Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ay ...

kingpin

Öne çıkan mesajlar

ileri seviye ay fotografciligina dair bir kac tip:

*ay cekerken elinizde olabildigince uzun bir tele/zoom lens olsun. kadraji ortalayabildiginizce ay ile doldurun.

*isik olcumunu spot meter ile ayin kendisinden alin, beyaz ayarinida elde etmek istediginiz range gore aydan yada baska bir yerden alin.

*pozlama oncesi diyaframi lens el verdigince kisin (f11, f22 artik ne varsa...ki detaylari rahat kaydedebilelim.

*shutter konusunda ise acelemiz yok, diyaframin ve asa (iso) nun orantisinda yavas bir deger makul. (ay pek haraket halinde olmadigindan 10 sn lik pozlamalar sorun yaratmaz :)

*Asa (iso) degerinide olabildigince dusuk tutun (iso 100, 200 gibi) evet genelde az isigin oldugu ortamda iso arttirilir pozlama degerinden kazanmak icin (ama kalite ve detaydan ödün verilimis olur). bizim ayin yüzey detayina ihtiyacimiz var pozlama suresine degil ayri :)

*MUTLAKA Tripod kullanin!

*post pro kisminda fotoşapta azicik sharpness fena olmayabilir white balance de sorun yoksa..anti fotoşapcilar karanlik odada fixer bath da biraz daha uzun tutabilirler baskiyi..

bir iki fstop asagi yukari oynayarak aydedeyi ele gecmis demektir (pwnd dede)[signature][hline]*curiosity res-kills*
...mono
Sosyal ağlarda paylaş

catidan cekilmistir o resim de

ayrica bilgine: Fujifilm Finepix 2800Z igrenc bir dijital kameradir, hic bir secenegi yoktur nerdeyse, bu resmi yaklasik 100 tane resmin arasindan cikartabildim, dier hepsi seninki gibi.

hatta bir kac tane ay resmi daha

[signature][hline]In Moon I trust
For Moon I live
To Moon I pray
The Moon I love...

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bonecrusher, 03 Ağustos 2004 23:11 tarihinde demiş ki:
bundan sonra SLR kullan bir de gözlem evindeki teleskoplara gidip çek kingpin
ha bir de fotoğrafçılık üzerine 4-5 kitap hatim et..
olmamış..
0 puan..

pardon bi daha böle bişey paylaşırsam ne olsun..[signature][hline]KinGpiN the striked sazan
Bizimle uğraşmak;
bişey istemez öle sakin insanlarız biz
Sosyal ağlarda paylaş

Tek yapici elestiri hilikus'un Bonecrusher'in elestiri biraz "Git 40 firin ekmek ye anca oyle" tarzi olmus. King'in bozulmasi dogal :)

Bu arada King, keske ay'i tam kirmiziyken yakalasaymisin. Ben o aksam acik hava sinemasindaydim ve oyle bir kirmizi patladiki ay herkes filmi birakip ay'i seyretmeye daldi. Ay yukseldikce kirmiziligini yitirdi ( Sen bu ara cekmissin sanirim?)[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

elestriden olay biras yuhlamaya dogru gidio eheh

yani eldeki imkanlarla amac niyet onemli, daha iyi imkan olursa daha iyiside olur, yani ay bu kactigi yok bi yere, net ustunde cekilen aydede lerin %80 kadari birbirnin aynisidir goruntu anlamında..

ben bi konuda tebrik ederim ama. eldeki kisitli optik alet ile usenmeden dama cikip tripod kullanmak baya niyet gerektirir hehe(misal ben hayatta yapmam, ole bole usenmem:) )

onun disinda yorum olarak lens yetersizliginden dolayi gelen flugluk bir belirsizlik var, ama ikon yada avatar boyutlarina indirildiginde rahatsiz etmeyecegini tahmin ediorm (kisaca poster yada wallpaper i unut:) )

devamini bekleris ( di mi?)[signature][hline]*curiosity res-kills*
...mono
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Volfied, 04 Ağustos 2004 09:04 tarihinde demiş ki:
ayrica kingpin cim
elestirileri kaldiramiyosan cidden bi daa hic bi isini koyma

volfied ben buraya çalışma koymadım ki ?
olayı anlamadınız siz bi daha konu dışına açarım o zaman buraya bi resim koymak için prof olmak mı gerekiyor ? onu anlamadım gecenin bi saati kırmızı ay görmüşüm elimdeki bütün olanaklarla kalkıp resim çekmişim hadi resim çektik ya .. görsel sanatlara koyalım da bi anlamı olsun demişim siz oturunda resmin kalitesi hakkında salak saçma konuşun diye ben buraya koymadım bu resmi amacım o andaki duygularımı paylaşmaktı o yüzden horace babadan rica ediyorum kapansın yada taşınsın başka bir yere.[signature][hline]KinGpiN the striked sazan
Bizimle uğraşmak;
bişey istemez öle sakin insanlarız biz
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...