Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

HDD gg (niye böyle oldu)

Osuran_boga

Öne çıkan mesajlar

500 gb lik hadd im bozulmuş. zaten bi tuhaflık vardı hdd de 2 gündür image dan tekrar yüklüyodum işletim sistemini bu gün hd tune la bi tarama yapmaya başlattım kırmızı kareleri gördüm :( 13gb boş yer var gerisi de doluydu şimdi dier hdd e kopyalıyorum bakalım bi sorun çıkacakmı.şimdi;

1.hdd 6 ayda nie bozuldu? devamlı torrent download yapmamdan olabilir mi ? aynı anda oyun da oynuyor bi yandan başka şeyler de yapıodum hdd in bunlara dayanabilmesi gerekmez mi?

2. diğer hdd tek bölüm hangi programı tavsiye edersiniz onda bi bölüm açıp windows u oraya atmam için
Sosyal ağlarda paylaş

Evet surekli download yapmak hiç durmadan surekli veri yazdığı için HDD ye yük bindirir. Bunun dışında HDD de direk fiziksel olarak hasar verecek durumlarda neden olabilir , HDDnin/Kasanın düşmesi tekmelenmesi vb. :P birde elektrik kesintileride neden olabiliyor.

Bölmek için "Paragon Partition Manager" kullanabilirsin.

Badsectorler için Lowlevel format atman gerekiyor. Normal formata göre biraz uzun sürüyor.
Sosyal ağlarda paylaş

cevap için saol:)

bu hdd en ufak bi darbe dahi almadı anlamadım nie böle oldu zaten "reallocated sector count" devamlı yükseliyordu ama önemli bişey olduğunu bilmiyordum :D
neyseki hasar diskin başlarında arşivlerim sağlam kalmış.aslında hdd canavar gibi çalışıyor nedir bu saçmalık anlayamadım bi türlü.

low lvl format aklımdan geçti fakat halen garantisi devam ediyor iade mi etsem.vatandan almıştım birde :( ben bunu servise verirsem low lvl format atıp yollama ihtimalleri var mı?
Sosyal ağlarda paylaş

o kablo hatası yaw.sorunlu data kablosu kullanıyorsan o rakam atmaya devam eder. misal 3. hdd imde o sorun var ama çalışıyor yine de.başkasından almıştım yeni kablo taktım.

2. hdd imi bölümleyip windows kurasım gelmedi bende eski bi hdd daha çıkardım ona kurdum şimdi yedeklerimi de aldım geriye üşenmeyip vatana götürmek kaldı.ama götürmeden önce bi zero fill çekeyim diyorum sırf meraktan.yoksa hiç uraşmasam mı şimdi geçici olarak filan düzelirde bu sağlam diye değiştirmezlerse.
Sosyal ağlarda paylaş

Osuran_boğa said:

o kablo hatası yaw.sorunlu data kablosu kullanıyorsan o rakam atmaya devam eder. misal 3. hdd imde o sorun var ama çalışıyor yine de.başkasından almıştım yeni kablo taktım.

2. hdd imi bölümleyip windows kurasım gelmedi bende eski bi hdd daha çıkardım ona kurdum şimdi yedeklerimi de aldım geriye üşenmeyip vatana götürmek kaldı.ama götürmeden önce bi zero fill çekeyim diyorum sırf meraktan.yoksa hiç uraşmasam mı şimdi geçici olarak filan düzelirde bu sağlam diye değiştirmezlerse.

laptop abi benim ki
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...