Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sanal ürün(oyun hesabı vb.) satmayı düşünen herkes okusun

STY

Öne çıkan mesajlar

Bundan 2 ay önce , oyuna olan ilgimin eksi değerlere düşmesi ve oyun hesaplarının Ebay ve benzeri satış kanalları üzerinden , emeğinizin karşılığı fiyatlara satılmasının beni cezbetmesi nedenleri ile bana ait olan 4 senelik EvE Online oyun hesabımı yabancı bir web sitesi üzerinden satışa çıkardım.

Satışı , pek fazla firma alternatifi olmadığından (sözde)popüler ve güvenilir sanal bankamız PayPal üzerinden gerçekleştirecektim. Olası dolandırılma durumuna karşı kendimi o kadar hazırlamıştım ki , internet üzerinden dijital ürün satışı ile ilgili okumadığım döküman kalmamıştı. PayPal'in kullanıcı sözleşmesinde , dijital ürün satışlarında alıcı veya satıcının haklarını korumaya yönelik herhangi bir madde bulunmadığını bilmeme rağmen , hergün binlerce dijital ürün satışının gerçekleştiği bu pazar'da, ufak da olsa risk almadan satış gerçekleştiremeyeceğimi biliyordum.

İlanı verdikten 1 hafta sonra , oyun hesabıma yurtdışından bir talip çıktı.
Alıcı o kadar güvenilir sinyaller veriyordu ki , benden indirim istedi ve hatta PayPal ile haşır neşir olan arkadaşlar bilir , detaya girmeyeceğim , Claim & Cancel metodunu uygulamayı kabul ederek bir risk bile almış oldu. Bu işlem ile ben alıcıya ürünü teslim etmesem bile parasını PayPal'den geri alamayacaktı. Ben de gönül rahatlığı ile , hesabıma para yattıktan sonra arkadaşa tüm oyun bilgilerini gönderdim ve satışı sonlandırdık.

Fakat halen bir risk vardı aslında ve bunun farkındaydım. Alıcı, PayPal'den parasını geri alamasa bile , Kredi Kartı firması ile irtibata geçip , böyle bir işlem'den haberi olmadığını belirterek ( Unauthorized Payment )bu harcamaya itiraz edebilirdi( chargeback ).

Ve korktuğum tam 55gün sonra başıma geldi. PayPal , bana gönderdiği email'de , alıcının, bankası'na bu ödemenin kendi rızası dışında gerçekleştiği konusunda şikayette bulunduğunu ve benden ürünü alıcıya gönderdiğimi kanıtlayan belgeler göndermemi istediğini belirtiyordu.

Malum ürün sanaldı ve elimde ürünü gönderdiğime dair bir kanıt yoktu. Genelde kargo numarası verip kanıt gösteriyorsunuz. Kanıt olsa bile dijital ürün kategorisine giren satış herşekilde alıcının lehine sonuçlanacaktı. Fakat PayPal bunu bilmesine rağmen , şu salaktan biraz daha fazla para koparim düşüncesi ile alışverişi alıcının lehine sonlandırmayıp , bankasına , karşı bir chargeback davası açtı ve benden bu işlem için 10$ daha para kesti. Duruma göre bu meblağ 30-40$'a kadar çıkabiliyor.

Şu an Paypal hesabım negatif balans ve kilitlenmiş durumda. Paypal'in bankaya açtığı karşı itiraz halen sonuçlanmış değil ve aynı gün hesabımı geri almak için Oyun şirketine gönderdiğim yazıya da , hesabın bana ait olduğunu kanıtlayan tüm belgeleri göndermeme rağmen 17 gündür yanıt alamıyorum.Kurnazlık sırası bu sefer bende fakat sağolsun CCP'nin müşteri desteği yerlerde sürünüyor. Hergün bir ton küfür ediyorum adamlara. O kadar fazla küfür ediyorum ki , oyunun Lead Designer'ı lanetlenip kendini ofis penceresinden aşağı bırakacak diye de endişelenmiyor değilim.

Biraz uzun oldu fakat , oyun hesabı satmaya yeltenecek arkadaşların %90'ının başına gelecekler aynen yukarıda belirttiğim gibi olacaktır. Tabii sadece Eve online , oyun hesabı vs. değil diğer tüm dijital ürün kategorisine giren alım satımlarda herzaman yüksek oranda dolandırılma riski var.

Yaşadığım bu tecrubeyi sizin ile paylaşarak , umarım gözünüzü korkutmayı başarmışımdır. Çünkü bırakın paranızdan , hesabınızdan olmayı , üzerinizde bıraktığı psikolojik etki bile gerçekten çok acımasız oluyor .

iyi oyunlar , bol kazançlar herkese =)
Sosyal ağlarda paylaş

O "kalem yanı eve char" olayı direk karakter satışı yasak siliyolar ilanları o yüzden.

Olay paypalin boku. Ebay da satmadın sanırım. Paypal de chargebacki minumumda tutmak için alıcıya hizmet faturası yollaman gerekiyo, o kabul edicek. Hoş ben öyle yaptım gene de Unauthorized Payment yedim hesap - ye düştü çok mail attım hesaptaki masraflar yüzünden oluşan -30doları sıfırladılar.

1-Ebay da feedback i bol adama satıcaksın.
2-Ebay değilse paypal kullanmıcaksın.

edit 3-Geçmiş olsun :)
Sosyal ağlarda paylaş

ya ben durumun farkındaydım zaten. PayPal sorununu halletmiştim kendimce.. or***co***u alıcı bankasına itiraz'da bulunmuş. Bu riski alarak satış yaptım. Yapacak bişi yok napalım. Hesap da uçtu muhtemelen. CCP bana , account'u arkadaşınla paylaştın heralde lütfen dürüstce söylermisin dedi. Bende bilgisayarıma keylogger bulaşmış , virusler var temizledim dedim vs vs. İnandıramadım elemanları. Geçmiş olsun...

DERT3 : bir ara senin ilgilendiğin karakterim uçmadı, ana karakterim gitti. Alt karaktere kaldık malsef :)
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
Aldım geri ya. Tam 35 gün sürdü şaka gibi . Benim parayla 3bilyona karakter almış eleman. Onu da reimburse yaptılar. Hatta hesabımda 500m+ ISK bırakmış. O da benim oldu hehe.

Paypal davasını kaybettim normal olarak. Parayı geri vermediler. Sağlık olsun. Oyunu oynamıyorum artık ama en azından hesabı geri aldık.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...