Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kendi kendini tekrar etmek , tıkanmak

kimlandracula

Öne çıkan mesajlar

Evet bazen cep telefonu değiştirir gibi gitar değiştiriyorlar. Sanki 3k-4k-5k gitarları alınca çalımda iyi olacakmış gibi. Sonrada o gitarların hakkını veremeyince üzülüyorlar. Mesela şeyede karşıyım "Kötü gitarla, çalış iyisinde uçarsın" gibi mantıklara. Alaksı yok. Kötü gitara, kötü klavyeye alışan adam iyi gitarda çok zorlanır. O konudada en iyisi ortalama bir gitarla başlamaktır. Ve gitar piyasasıda malesef telefon gibi. O yüzden 2. el gitar almak en mantıklısı satınca %50 zarar etmiyorsun %10-15 filan. Onuda kiraladın gitarı ona verdin var sayarsın için rahat olur. Ha gitarda ciddi anlamda ilerledin kayıt olaylarına filan gireceksin git Fender strat al Jackson King-V al ne istiyorsan onu al. O zaman o gitar çok tatlı gelir. Ben hala Jackson Kv-2 almadım en sevdiğim gitar. Ama hakkını veremiyecem biliyorum. Hala ortalamanın altında bir gitaristim yıllar geçmiş olsada. Ama geçmişteki hatalarıma bakınca şöyle tavsiye verebilirim;

Tavsiyeler

1- Ortalama gitarla başla 2. el olsun. (Bunda hata yapmadım öyle yaptım iyide yapmışım)
2- Karışık egzersiz çalışma method git seviyene göre. Bor Uslusoy başlangıç için iyidir. Devamında John Petrucci ve Troy Stetina (Özellikle speed mechanics for lead guitar) idealdir.
3- Sırf egzersiz çalışma bayar! Her methodun yanında repertuar geliştir seviyene göre parçalarla. Çok faydası vardır çok!
4- İyi bir hoca bulursan kaçırma, kendi kendine çok yavş ilerlersin. Yavaş ilerlediğini görmek üzer! Sıkıntı yaratır.
5- Repertuarı tek bir tarzla kısıtlı tutma. Elektro gitar olan herşeyi dinle çalmaya çalış.
6- Sabır! Haftada 1-2 güne 20 saat çalışma sığdırmak yerine günde 1 saat haftada toplm 7 saat çok daha iyidir. Az olsun düzenli olsun. Çok olunca zaten kopuyor bir yerden sonra bayıyorsun.
7- Belli bir seviyeden sonra kesinlikle bir gruba gir. Grupla çalıştıktan 4 ay sonra farka inanamicaksın.
8- Kesinlikle METRONOM. Yavaş hızda çalışılmalı. Hız zamanla olur, bir kerede hızlı çalınmaya çlışılırsa distortion kontrol, temiz çalma, sağlam basma hiç biri olmaz. Yavaş hızda hep metronomla! Ve yavaş yavaş arttırarak.

Sosyal ağlarda paylaş

Ya hobi oldugundan, kayit yapmayinca ekipmana gerek yok diye birsey de yok, fender strat almak icin pro olmak gerekmiyor acikcasi, isin ayri bir noktasi ise, 50's neck les paul alip mg30dfx ile calanlar da gordum. Allah askina 4k dolarlik gitar alacaksaniz lutfen yaninda iyi bir ampli alin, ya da halihazirda iyi bir ampliniz olsun, zarar ziyan oluyor gitara sonra. Ya da ne bileyim, iyi bir dfx processor, yavana atilmayacak sekilde olanindan. Bazilari cevap olarak ''abi amfiyi studyoda kullanir evde ise yarar da artar mg30dfx falan'' diyebiliyor, kendim ben sahsen hayatta rahat edemem mg30'un drive'iyla practice yaparken, gitardan sogurum sahsen, gitarin karakterini de zerre yansitmayacagindan dolayi bir sure sonra duvara asarim. Bir de zaten studyolarda amfileri taniyip, sweet spot'larini bulmak icin birkac seans falan calmak gerekiyor, prova deseniz hadi 1 saat 2 saat, 15 dakkasi zaten ton ayarlamayla geciyor, o kadar kisa surede sweet spot bulan varsa helal olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

