gellidus Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2010 merak etmeyin cozeceğim 10-12 seneye kadar.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2010 barnacle said: onlar aynı zamanda okuyo ama. lise terk sporcu olduklarını sanmıyorum. burs sayesinde devam ediyolar sporla ilgili bölümlere. onu diyorum iste. Spor yapanlara cilgin destek var yani burs murs seklinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunch Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 BonePART said: milli takimda artik roberto turan michael memet ustun alberto recep tokamak felan oynar yabancı sınırlaması olmayan ülkeleri de görüyoruz. bkz ingiltere , fransa , italya , ispanya. ukrayna'nın klüp takımlarının başarılarını ve genç takımlarının nasıl geldiğini , uefadan alınan paraların nasıl akıllıca kullanıldığını falan da.. yabancı sınırlaması türk futbolcuları tembelliğe itip , hakettiklerinden çok daha fazla para kazanmaları dışında hiçbirşeye yaramıyor. yabancı sınırlaması olsa , mehmet topuz 6 senedir hiçbir gelişme göstermemesine rağmen 10 milyon euroa satılmazdı. bunu bilen adam yabancı sınırlamasının kalkmasına izin verir mi? yabancı sınırlaması olmasa , mehmet topuz 6 senedir 1 gıdım gelişme göstermeme gibi bişey yaşar mıydı? bakın mesela ardaya , çıktığından beri ne fizik olarak ne mental olarak bi gelişme gösterdi mi? aksine geriledi. 3 büyüklere gelip 1 sene oynadıktan sonra hayatlarını kurtulucağını bilen futbolcu kümesiyle , ve bu kadar düşük altyapı ile kendi aramızda kavga edip duruyoruz , "türk futbolunun gelişememesi" de kahve arası muhabbetlere kalıyor.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darksun Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 Yabancı sınırlaması olmasa doğru bizim yerlilerin fiyatları makul seviyelere gelir ama herhangi bir önlem alınmazsa ligimizde çöplüğe döner. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buddha Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 7+2 olursa türk futbolu gelişmezmiş! Şuan gelişiyor mu? Geliştiğini gören var mı? Sanki herşey tıkırında da... Yani bizim millet kadar yeniliğe karşı, yenilikten ölüm tehlikesi kıyameti çıkaran bir millet daha varmı bilemiyorum. Sadece futbolda değil. Ulan sanki ülkede herşey mükemmem 30 yıldır hala herşey aynı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 Bence bizim en büyük sorunumuz,dışarıya oyuncu pazarlayamamak.. Yanılmıyorsam Nihat'ın sayesinde Türk futbolcuları da EU statüsünde oynayabiliyordu,o yüzden o problem de kalkmıştı.. Bu biraz da dediğiniz gibi futbolcuların mantalitesinde yatıyor,burada belki orada alacaklarından daha fazla kazanıyorlar doğru-en azından ilk 1-2 sene için,eğer çok büyük kuluplere gitmediklerini düşünürsek-,ama bence esas olay burada "krallıklarını" kaybetmek istememeleri... Burada 3 büyüklerde oynayan topçular resmen kral gibiler,ünlüler,sokakta herkes onları peşinde,eminim gittikleri birçok yerde hesap bile ödemiyorlar vs... Avrupa'da böyle bir durum yok,orada ne kadar ünlü olursanız olun kimse buradaki muameleyi görmüyor,hele ki bir Türk topçusunun buradaki krallığını orada yaşayabilmesi imkansız... Yani bizim topçular yurtdışına çıkmak istemiyor,ben eminim ki onları alacak kulup elbette bulunur,ama işte daha büyük hedefleri yok,bunları yapabilenler Tuncay gibi Tugay gibi Nihat gibi tek tük oluyor... Yabancı sınırlamasının kalkmasının belli şartlarda getirilmesini savunuyorum(milli maç sınırı vs gibi),ama iş bence Türk futbolcusunun kafasında bitiyor biraz,olay sadece para değil gibi sanki... Galatasaray'ın kadrosundaki isimlerin UEFA'dan sonra bir çoğunun Avrupa'ya gidip,tıpış tıpış dönmeleri gibi... Belki yabancı sınırlamasının kalkması onların yurtdışına açılmalarına neden olur,bize gereken bu.. Arda'nın Liverpool'a gitmesinden çok,atıyorum Kayserili topçunun Bochum'a,X bir adamın Mallorca'ya gidebilmesi önemli olan bence... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buddha Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 Arda yapamazki Avrupa'da. Kim onu genç yaşında kaptan yapacak. Takım lideri yapacak? Tuncay gibi hocasına çocuk tripleri atar o takımdan bu takıma. Sonra'da Türkiye'ye. Evet mantalite olayı. Yada sahada parmak gösterir "Seni bulacam oğlum", gibisinden taraftarları istemez böyle artist oyuncuyu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
The_Delucian Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 Sotto said: Bence bizim en büyük sorunumuz,dışarıya oyuncu pazarlayamamak.. Yanılmıyorsam Nihat'ın sayesinde Türk futbolcuları da EU statüsünde oynayabiliyordu,o yüzden o problem de kalkmıştı.. Bu biraz da dediğiniz gibi futbolcuların mantalitesinde yatıyor,burada belki orada alacaklarından daha fazla kazanıyorlar doğru-en azından ilk 1-2 sene için,eğer çok büyük kuluplere gitmediklerini düşünürsek-,ama bence esas olay burada "krallıklarını" kaybetmek istememeleri... Burada 3 büyüklerde oynayan topçular resmen kral gibiler,ünlüler,sokakta herkes onları peşinde,eminim gittikleri birçok yerde hesap bile ödemiyorlar vs... Avrupa'da böyle bir durum yok,orada ne kadar ünlü olursanız olun kimse buradaki muameleyi görmüyor,hele ki bir Türk topçusunun buradaki krallığını orada yaşayabilmesi imkansız... Yani bizim topçular yurtdışına çıkmak istemiyor,ben eminim ki onları alacak kulup elbette bulunur,ama işte daha büyük hedefleri yok,bunları yapabilenler Tuncay gibi Tugay gibi Nihat gibi tek tük oluyor... Yabancı sınırlamasının kalkmasının belli şartlarda getirilmesini savunuyorum(milli maç sınırı vs gibi),ama iş bence Türk futbolcusunun kafasında bitiyor biraz,olay sadece para değil gibi sanki... Galatasaray'ın kadrosundaki isimlerin UEFA'dan sonra bir çoğunun Avrupa'ya gidip,tıpış tıpış dönmeleri gibi... Belki yabancı sınırlamasının kalkması onların yurtdışına açılmalarına neden olur,bize gereken bu.. Arda'nın Liverpool'a gitmesinden çok,atıyorum Kayserili topçunun Bochum'a,X bir adamın Mallorca'ya gidebilmesi önemli olan bence... genel olarak +1, bizdeki arda tipi oyunu tek yonuyle oynayan fiziksel eksiklikleri olan oyuncuların yurtdısında pek sans bulabileceklerini zannetmiyorum hele hele cokda disipli tipler degillerse ... bencede sacma kulubeye adam almak 6+128 yapacagına 7+2 yap cok daha mantıklı, Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar