeni oldugu için klavyesi ses yapabilir zamanla geçecektir. hoparlorden tıklama gelme olayını da ses ayarlarından mikrofonun sesini kısarak falan ayarlayabilirsin. güle güle kullan. uzun yıllar kullanacaksın. ahaha, ozaman adam parcalari ayri alip toplama laptop yapsaydi, su hale bak adam 4 gunluk bilgisayar uzerinde mechanical job mi yapacak. tabi yine tercih kendisinin tabi, rahat hissediyorsa kendini problem yok.
titanguard Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2010 İşte bir yandanda 4 günlük bilgisayara böyle işlemler yapılcaksa,iade edip yenisini versinler veya parayı iade etsinler.Ama tabi ki hiç bir elektronik malzeme için bu kolay değil.
nedanko Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2010 vaio en kaliteli laptop i uretir her zaman, esdeger urunlere kiyasla verdigin fazla parayi kaliteye ve markaya verirsin. su an ki laptop im vaio ama bunu almadan oncede paran varsa git vaio al derdim her zaman birine onerirken. 2 toshibam, 1 asus um oldu(aslinda iki diyebiliriz ama cok kullanmadim digerini), toshiba dan ozellikle cok memnun kaldim, asus da iyiydi ama vaio tamamen baska. soruna gelirsek her laptop markasinin sorunlu modelleri olur, bazi modeller sadece bazi ulkelerde satilir, ornegin cogu markanin sadece Turkiye'de satilan modelleri vardir. Bu tarz modellerde de sorun cikabilir. En iyi yapacagin sey http://www.notebookreview.com/ buranin forumlarindan kendi laptop inla ilgili basliklara bakman, tam modeli yoksa bir ustunden bakabilirsin (vpc s111fm/s yoksa vpc s111fm bakmak gibi) . Orada insanlar yazar genel sorunlari modele ozgun sorunlar ozellikler vs. Eger yasadigin sorunlar orada yazmiyorsa gidip degistirebilirsin. Yaziyorsada git baska model al. Ama sorun dediklerininde gercekten sorun olduguna emin ol tabii.
mani Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2010 aldığın yer sana teşhir ürününü bile vermiş olabilir. hani anlattığın sorunlar pek modele özgü sorunlar gibi değil. sanki üretim hatası, kullanılmış veya teşhirde olduğu için kurcalandığı için zarar görmüş gibi geliyor bana.
titanguard Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2010 mani said: aldığın yer sana teşhir ürününü bile vermiş olabilir. hani anlattığın sorunlar pek modele özgü sorunlar gibi değil. sanki üretim hatası, kullanılmış veya teşhirde olduğu için kurcalandığı için zarar görmüş gibi geliyor bana. Yok gümrükten geçti,ertesi gün teslim aldım malı.Çoğu zaten ön sipariş ile satıldı. Ayrıca bugün aldığım yere gittim ve teknik servis çok komik bir şekilde aynen şu lafları söyledi "Batarya ve space tuşu bütün bu ürünlerde böyledir beyfendi." Gülsem mi dediğine ağlasam mı.Birde bu lafı bana söyleyen oranın teknik servis genel müdürü.Bu yüzden malı iade edemiyorum.Çünki teknik servis kabul etmediği sürece malı teslim edemiyorum.Mahkemeye versem ben uğraşcam. Bu adamları satsan satılmaz atsan atılmaz cinsten resmen
titanguard Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2010 fixmen said: Aldığınız yer İstanbul Bilişim mi? Oranın çalışanımısınız?veya sizinde mi başınıza geldi bu olaylar
fixmen Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 Yok çalışanı değilim de, IB' den Vaio alıp sorun yaşayan bir kaç insan gördüm. Model no sundan tahmin ettim ordan aldığınızı. Klavye için bir fikir yürüteyim, eğer klavyenizde Türkçe harfler varsa, %99 IB tarafından takılmış sözde orjinal klavyedir. Onu belki tam takamamışlardır. Sadece bir fikir. Tıklama sesleri için interneti bir araştırın derim, F serisinde de vardı böyle sorunlar, mikrofonla ilgili bir kaç ayar yapıp düzeliyordu. İşin ilginç olan kısmı ise Vaiolarda yaşanan bu sorunlar sadece Avrupa da satılan Made in China versiyonlarında var. Amerika da satılan versiyonlar resmen 0 hata. Ama Avrupa'da satılanlarında ekranlarının daha iyi olduğunu belirtiyorlar.