MADBOY said:

Ya hobi oldugundan, kayit yapmayinca ekipmana gerek yok diye birsey de yok, fender strat almak icin pro olmak gerekmiyor acikcasi, isin ayri bir noktasi ise, 50's neck les paul alip mg30dfx ile calanlar da gordum. Allah askina 4k dolarlik gitar alacaksaniz lutfen yaninda iyi bir ampli alin, ya da halihazirda iyi bir ampliniz olsun, zarar ziyan oluyor gitara sonra. Ya da ne bileyim, iyi bir dfx processor, yavana atilmayacak sekilde olanindan. Bazilari cevap olarak ''abi amfiyi studyoda kullanir evde ise yarar da artar mg30dfx falan'' diyebiliyor, kendim ben sahsen hayatta rahat edemem mg30'un drive'iyla practice yaparken, gitardan sogurum sahsen, gitarin karakterini de zerre yansitmayacagindan dolayi bir sure sonra duvara asarim. Bir de zaten studyolarda amfileri taniyip, sweet spot'larini bulmak icin birkac seans falan calmak gerekiyor, prova deseniz hadi 1 saat 2 saat, 15 dakkasi zaten ton ayarlamayla geciyor, o kadar kisa surede sweet spot bulan varsa helal olsun.

Abi düşünseden Ferrari almışsın kapıda duruyor sen süremiyorsun bile. Arada sürebilen arkdaşın geliyor gel 2 tur attırayım diyor senin arbanla. Birde diyorsunki sağlam gitara sağlam ekipman. Çok doğru! İyi de çalamayan adam 7k para harıcayacak ekipmana süs olsun diyemi. Gitarla nothing else matters falan çalmak içinmi yapcıak öyle ekipman. Adam depresyona girer be! Cep telefonu değilki pahalısını al hobisi olsun. Müzik aleti bu.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben o raddeye kadar demedim yalniz, haklisin da, ne bileyim atiyorum bi japon DXMG almak icin trilogy suite'i 15 kere ust uste yorulmadan calmak falan da gerekmiyor acikcasi, adam bos tel vurmayacak sonucta.

Ferrari dedigin burada Suhr Guthrie Govan signature alip, ustune TC Electronics rack dizip, Bogner kafa kabin almak gibi birsey oldu, ya da 10bin dolar odeyip gidip 1960lardan kalma orjinal sorunsuz calisan plexi almak gibi falan.
Sosyal ağlarda paylaş

MADBOY said:

Ben o raddeye kadar demedim yalniz, haklisin da, ne bileyim atiyorum bi japon DXMG almak icin trilogy suite'i 15 kere ust uste yorulmadan calmak falan da gerekmiyor acikcasi, adam bos tel vurmayacak sonucta.

Ferrari dedigin burada Suhr Guthrie Govan signature alip, ustune TC Electronics rack dizip, Bogner kafa kabin almak gibi birsey oldu, ya da 10bin dolar odeyip gidip 1960lardan kalma orjinal sorunsuz calisan plexi almak gibi falan.

Yapmıyorlarmı sanıyorsun. Bende diyorum kötü gitara para bile vermeyin isterse bedava olsun. Almayın alsanızda duvara asın. Ortalama gitarla başlamak lazım. En azından gitar bakımınıda öğrenir o süre zarfında. Oda ayrı bir sanat yahu! Ha senin dediğin ayrı konu iyi gitar alıp kötü amfi ve ekipmanla çalışmak bambaşka bir salaklık. Hatta ortalama gitar al amfin sağlam olsun. Bak bu mantıklı mesela.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
Technical Death Metal ve Progressive Metal tarzlarındaki grupları dene. Tekdüzelikten oldukça uzaktır. İşin kötü tarafı kulağın alışmazsa tekdüze gelecektir. Kulak da dinledikçe gelişir. Sonra o tarzdaki parçaları çalmaya bak. Epey uğraşırsın, kendini tekrar etmezsin; türler kendi içinde oldukça yenilikçidir zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...