Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Devletten Özel Üniversiteye Geçiş

Natanyal

Öne çıkan mesajlar

başlıkta yazan,

bugün yaşadığım bir olay yüzünden zaten uzun süredir düşündüğüm bir şeyi hayata geçirmeyi planlıyorum.

Şuan Kocaeli Üniversitesi'nde okuyorum, bir dönem önce olağanüstü bir şekilde mutlu bitirdiğim bölümümde, birkaç hocanın kaçmasıyla ve bölümün beş para etmez insanların eline bırakılmasıyla birlikte okul izdirap haline geldi. Bu yüzden evime, İstanbul'a dönüş yapmayı düşünüyorum. Birkaç yöntem var ama araştırdım, bir tanesi hakkında pek birşey bulamadım. Belki bilen vardır diye buraya yazıyorum hehe

Şimdi geçiş olayında bildiğim kadarıyla DGS sınavında, alttan ders olmaması ve ortalamanın 100 üzerinden 60'ı geçmesi gerekiyor. Benim ortalama 60 üstünde ama 3 dersim var alttan, hatta bugün olan olay yüzünden 4 olacak.

Bu durumda benim hiçbir şekilde resmi olarak geçiş yapma hakkım yok mu? DGS sınavına girmeden, puan olarak benim okulumdan çok çok daha düşük olan bir okula sağa sola başvurarak girme şansım var mı?

Birde gelmişim 20 yaşına, 3 senemi Kocaeli Üniversitesi'ne vermişim. 3 senedir okuduğum sinema bölümünde 36 ders gördük, bu dönem kileri sayarsak 47 oluyor. 47 dersten toplam 7 ders sinema odaklı bölüm dersiydi. Şimdi ise bir süredir beklediğim bölüm dersleri geliyor ve sadece 2 senem kaldı bitirmeye, buraya kadar gelmişken kaydımı dondurup, gelecek sene ÖSS'ye girip İstanbul'da yeni bir üniversiteye giriş yapmak sizce mantıklı mı? Özellere baktım zaten ders sildirme gibi bir olayım da olmuyor çünkü özelde en fazla Kültür Üniversitesi'nde dersler tutuyor, o da bu 47 dersten 5 tanesini sildirebiliyorum sadece hehe

Geçiş yapma imkanım olursa, alttan üstten 40 tane ders almaya razıyım, en fazla 1 sene uzatırım gibime geliyor fakat sıfırdan başlamak olmaz gibime geliyor. Nedir bunun şartları ? olabilir mi?
Sosyal ağlarda paylaş

not ortalamam 2.33'e kadar geriledi hocalarla olan mücadelemiz yüzünden hehe :)

sene başında 2.88'di. Zaten bu da moralimi bozdu. Yani özel devlet fark etmiyor, İstanbul'a sene kaybetmeden dönmek istiyorum. En iyi yol nedir onu merak ediyorum hehe

edit: bu arada evet 4 sene, hatta hazırlıkla 5 sene hehe :D
Sosyal ağlarda paylaş

ortalaman düşükmüş o yüzden yatay geçiş zor.
ama özel üniversitelere yatay geçebilirsin belki, onların kontenjanlarına ve kaç ortalama ile aldıklarına bir bak.eğer yatay geçiş ile geçersen, aynı bölüme geçmesen bile aynı olan derslerini sayıyolar sayılmayanları da alıyorsun.uzatmadan bitirme şansın da var ama dönemde çok ders alman gerekir o senin tercihine kalmış birşey.

dgs ise dikey geçiş sınavı.2 senelik bitirdikten sonra 4e tamamlamak için girilen bir sınav.onla pek alakan yok.

yani bu durumda muhtemelen özel üniversitelerin kontenjanlarına ve geçen sene en son kaç ortalama ile aldıklarına bakmalısın.
bi de yatay geçişte en son 3.sınıf için geçilebiliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

evet onu biliyorum, 3. sınıf olacak seneye işte yaptım yaptım.

ben şey diyorum acaba gidip özel üniversiteler ile konuşsam, yani kontenjan vs. yer ayarlansa kolayca geçiş yapabilir miyim acaba? bir nevi anlaşmalı geçiş tarzında birşey

ben asıl şuan kendi kafama da vuruyorum hehe, geçen sene ortalamam gayet yüksekken aynı şeyi düşünmüş, evdekilerde gaza getirmiş fakat vazgeçmiştim sonra, şimdi o günleri arıyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

üniversitelerle konuşmanın birşeyi değiştireceğini sanmıyorum çünkü aksi halde torpile girer ehau.
bence girmek istediğin özel üniversitelerin geçen sene en son kaç ile aldıklarına ve kontenjanlarına bak.

bi de tabi ingilizce eğitim verenler sınava sokar muhtemelen ya da hazırlık okuduğuna dair kağıt da isteyebilir o okulun insiyatifine kalmış birşey.

eğer bir senen daha varsa yapabildiğin kadar çalış ve ne kadar olursa olsun ortalamanı yükseltmeye bak bence.belki özel üniversiteler daha düşük ortalamalarla alıyolardır, dediğim gibi sitelerinde yazıyodur geçen sene kaçla aldıklarına dair bi bilgim yok ama devlet için düşük ortalaman.
Sosyal ağlarda paylaş

bu dönem kasıp 2.50'nin biraz üstüne çıkarabilirim, vize notlarım iyi fakat bazı hocalar var, bariz bir şekilde bu tip şeylerin önüne geçmek için uğraşıyorlar. Kasti düşük veriliyor vs.

Neyse ben bir araştırayım hehe, ortalamaların 2.5'nin üstünde olacağını pek sanmıyorum. Eğer olacak gibiyse zaten finallerde öyle bir kasarım ki hehe
Sosyal ağlarda paylaş

heh, ingilizce dersleridne hocanın sana takması sonucu verdiğin en az 90'lık kağıttan 50 almak, ve tamamını senden kopya çeken adamın 95 alması durumları oldu bayağı,

soruyu doğru yapıyorsun sınavda, ben böyle istemedim cevabı geliyor. Ya da soruyu eksik soruyor, sen cevapla ilgili bildiğin herşeyi yazıyorsun ama neymiş, cevabın sadece bir kısmını istiyordum, hepsini yazıyorsan ezberlemişsin demek ki bilmiyorsun sen sorduğum şeyi diyip soruyu komple silme olayı da var.

bu tip şeyler yüzünden artık okula gitmek istemiyorum,
Sosyal ağlarda paylaş

heh birde birebir not aldıran hocalar, fakat sınavda o notlardaki cevapları kağıda yazdıktan sonra hiç puan alamadığını görme olayı var. gidip konuşuyorsun hocayla, ben öyle anlatmadım diyor. Notları gösteriyorsun, yanlış almışsın diyor. sınıftaki 35 kişi de mi yanlış aldı diyorsun, ben bilmem düzgün dinleseydiniz diyor. böyle hıyarlarla sınıf geçmeye çalışıyoruz sdafds

zaten şimdiye kadar gördüğümüz 36 dersten sadece 2 tanesinde kaldım, o da bu adam dersleri sdfsd adamın 3. dersini de bu dönem alıyorum aynı gidiyor bakalım.
Sosyal ağlarda paylaş

DarKRideR said:

heh birde birebir not aldıran hocalar, fakat sınavda o notlardaki cevapları kağıda yazdıktan sonra hiç puan alamadığını görme olayı var. gidip konuşuyorsun hocayla, ben öyle anlatmadım diyor. Notları gösteriyorsun, yanlış almışsın diyor. sınıftaki 35 kişi de mi yanlış aldı diyorsun, ben bilmem düzgün dinleseydiniz diyor. böyle hıyarlarla sınıf geçmeye çalışıyoruz sdafds

zaten şimdiye kadar gördüğümüz 36 dersten sadece 2 tanesinde kaldım, o da bu adam dersleri sdfsd adamın 3. dersini de bu dönem alıyorum aynı gidiyor bakalım.

videoya çek.
Sosyal ağlarda paylaş

gidip özel üniversitelerle konuşuyorsun, parayı veriyorsun, geçiyorsun. zor olacağını sanmıyorum açıkçası.
git kurtar kendini :p
benzer bir şeyi ben de 1. sınıfta düşünmüştüm, bilgi cs'e geçmek için konuşacaktım (burs isteyecektim hatta) sonra neyse başladık artık deyip üşenmiştim. aklıma koyayım.
Sosyal ağlarda paylaş

hangi bolumdesin? ozel yetenekle alan bolumler icin bilmiyorum ama diger bolumler icin okullarin onsartlari oluyor. onlari saglamiyorsan isin zor. mesela bilkentte CCden dusuk notun olmayacak, genel ortalama 2.75 mi ne olacak gibi seyler vardi ben arastirirken gormustum. Burslu gecis olmuyor zaten, gectikten sonra kasarsan bilemem.
Sosyal ağlarda paylaş

bak canim

biliyorum herkes bunlari diyor ama biraz ani karar veriyorsun benden abi nasihati. universitede okurken bir dersi bir hocayi dunyanin merkezi yaparsin, kil olursun oldurmek istersin bir sene sonra hayal meyal olur, okul bitince hatirlamazsin bile. o yuzden evet haksizliklar oluyordur ama sirf bunlar oluyor diye okulu birakip gitmen sana bu haksizliklari yapanlara karsi bir zafer kazandiriyor mu? ya sana bir yarari var mi? nereye gidersen git minumum bir sene kaybedersin buna deger mi? iki ay icin uzgun olursun ama emin ol ucuncu ay o kadar anlamsiz gelecekki bunlar. o yuzden ani karar verip hareket etme.
Sosyal ağlarda paylaş

matama said:

bak canim

biliyorum herkes bunlari diyor ama biraz ani karar veriyorsun benden abi nasihati. universitede okurken bir dersi bir hocayi dunyanin merkezi yaparsin, kil olursun oldurmek istersin bir sene sonra hayal meyal olur, okul bitince hatirlamazsin bile. o yuzden evet haksizliklar oluyordur ama sirf bunlar oluyor diye okulu birakip gitmen sana bu haksizliklari yapanlara karsi bir zafer kazandiriyor mu? ya sana bir yarari var mi? nereye gidersen git minumum bir sene kaybedersin buna deger mi? iki ay icin uzgun olursun ama emin ol ucuncu ay o kadar anlamsiz gelecekki bunlar. o yuzden ani karar verip hareket etme.

abi sorun tek hoca değil zaten olay o :D derslerimize giren 6 bölüm hocası kaldı, 5 tanesi aynı derecede ruh hastası

neyse zaten vazgeçtim gibi geliyor, belli olmaz ama konuşacam yine birkaç okulla
Sosyal ağlarda paylaş

özellerinde koaceli ünivden bi farkı yoktur, bence devam et okulunu, git hocalarından da özür dile güzelce, bitir okulunu.

üniversitede hocaya atar yapılmaz gençler unutmayın bunu, ters biri çıkar sürüm sürüm süründürür. ben haksızlığa gelemem triplerine gerek yok. Bak gibi de geliyorsunuz haksızlığa.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
  • Yeni Oluştur...