titanguard Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 Virgül tuşu backspace'in altında olunca dedim bir yanlışlık var.Hatta "<" ve ">" işareti 1 ve 2 tuşlarına basınca oluyor.Bulmak baya güç oldu bunları.Demek oluyor ki ne olduğu belirsiz bu yerden bir daha mal almamak lazımmış.
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2010 türkçe klavye var mı ki ist bilişimdeki vaiolarda? bende F serisi almayı düşünüyordum illa ki gidip bakılacak yani. işin kötüsü ben istanbulda değilim.
titanguard Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2010 Türkçe klavyeler var ama ist bilişimden en küçük cihaz bile almanı tavsiye etmem.Teknik ekip makinalarda hata olmasına rağmen "orjinali böyledir" diyip geçiştiriyor.Yani birgün laptop bozuk çıkar iade söz konusu olursa elinde patlama ihtimali çok yüksek
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2010 ben bunlardan plazma aldım sıkıntı çıkartmadılar. laptop vaio aldı bir iki arkadaş onlarda da sıkıntı olmadı ama denk gelince sorun yapıyolar demek ki.
Simofle Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2010 reyou said: hp alacaktin, vaio daha oncelerden dedigim gibi isportaci bilgisayaridir. vaio kadar kalıtelı hangı marka laptop uretıyor ? Bosversene.Ekranları yeter aletlerın.
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2010 biraz araştırdım ve gördüm ki, her vaio ekranı aynı değil. bir tek uber serilerdeki ekranlar çok iyi. Fw serisininkiler iyi mesela ama başka firmaya fason olarak ürettirilen EB serisinin ekranı traş. hatta ergonomisi de baya kötüymüş oyle diyolar reviewlarda.
Kharon Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2010 sony panel uretmeyi birakali ztn bu politikada uretim ypaiyor. high end baslangici icinde F gecen modellerden itibaren mainstream ve lowend e dogru ekran kaliteleri cok farkli. ama yine piyasadaki cogu bilgisayardan cok daha iyi bir durumda. eb serisininde reviewlarina katilmiyorum. ekran kalitesiz deniyor ama bu vaio lara kiyasla. fiyatina gore piyasadaki tum modellerden daha kaliteli oldugunu iddia edebilirim. ergonomi olarak da numpad disinda bir problemi yok , ki zaten fullsize klavyede harf araliklarindan odun verilmemis. genel gecer tasarim da gayet basarili, gerek ergonomik, gerek thermal tasarim, birde benim cok dikkat ettigim solak insan uyumu hadisesi.
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2010 EB serisinin fiyatları sony için baya ucuz. o yüzden kıllanmamak elde değil. aynı paraya biraz daha iyi specli Asus var T61 mesela. bi de packard bell in 6gb ramli 640lik hdd li bi modeli var. boyle pis bi durum hangisini seçsem diye bakınıyorum. asus ağır basıyor gibi..
Kharon Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2010 tech spec agirlikli bi secim olacaksa kesinlikle asus. ben daha dun babama eb serisi bir makine aldim, performanstan ziyade genel malzeme kalitesi , estetik ve ergonomi daha buyuk bir kaygiydi. ben o acidan yatirimdan gayet memnunum. ama kendim kullanicak olsam mbp veya f series birsey alirdim. bunlar fazla lowend. birde eb serisinde karar kilinirsa siyah renkten kacinilmasini siddetle oneriyorum. ben beyaz aldim, siyah inanilmaz bir parmak izi miknatisi , devamli pis gozuken igrenc birsey haline geliyor bi kac saatlik kullanimda. ea serisi de bi secenek aslinda. fiyat/performans olarak eb den iyi bile denebilir.
Öne çıkan mesajlar