asinanyavuz Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2010 Selamlar, Zor koşullarda bakmaya çalıştığımız bir kedimiz var, ancak bu kedi şu son 1-2 haftaya kadar gayet iştahla kuru mamasını yerken, 2 haftadır falan doğru dürüst yemek yemez oldu. Tamam yiyiyor ama eskiden olsa 2 günde hadi bilemedin 3 günde bitireceği mamayı şimdi bir haftada zor bitiriyor. Ve gözle görülür bir şekilde zayıfladı. Bunun yanı sıra, sağlam tüy döküyor şu sıralar. Tamam mevsimi falan da biraz fazla mı diye endişelenmeye başladım açıkçası. Yarın veterinere götürme niyetindeyim ama nedir ne değildir bilen var mı diye bir patiye danışayım istedim. Var mı bir fikri olan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2010 bizim kediye lösemi aşısı yaptırdım.belki kötü bir hastalıga yakalanmıştır.ya da sadece üşütmüştür Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
idilik Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2010 yalnızca kuru mama vermenin çok zararlı olduğu konusunda gerek internet, gerek az da olsa kimi vet.ler, gerek isveç ve amerika'da yaşayan kedi sahibi tanıdıklarımdan bilgi edindim son sıralarda. lütfen kedilerinize, tavuk, balık gibi doğal gıdalar ve vet.lerde satılan yaş gıdalardan da verin. ''size ömür boyu tek tip kuru yiyecek verilseydi hasta olmasanız bile en azından depresyona girmez miydiniz?'' demişti mama satmayan vet.lerden biri. ayrıca kediler çok su içmedikleri için, su gereksinimlerinin büyük kısmını sulu gıdalardan sağlarlarmış. vet.lerin çoğu, kazançlarının önemli bir bölümünü kuru mamadan elde ettikleri için her durumda kuru mama öneriyorlar. ama biraz düşününce aksini savunanlara hak veriyor insan. geçmiş olsun, umarım önemli bir rahatsızlığı yoktur kedinin. benim önerim; vet.in tavsiye ettiği kuru mama dışında akşamları mutlaka sulu gıda vermen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2010 bu çok mantıklı geldi bana, çünkü normalde haftada bir-iki defa yaş mama + kuru mama ile beslediğim oluyordu, bir süredir yaş maması kalmamıştı. ki bu bahsettiğim 2 haftada da yaş mama koyduğum gün iştahlı bi şekilde kuru mamasını da yemişti. o yüzden umarım bi rahatsızlığı yoktur ve veteriner de aynılarını söyler. teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vargath Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2010 İştahsız hayvanlara o durumu atlatana kadar hills a/d öneriyoruz. Ayrıca kediyi veteriner hekime götürün muayeneden geçsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
idilik Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2010 evet, Vargath'ın önerdiği mama hem yaş mama, hem de sanırım lezzetli. benim 3 kedim de severek yemişlerdi. yalnız günde bir kutunun 1/4 ü yeterli. geri kalanını, alüminyum folya türü şeylerle kapatıp, buzdolabında muhafaza edebiliyorsun. hastalık sonrası nekahat dönemi olarak verilen bir mama. kedilerin iştahsız olduğu, ya da hafif hasta olduğu durumlarda ara sıra verilebilir bence. ama sulu gıdayı da çeşitlendirmek iyi olur bence, vet.lerde satılan ve hasta olmayan kedilere verilen çeşitli sulu mamalar ve evde pişen tavuk, balık v.s. ile. hatta tuzsuz beyaz peynir, yoğurt, yumurta fln. da denemekte yarar var. edit: ben seyrek olarak sırf çeşit olsun diye dardanel yağsız ton balığı da veriyorum, ama sık vermemek gerek. (imiş) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2010 gittik veterinere, açar açmaz hasta gibi durmuyor pek dedi adam, muayene edelim ama falan dedi de muayene ettirtmedi bizimki kızgınlıktan, veteriner de sorular sordu bir sürü. büyük bi ihtimalle çiftleşme kızgınlığı bu, toplar 1-2 haftaya kendini merak etme dedi. bi konserve a/d açtı sakinleşsin diye ama bizimki ııh, bi parça bile yemedi. neyse evde yer heralde dedi ama evde de en son bıraktığımda dokunmamıştı. bakalım neler olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jade3 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2010 sadcee kuru mama yemeye alışkın bir kedi bile yumuşak mamalara bayılır ve yumuşak sulu mama yemeyi seven kedine arada bu gıdalardan vermen güzel 0lur. eğer kedin kızsa ve kızgınlık dönemindeyse mama yememesi n0rmal. yumuşak mama vermeyi dene eğer 0nu da yemezse 1-2 güne ve kızgınlığı da geçmemişse bir hekime gitmende fayda var farklı bir s0runu 0labilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
copry Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2010 veterinere falan götür hasta yavrucak belli ki :( vitamin falan da verin kıyamam ya . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar